Carmushka interview: Leven als moeder, zakenvrouw, content creator & auteur

Carmushka interview – Carmen is een van de populairste content creators in Duitsland. Elke dag deelt ze haar dagelijks leven en alles wat daarbij hoort met haar één miljoen volgers op Instagram. Ze is niet alleen een content creator, maar ook een succesvolle zakenvrouw. Twee jaar geleden werd ze voor het eerst moeder. Naast dat alles heeft ze haar eigen boek “Mijn hoofd, een universum” gepubliceerd, dat ze ook als luisterboek heeft opgenomen. Kom meer te weten over Carmen’s leven in dit interview!

Het leven als succesvolle zakenvrouw

In dit interview praat Carmen met ons over haar leven als moeder, content creator, zakenvrouw en auteur. Een kind betekent vaak wat veranderingen in het leven. Daarom vroegen we Carmen om tips voor aanstaande moeders die bang zijn voor verandering. Ze vertelt ook in welke winkels ze het liefst kleding voor haar dochter koopt en wat er zeker in haar handtas moet zitten als ze met een klein gezin op stap gaat. Een paar jaar geleden richtte ze haar modemerk “Oh April” op, wat voor haar een droom is die uitkomt. Zij vatte voor ons haar ervaring met het oprichten van haar eigen merk samen. We spraken ook over haar boek en ze gaf ons een voorproefje van wat we de komende maanden kunnen verwachten.

Babykleertjes: Baby Kochs, Mamushka…

FIV: Hallo lieve Carmen! Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen voor dit interview. Laten we beginnen met de eerste vraag! Je bent 2 jaar geleden moeder geworden en je dochter ziet er altijd super schattig uit. Waar koopt u het liefst kleding voor uw dochter?

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Carmen: Ik hou van winkelen bij Baby Kochs – mijn moeder winkelde daar toen ik klein was. Maar natuurlijk vind ik altijd wel iets bij mijn eigen babymerk Mamushka, maar ook bij Smallable, Kyddo en Donsje zijn leuke dingen te vinden.

Werkgelegenheid etui voor onderweg

FIV: Als je met je dochter op stap bent, moeten bepaalde dingen natuurlijk in je handtas. Wat zijn jouw huidige must-haves in je handtas die niet mogen ontbreken als je als duo op stap gaat?

Carmen: Ik heb altijd een kleine activiteitentas bij me, met daarin autootjes, miniboekjes en kruipdieren, maar ook natte doekjes en snacks – we komen nooit ver zonder snacks.

Photo: Lena Hogekamp

“Omdat wij ouders superkrachten hebben.”

FIV: Het is een goede twee jaar geleden sinds de geboorte van uw dochter. Hoe is uw leven voor u persoonlijk veranderd na de geboorte?

Carmen: Er is zoveel veranderd, maar persoonlijk heb ik een van de grootste persoonlijkheidsontwikkelingen meegemaakt. Niets maakt je zo sterk en tegelijkertijd zo emotioneel als het krijgen van je eigen kind – zo heb ik het tenminste nooit ervaren. Ik worstel elke dag met het balanceren van alles en ben moeder, vrouw, zakenpartner en zoveel meer. Uiteindelijk regelen we alles ergens omdat wij ouders superkrachten hebben.

Carmen’s tips voor aanstaande moeders

FIV: Heb je tips voor aanstaande moeders die met angst de veranderingen tegemoet zien?

Carmen: Hoewel het kind nieuw is in uw leven, moet u toch proberen niet altijd alles op het kind te richten – probeer een gemeenschappelijk ritme te vinden en ook uw eigen routines te handhaven. Natuurlijk, alleen voor zover het mogelijk is en je het wilt.

Must-have voor op reis: Wondbeschermingscrème

FIV: Jullie hebben als klein gezin ook enkele reizen gemaakt. Wat zijn jouw must-haves sinds je moeder bent geworden?

