De beste cafés, tea rooms, restaurants in Parijs

Wilt u met vrienden, familie of geliefden een weekend naar Parijs en de hipste restaurants en cafés van Parijs ontdekken? Het FIV team heeft een speciaal artikel voor u samengesteld! Macarons, kaviaar, vis, croissants, chocolade éclairs, quiches, lorraines of zelfs pannenkoeken maken allemaal deel uit van onze selectie, speciaal voor u gecreëerd.

Tips van insiders – de beste restaurants & cafés in Parijs

De beste bitterkoekjes in Parijs – La Maison Ladurée

La Maison Ladurée – Er zijn overal in Parijs Ladurée boetieks, maar de mystieke Ladurée boetiek is op de Champs Elysées. Het Huis van Ladurée ontvangt u op elk moment van de dag in een warme, verfijnde en elegante ambiance. Het interieur is weelderig en vertegenwoordigt de kunst om de Franse manier van leven te leven. U kunt ter plaatse dineren in het restaurantgedeelte of in de verschillende lounges:

Traditioneel in Parijs – La Maison Fauchon

Fauchon heet u welkom in zijn traiteurruimte gewijd aan gastronomische lekkernijen op de Place de la Madeleine. Moderniteit en traditie zijn de sleutelwoorden van dit emblematische merk.
Ter plaatse of om mee te nemen, elk uur van de dag wordt dus een gelegenheid om te genieten bij Fauchon Paris. Tijdens de lunch, in alle rust geïnstalleerd in het comfort en de charme van de lounge op de eerste verdieping, is het moeilijkste deel beslissen welke van de creaties van de chef op uw bord zullen komen. Een salade van garnalen en mango, risotto van bonen en erwten of misschien de eenvoudige maar daarom niet minder voortreffelijke Madame Biss met gerookte zalm! Tijdens “tea time” zal uw hart zeker swingen tussen de grote FAUCHON klassiekers en de nieuwe creaties van de patissier: Citroen-Yuzu taart, Eclair-Perzik-Verveine, Aardbeientaart, Aardbei-Rhubarber Wake-up, Pistache Aardbeien…. Moeilijk om de verleiding te weerstaan! Tenslotte, op de laatste dag, komt de tijd om te denken aan ontspanning met vrienden onder het genot van een gourmetschotel en een glas champagne. De chef heeft de beste Franse charcuterie, uitzonderlijke zalm en heerlijke kazen geselecteerd.

Dit is waar de sterren gaan eten: Angelina Paris

Al meer dan een eeuw heeft het Angelina Tea House zich gevestigd als een gastronomisch en chique restaurant. Zodra het openging, werd Angelina de onmisbare ontmoetingsplaats van de Parijse aristocratie. Proust, Coco Chanel en de grootste Franse modeontwerpers ontmoetten elkaar in haar salons! Het decor combineert elegantie, charme en verfijning. Angelina is een echte romantische poëzie, een ruimte van rust en sensualiteit, tussen sereniteit en hebzucht. De must-have producten van het huis zijn Afrikaanse warme chocolade en Mont-Blanc. Dit onmisbare gebak combineert meringue, luchtige slagroom en pasta op basis van kastanjeroom. Dankzij zijn unieke en onvergelijkbare recept is Mont-Blanc het embleem van het huis Angelina geworden.

Perfect dessert – Parijs café met het beste dessert

Restaurant & Salon de Thé Paris – Dalloyau – Sinds 1802 biedt het gastronomische huis Dalloyau, opgericht door Jean-Baptiste Dalloyau, ons creaties aan die “de kunst van het leven en de kunst van de Franse gastvrijheid” waardig zijn. De oorsprong van DALLOYAU gaat terug tot 1682, toen Lodewijk XIV zijn hof in Versailles vestigde. Lodewijk XIV ontdekte de talenten van Charles Dalloyau en benoemde hem tot officiële bakker aan het hof van Versailles. Richard DALLOYAU wordt aangesteld als hoofd van de provisiekamer en de fruitproductie van Le Grand Condé, neef van de koning van Frankrijk. In de Rue du Faubourg Saint-Honoré is l’un van de Dalloyau theesalons. De Koninklijke Service is beschikbaar op elk moment van de dag! IVF raadt de tea time aan, bestaande uit 18 zoete en hartige stukjes in paren verdeeld over een warme drank (39€) of een glas champagne voor 55€.

https://www.instagram.com/p/BhPDBsXgbvD/

De beste cafés – Influencer Cafés

Café Design in Parijs – Le Café de Flore

Als u ervan droomt een ster uit Parijs of een internationale beroemdheid te ontmoeten, is Café de Flore de ideale plek. Dit café bevindt zich in het 6e arrondissement van Parijs, de chique wijk Saint-Germain-des-Près. Flora is de beroemdste koffie ter wereld. Als u chique wilt zijn en de taal van de stamgasten van Café de Flore wilt spreken, vindt u hier hoe u uw bestelling kunt plaatsen:

  • We zeggen niet “koffie”, we zeggen “pot koffie”.
  • Niemand bestelt een “glas witte wijn”, maar een “ladoucette” (“de wijn van het huis”)

https://www.instagram.com/p/BwHVs9JHraj/

Romantische zomer in Parijs

Café littéraire de Paris – Les deux Magots -Café les deux Magots staat synoniem voor het artistieke leven en de literatuur. Vandaag de dag is Les Deux Magots een van de oudste cafés van Parijs en trekt het persoonlijkheden aan uit de wereld van kunst en literatuur, mode en politiek, maar ook toeristen uit de hele wereld! Dit café ligt vlak naast het Café de Flore. Er worden literaire ontmoetingen en talrijke artistieke evenementen georganiseerd.

https://www.instagram.com/p/Bvde75uifQz/

Oud en historisch: Café in Parijs – Le Café de la Paix

Het Café de la Paix is een historische plek voor Parijzenaars. Het Café de la Paix, dat op 5 mei 1862 door keizerin Eugénie werd ingewijd, is een mythisch symbool van de hoofdstad dat in de hele wereld bekend is. Het Café de la Paix, een bar-restaurant met Second Empire elegantie, toont trots zijn geklasseerde fresco’s en kostbare verguldsels. Op het overdekte terras biedt dit etablissement een selectie van snelle gerechten. Op zonnige dagen kunt u lunchen op een open terras met uitzicht op de prachtige Opera-Garnier.

https://www.instagram.com/p/BwCPH4jnMe1/

Een onvergetelijk uitzicht op cocktails in Parijs – Le Café Marly

Café Marly, gelegen onder de arcades van het Louvre, is een mix van een Parijse brouwerij en een literair café. U kunt er s’y zetten om van een koffie te genieten met een ongelooflijk uitzicht op de piramide. Het is een unieke en iconische plaats, sterk geassocieerd met cultuur en luxe. Op het terras van Café Marly kunt u in alle rust cocktails drinken en de zonsondergang bewonderen, terwijl u binnen kunt genieten van gegrild vlees en vis met uitzicht op de beeldhouwwerken van de Cour Napoléon van het Louvre-museum.

https://www.instagram.com/p/BsxLqrSnf1n/