Gemotiveerd het nieuwe jaar in – De beste fitnessoefeningen voor thuis

Het is weer zo ver. Een nieuw jaar begint en nieuwe voornemens worden ontwikkeld. Wat moet er dit jaar veranderen? Wat heb ik altijd al willen doen, maar nooit gedaan? Aan het begin van het jaar is de fitnessstudio meestal afgeladen vol omdat veel mensen zich voornemen het komende jaar regelmatig te gaan sporten. Vaak worden de goede voornemens na een gemotiveerde start van het nieuwe jaar vergeten en vervalt u weer in de oude werkroutine. Dat is nu voorbij! Wij hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet over hoe u uw trainingsprogramma het hele jaar door kunt bijhouden. Het excuus: “Ik werk te lang en heb niet genoeg tijd om te sporten” gaat niet meer op, want wij hebben ook fitnessoefeningen voor u verzameld die u thuis kunt doen.

Tips en Tricks – “Als het je niet uitdaagt, verandert het je niet.” (Fred Devito)

Hier hebben we 5 tips en trucs op een rijtje gezet die je zullen helpen je goede voornemens voor het nieuwe jaar vol te houden. Probeer het eens, het is het waard!

#1 Bepaal je sportdagen

De eerste belangrijke regel is dat u vaste sportdagen moet hebben. Dit betekent dat het gevaar van het excuus “ik zou morgen kunnen gaan” niet zo groot is. is niet zo geweldig. Kies uw dagen en blokkeer de vaste periode. Vanaf dan mogen er geen uitzonderingen meer zijn. Het moet je routine worden.

#2 Stel realistische doelen

Als je eenmaal besloten hebt om je eerste sportdag te doen, maak dan niet de grote fout om jezelf tot het uiterste te drijven. Als je deze fout maakt, is de kans groot dat je je volgende sportdag mist. Je moet een positieve herinnering creëren aan je sportervaring. De beste manier om dit te doen is om klein te beginnen. Afhankelijk van hoe actief u voordien was, begint u met een aantal minuten of herhalingen die u gemakkelijk kunt doen. Verhoog van sessie tot sessie uw tijd en herhalingen en u zult merken dat u beter wordt en toch gemotiveerd blijft. Stel realistische doelen en schrijf ze op!

#3 Bereid een dag van tevoren voor

Breng je sportdag niet in gevaar door je spullen bij elkaar te zoeken vlak voor je moet gaan. Het beste is om het een dag van tevoren voor te bereiden, zodat je niets vergeet. Pak al je spullen bij elkaar en klaar om te gaan. Veel mensen zijn meer gemotiveerd als ze tijdens het sporten naar motiverende muziek luisteren. Als dit je motiveert, maak dan ruim van tevoren een afspeellijst met nummers die je motiveren.

#4 Test wat je leuk vindt

Niet iedereen houdt van dezelfde sporten. Sommigen geven de voorkeur aan of leggen de nadruk op duursporten en anderen op krachttraining. Sommigen geven de voorkeur aan oefeningen met fitnessapparatuur en gewichten en anderen werken liever met hun eigen gewicht. Als je nog niet de juiste sport voor je hebt gevonden, is het de moeite waard om andere sporten uit te proberen. Maar verlies je doel niet uit het oog. Als u plezier beleeft aan een sport, zal uw motivatie veel groter zijn en zult u sneller succes boeken.

#5 Beloon jezelf

Laat je niet te veel meeslepen in je sport. Houd je aan je doelen en vergeet niet om jezelf te belonen na een geslaagde trainingsdag. Het is aan u om te beslissen wat uw beloning moet zijn.

Fitness @thuis

Heb je gewoon geen tijd om meerdere dagen per week naar de sportschool te gaan? Geen probleem. Wij hebben verschillende fitness oefeningen voor u die u thuis met uw eigen gewicht kunt doen.

#1 Squats (hurkzit)

Een squat is een eenvoudige hurkbeweging waarbij de billen worden neergelaten tot kniehoogte. Deze oefening traint de benen, billen en onderrug. De billen moeten ten minste tot kniehoogte worden verlaagd. Het kan ook lager zijn. Zeer belangrijk: De knieën mogen bij het buigen niet verder uitsteken dan de toppen van de voeten, zodat de gewrichten niet te zwaar worden belast. Om deze oefening te variëren, kunnen gewichten worden toegevoegd of kan het aantal herhalingen worden verhoogd.

#2 Push-ups

Iedereen kent push-ups. Het belangrijkste is dat je ze correct uitvoert. De handen moeten op de vloer rusten op een afstand van meer dan schouderbreedte van elkaar op borsthoogte. Dan worden de benen gestrekt en de voeten op de tenen geplaatst. Er moet enige lichaamsspanning worden gehandhaafd, zodat de benen, het bovenlichaam en het hoofd een zo recht mogelijke lijn kunnen vormen. De armen worden gebogen en weer gestrekt. Probeer zo ver mogelijk naar beneden te gaan. Voor een optimaal trainingsresultaat is het raadzaam push-ups uit te voeren op vuisten in plaats van op de vlakke handpalmen. Om uw training zo goed mogelijk vol te houden, is het nuttig om een ademhalingstechniek te gebruiken: Bij het buigen van de armen, inademen en bij het strekken, uitademen.

# 3 Burpees

Een burpee is een zeer effectieve deadlift oefening. De burpee bestaat uit een squat, een push-up en een streksprong. De benen zijn op heupbreedte uit elkaar en de armen zijn recht omhoog gestrekt. Dan volgt de hurkzit en de handen worden op de grond geplaatst. Vanuit deze positie spring je in de push-up en doe je hem één keer. Spring dan terug in de squat positie en vanuit deze positie spring je rechtop met gestrekte armen. Afhankelijk van je trainingsniveau, kun je het aantal burpees dat je doet verhogen. Het voordeel van de Burpee? Er worden geen specifieke spiergroepen getraind, maar het hele lichaam wordt getraind.

#4 Superman /vrouw

De Superman/vrouw is een goede fitnessoefening voor de onderrug en de bilspieren. Ga op de grond liggen en strek je armen en benen recht van je af. Hef je benen en armen tegelijk op. Probeer deze houding zo lang mogelijk aan te houden en herhaal hem verschillende keren.

#5 Sit-ups

Sit-ups trainen de bovenste buikspieren. De uitgangspositie voor sit-ups is rugligging. De benen worden gebogen en in de lucht gehouden. De armen en handen worden ook naast het lichaam in de lucht gehouden. De bovenste buikspieren zorgen ervoor dat het bovenlichaam langzaam wordt ingerold en vervolgens weer uitgerold. De beste ademhalingstechniek voor deze oefening is uitademen bij het inrollen en inademen bij het uitrollen.

#6 Plank

De plank is een goede oefening om zowel de buik- als de rugspieren te versterken. Deze oefening begint met op handen en voeten te staan. Leun dan op je ellebogen in plaats van je handen. Plaats je benen op heupbreedte uit elkaar. Je krijgt nog meer stabiliteit door je handen samen in een vuist te houden. Je hele lichaam moet een rechte lijn vormen. Houd deze positie vast en herhaal het een paar keer.

#7 Lunge

Bij een lunge worden de benen op heupbreedte uit elkaar geplaatst. Doe dan een grote stap voorwaarts, zodat boven- en onderbeen een rechte hoek vormen. Let op: De knie mag nog niet voorbij de punt van de voet uitsteken. Duw dan af met de hiel van de voorste voet en keer terug naar de beginpositie. Deze oefening traint de onderste spieren en de buik- en rugspieren.

#8 Dips

Dips trainen verschillende spiergroepen. Deze spiergroepen omvatten de triceps en de grote borstspier. Om deze oefening thuis te doen, moet je een stoel klaar hebben staan. Pak de rand van de stoel vast met je handen. De ruggen van je handen moeten naar voren wijzen. Strek uw benen en voeten ver van u af, zodat uw billen voor de zitting komen. Plaats de voeten op heupbreedte uit elkaar. Buig dan uw armen tot uw billen bijna de grond raken en uw armen een hoek van 90 graden vormen. Leun dan terug in de uitgangspositie. Herhaal dit proces verschillende keren.

#9 Zijsteun

De zijwaartse plank oefent de buik-, rug-, bekken- en ruggengraatspieren. Om de zijwaartse plank correct uit te voeren, draait u zich op één zij, plaatst u uw benen evenwijdig op elkaar en steunt u uw bovenlichaam op één arm. De andere arm is recht omhoog in de lucht gestrekt. Het lichaam moet een lijn vormen en in het midden worden opgetild. Deze positie moet maximaal een halve minuut worden aangehouden en dan wordt van kant gewisseld.

 

#10 Bergbeklimmers

De Mountain Climber fitness oefening traint ook veel spieren. Deze omvatten de buik-, bil-, schouder- en beenspieren. De basishouding voor deze oefening is de push-up positie. Lichaamsspanning moet worden gehandhaafd en de handen moeten op schouderhoogte worden geplaatst. In deze positie worden de knieën beurtelings naar de borst getrokken op een springende manier.

Zo, nu kunnen we beginnen. Er zijn geen excuses meer en we kunnen het nieuwe jaar gemotiveerd en met kracht beginnen!