Jeffree Star: schandalige YouTuber, zanger en succesvol zakenman

Jeffree Star – YouTube Legende. Rockster. Zakenman. Blijkbaar is er nauwelijks iets dat het flitsende icoon van de moderne tijd moeilijk kan doen. Maar de weg naar zijn 18 miljoen volgelingen was niet gemakkelijk. Hier hebben wij van FIV Magazine zijn carrière voor u samengevat, evenals zijn meest in het oog springende controverses. Want één ding is zeker: Jeffree Star is zeker geen man met een zachte mond. En hij was nooit een kind van verdriet.

Jeffree Star: Een verhaal vol glitter, drugs en rock’n’roll

Het icoon van de schoonheidsgemeenschap werd geboren als Jeffree Lynn Steininger Jr. in Los Angeles in 1985. Na de zelfmoord van zijn vader was het vooral zijn moeder Marra Shubyann Lindstrom Steininger die hem opvoedde. Al in zijn schooltijd had Jeffree Star veel plezier in make-up en verdiende hij zijn geld als muzikant, model en zo nodig ook als onbekende make-upartiest voor de groten van Hollywood. Hij ontmoette hen in de weekends in de hipste clubs van de stad, die hij ondanks zijn jonge leeftijd en dankzij een vals identiteitsbewijs regelmatig bezocht.

Als je zijn carrière van naderbij bekijkt, zou je niet verwachten dat de flitsende Jeffree Star ooit een make-up mogul zou zijn. In het begin was het werken met kwasten en poeder slechts een bijverdienste. Zijn echte droom? Om muzikant te worden. Dus bracht Star in 2009 zijn eerste en tot nu toe enige studioalbum uit. Hoewel hij kort daarna werd getekend bij het Konvict Muzik label, verliet hij het label een paar jaar later.

In november 2014 werd de voormalige muzikant en nu beroemde YouTuber officieel zakenman: het bedrijf Jeffree Star Cosmetics werd geboren. Hij wordt momenteel beschouwd als een van de best betaalde YouTubers aller tijden en verdiende volgens Forbes onlangs maar liefst 18 miljoen dollar – alleen al via YouTube.

 • 1985: Jeffree Star wordt geboren in Los Angeles
 • 2006: Lancering van het YouTube-kanaal
 • 2009: Uitgave van zijn eerste album
 • 2010: Contract met Konvtict Muzik
 • 2014: Lancering van Jeffree Star Cosmetics

U kunt zien hoe het schoonheidsicoon vandaag leeft in de video hier:

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Snelle feiten: Crass netto-activa

 • Naam: Jeffree Star
 • Geboren: 15 november 1985
 • Actief sinds: 15.02.2006
 • Abonnees: 18,1 miljoen
 • Totaal aantal views: 2,16 miljard
 • Netto activa: $75 miljoen dollar

Grootste controverses: jaloezie en online pesten

Jeffree Star is vanaf het begin betrokken geweest bij de meest flagrante schandalen van de YouTube-wereld. Van racisme tot drugsgebruik tot online pesten, hij heeft niets overgeslagen.

Kat von D: twee reuzen van de Amerikaanse popcultuur botsen

Jarenlang hebben tatoeagegodin Kat Von D en Jeffree Star samen de Hollywood Hills onveilig gemaakt. Maar plotseling was er een genadeloze breuk: in 2016 postte von D onverwacht een foto van Star met een grote ‘nee’ op zijn gezicht en verklaarde op Instagram dat ze geen contact meer met hem wilde vanwege zijn drugsgebruik, racisme en pesterijen. Natuurlijk nam Star dit niet zomaar aan en beschuldigde Von D ervan jaloers te zijn op het succes van zijn succesvolle make-up collectie. Na veel heen en weer gepraat is de vete tot op de dag van vandaag onopgelost gebleven, en zowel Star als von D hebben er sindsdien geen commentaar meer op gegeven.

Nikkita Dragun, Laura Lee en Manny MUA: Een oude vete escaleert

Net als zijn vriendschap met Kat Von D, brokkelden andere relaties af in de loop van zijn carrière. Aan het begin van zijn carrière maakte Jeffree bijvoorbeeld deel uit van een groep aanstormende nieuwkomers op YouTube: Laura Lee, Manny MUA, Nikkita Dragon en Gabriel Zamora. In 2017 plaatste Star een reeks tweets over een ex-vriend/vriendin, waarin hij de persoonlijkheid van Beauty YouTuber Laura Lee omschreef als ‘venijnig’. De vriendschap viel uit elkaar en de hele kliek distantieerde zich van Star.

Men hoorde geruchten over mislukte investeringen en zakenvriendschappen. Hoewel Jeffree Star door de YouTube-gemeenschap altijd als de dader werd afgeschilderd, zijn er nooit officiële verklaringen geweest. De vete was bijna vergeten toen YouTube-legende Shane Dawson een documentaireserie over Jeffree Star’s leven publiceerde.

Een paar dagen later postte Ster’s vroegere vriend Zamora een foto met Laura Lee, Manny MUA en Nikkita Dragun met het bijschrift:

“Bitch is verbitterd omdat we het zonder hem beter doen”

Maar de vele nieuwe fans die Jeffree Star dankzij de sympathieke documentaireserie had gekregen, schaarden zich al snel achter hem: om wraak te nemen publiceerden zij oude, racistische tweets uit het verleden van Dragon, Lee, Manny en Zamora. Zij boden destijds publiekelijk hun verontschuldigingen aan voor hun racistische uitlatingen en worstelen nu nog gedeeltelijk met de repercussies van het schandaal.

Star is in het verleden ook bekritiseerd voor racistische uitspraken, waarvoor hij zijn excuses aanbiedt in de volgende video uit 2018: