Adelina: Modelleninterview- Op de grote catwalks Berlijn, Parijs & Co. + tips voor beginners

Modellenwerk is een droom van veel meisjes. Model mogen staan in modehoofdsteden als Sjanghai, Peking, Berlijn of Parijs is “het ultieme doel”. Maar de weg naar dit doel is lang en moeizaam en niet elk model slaagt erin. Dus het is des te meer verbazingwekkend als een model het haalt.

Ik sprak met Adelina, een model uit Keulen, tijdens een shoot en stelde haar vragen over haar start in de mode-industrie, haar hoogtepunten in haar huidige carrière en haar plannen voor de toekomst. Ze neemt je mee op een reis van Azië naar Europa en deelt de spannendste en grappigste verhalen met ons!

Ze geeft ons ook haar ultieme tips voor jonge modellen en belangrijke waarden voor jonge meisjes en jongens. Het gaat allemaal om zelfliefde en zelfvertrouwen!

Aan de slag met modelbouw – toepassingen en gietstukken

Veel meisjes dromen ervan model te worden, maar niet iedereen weet hoe ze voet aan de grond kunnen krijgen in de industrie. Voordat je begint te reizen en van casting naar casting rent, moet je solliciteren en hopen dat je het juiste bureau vindt dat in jou het potentieel ziet om de jonge meisjes op te leiden en vervolgens op de markt te brengen.

Op 17-jarige leeftijd solliciteerde Adelina bij vele agentschappen in Duitsland en stuurde haar foto’s voor de zekerheid online. Natuurlijk zijn de voorwaarden om model te worden meer dan alleen maar geluk; naast de juiste lengte en afmetingen moet je ook charisma hebben of wat de meeste mensen dat “iets” noemen.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Ze werd voor het eerst aangenomen door CM Models, die Adelina meer dan 2 jaar trainde met shoots en opdrachten zoals op de Fashion Week in Berlijn.

Toen was ze klaar om haar werkaanbiedingen over de oceaan uit te breiden.

School en modellenwerk – is dat mogelijk?

Een vraag die niet alleen de modellen interesseert, maar vooral ook de bezorgde ouders. Een carrière als model begint vrij jong, dus het botst met je schoolcarrière. Ik vroeg Adelina hoe het mogelijk is om een goede schoolopleiding te combineren met modellenwerk. Het antwoord van de afgestudeerde was heel duidelijk: het is echt te doen! Natuurlijk moest ze voor sommige opnames verlof nemen, maar toch verwaarloosde ze school niet. Zij deed haar A-levels en deed vooral ervaring op in Duitsland tijdens haar schooltijd.

Nadat ze haar school had afgemaakt, begon haar verblijf in het buitenland. Haar eerste reis ging rechtstreeks naar Azië, naar Shanghai, waar ze verschillende shoots en jobs binnenhaalde. De laatste reis was naar de modehoofdstad Parijs, waar ze zelfs de cover van een modetijdschrift haalde. Daarover later meer!

Mijn persoonlijke hoogtepunt – Shanghai, Parijs & Berlijn

In 2 jaar tijd heeft Adelina niet alleen veel modelbouwkennis kunnen opdoen, maar heeft ze ook grote delen van de wereld kunnen zien. Tot haar coolste opdrachten behoren de modeweken in Sjanghai en Berlijn, maar ook haar huidige shoot voor de cover van een Frans modetijdschrift!

Voor haarzelf was het in het begin een echte cultuurshock, de eerste keer dat ze in Azië was en helemaal alleen! Maar de ervaring was onbeschrijfelijk en Adelina deed het ook erg goed. In Azië ligt de nadruk zeer sterk op “diversiteit”; Europese normen zoals lengte en afmetingen zijn daar niet het belangrijkst. Ze vragen niet om de typische mooie persoon. Het gaat veel meer over speciale functies. Zo gebeurde het dat modellen van 1,65 m met haar op de casting waren. Iets wat in Europa ondenkbaar zou zijn.

Toch was Parijs net zo’n hoogtepunt voor het jonge model. Het is de droom van alle modellen om in de modehoofdstad te fotograferen, en niet te vergeten op de cover van een Parijs modetijdschrift te staan. Ze vindt het nog steeds moeilijk om alle ervaringen en emoties onder woorden te brengen. Ze kreeg de baan in de eerste week. Een overweldigend en tegelijkertijd opwindend gevoel. Een groot verschil met Shanghai, maar zelfs daar had ze de volledige steun van het agentschap. Veel modellen zijn in het begin erg bang en vrezen dat zij alleen zullen zijn of onder streng toezicht moeten werken. Het agentschap in Parijs bood een beetje thuis met zijn ontspannen en vriendelijke sfeer.

Paris Cover – Emotions

“Hoe is het om jezelf op de cover van een gerenommeerd tijdschrift te zien?” was mijn persoonlijke hoogtepunt van het interview. Op 19-jarige leeftijd in de kiosk op de hoek te staan is niet alleen een prestatie voor je modellencarrière, maar ook een totaal nieuw gevoel. Vroeger liep je in modeshows en modeweken, maar het publiek is beperkt tot fashionista’s, ontwerpers en fotografen. Nu ligt u in de schappen van tientallen kiosken en supermarkten, wat betekent dat u overal gezien wordt. Of het nu door tieners is die geïnteresseerd zijn in de beautytips van de week of door de zakenman die zijn auto even snel wilde bijvullen. Het bereik is anders.

