Hoe krijg je mooie krullen: Routine voor krullend haar!

Elk meisje of elke jongen met krullen weet dat de verzorging vermoeiend is en dat het gamma producten in de drogist niet bijzonder groot is. Bovendien ontbreekt het velen gewoon aan een routine, want in tegenstelling tot steil haar duurt het eeuwig voor krullen vet worden, wat enerzijds goed is, maar anderzijds mist het haar het vocht dat het nodig heeft om de krullen in stand te houden en ze te doen glanzen. Voor degenen die niet precies weten hoe ze hun krullen moeten beheren en welke producten ze moeten gebruiken, heb ik een kleine stap-voor-stap routine met producten voor zowel “grote” als “kleine” budgetten. Natuurlijk is haar, net als huid, individueel en dat betekent dat de producten misschien niet hetzelfde effect hebben, maar uit ervaring kan ik zeggen dat ze veel helpen en hopelijk je krullen doen glanzen.

Stap 1: Was met een vochtinbrengende shampoo

Ik gebruik 1 à 2 keer per week een vochtinbrengende krulshampoo, maar je moet je krullen niet te vaak wassen omdat het door de structuur van je haar veel langer duurt voordat het natuurlijke vet de uiteinden bereikt dan bij steil haar. Als u uw krullen te vaak wast, zullen ze snel uitdrogen en zullen de punten eronder lijden en gemakkelijk breken.

Mijn aanbeveling: Coconut Hibiscus Curl Shine Shampoo ( ong. 6,00 EUR online)
Voor degenen die geld willen besparen: Balea Krullen Shampoo ( 1,35 Euro)

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Stap 2: conditioner, conditioner, conditioner

Mijn kappers hebben me altijd afgeraden om conditioner te gebruiken, maar voor mij persoonlijk helpt conditioner enorm om wat meer vocht in mijn haar te krijgen, en voor mooi krullend haar is vocht een must.

Mijn aanbeveling: Coconut & Hibiscus Curl & Shine Conditioner ( ong. 4,00 EUR online)
Voor degenen die geld willen besparen: Balea Krul Conditioner ( 1,35 EUR)

Stap 3: Nog meer vocht!

Om mijn haar een vochtboost te geven, gebruik ik 2-3 keer per week een intensieve haarbehandeling. Na het douchen laat ik de behandeling minstens 10 minuten zitten terwijl ik kijk wat ik ga aantrekken of verder kijk naar mijn Netflix-serie.

Mijn aanbeveling: Raw Shea Butter Deep Treatment Masque (ca. 12 EUR online)
Voor degenen die geld willen besparen: Balea Professionell 2in1 Haarbutter ( 2,95 EUR)

Stap 4: Vocht onderweg

Ik gebruik een leave-in conditioner na elke wasbeurt en ook tussendoor, als ik het gevoel heb dat mijn haar er een beetje versleten uitziet. Het hydrateert als een conditioner maar je hoeft het niet uit te spoelen, het maakt je haar weer glanzend en geeft je krullen veerkracht. Ik vind het geweldig.

Mijn aanbeveling: African Pride Shea Butter Miracle Moisture Intense Leave in Conditioner ( ca. 7,60 EUR online)
Voor de zuinige mens: Elke zuinige mens zal blij zijn: Het goede aan de Balea Professional 2in1 Hair Butter is dat het niet alleen een haarbehandeling is, maar ook een leave-in conditioner.

Stap 5: Definieer je krullen

Iedereen die krullen heeft weet dat ze soms doen wat ze willen. Om dit te voorkomen en je krullen er nog mooier uit te laten zien, raad ik aan een haarpudding of stylinglotion te gebruiken. Ze geven het haar houvast en definiëren je krullen.

Mijn aanbeveling: Olijfolie Meisjes Haar Pudding ( ca. 6,00 EUR online)
Voor de prijsbewuste: Balea Professional Curl Styling Cream (2,95 EUR)

Wil je meer weten? Ontdek hier alles over de laatste geurtrends.

Stap 6: Fixeer uw randen

Om mijn haar een extra glans te geven, stijl ik ook de beroemde kleine babyhaartjes. Ik vind krullen van zichzelf erg wild, dus de randen stylen geeft het een nettere look. Ik gebruik een gewone tandenborstel en haarpudding of gel, afhankelijk van wat ik in huis heb.

Een bericht gedeeld door @ig.curls op

Stap 7: Laat het (föhn-)drogen!

Hier moet iedereen voor zichzelf beslissen, om mijn haar te beschermen geef ik de voorkeur aan aan de lucht drogen, maar als je snel naar buiten moet (vooral in de winter moet je niet met nat haar naar buiten gaan) gebruik ik af en toe een föhn met een opzetstuk. Het geeft het haar extra volume en definitie!

Een bericht gedeeld door @ig.curls op .