Carmen: Ik ben dol op onze Joolz Aer reisbuggy, de Stokke BedBox en het hele assortiment van baybies – vooral de wondbeschermingscrème.

Eigen vuur: een droom die uitkomt

FIV: Nu willen we het hebben over je eigen merk Oh April. Wilt u uw ervaring samenvatten voor onze lezers die ook een eigen merk willen beginnen?

Carmen: Voor mij is het een droom die uitkomt om mezelf zo te kunnen verwezenlijken, om dingen te creëren en te proberen als zelfstandige te werken. Tot op de dag van vandaag groei ik van de hindernissen en wil ik nooit meer stilstaan.

Photo: instagram.com/carmushka

Boek: “Mijn hoofd een universum

FIV: Naast moeder, content creator en ondernemer ben je ook auteur. Uw boek “Mijn hoofd, een universum” heeft vele lezers geïnspireerd en verrijkt. Wat inspireerde je om je eigen boek te schrijven?

Carmen: Dat mijn universum me al onvoorstelbare wensen heeft gegeven. Ik stond te popelen om dit geheime recept te delen.

Uw boek als een door uzelf opgenomen luisterboek

FIV: Je hebt je boek natuurlijk niet alleen zelf geschreven, je hebt het ook zelf als luisterboek opgenomen. Hoe zag dit proces eruit?

Carmen: Ik heb het audioboek opgenomen in een caravan die was omgebouwd tot een opnamestudio. Het was ongebruikelijk om je eigen stem steeds opnieuw te horen, maar dat moet je meemaken als je een luisterboek opneemt.

De Gemeenschap heeft al deze successen mogelijk gemaakt

FIV: Als je terugkijkt op je social media carrière, wat is dan je grootste persoonlijke succes tot nu toe?

Carmen: Het blijft ongelooflijk voor mij om elke dag zoveel mensen te bereiken, hen te inspireren en hen bewust te maken van belangrijke kwesties. Mijn gemeenschap heeft al deze successen mogelijk gemaakt, want zonder hen zou ik niet zijn waar ik nu ben.

The House of Carmushka als Moeder Editie

FIV: Last but not least zouden we graag willen weten of er dit jaar nog projecten op stapel staan waarvan u ons een voorproefje kunt geven?

Carmen: Dit jaar ligt de nadruk vooral op het tweede nummer van het tijdschrift, maar we denken natuurlijk al na over volgend jaar – hier kan ik een idee delen. We hadden gedacht om Het huis van Carmushka als moedereditie te doen.

FIV: Dat klinkt spannend! Nogmaals bedankt voor je tijd en het geweldige interview!

Meer interviews met makers van inhoud

Vond je het interview met Carmen leuk? Lees dan hier meer interviews met content creators.

Interview met Trixigiese: Ballerina, Content Creator & Model

Trixi verwierf haar bekendheid door haar deelname aan het 13e seizoen van“Germany’s next Topmodel” en is nu succesvol als model en content creator op Instagram en TikTok. De 23-jarige Berlijnse houdt van mode. Maar dat is niet haar enige passie. Ze verhuisde alleen naar Parijs op 17-jarige leeftijd voor ballet, maar dat was ook niet haar enige verhuizing. Ze houdt ervan nieuwe dingen en plaatsen te ontdekken en kan er geen genoeg van krijgen. We praten met Trixi over haar passies mode, ballet en sociale media. Door haar baan werkt ze veel samen met haar vriend. Vaak kan dit leiden tot problemen in relaties. Daarom vroegen we haar om tips over hoe een relatie desondanks kan werken. Natuurlijk spraken we ook met haar over haar deelname aan GNTM. Zij deelt met ons haar ervaringen en hoe haar leven is veranderd na GNTM. Waar ze heeft gewoond, hoe het voor haar was om op jonge leeftijd alleen naar een vreemde stad te verhuizen en nog veel meer vindt u hier in dit interview!