Toen ze ontdekte dat haar foto’s waren gebruikt, had ze er geen idee van dat ze op de cover was gekomen. Met verbazing en een grote grijns nam ze 6-7 exemplaren mee voor familie, vrienden en instanties. Eerst was de kioskvrouw in de war, maar toen zij Adelina herkende, was zij blij en feliciteerde haar.

Modeweek – Berlijn, Shanghai & Beijing

De eerste show was in samenwerking met CM Models in Berlijn. Anderen volgden in Shanghai, Beijing en Peking. Het waren twee totaal verschillende werelden in termen van mode, gevoel en styling. Maar in beide ontbrak het niet aan opwinding of adrenaline! Het is een onbeschrijflijk gevoel om voor het publiek te lopen, de adrenaline stijgt, je moet het goed kunnen verbergen dat er nu zoveel en vooral zo belangrijke mensen naar je kijken.

Dat is ook de reden waarom Adelina de voorkeur geeft aan catwalks voor shoots. Bij de fotoshoot is het natuurlijk altijd een nieuwe ervaring en spannend, maar de sfeer is meer ontspannen, fouten mogen worden gemaakt en het is niet erg als de fotograaf tips geeft voor betere poses. In de modeshows op de catwalk, moet alles perfect gaan en bij de eerste poging.

Plannen voor de toekomst – modellen maken en studeren

Adelina zit nog in haar pauzejaar, na het behalen van haar middelbare schooldiploma, dat jaar stond in het teken van modellenwerk en reizen, maar zij wil zich voor het komende wintersemester nog inschrijven aan de universiteit. Haar plan heeft geen direct verband met modellenwerk. Ze wil International Management studeren, maar wil het modellenwerk niet opgeven. Tijdens de semester vakantie, die 1-2 maanden duurt, wil ze in het buitenland modellenwerk doen. In de tussentijd zijn haar opdrachten beperkt tot opnames en klussen in Duitsland. Maar ze is er zeker van dat het mogelijk is om beide te combineren. Anders dan toen ze op school zat, is er geen aanwezigheidsplicht en op dat moment paste het uitstekend.

Ze heeft nog tijd tot de universiteit begint en die gebruikt ze zo veel mogelijk voor shoots en klussen.

3 tips voor beginners

Als je zo jong begint, is het moeilijk om alles meteen te weten. Het is normaal dat je achteraf gezien dingen anders zou doen. Ik wilde van Adelina weten wat zij haar jongere zelf zou aanraden met haar huidige ervaring. Ze gaf me drie ultieme tips die niet alleen haar vroegere zelf zouden helpen, maar ook jonge meisjes en jongens van nu die model willen worden.

  1. Werken aan zelfvertrouwen
  2. Niet alles pikken
  3. Niet doen alsof om anderen te behagen

“Ik zou tegen mezelf zeggen dat je veel zelfvertrouwen in jezelf moet hebben voor het beroep. Niemand zou zich altijd moeten schikken naar alles wat de maatschappij zegt dat ze moeten doen. Het is belangrijk om je ding te doen, want alleen dan voel je je meer bevrijd en op je gemak. Als je het iedereen naar de zin probeert te maken, zul je niet gelukkig zijn. Ik pas ook niet in het typische patroon van de maatschappij, maar trouw zijn aan mezelf vervult me. Dat is wat ik aan anderen zou doorgeven!”

De perfecte look – Wees jezelf

Passend, ik moest in haar speciale look gaan. Geschoren haar bij een vrouw is niet alleen een gedurfde en coole look, maar het zal ook zeker veel aandacht trekken, nietwaar? Ik kreeg meteen een cool verhaal uit China. Natuurlijk is het Europese uiterlijk daar altijd een fenomeen en is het normaal dat er altijd mensen met heldere blauwe ogen worden gefotografeerd omdat dit heel anders is dan de norm en in Azië een schoonheidsideaal is. Het toevoegen van kort haar was de ultieme aanleiding voor een groep Aziaten om Adelina op straat te fotograferen.

Maar ze krijgt ook veel bekijks in Duitsland met haar slimme uiterlijk. In het begin merkte ze het heel erg, maar nu negeert ze het. Voor veel mensen is de blik moeilijk te classificeren, zo verklaart zij de starende blikken. Toch krijgt ze veel positieve feedback, vooral op online platforms zoals Instagram. Men vraagt haar vaak hoe zij ertoe gekomen is haar haar af te scheren en velen willen haar stap volgen, maar hebben bedenkingen of te weinig moed. Adelina is niet alleen een bron van inspiratie, maar moedigt ook anderen aan om te doen wat hun gevoelens hun ingeven.

Haar beslissing voor het kapsel kwam ook uit haar hart en ongeduld om het haar weer uit te laten groeien!