Interview: Alice Ambrose BMA Models – over het dagelijks leven, modellenjargon & tips voor modellen.

Interview – Alice Ambrose is een model boeker en model agent bij BMA Models. BMA Models is een in de UK gevestigd modellenbureau met hoofdkantoor in Hertfordshire (bij Londen) en 2e kantoor in Londen. Zij hebben in de jaren dat zij bestaan een indrukwekkende raad van bestuur opgebouwd, waaronder acteurs, influencers, artiesten en een lange lijst van succesvolle modellen uit het Verenigd Koninkrijk en Europa. Wij hadden een exclusief interview met haar en stelden haar vragen, waarvan de antwoorden voor u interessant zullen zijn als u uit de mode- en modellenwereld komt. Of je nu een inzicht wilt krijgen in het dagelijkse leven van een internationaal modellenbureau of tips wilt krijgen voor je eigen modellencarrière.

Het dagelijkse leven van een modelboeker

FIV: Als het gaat om de baan van een modelboeker, kan niet iedereen zich direct voorstellen wat je precies doet. Hoe is het dagelijkse leven in uw agentschap?

Alice: Een normale dag in het leven van een modellenboeker bestaat uit een verscheidenheid van taken, van het vinden van modellen tot het ontmoeten van nieuwe modellen en coaching om de modellen succesvol te maken. modellen boeken voor coole, interessante banen, het administratieve leven!!! Het is leuk en afwisselend, maar je moet er wel oog voor hebben om je talent de juiste baan te bezorgen!

FIV: Welke samenwerking met klanten is u het dierbaarst bijgebleven?

Alice: Ze waren allemaal geweldig, maar ASOS & Harrods zijn mijn favorieten als ik moest kiezen, ze waren zo makkelijk en leuk om mee te werken!

Modeljargon voor u uitgelegd

FIV: Veel van onze lezers kennen de woorden niet die wij dagelijks in de modellenwereld gebruiken. Kunt u dit in een paar woorden uitleggen, om onze lezers te helpen het modelbouwjargon te begrijpen.

Alice: Casting – Castings worden gehouden zodat de klant het model persoonlijk kan zien, meestal worden er een paar foto’s genomen tijdens de ontmoeting (modellen gaan zonder make-up, natuurlijk haar en dragen een zwarte spijkerbroek met een zwart topje) en als er een rol of specifieke opnamen moeten worden gemaakt op de dag van de shoot, zal de klant het model vragen om uit te werken.

Beoogd gebruik – Waar zal de klant de beelden/video’s gebruiken die zij ontvangen van de EG-boeking. Online & Social Media voor 1 jaar.
Z-Card (Modellenkaart) Eén of meer foto’s van een model afgedrukt op een kaart, waarop staat door welk agentschap zij wordt vertegenwoordigd en een paar statistieken. (Zij of hij zou deze naar een casting brengen).

FIV: Kunt u het verschil uitleggen tussen boekingen en test shoots?

Alice: Boekingen zijn betaald werk van een merk/klant met commercieel gebruik. Een testshoot is een gratis shoot die fotografen aanvragen of waar wij als agentschap naar op zoek zijn om nieuwe modellenportfolio’s te helpen ontwikkelen of een ervaren model nieuwe beelden nodig heeft (de fotograaf zal ze ook in zijn eigen portfolio gebruiken).

Hoe word je een model!

FIV: Veel mooie jongens en meisjes dromen ervan om zelf een professioneel model te worden. Wat moet een modelaanvraag bevatten? Kunt u 3 adviezen geven?

Alice: Instagram link (zodat we kunnen zien hoe haar leven eruit ziet) haar maten en vooral Polaroid en portfolio foto’s!

FIV: Hoe ziet een eerste interview met een model er meestal uit?

Alice: We vragen naar wat achtergrondinformatie, hun achtergrond, ervaring, verwachtingen van hun tarieven. We leggen uit hoe we hier bij het agentschap werken en hoe we aan banen komen enz. (dit geeft hen een echt idee van de BTS en het werk dat we doen voor ons talent) en tenslotte doen we Polaroid’s.

FIV: Hoe moet een nieuw gezicht op u overkomen? (uiterlijk en karakter) Geef ons 3 adviezen voor onze jonge lezers.

Alice: Plezier en joie de vivre, bereid om onderaan te beginnen met lage tarieven, lange uren, goede communicatie, dat is alles wat we vragen van onze nieuwkomers?

Nieuw model van een modellenbureau

FIV: Kunnen merken/bedrijven uw modellen alleen boeken voor shoots of ook voor evenementen en videoproducties?

Alice: Merken kunnen stills, video’s, films, theater en evenementen boeken (we hebben een influencer- en artiesten/acteursboard en modellen).

FIV: Uw werkethiek is het stellen van nieuwe normen in de modellenbusiness. Wat bedoel je daar precies mee?

Alice: Wij willen het beste voor onze talenten, wij willen hen ontwikkelen en hen zo goed mogelijk adviseren, zodat zij zo succesvol mogelijk worden. We zijn een familie bij BMA #bmafamily