Credit: mf-mgmt/Tobias Dick

Exclusief interview met Betty Taube: tips voor modellen, hoogtepunten uit haar carrière & hobby’s

Model, actrice en presentatrice Betty Taube heeft al veel bereikt! Haar deelname aan het TV-programma Germany’s Next Topmodel heeft vele deuren geopend voor de sympathieke brunette. Betty werd vierde samen met twee andere deelnemers. Na GNTM was Betty onder meer te zien in het tv-programma Verbotene Liebe en de styling-documentaire Shopping Queen. Maar Betty heeft haar carrière als model nooit opgegeven. Samenwerkingen met grote modemerken of bekende autobedrijven: De krulhaar schoonheid is niet alleen populair bij haar fans! Betty vertelde ons waar je in de modellenwereld rekening mee moet houden en hoe ook jij je droom als model kunt verwezenlijken. Wij interviewden het humoristische en funky model voor u om meer te weten te komen over haar leven achter de camera.
Betty Taube: Van GNTM tot succesvol model

FIV: Sinds je deelname aan Germany’s Next Topmodel heb je een grote vlucht genomen op Instagram, momenteel met zo’n 1 miljoen volgers. Modellenwerk is nog steeds een integraal onderdeel van je carrière. Wat motiveerde u destijds om deel te nemen aan GNTM en hoe denkt u dat het uw leven heeft veranderd?

Betty: Eigenlijk was mijn sollicitatie gewoon voor de lol en uit nieuwsgierigheid om te zien hoe zo’n casting eigenlijk werkt. Mijn beste vriendin kwam met het idee om me daar in te schrijven. Maar ik had nooit gedacht dat het echt zou lukken. Maar mijn leven is 180 graden ten goede gekeerd, ook al is het een beetje onaangenaam voor mij om vandaag een “ex-Gntm-kandidaat” te zijn. Ik denk dat je na zes jaar de “ex-Gntm” kunt laten vallen.

FIV: Heeft u nog veel contact met voormalige GNTM-deelnemers?

Betty: Helaas is er geen regelmatig contact met alle meisjes van het eskader. Soms zie je er een paar op evenementen, maar dan is de vreugde enorm. Ik kan me mijn leven niet voorstellen zonder twee van de meisjes – Anna en Jana. Zij zijn mijn beste vrienden geworden.

Credit: mf-mgmt/Arya Shirazi

Modeltips van Betty Taube: Zo lanceer je je carrière!

FIV: Maar het modelleren moet natuurlijk kundig gebeuren. Poseer, neem een foto en dat is het – helaas is het niet zo eenvoudig. Maar je hebt het! Wat zijn jouw tips voor de perfecte foto? Hoe bereid je je voor op een belangrijke opname?

Betty: Ik probeer de dag ervoor geen drie kebabs te eten :). Ik word nu 26 en je moet echt voorzichtig zijn (het ergerde me altijd als oudere mensen dat tegen me zeiden, maar het is waar). Ooglapjes tegen donkere kringen zijn een must voor bijna elke fotosessie. Toen ik begon met modellenwerk, oefende ik van tevoren ook vaker voor de spiegel. Hoe dwazer een pose aanvoelt, hoe beter het eruit ziet op de foto.

FIV: Veel jonge meisjes en jongens willen ook hun droom als model verwezenlijken. Wat zijn jouw top 3 tips om deze droom waar te maken?

Betty: Mijn eerste tip is om je niet te laten kisten. Intussen telt niet alleen je uiterlijk, maar ook je persoonlijkheid.

Mijn tweede tip: Je moet leren omgaan met afwijzingen. De keuze aan modellen is enorm. Een baan krijgen via een casting hangt van veel factoren af. Alleen als al deze factoren echt bij elkaar passen, kun je blij zijn met een aanvaarding van een baan. Dit is niet altijd het geval en het kan gebeuren dat u verschillende afwijzingen op rij krijgt. Dat is heel normaal in het dagelijkse modellenleven. Geen tijd voor een slecht humeur… op naar de volgende casting!

Mijn derde tip is om plezier te hebben. Als je modellenwerk doet, ben je veel onderweg en ontmoet je veel nieuwe mensen en projecten. Geen dag is zoals de andere. Het is supervermoeiend (ja, dat is het echt…dat had ik nooit gedacht), maar het moet in de eerste plaats leuk zijn. Natuurlijk zijn er ook slechte dagen, maar die moeten een zeldzaamheid blijven.