Photo: instagram.com/@samyneo

Interview met Vanessalealia: Over GNTM, Social Media & Mode

Vanessa is een succesvol model en content creator sinds haar deelname aan“Germany’s next Topmodel” dit jaar. Op haar social media kanalen kun je zowel model als beauty en fashion content vinden. Hauls, inspiratie, producttests en plezier staan op haar agenda. De 20-jarige valt vooral op met haar turquoise haar. Ze kreeg het tijdens de make-over bij GNTM en vond het zo mooi dat ze haar haar nu nog steeds zo draagt. Hoe ze ervoor zorgt en hoe haar leven na GNTM is veranderd, kom je te weten in dit interview. We praten met haar over haar ervaringen, hoe de opnamedagen zijn en hoe haar leven is veranderd na haar deelname. Haar turquoise haar is haar handelsmerk. Daarom vertelt ze ons hoe ze het verzorgt en hoe ze haar franjes stylet. Daarbij vertelt ze ons haar tips voor de perfecte fringelook. Naast modellenwerk is mode ook een groot onderwerp op haar social media kanalen. Daarom vroegen we haar, als ze haar outfits maar in één winkel kon kopen, welke dat dan zou zijn. En wat mag er niet ontbreken aan outfits? Accessoires! Dat vindt u allemaal hier in dit interview!

Photo: instagram.com/vanessalealia

Interview met Thekrizzl: Hoortoestelakoestiek & dansen op sociale media

Krizzl houdt vooral van één ding: dansen! Ze is content creator op TikTok en Instagram en deelt daar danscontent. Vooral haar eigen choreografieën, dansuitdagingen, danssamenwerkingen, zoals met Ivana Santacruz of Ave, en tutorials zijn te vinden op de social media kanalen van Krizzl. Maar dat is niet alles. Ze deelt ook graag beauty, hauls en DIY-projecten met haar gemeenschap. In dit interview praat Krizzl met ons over haar huwelijk. Om precies te zijn over haar trouwjurk, want die heeft ze zelf gemaakt! Ze vertelt ook over haar reis naar de danswereld. Door het dansen ontmoette ze ook haar man. Wij vroegen haar op welke muziek zij het liefst beweegt en hoe men zich als buitenstaander een danssamenwerking kan voorstellen. Krizzl staat duidelijk bekend om haar mooie rode haar en haar positieve aard. Daarom vroegen we haar welke producten ze het liefst gebruikt in haar haarroutine. Ze geeft ons ook tips om je eigen mindset positiever te maken. Dit en nog veel meer komt u te weten in dit interview!

Photo: Lilly Johnson

Interview met Emirabdc: Schoonheid & Huidverzorging – Alles voor een mooie en gezonde huid

Op de social media kanalen van Emira kun je alles vinden over beauty en huidverzorging. Ze voorziet haar community op TikTok, Instagram en YouTube regelmatig van tips voor een gezonde en mooie huid, maar ook make-up tips, ontmaskert mythes en test verschillende producten. Een onzuivere huid leidt al snel tot frustratie en weinig zelfvertrouwen en dat is precies waar Emira wil helpen. Zij weet uit eigen ervaring wat een onzuivere huid met je doet en wil een veilige ruimte bieden voor wie dat nodig heeft. In een interview met ons magazine vertelde Emira ons over haar reis in de wereld van schoonheid en huidverzorging en wat haar inspireert om deze inhoud regelmatig te produceren. Zij deelde met u drie eenvoudige tips voor een mooie en gezonde huid die geschikt zijn voor alle huidtypes. Ze vertelde ons ook over haar drie must-haves op het gebied van make-up en een typische winkelervaring bij de drogist. Met haar ervaring en met de hulp van haar baan kon ze kennis opdoen en haar eigen producten creëren. Lees hier meer!

