Workouts voor thuis: tips voor beginners & oefeningen zonder toestellen

Vooral in tijden waarin we allemaal meer thuis zijn en vanuit huis werken, rijst de vraag hoe we onszelf het beste lichamelijk fit kunnen houden. Natuurlijk vergt dit discipline en ambitie, maar met de juiste oefeningen is thuis sporten echt leuk. Bovendien bespaart u veel geld en is de druk van het moeten reizen naar de sportschool weg. In plaats daarvan hebt u de flexibiliteit om te kiezen wanneer u wilt sporten. Eén ding om in gedachten te houden is de motivatie die je nodig hebt om aan de bal te blijven en je energie op peil te houden. Hier hebben we de perfecte oefeningen voor je die je gemakkelijk thuis kunt doen zonder apparatuur. Of u nu een beginner, een beginneling of een gevorderde sportbeoefenaar bent, wij hebben voor iedereen de perfecte workout, gratis, als u wilt afvallen of gewoon fitter wilt worden. Vragen over het juiste dieet en goede kookboeken worden beantwoord in onze andere artikelen. Voel je vrij om daar ook een kijkje te nemen.

De beste, gratis workouts zonder apparatuur voor thuis: van beginner tot pro

Er zijn veel voordelen aan thuis trainen. U kunt flexibel beslissen wanneer en wat u wilt trainen. Dit betekent dat u niet gebonden bent aan openingstijden die u in uw dagschema moet volgen. Dus als het geen springtraining is waarbij u de mensen beneden zou kunnen storen, kunt u uw fitnessprogramma op elk moment van de dag of nacht doen. Plus, je hoeft niet te wachten op apparatuur omdat mensen het al gebruiken.

Train het hele lichaam: Hier komt het neer op de innerlijke bastaard

Het belangrijkste wat je nodig hebt is discipline. Je moet volhouden en jezelf elke dag motiveren. Zelfs als het moeilijk is, moet je altijd je doel voor ogen hebben. Als je je hele lichaam wilt trainen, hier is een totale body workout in 30 minuten. Sascha Huber traint stap voor stap het hele lichaam met je, zodat je na 30 minuten elk deel van je lichaam voelt. Als motivatie ziet u de relatief korte tijdspanne waarin u uw hele lichaam zeer productief kunt trainen.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Trainingen: Welke productieve workouts zijn er voor thuis die makkelijk te doen zijn zonder apparatuur?

Six-pack workout: zonder apparatuur toch je doel bereiken

Als u zich meer wilt richten op het trainen van de buikspieren, dan kunt u deze acht minuten durende buikspiertraining volgen. Het laat u zien hoe u de buikstreek snel en efficiënt kunt trainen, gemakkelijk en zonder apparatuur. Doe mee en ga door. Als je bedenkt hoe snel acht minuten voorbij kunnen gaan, zou dat al motivatie en stimulans genoeg moeten zijn.

Rugtraining: een geaccentueerde rug kan heerlijk zijn

Goede spieren in de rug zijn cruciaal voor een zeer goede algemene conditie. Als u zich in één dag op uw rug wilt concentreren, kunt u dat gemakkelijk en snel doen. Nogmaals, je hebt niets anders nodig dan een dosis discipline en motivatie. De rugworkout laat zien hoe u uw bovenrug, latissimus (grote rugspier), rugschouder en trapeziusspier (spieren aan weerszijden van de wervelkolom) kunt trainen met zes oefeningen en ook weer zonder apparatuur. Gerichte rugtraining versterkt niet alleen de rug, maar heeft ook een positief effect op het hele lichaam. Denk er steeds aan dat het lichaam een samenhangend organisme is waarvan de elementen op dezelfde manier moeten worden getraind.

Krijg sterke en brede armen: Hier is hoe!

Als je specifiek je armen wilt trainen, dan is deze tien minuten workout perfect voor jou. Het laat zien hoe je de twee centrale armspieren op de best mogelijke manier kunt trainen en zo gedefinieerde spieren kunt opbouwen. De centrale armspieren zijn de triceps en de biceps. Kijk eens. Nog tien minuten.

Oefeningen voor sterke benen: Iedereen kan dit doen!

En last but not least, de benen ontbreken. Per slot van rekening maken ze ook deel uit van ons lichaam, nietwaar? Ze dragen ons waar we willen, dus moeten we ze ook trainen om ze nog sterker te maken. Soms heb je gewoon een bar nodig om op te leunen of een stoel om ze te stutten. Dus er is geen reden om deze vier oefeningen niet te doen.

Dit is hoe de sterren trainen: Henry Cavill, Chris Hemsworth & Co.

Hoe trainen de sterren eigenlijk? Hebben zij andere trainingen dan wij? Kijk eens wat we gevonden hebben. Van Henry Cavill, Chris Hemsworth tot Tom Ellis.

Henry Cavill

Hij slaat geen slecht figuur in de film “Witcher”. Je kan zien welke workout hij volgt in deze video.

Chris Hemsworth

Zijn persoonlijke trainer legt in de video uit welke oefeningen Chris moet doen voor bepaalde filmrollen.

Tom Ellis

In deze video vertelt hij ons zelf welk workout plan hij volgt om het gespierde lichaam te krijgen dat hij heeft.