Hond als huisdier: vereisten, basisuitrusting, opleiding en hondentrimsalon

Hond trekt in! U hebt besloten een hond te nemen, als alleenstaande, met uw partner of zelfs met het hele gezin, en u denkt erover een hond aan te schaffen? Er zijn miljoenen honden in dit land. Ze behoren tot de meest populaire huisdieren. Hondenrassen zoals Labradors, Franse Bulldogs, Australische Herders, Duitse Herders, Golden Retrievers, Pomeranians of Chihuahuas. Hoeveel kost een hond? Wat vindt een hond het leukst? Hoe weet een hond dat je van hem houdt? Veel vragen, hier vindt u de antwoorden. Van de trimsalon en de eerste vacht, tot hondenvoer (nat en droog), biologische alternatieven, maar ook tips over de eerste uitrusting, riem, voerbak & co.

Een hond kopen?! Eerste vereisten

Laten we bij het begin beginnen! Allereerst is het altijd belangrijk om na te denken of een hond echt in uw leven past. Uiteindelijk is een hond, simpel gezegd, net een klein kind. Kleine kinderen willen de hele tijd bezig gehouden worden! Ze willen eten, ze willen spelen, ze willen dat je aandacht aan ze schenkt.

Uw eerste hond & puppy: Heeft u tijd?

Dus als u een stressvolle periode in uw leven doormaakt, veel werkt en misschien zelfs alleenstaand bent, hebt u misschien niet genoeg tijd, per slot van rekening zal uw hond gemakkelijk 12 jaar oud worden, misschien zelfs 15 of 16 jaar, afhankelijk van het ras en de omstandigheden. Je hebt dus een lange verantwoordelijkheid voor het kleine schepsel. Of, kun je de tijd maken? Waarom? U moet meerdere keren per dag naar buiten gaan, zodat uw hond leert om zijn “behoefte” buiten te doen. Nu we het er toch over hebben: in de eerste zes tot twaalf maanden zal uw puppy veel in uw huis doen. Gewoon omdat hij of zij zichzelf nog niet zo goed kan beheersen. Maar, je puppy zal het leren, met genoeg geduld, van jouw kant!

Als u genoeg ruimte in uw leven kunt creëren en de nodige verantwoordelijkheid kunt nemen, zal uw hond een trouwe ziel zijn met wie u veel plezier zult beleven!

Zodat u zich optimaal kunt voorbereiden op uw hond, de taken en het samenleven, vindt u hier onze gratis gids voor hondenbezitters! Dit omvat toplijsten, bijvoorbeeld voor aanbevelingen voor een goede hondentrimsalon, maar ook checklists, bijvoorbeeld voor de basisuitrusting van uw puppy. Ga verder met onze kleine gids: Wat gebeurt er in de eerste weken?

Een hond kopen: De puppy trekt in!

Puppy’s kopen – Welke accessoires heeft u nodig voor uw puppy, zoals een leiband, voerbakje, slaapplaats en voer? Elk jaar worden miljoenen kleine puppies geboren en vinden een nieuw thuis!

Gaan wandelen, alleen blijven en Co.

We hebben nu ook een of twee kleine puppies: Neppa & Peppa. Denk je erover om een hond te nemen? Als je tijd over hebt en liefde, dan is een kleine puppy iets prachtigs. Maar waar moet je rekening mee houden? Leer hier over het dagelijkse leven met een kleine puppy: Mijn eerste dag met Peppa (Pomeranian puppy), mijn eerste week en mijn ervaringen. Als u erover denkt een hond te nemen, zijn hier de ultieme tips voor de eerste week met uw puppy en een paar insider tips, zoals puppykussentjes, tips voor het uitlaten en alleen blijven – allemaal in de eerste week!

Peppa! Onze redactiehond

Tussen haakjes, dit is Peppa(Pomeranian), onze redactiehond en officiële tester. Haar hoofdtaak is eten en spelen. Daarom is ze perfect voor de job van officiële FIV tester!

Basisuitrusting voor puppies: 6 must-haves

Een puppy kopen: Basisuitrusting voor uw hond – Het maakt niet uit welk hondenras of welk type gemengd ras, er zijn precies 6 dingen die u nodig hebt als u uw eerste hond of puppy wilt aanschaffen! Zogezegd de basisuitrusting voor uw puppy en de eerste dagen samen in huis of flat.

Eten, kom, leiband, halsband, deken, … – Checklist

Met deze checklist, heb je alle benodigdheden! Het juiste voer voor puppies, twee kommen voor eten en water, een riem met halsband en/of tuigje (veiliger), speelgoed en heel belangrijk, vooral als u geen tuin heeft of op de eerste verdieping woont: Puppy Pads! Leer hier alle benodigdheden, met tips voor etenstijden en andere interessante checklists voor beginners en nieuwelingen. Eenvoudig uitgelegd en gratis! Dit zijn de belangrijkste punten voor de eerste reis, van fokker naar huis en de eerste dagen met uw puppy, uit mijn ervaring.

