Modellenwerk in Milaan: Modeltips, sollicitatieprocedure & castings in de modestad

Modellenwerk in Milaan – Dat is de droom van vele jonge meisjes. De mode-metropool Milaan biedt vele internationale modellen een ongelooflijk lanceerplatform. Banen in Milaan variëren van Fendi tot Gucci en nieuwere modellen krijgen hier vaak de kans om met grote namen te werken. Tussen de beroemde bezienswaardigheden zie je in Milaan vaak bekende gezichten, want de stad is een echte hotspot voor beroemdheden.

Modellenwerk in Milaan? Toepassing en proefopnamen

Super snel…. Solliciteer, goede shoots, goede fotografen, kwaliteit van de quanititeit. Geduld, vertrouwen…

Maar om naar Milaan te verhuizen heb je bepaalde vaardigheden nodig. Deze kans is vaak uniek en moeilijk te bevechten, omdat de plaatsen beperkt zijn. We spraken met Klara, een model uit Keulen die al in Milaan model heeft gestaan. Zij vertelde ons over de sollicitatieprocedure, haar carrière en haar verblijf in Milaan.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Aanvraagprocedure en eerste ervaringen

Klara heeft al eerder te horen gekregen dat ze model moet zijn. Ze solliciteerde online via de website, stuurde foto’s in en werd toen uitgenodigd. Zij wist de boekers te overtuigen en na een maand bij het agentschap had zij al haar eerste opname. Samen met fotograaf Oliver Rudolph heeft zij nu haar eerste foto’s voor haar modellenboek gemaakt.

 

Milaan: Modellenbureau, castings & dagelijks leven

In september 2019 reisde het jonge model naar Milaan. Dit was haar eerste reis alleen en ze was erg opgewonden. Zij onthulde echter dat de positieve gevoelens duidelijk zwaarder wogen dan de negatieve. Natuurlijk moest ze na de landing haar weg nog een beetje vinden. Klara liet alles gewoon op haar afkomen in Milaan.

“Milaan was een ongelooflijke ervaring

Modellenbureau in Milaan: de eerste ontmoeting

Van de luchthaven, ging ze alleen naar haar agentschap. Met haar koffers maakte zij zich eerst vertrouwd met de stad en toen zij bij het agentschap aankwam, ontmoette zij haar boeker. Eerst moesten ze elkaar leren kennen en kreeg Klara haar sleutels van de flat. Zij ontving ook haar modellenboek, dat gevuld was met foto’s die zij eerder in Duitsland had genomen. Klara beschrijft het team als zeer vriendelijk en warm.

En het begon zodra ze een dag rust had. Ze schoot polaroids voor klanten en had een strak schema met veel castings dankzij de Fashion Week. Gewapend met haar modellenboek en sedcart rende zij van casting naar casting en moest zij snel haar weg vinden in de mode-metropool.

 • Ontmoeting met Booker
 • Sleutel voor de Model WG
 • Overhandiging van het modellenboek
 • Polaroids maken voor klanten

Milaan van boven: Video

Castings in Milano: Hoe werkt het?

Het jonge model had in Duitsland geen castings bijgewoond, omdat het hier gebruikelijker is om via directe boeking te worden geboekt. In Milaan kreeg zij echter elke dag verschillende e-mails met adressen en ging zij naar honderden castingbureaus. Daar trof ze meestal een lange rij mooie meisjes die ze vaak bij andere castings terugzag.

Bij deze castings, zegt Klara, moest ze vaak lang wachten. Als het eindelijk haar beurt was, ging het altijd anders. Maar elke keer moest ze haar modellenboek en haar setkaart inleveren. Bij sommige castings moest ze ook lopen, soms werden haar een paar vragen gesteld en als het echt goed ging, mocht ze zelfs kleren passen.

 • Lange wachtrij
 • Veel mooie meisjes
 • Inleveren modelboek en setkaart
 • Lopend
 • Vragen beantwoorden
 • Kleding passen

Het dagelijkse leven in Milaan: gym, castings & gedeelde flat voor modellen

Ik vroeg Klara ook naar haar dagelijks leven in Milaan. Zij vertelde mij dat, hoewel haar dagen altijd verschillend en gevarieerd waren, zij meestal dezelfde structuur hadden. Na het opstaan, zou ze eerst ontbijten en zich dan klaarmaken.

s Ochtends of ‘s avonds ging ze naar de sportschool. Elke dag had ze een lijst met audities die ze moest bijwonen en ‘s avonds bracht ze tijd door met haar huisgenoten. Soms kookten ze samen, soms eindigden ze de avond gewoon samen.

 1. Ontbijt
 2. Maak je klaar
 3. Fitness studio
 4. Gietstukken
 5. Koken met huisgenoten

Ontdek in deze video hoe modellen hun dagelijkse make-up doen. Hier vindt u vele tips voor de moeiteloze look.

Modeshows, castings en eisen

Klara vertelde me ook over haar eerste ervaring op een modeshow. Natuurlijk zit er veel werk achter een modeshow. Vóór een modeshow is er een casting, gevolgd door een fitting waar de modellen de kleding kunnen passen. Klara onthult dat ze zelf niet besefte wat haar te wachten stond tot ze in de make-up zat.

Toen ze in de rij stond was ze erg opgewonden, maar toen ze haar eerste stap op de catwalk zette, was alle opwinding van haar afgevallen. Haar geest werd leeg en ze concentreerde zich op de show. Zij vergelijkt deze opwinding met een presentatie op school, het is altijd erger van tevoren dan wanneer je eenmaal begonnen bent.

Vereisten in Milaan: maten, borstomvang en lengte

De eisen verschillen niet veel van de eisen in Duitsland. Van catwalkmodellen wordt natuurlijk verwacht dat ze anders zijn dan commerciële modellen. De maten kunnen variëren, maar Klara bevestigt dat de ideale maten voor een catwalkmodel 90-60-90 zijn. De borstomvang is het minst belangrijke. Voor reclames zijn afmetingen en lengte niet zo belangrijk, maar als catwalkmodel moet je tussen de 1,75m en 1,80m lang zijn. 1.78m is de ideale hoogte voor een model.

 • Afmetingen: 90-60-90
 • Borst is niet zo belangrijk
 • Grootte: 1.75-1.80m
 • Voor commercials zijn afmetingen en grootte niet zo belangrijk

In deze video ziet u hoe u de maten correct opneemt. Borst, taille, heupen en torso zijn belangrijk.

Plannen voor de toekomst – Londen & Parijs

Klara heeft hopelijk een mooie carrière voor zich, dus ik vroeg haar wat haar volgende doelen zijn. Ze vertelde me dat haar droom is om model te worden in Londen. Natuurlijk zou Parijs ook een goede optie zijn, maar de charme van Londen boeide haar meer.

3 tips voor beginnende modellen

Ik vroeg Klara ook om tips voor meisjes en jongens die model willen worden. Allereerst is het belangrijk een bureau te vinden waar u zich goed bij voelt. Klara vindt het belangrijk om mezelf niet met anderen te vergelijken en afwijzing niet persoonlijk op te vatten. Deze baan draait om uiterlijk en als je niet wordt aangenomen, is dat vaak omdat je niet het type bent dat ze zoeken. Als een blonde gewenst is, dan wordt een brunette afgewezen.

 1. Zoek een goed bureau
 2. Vergelijk jezelf niet met anderen
 3. Vat afwijzingen niet persoonlijk op