Uitvallers: Familie, Hippie & Senioren – Ga weg!

Dropouts – Deze mensen hadden een normaal leven met soms goede beroepsposities en kansen en toch besloten zij een andere weg in te slaan. Waarom besluit je je huis te verkopen, je baan op te zeggen, je spaargeld te nemen en de vrijheid tegemoet te gaan? In dit artikel en in de video’s ontdekt u verschillende gezinnen, koppels en individuen die het aangedurfd hebben deze moedige stap te zetten en al hun eieren in één mand te doen.

Familie, hippie en senioren: 6 verhalen

Niet alleen jonge gezinnen zijn op zoek naar avontuur, ook op 75-jarige leeftijd is er nog genoeg levensenergie om iemands levensstijl te veranderen. Ontsnappen aan de stress van alledag, echtscheiding, carrière-gerelateerd of het verlangen naar meer tijd en ervaringen met het gezin. De redenen kunnen niet meer uiteenlopen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: de wens om te veranderen en te verbeteren. Volg deze 6 gevallen van drop-outs en raak onder de indruk van hun individuele verhalen.

Tiny House: 6 jaar alleen in het bos

Marc (45) had zijn leven drastisch ingekort na een burn-out en pesterijen. Hij verhuisde naar het bos, weg van de bewoonde wereld. Na 15 jaar als golfinstructeur in de 1e klasse te hebben gewerkt, bouwde hij zijn eigen hut voor minder dan 3.000 euro, inclusief de elektrische installatie!

Daarbij dacht hij aan alles, vandaar dat hij zijn bed boven zijn zelfgebouwde kachel plaatste om de warmte te onttrekken. Maar ondanks zijn zelfontplooiing, had hij een paar incidenten die je de rillingen over de rug doen lopen. Bekijk de video om te horen hoe de heks lacht of hoe de vork op de rand van het bed ligt!

 • 15 jaar als golf instructeur in de 1. league
 • Eenzaamheid in het bos met hond
 • Huisje voor minder dan 3.000 euro
 • Zelfgebouwde kachel + verwarming

Bent u geïnteresseerd in kleine minimalistische huizen? Lees hier meer over het Tiny House.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Een familie stapt uit: Met de bus de wereld rond

Velen wensen het, maar slechts enkelen durven het aan: alles weggooien en dan op en weg. De familie Meinhard uit Lüneburg Heath heeft het echt gedaan. Zij verkochten al hun bezittingen, verbouwden een oude omnibus en gingen daarmee op wereldreis. Voor onbepaalde tijd. Vader, moeder en drie kinderen. Lees hier meer over reizen met kinderen.

De kinderen zijn al een jaar niet naar school geweest, maar krijgen les van hun vader Axel. Daar leren ze de grondbeginselen van rekenen, schrijven en lezen, net zoals de oudste haar opleiding voortzet met behulp van internet. In plaats daarvan leren zij iets veel waardevollers, de indrukken en levenswijzen van over de hele wereld, en genieten zij van de tijd van hun leven terwijl de winter in Duitsland woedt. Vergezel de familie op hun reis naar het zuiden door Europa, Afrika en Zuid-Amerika.

 • De hele familie op wereldreis
 • Oude omgebouwde omnibus
 • Vader neemt scholing over + online bijscholing
 • Reis door Europa, Afrika en Zuid-Amerika

https://www.youtube.com/watch?v=RPTMWuH835w

Minimalistische emigratie in een daktent op Tenerife

Mona heeft haar flat en haar baan in Beieren opgezegd en wil na haar scheiding een nieuwe start maken. Ze vertrekt alleen naar Tenerife in een daktent. Na maanden van onderzoek en bezoeken aan kampeerbeurzen, koos ze voor een daktent omdat het goedkoper is dan een camper en niet zo ingewikkeld is als het bouwen van je eigen Tiny House. Mona heeft alles wat ze nodig heeft in een zeer kleine ruimte. In de kofferbak van haar auto bergt ze haar keukengerei en verzorgingsproducten op. Zij eet voornamelijk in restaurants en doucht in de sportschool waar zij een lidmaatschap heeft. Minimalisme op vier wielen garandeert de verandering waar Mona naar heeft verlangd.

 • Baan opgezegd na scheiding
 • Het leven in de daktent
 • Keukengerei en verzorgingsproducten in de bagageruimte
 • Eten in restaurants
 • Douchen in de sportzaal

Banen opgezegd voor een zelfbepaald leven

Vanlife in Portugal – Imke (30) en Dominik (27) hebben hun baan opgezegd en wonen sinds 6 maanden met hun twee honden in een busje. Hun motieven waren voornamelijk het verlangen naar verandering, om uit de dagelijkse routine te stappen.