Hondenvoer: natvoer, droogvoer, traktaties

Hondenvoer – Wat is het beste hondenvoer op de markt? Wat is het beste droog/nat hondenvoer? Welke snack is het lekkerst? Ik ben bijna elk weekend op zoek naar lekkere snacks voor mijn puppy. Aangezien ik mijn favoriete hondenspeciaalzaak een paar straten verderop zo goed als uitgekocht heb, ben ik op internet op jacht gegaan. Hier verzamel ik nieuwe, interessante merken en snack ideeën voor je. Mijn puppy is nu 5 maanden oud, dus jullie zullen hier geleidelijk aan meer ontdekken!

Biologisch hondenvoer?! Kleine test

Iedereen houdt van biologisch, maar mijn hond? De voeding van uw hond heeft gevolgen voor de vacht, maar ook voor de spijsvertering, het welzijn en de energie, ongeacht of het om een puppy of een oudere hond gaat. Biologisch is een belangrijk onderwerp voor velen, het gaat over landbouwmethoden en dierenwelzijn. Maar het gaat ook om smaak en een beter gevoel bij het kopen. Daarom koop ik graag biologische producten tegen een eerlijke prijs. Nu de vraag: Zijn er ook goede biologische alternatieven voor hondenvoer en snacks? Met deze vraag, kwam ik naar Yarrah. Yarrah is de grootste leverancier van biologisch hondenvoer. De zomer breekt aan en mijn hond heeft nu wel genoeg van de voorraden uit de supermarkt en de dierenwinkel. Dus ik heb wat nieuwe traktaties en snacks voor mijn hond nodig, in mijn voorraadkast. Deze week heb ik voor het eerst bij Yarrah besteld en alles is vandaag aangekomen. Wat kunnen organische uit Yarrah doen? Onze kleine smaaktest!

Hondentrimsalon: tips van een professional

Naar de hondentrimsalon gaan die u vertrouwt is een van de absolute basics voor hondeneigenaars. Vooral voor puppies die nog een bovenvacht hebben.

Hondentrimsalon: Eerste hond, puppy, procedure en opleiding

Hondentrimsalon – De eerste hond, de eerste ontmoeting Elke nieuwe hondeneigenaar van langharige of kortharige honden stelt zich dezelfde vraag. Wanneer moet ik naar de trimsalon? Heb ik er wel een nodig? We vroegen het onze hondenexpert en stelden deze vragen. Hier kunt u alles te weten komen, van wennen aan de haardroger, training tot een proefdag. Zodat u bij uw puppy onderscheid kunt maken tussen draadhaar, ruw haar en glad haar, zodat uw hond de perfecte verzorging voor zijn vacht krijgt.

Hondentrimsalon in de buurt: Tips en no-go’s!

Hondentrimsalon bij u in de buurt – De samenwerking tussen de hond, de eigenaar en de trimsalon is het allerbelangrijkste als u een goed verzorgde vacht voor uw hond wilt. Veel mensen weten echter niet hoe ze de perfecte trimsalon voor zichzelf en hun puppy kunnen vinden. De keuze is niet groot, maar er zijn grote verschillen tussen de hondensalons. Maar omdat samenwerking en vertrouwen het belangrijkst zijn bij het kiezen van een trimsalon, vroegen we onze hondentrimster naar haar top trucs, no-go’s en ervaringen.

Hondenvacht en rassen: Verschillen

Labrador, Chihuahua, Dwergspitz of Duitse Herder – hier vindt u de belangrijkste feiten over ondervacht, vacht en verzorging van onze hondentrimsalon. We hebben de meest populaire hondenrassen genomen en geven u een korte verklaring van onze expert over elk ras. Leer nog meer over honden en uw hond!

Interview met onze FIV expert

Hondentrimsalon in Keulen – Wij hebben een ontmoeting gehad met een van de beste hondentrimsalons in Keulen en hadden een klein interview met de eigenaar en expert van de salon Fellgeflüster. Ze vertelt ons hoe ze op het idee kwam om een hondensalon in Keulen te openen. Ze begon haar bedrijfje op te bouwen met YouTube-video’s en leerde zichzelf alles over ondervacht tot de perfecte snit. Op 30-jarige leeftijd richtte zij haar eigen salon Fellgeflüster op. Nu heeft ze vaste klanten in haar eigen winkel, heeft ze haar eigen insider tips en heeft ze een selectie van roze tuigjes tot schattige eendenriemen.

Pomeranian / Dwerg Spitz: V&A

Wil je je eerste puppy kopen? Misschien zelfs een kleine Pomeranian voor u of uw familie? Dan heb je vast veel vragen! Hier vindt u de antwoorden op vragen als “Hoeveel kost een Pomeranian?”, “Waar moet je rekening mee houden als je een Dwergpitz koopt?”, “Hoeveel verhaart een Pomeranian?” en “Hoe verzorg je een Pomeranian? – Ten eerste: Pomeranians zijn echt schattig. Als volwassen dieren zijn ze slechts 25-30 centimeter groot, en als pup nauwelijks een handvol. Wandelen, plassen, Pomeranian verzorging, onze kleine gids voor uw eerste puppies!