Dounia – moeder, Youtuber, Make-up artiest en invloedrijk

Dounia Slimani, een powervrouw. Sinds 2011 is zij een van de beste Duitse influencers. Met haar persoonlijkheid creëert de 33-jarige een geweldig platform voor iedereen. Of het nu gaat om alledaagse mama of beauty tutorials, haar positieve charisma wordt altijd gewaardeerd door haar volgers. Als fulltime moeder en blogger is ze ook visagiste bij verschillende modeweken over de hele wereld. Onze redactie heeft een exclusief interview met haar gehouden, waarin ze vertelt over haar liefde, familie en werk.

Dounia: Ik ben een workaholic

FIV: Heel inspirerend: je bent een jonge moeder, visagiste, influencer en YouTuber. Hoe slaagt u erin al deze componenten in evenwicht te brengen? Ondanks je drukke schema en al dat reizen, kom je altijd heel persoonlijk en ontspannen over. Wat zijn jouw tips voor ontspanning?

Dounia: Mijn tips voor ontspanning: Ik ben een workaholic, dat moet ik eerlijk toegeven, want ik hou zoveel van mijn werk. Ik ontspan me het best als ik ga sporten of een lekker bad neem en een schoonheidsbehandeling doe. Als moeder heb ik daar bijna geen tijd voor, dus moet ik bewust tijd vrijmaken. Mijn nagels lakken, een masker opdoen, een video kijken zijn hoogtepunten voor mij. Als mijn ouders of mijn man tijd hebben, trakteer ik mezelf ook af en toe op een massage of een hydrafacial. Het is erg belangrijk voor me om me-time te hebben. Dit is mijn persoonlijke ontspanningsoase.

https://www.instagram.com/p/BQ-3eEOh2Yd/?hl=de&taken-by=douniaslimani

FIV: De afgelopen maanden reisde je met de Maybelline Trendsquad de wereld rond om beautytrends te spotten. Welke reis heeft u het meest beïnvloed en geïnteresseerd?

Dounia: Ik werd het meest geïnspireerd door de Bahamas trip met Maybelline. Kijken naar de zonsondergang en dat mooie blauwe water is iets wat ik nooit zal vergeten. De Bahamas en Tokio waren ook mijn inspiratie voor mijn twee looks.

FIV: Je deed de make-up van je zus bij de Maybelline show. Hoe was dit een emotioneel moment voor je en wat maakte het zo speciaal?

Dounia: Ik heb de make-up van mijn zus Lamiya Slimani gedaan tijdens de Maybelline show. Het was een mega emotioneel moment voor mij omdat ik altijd al make-up heb willen doen bij een modeshow. Het stond op mijn bucket list. Dat bovendien mijn zus, die rondingen heeft en een volslanke vrouw is, toen als model over de catwalk mocht lopen, was voor mij dubbel emotioneel. Enerzijds om te tonen dat we het lichaam van de vrouw in al zijn facetten vieren. En aan de andere kant, omdat ik mijn eigen zus mocht opmaken voor zo’n gebeurtenis. Het voelde allemaal zo onwerkelijk.

https://www.instagram.com/p/BS3FCrpBao_/?hl=de&taken-by=douniaslimani

Even weg van de dagelijkse stress?

FIV: Naast je zus Dounia, groeide je ook op met je broer Sami. Beiden staan ook in de schijnwerpers en zijn zeer succesvol op sociale media en YouTube. Is het soms moeilijk voor u om uw beroeps- en privéleven gescheiden te houden?

Dounia: Voor ons was het geen probleem om werk en privéleven van bij het begin te scheiden. Wij gunnen onszelf als gezin altijd pauzes, niet alleen tussen de jaren of met Kerstmis. Het feit dat wij drieën zo verschillend zijn en elkaar zo goed aanvullen, maakt onze samenwerking zo mooi en succesvol. Iedereen heeft zijn sterke punten en kan die inbrengen. Bovendien zijn we alle drie creatief en hebben we nu ons eigen kantoor geopend in Berlijn.

FIV: Jullie drie hebben een zeer intieme relatie en zijn zeer hecht. Zou u ook willen dat uw zoon Mikael broers en zussen had met zo’n sterke band?

Dounia: Ik zou zo graag willen dat mijn kinderen net zo goed met hun broers en zussen kunnen opschieten als ik, Lamiya en Sami. Mijn broers en zussen zijn een zegen en het mooiste geschenk dat mijn ouders me hadden kunnen geven.

Youtube is veranderd

FIV: Half juni vier je je 6e YouTube-verjaardag. Gefeliciteerd! Hoe zijn YouTube en de sociale media in die periode veranderd?

Dounia: Youtube is als platform erg veranderd. Het is diverser geworden. Youtube en sociale media zijn voor velen plots een begrip geworden. Bijna iedereen die ik ken heeft op zijn minst Instagram. Mensen netwerken sneller en je wordt niet langer vreemd aangekeken als je op sociale media zit. Ook zijn er veel functieomschrijvingen en -gebieden ontstaan die voorheen niet bestonden: social media manager, influencer marketing…. Wij hebben zelf een beroep gecreëerd dat nog steeds niet met één enkele term kan worden omschreven. Wij zijn influencers, consultants, ondernemers, auteurs, merkambassadeurs en mensen. Mijn baan heeft elke dag een nieuwe uitdaging. Wij werken wereldwijd, internationaal en samen als een familie. In die tijd studeerde ik economie (controlling, internationaal management, bedrijfsinformatica) en dacht ik een klassiek beroep te gaan uitoefenen. Jaren later vond ik mijn droombaan, die nauwelijks iets met mijn studie te maken had.

https://www.instagram.com/p/BPCrjF8lHYF/?hl=de&taken-by=douniaslimani

FIV: Houdt u meer van de “oude” of de “nieuwe” wereld van de sociale media? Welke zou je kiezen als je moest?

Dounia: Ik hou van de oude, nieuwe en toekomstige wereld van de sociale media. Ik ben opgewonden om te zien welk nieuw platform er zal zijn, welke trends er zullen zijn en wat we allemaal al zullen doen over 5 jaar. Ik vind het allemaal zo opwindend.

Dank je, Dounia, voor het interessante interview!

U kunt hier meer over Dounia te weten komen:

Instagram: Douniaslimani

Youtube: Douniaslimani