Zij hebben de perfecte leeftijd en leefsituatie, omdat zij nog geen kinderen hebben en ongelukkig waren met hun huidige baan. In totaal investeerden zij 30.000 euro in de auto en reisden van hun spaargeld. Hoewel deze verandering een grote schok was voor de familie, gaven zij niet alles volledig op. Zij blijven hun huur in Duitsland betalen om iets te hebben om naar terug te keren met hun twee honden.

 • Echtpaar, banen opgezegd
 • In de bestelwagen voor 6 maanden
 • 30.000 geïnvesteerd
 • Huur blijven betalen in Duitsland

Van Sprinter tot Zigeunerslak

Pernilla is een muzikante in een band genaamd “Safran Sun”. Ze heeft een Sprinter omgebouwd tot een mooie hippie mobiel. Natuurlijk, als muzikante is ze veel onderweg en haar flat was dagenlang leeg. Daarom had ze geen zin om te betalen voor iets wat ze niet gebruikt. Haar concerten vinden meestal plaats in Nederland, dat is dan ook haar voornaamste verblijfplaats. Haar plan was zeer spontaan en deels ondoordacht. Kort nadat zij haar rijbewijs had gehaald, begon zij haar reis in haar Sprinter, waardoor zij bij haar concerten in november een zeer koude winter zonder verwarming moest doorstaan. Vandaag is de jonge muzikante blij met kleine extra’s zoals haar keuken, verwarming en stopcontacten.

 • Zangeres reisde veel
 • De flat was leeg.
 • Spontane beslissing
 • Keuken, verwarming en stopcontacten in de Sprinter

Onderweg in een camper op 75

Op 67-jarige leeftijd veranderde Gisela haar leven radicaal na verschillende operaties, veranderde haar dieet, verkocht haar huis en kocht een stacaravan. Sindsdien leeft ze op de weg: Gisela on the road. Sommige vrienden en familieleden schudden gewoon hun hoofd. Ze kunnen niet begrijpen hoe iemand zo kan leven – vooral op haar leeftijd. Maar dat heeft haar niet tegengehouden om haar zwerver te vervullen. Door haar auto-immuunziekte was ze afhankelijk van dagelijkse hulp, tot het moment dat alles veranderde.

Vandaag leeft en reist zij alleen, en eenmaal per jaar met Pasen geniet zij van een bezoek van haar familie. Zij brengt de koude winters door in Marokko en de warmere zomers in Europa. Natuurlijk zijn Duitsland, Spanje en Italië bijzonder goede plaatsen om rond te reizen in Europa, want deze landen zijn ook goed voor een korte vakantie.

Eén reis lag Gisela bijzonder na aan het hart – de reis naar Polen, naar de oude Pruisische regio Angerburg. Haar familie vluchtte van daar naar Duitsland na de Tweede Wereldoorlog. Op haar reis bezocht zij haar oude ouderlijk huis en de kerk waar zij gedoopt was.

 • 67 jaar oud.
 • Wereldtournee na vele operaties
 • Reizen in een camper
 • Eenmaal per jaar bezoekt ze haar familie
 • Winter in Marokko, zomer in Europa

Een nieuwe start met een camper, bestelwagen of auto

Het is nooit te laat voor een nieuwe start. De reislevensstijl met een camper, bestelwagen of auto met daktent is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar deze voorbeelden tonen aan dat mensen van alle leeftijden, beroepen en huidige levenssituaties het kunnen maken. Vooral Gisela is een bron van inspiratie voor velen. Maar men moet zich afvragen, wanneer is de beste tijd voor zoiets?

Voor haar was het net op tijd om haar leven en houding te veranderen. De vraag is, moet je eerst wachten tot je met pensioen gaat? Wat veel gezinnen wordt verweten, is dat zij midden in het leven vertrekken, alles achterlaten en veiligheid overboord gooien.

Misschien is dit juist een belangrijke benadering, om de beperkte tijd te gebruiken, om ervaringen op te doen, om de wereld te ontdekken, wat meer waarde heeft dan dagenlang zwoegen voor luxegoederen en rijkdom. In ieder geval bieden de 6 voorbeelden overtuigende voordelen om er nog eens over na te denken.

Road trip met de hele familie. Dak tent van Campwerk.