Photo: instagram.com/emirabdc

Millanefriesen interview: Over reizen & eigen collectie met About You

Het kleine stadsmeisje begon met sociale media voor de lol. Ze heeft nu 5,8 miljoen volgers. Ze staat bekend om haar outfitinspiraties, die ze publiceert in de vorm van reels en TikToks. Ze is nooit in een slechte bui! Ze straalt positiviteit uit en wil haar gemeenschap inspireren om in zichzelf te geloven. Op haar social media kanalen vind je beauty, fashion en heel veel pasta! In dit interview spraken we met Millane over reizen, must-haves en mode. Door haar werk reist ze veel en heeft ze veel van de wereld gezien. Daarom vroegen we haar wat haar favoriete reisbestemming tot nu toe is geweest en of ze nog hotspots kan noemen. Ze onthult ook haar must-haves op reis. Ze reist niet alleen veel vanwege haar werk, ze heeft ook alleen gereisd en deelt tips voor jou die ook graag alleen zou willen reizen maar het niet durft. Ze lanceerde ook haar eerste collectie bij About You en gaf ons inzicht in het proces achter het creëren van een collectie. Naast mode vertelt ze ons waar ze graag haar kleding koopt en waar ze haar inspiratie voor outfits vandaan haalt. Ontdek dit en meer hier!

Photo: instagram.com/majafelina

Adorable_caro interview: Over het dagelijks leven van een content creator & Ninety-9

Caro is content creator op Instagram en TikTok. Op haar social media kanalen neemt ze je mee in haar dagelijks leven, waar het draait om lifestyle, mode, sport, reizen en vooral esthetische content. Mode in het bijzonder is Caro’s passie. Daarom deelt ze fashion inspo en hauls met haar gemeenschap. Vanuit deze passie vond ze haar roeping, want samen met haar vader richtte ze het modemerk “Ninety-9” op, waar je accessoires, badmode, loungewear en ook avondkleding kunt kopen. In dit interview vertelt Caro ons over de oprichting van haar eigen merk “Ninety-9” en de achtergrond ervan. Ze vertelt ons onder andere over haar persoonlijke favoriete stukje van haar eigen merk en haar persoonlijke grootste succes in haar social media carrière. Tassen zijn als het ware Caro’s hobby, dus vroegen we haar welke tas nog ontbreekt in haar collectie. Ze vertelt ook hoe haar dagelijks leven eruit ziet. Want met social media, Ninety-9, haar podcast met Sonny Loops en vele andere projecten is haar dagelijks leven vol. Hoe ze dat allemaal voor elkaar krijgt en onder één hoedje speelt, onthult ze hier in dit interview.

Photo: instagram.com/adorablecaro

Interview met Donnaromina: Over mode en haar eigen merk “high by honey”.

Romina is content creator op Instagram en deelt haar passie voor mode met haar community. Outfits, inspiraties, hauls en veel plezier vind je op haar sociale mediakanalen. Haar passie is haar roeping geworden, dus nog niet zo lang geleden heeft ze haar eigen modemerk “high by honey” opgericht. Je vindt er alles van zonnebrillen tot jassen en broeken. In het interview met Romina vertelt ze over de achtergrond van haar merk “high by honey”, wat haar inspireerde om het op te richten en hoe ze omging met angsten tijdens het oprichtingsproces. Daarmee laat ze zien dat steun en hulp krijgen helemaal niet erg is. Terwijl mode haar sociale mediakanalen overneemt, deelt ze waar ze het liefst haar kleding koopt en welke accessoire ze niet kan missen. Ze is onlangs verhuisd naar een nieuw huis met haar partner en wat mag er niet ontbreken? Deco! Zo vertelt ze ons over haar favoriete decoratiewinkels en welke kamer ze het mooist vindt. Het wordt romantisch!