Credit: mf-mgmt/Tobias Dick

Adrenaline Junkie & Humoristisch: Dat is Betty

FIV: Op je Instagram-account post je niet alleen de nieuwe collectie voor het ondergoedmerk Intimissimi, maar ook voor het kledingbedrijf Armed Angels of maak je reclame voor de nieuwe mobiele telefoon van Samsung. Wat is je spannendste samenwerking tot nu toe geweest en waarom?

Betty: Zeer moeilijke vraag… Als adrenalinejunkie raak ik snel op veel dingen uitgekeken. Ik hou van samenwerkingen waarbij je een ervaring hebt, niet zozeer een product. Ik had een samenwerking met BMWi een paar weken geleden die ik erg spannend vond. Maar helaas kan ik er nog niets over zeggen…binnenkort zul je het zien… 🙂

FIV: Uw fans mogen u vooral om uw gemakkelijke en funky stijl. Wat zijn volgens jou de beste eigenschappen van jezelf? Wat vinden je vrienden en familie leuk aan je?

Betty: Ik denk dat wat ze in mij waarderen is dat ik overal voor in ben, hoe gek de ideeën en plannen ook zijn. En anders, zoals je zelf zei: mijn easy-going en funky aard. Ik denk niet dat ik nog volwassen zal worden in dit leven :D. Ik heb weinig onderhoud nodig.

FIV: Naast je baan als influencer en model, heb je ook nog andere zeer interessante hobby’s. Piloot en autocoureur zijn geen typische hobby’s! Hoe is uw interesse in deze hobby’s ontstaan? Wat vind je het leukste aan vliegen en racen?

Betty: Ik hou van het risico en de snelheid. Dat is pure vreugde voor mij. Dat heeft ook altijd in mij gezeten. Als anderen beginnen te huilen omdat ze bijvoorbeeld hoogtevrees hebben, zeg ik: “Zet de kraan nog hoger”. Ik ben een persoon die eigenlijk 24/7 verschillende gedachten in mijn hoofd heeft. Mijn hobby’s zijn een soort therapie voor me, omdat ik me helemaal kan afsluiten en gewoon aan niets kan denken.

Credit: mf-mgmt/Tobias Dick

Hoogtepunten in carrière & toekomstige projecten

FIV: Al met al heb je in je carrière al heel wat meegemaakt! U bent meer dan eens in de publiciteit geweest, op tv of op sociale media. Welk moment zal je altijd dierbaar blijven? Wat was het absolute hoogtepunt van je carrière?

Betty: Elke keer in de auto, het vliegtuig of de trein stappen en niet weten wat je vandaag precies op je werk te wachten staat, is een geweldig gevoel en verveelt nooit. Er zijn in zes jaar al heel wat hoogtepunten geweest, zoals op dezelfde catwalk lopen met Adriana Lima, of mijn eigen kleine show “Betty goes…” op Pro7.

FIV: In de afgelopen jaren heeft u veel ervaring opgedaan in het veld. Waar zie je jezelf over 5 jaar? Komen er nog belangrijke projecten aan in de nabije toekomst? We zouden het fijn vinden als u ons er iets over zou kunnen vertellen!

Betty: Betty vertaalt zich als – geen plan hebben (niet echt, maar verklaart me vrij goed). Ik heb nooit een plan, alleen een heleboel ideeën. Een project dat ik bijvoorbeeld al een tijdje in gedachten had: een boek schrijven over mijn verleden in het kindertehuis. Samen met Anna en een vriend is er een heel gek productidee dat ik ook graag zou willen realiseren. Volgend jaar wil ik me meer gaan toeleggen op de klassieke modelbouw. TV is erg leuk voor me en ik zou graag weer een gaaf project doen. Op dit moment wil ik nog niet stoppen met modellenwerk, maar op een gegeven moment wil ik iets zinnigs gaan doen. Vliegen of iets met auto’s, bijvoorbeeld. Maar, ik mag sommige projecten nog niet onthullen

FIV: Dank je voor het interview Betty, FIV wenst je het allerbeste voor de toekomst!

Betty: Dank je wel!

Nu ook in het tijdschrift: Betty Taube

U kunt ook het interview met Betty Taube in het tijdschrift vinden. Nu op fivmagazine.com, het hele tijdschrift is ook online: