3 Vastgoedfouten: Bezit, Onderhandelen Kamer & Bezichtiging – Tips van de Expert

3 vastgoedfouten – In tijden van hoge inflatie en stijgende kosten zien veel mensen vastgoed als een manier om hun vermogen te beschermen en financieel onafhankelijk te worden. Bader wil potentiële kopers zo goed mogelijk voorlichten en onthult drie investeringsfouten die koste wat het kost vermeden moeten worden. Wij wilden de 3 ultieme tips om vandaag nog aan de slag te gaan in onroerend goed! In het korte interview, investeerder en oprichter van Immobilien-Erfahrung.de Thorsten Bader.

Doe dit niet! De top 3 vastgoedfouten

In ons magazine hebben we al veel input gegeven als het gaat om de eerste woning. Bijvoorbeeld deze XL gids: Je eerste flat kopen of zelf aan de slag voor de bank. Maar voordat we beginnen:

Waar moet je rekening mee houden?

Checklist:

  1. Een woning kopen voor eigen gebruik in plaats van als kapitaalinvestering
  2. Winkelen zonder voldoende onderhandelingsruimte
  3. Kopen zonder zorgvuldig onderzoek

Zelf een woning bewonen – Fout 1

Fout 1: Een huis kopen voor eigen gebruik in plaats van als investering

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Investeerders maken vaak de fout om hun eerste aangekochte eigendom direct voor eigen gebruik aan te wenden in plaats van het te behandelen als een investering. Wanneer men het vastgoed zelf gebruikt, verliest men de mogelijkheid om te financieren via huurinkomsten. In plaats daarvan moet men kosten maken voor het beheer, zoals belastingen, verzekeringen en exploitatiekosten, die elk jaar met gemiddeld 5% stijgen. Bovendien lijdt iemands kredietwaardigheid eronder omdat er geen huurinkomsten worden gegenereerd. In plaats daarvan zou de eerste woning uitsluitend moeten worden gebruikt als investering, waarbij het rendement uit de huurinkomsten wordt gebruikt om de lening af te betalen en kapitaal op te bouwen.

Te weinig ruimte voor onderhandeling – Fout 2

Fout 2: Kopen zonder voldoende onderhandelingsruimte

Een andere fout is om een woning te kopen zonder genoeg ruimte om te onderhandelen. Over de prijs van een woning valt meestal te onderhandelen, maar investeerders moeten genoeg speelruimte hebben om met de verkoper te onderhandelen en de beste prijs te krijgen. Het is ook belangrijk om voldoende reserve aan te houden voor onvoorziene kosten.

Kopen zonder nauwkeurige controle – Fout

Fout 3: Kopen zonder zorgvuldige inspectie

Een derde en belangrijkste probleem bij het kopen van een woning is de aankoop zonder grondige inspectie. Het is belangrijk om de woning grondig te inspecteren voordat je een aankoopbeslissing neemt.

Thorsten Bader

Interview met Thorsten Bader

Thorsten Bader, een ervaren vastgoedexpert, heeft samen met zijn team het online portaal “Immobilien-Erfahrung.de” opgezet om geïnteresseerden uitgebreide kennis en tips te bieden over het kopen en financieren van vastgoed.

Meer deskundige tips (gratis) vind je hier: