Yoga: Oefeningen voor beginners, basiskennis & tips van de sterren – inclusief video’s om mee te doen!

Yoga is een techniek die meer dan 2000 jaar geleden in India is ontwikkeld om in harmonie met jezelf te leven. Het doel is om lichaam en geest in harmonie te brengen met behulp van fysieke yoga-oefeningen met een meditatief karakter. Of je nu op zoek bent naar meer flexibiliteit, spieren of kracht wilt opbouwen, een beginner of gevorderde bent, op zoek bent naar meditatie of gewoon iets aan je rugpijn wilt doen – yoga is de juiste plek voor jou.

Yoga voor beginners: zware oefeningen gemakkelijk gemaakt

Zo moeilijk kan het toch niet zijn! Een vaak gehoorde uitspraak over yoga – en helemaal niet terecht. Er is nauwelijks een sport te bedenken die inspannender is dan yoga en tegelijkertijd zo goed voor ons lichaam. Toch is yoga een perfecte sport voor beginners. Ik kan yoga heel goed aanpassen aan mijn eigen behoeften en zo voortdurend vergroten en verbeteren.

Ontspanning, krachttraining of meditatie? Yoga heeft het allemaal!

Geen enkele andere sport is zo gevarieerd als yoga. Of je nu wilt trainen of je innerlijke centrum wilt vinden, yoga heeft zeker iets voor jou. Alle yoga-oefeningen kunnen thuis of in groepsverband in de sportschool worden gedaan. Geen enkele andere sport kan zo goed aan uw levensstijl worden aangepast als yoga.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

De Flow Yoga: Oefeningen voor innerlijke rust

Ashtanga, Vinyasa of Flow Yoga is een yogastijl die ademhaling en beweging combineert, waarbij de nadruk ligt op een precieze uitlijning van de lichaamshoudingen. De afzonderlijke houdingen worden zo langzaam mogelijk uitgevoerd en gedurende lange tijd vastgehouden. De overgangen in de verschillende asana’s (=posities) zijn vloeiend. Deze yogarichting ontspant de geest en laat je even uitrusten – terwijl je tegelijkertijd iets goeds doet voor je lichaam.

Power Yoga: de workout voor wie echt gas wil geven

Power yoga gaat bewust over het vinden en bereiken van je eigen grenzen. Je werkt je echt in het zweet en er is geen stille meditatie zoals bij flow yoga. De combinatie van lichaamsbewuste bewegingen en de klassieke effecten van een workout is perfect voor iedereen die zich echt in het zweet wil werken, maar tegelijk iets wil doen voor lenigheid en evenwicht.

5-Minuten Yoga: Perfect voor ‘s avonds, ‘s ochtends en tussendoor

Als je geen tijd hebt voor een workout van 50 minuten per dag, is 5 of 10 minuten yoga perfect. Deze korte yogasessies zijn ook geweldig als ochtend- of avondroutine, als aanvulling op je dagelijkse workout. Of je je nu wilt richten op kracht of flow of gewoon bepaalde posities wilt verbeteren of uitbreiden is aan jou.

Yoga voor mannen? Natuurlijk – gemakkelijke oefeningen voor de immobiele, ook.

Yoga heeft de reputatie een typische sport voor vrouwen te zijn. Daarom zijn er meer vrouwen dan mannen in de meeste yogalessen. Een van de redenen hiervoor is dat yoga op de markt wordt gebracht als een sport voor vrouwen en mannen niet geneigd zijn contact te zoeken met dergelijk “vrouwendingen”. Voor mannen kan de toegang tot de spirituele aspecten echter ook moeilijker zijn dan voor vrouwen. Deze hoeven echter niet per se een onderdeel van yoga te zijn, zoals bijvoorbeeld bij power yoga. Yoga is ook meer dan geschikt voor typische mannelijke verlangens zoals kracht en spieropbouw. Intussen zijn er ook cursussen alleen voor mannen. Er zijn geen uitvluchten of wensen meer!

Echte yogasterren: Miley Cyrus, Meghan Markle en Alessandra Ambrosio laten het zien

Yoga is niet alleen populair bij ons, maar ook bij de sterren. Beroemdheden als Alessandra Ambrosio, Meghan Markle en Demi Moore beoefenen deze sport graag. Wie heeft er zeker nog wat oefening nodig? Jimmy Fallon! De presentatrice van de Tonight Show krijgt een hoognodige yogales van zangeres Miley Cyrus….