Alisha_krp in interview: Momlife op sociale media

Ongeveer een jaar geleden beviel Alisha van haar dochter Mira. Sindsdien is er veel mama-content op Instagram en TikTok. Ze geeft haar 1,5 miljoen volgers een kijkje in de realiteit van het dagelijkse leven als moeder. Zoals veel mensen al weten, wordt alles op sociale media altijd mooier voorgesteld dan het zogenaamd is, en dat is precies waar ze op wil inhaken. Ze praat openlijk over problemen en moeilijkheden en wil zwangere vrouwen en moeders moed en hoop geven, omdat ze er niet alleen voor staan. In dit interview spraken we met Alisha over haar leven als moeder. We gingen terug in de tijd naar voor de geboorte en vroegen haar om tips voor aanstaande moeders. Ze vertelde ons ook waar ze het liefst babykleertjes koopt en wat de 1-jarige Mira al kan. En wat is een deel van de zwangerschap? Dat klopt! Gekke eetgewoonten! Ontdek wat Alisha heeft bereikt in dit interview! Daarnaast staat een verhuizing naar haar droomhuis op de agenda. Dus geeft ze ons een glimp van hoe haar huis eruit zal zien.

Photo: instagram.com/alisha_krp

Interview met Thisislauramarie: Over inhoudelijk acteren, mode en pianospelen

Laura is een content creator en studeerde dit jaar af aan de middelbare school. Ze betovert haar 1,5 miljoen volgers op Instagram en TikTok met mode, acteerwerk en nog veel meer. Op het gebied van acteren heeft Laura al enige ervaring opgedaan. Ze speelt in musicals en heeft deelgenomen aan de Joyn productie “Das Internat” seizoen 3. Maar dat is niet alles. Naast haar hobby acteren speelt ze ook piano, met als favoriet Atlantique Nord van Yann Tiersen. In dit interview vertelt Laura ons over haar hobby’s acteren en piano. Ze vertelt in welke serie ze zou willen spelen, wat ze zo leuk vindt aan pianospelen en welke stukken ze graag op de piano speelt. Mode is ook een groot onderwerp voor haar, dus vertelt ze ons de winkels waar ze het liefst haar kleding koopt, maar ook welke producten altijd een must zijn bij een bezoek aan de drogisterij. Last but not least praat ze met ons over haar droom om te dansen op “Let’s Dance” en wat daar achter zit.

Photo: instagram.com/thisislauramarie

Anna_hafner_ in een interview: Over sociale media, festivals en surfen

In het interview met Anna vertelt ze ons over haar passie voor festivals, want ook zij profiteert graag van het festivalseizoen om te feesten of zelf te dj-en. Ze somt de festivals op waar ze graag naartoe gaat. Attentie: Het wordt kleurrijk! Naast festivals heeft ook sport een speciale betekenis voor Anna. Ze nam deel aan de YouTube Battle op “Ninja Warrior” en werd daardoor beroemd. Zij vertelt ons over haar ervaringen tijdens haar deelname. Ze gaat ook graag surfen, bij voorkeur in Frankrijk. Ontdek hier waar ze graag haar sportkleding koopt en wat ze mee zou nemen naar een onbewoond eiland!

Photo: Ralf Besier

Sophiachiara__ in een interview: De droom van surfen en een huis met een kleine ranch

Sophia is een content creator op Instagram en TikTok en deelt reis- en sportcontent op deze platforms. Momenteel reist Sophia veel en neemt ze haar gemeenschap mee naar ongelooflijke droomstranden. En wat is een must voor droomstranden? Dat klopt, surfen. Surfen is haar huidige passie, dus in dit interview gaf ze ons een beetje inzicht in onder andere surfen. Sophia reist de wereld rond en probeert de beste golven te pakken. Sri Lanka staat bovenaan haar lijst, omdat het de beste golven heeft en een lieve, behulpzame bevolking. Apps zijn vooral handig op reis, dus deelt ze haar must-have apps voor op reis, evenals haar must-have beauty items die op geen enkele reis mogen ontbreken. Ze deelt ook surftips voor beginners en waar je de beste bikini’s kunt kopen. Ontdek hier meer!

Photo: instagram.com/sophiachiara__