Model aanvraag – Model worden Special #1

GNTM is begonnen! Het nieuwe seizoen ligt weer op ieders lippen en heeft miljoenen kijkers. Velen dromen ervan model te worden en hebben begrijpelijkerwijs veel vragen! Van de eerste casting tot het worden van een internationaal supermodel. In onze special over model worden, beantwoordt Stephan M. Czaja – eigenaar van het modellenbureau – de belangrijkste vragen over het onderwerp model worden. Hoe word ik precies model? Heb ik echt een volledige modellenportefeuille nodig en hoe pak ik dat aan? Je kunt nu meer tips vinden op Youtube: FIV Fashion Magazine.

Tip! Interview met modellenbaas Stephan Czaja(CM Models): Model worden

Model toepassing? Van sollicitatiefoto’s tot casting van agentschappen

De belangrijkste vragen: Model worden

Hier heb ik de belangrijkste antwoorden voor je als je wilt weten hoe je een succesvol model wordt. Bekijk ook de andere berichten in onze serie om alles over modellenwerk te weten te komen!

Hoeveel verdient een model?

Grote, wereldwijde campagnes voor H&M, Zara en Otto. Dat is waar de meeste modellen van dromen. Modemerken betalen het meeste geld voor dergelijke opdrachten, die voor onbepaalde tijd worden gepubliceerd. Dit is vaak meer dan een heel maandsalaris voor slechts één opnamedag! Je kunt ook veel geld verdienen met catwalk opdrachten voor Victoria Secret of Gucci. Een stap lager zouden de klassieke online winkelopnames zijn. Deze worden matig betaald en zijn relatief inspannend. Daaronder zijn de Instagram opnames. Showroombanen, waarbij je kleding aan klanten moet presenteren, vallen in een vergelijkbare prijscategorie. Dus er worden geen foto’s of video’s gemaakt.

Welke afmetingen moet een model hebben?

90-60-90 – dat is wat je denkt dat de top metingen zijn. Dat is tegenwoordig niet meer helemaal waar. Natuurlijk moet je bij de modeweek in Parijs of Milaan op je maten letten. Maar er is altijd de mogelijkheid om succesvol te worden als een curvy model. Meer informatie over modelmaten vindt u hier!

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Hoe lang moet je zijn om model te zijn?

Vrouwen moeten een minimumlengte van 1,78 m hebben en mannen 1,81 m. Is dat juist? Nee, niet precies. Nogmaals, natuurlijk moet je groter zijn op de catwalk. Voor foto- of video-opnames is er geen vaste hoogte voor modellenwerk. Meer over het onderwerp minimumhoogte vindt u hier!

Word een Model Special: Alle afleveringen

  1. Model sollicitatie – Hoe word ik model?
  2. Model Casting – Hoe bereid je je voor?
  3. Model Banen – Van Instagram tot Reclame Campagne – Nieuw!
  4. Internationale modellen – New York, Londen, Parijs
  5. Model Book – Het boek voor jonge modellen, Interview met de auteur
  6. Modeshow – Catwalk en modeontwerper
  7. Tips voor het maken van foto’s – Gedrag op de opnameset
  8. Modefotograaf – Het interview met tips van Oliver Rudolph