Portret: Jean Paul Gaultier – Haute Couture uit Parijs

Speels, vulgair en extrovert – Jean Paul Gaultier heeft de meest buitenissige looks voor modeliefhebbers. Als ontwerper haalt hij de krantenkoppen met de nieuwste trends, verkoopt hij zijn parfums wereldwijd en demonstreert hij niet alleen zijn nieuwste collecties tijdens shows, maar organiseert hij ook een soort musical voor zijn filosofie van de mode.

De carrière van Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier wordt beschouwd als het “enfant terrible” van de Franse modewereld en is een van de belangrijkste ontwerpers van de laatste twintig jaar.

https://www.instagram.com/p/BylClrpAzAC/

Jean Paul Gaultier: Weg

 • 1952 – Hij werd geboren in Arcueil: zijn grootmoeder had haar eigen schoonheidssalon en hij zocht er zijn toevlucht om te werken. Dankzij de film FALBALAS van Jacques Becker raakte Gaultier gefascineerd door de haute couture. Als tiener tekende hij twee collecties per jaar en aarzelde niet om zijn schetsen naar de grote Parijse modehuizen te sturen: Pierre Cardin bood hem op zijn 18e verjaardag een baan als atelierhulp aan ! Hij werkte ook voor Jean Patou.
 • In 1976 presenteerde hij zijn eerste collectie in het Planétarium du Palais de la découverte in Parijs
 • In 1997 opende hij zijn eigen haute couture huis. Jean-Paul Gaultiers wordt al snel gekenmerkt door extravagante creaties, vaak geïnspireerd door punkstijl. Als we aan Jean-Paul Gaultier denken, denken we aan tule, kant, perfecto, kilt voor mannen en ook aan mythisch gestreept navy en wit.
 • In 1985 september opende hij zijn eerste boetiek op 6 rue Vivienne in Parijs.
 • 1990 Hij werd internationaal bekend door het ontwerpen van de kostuums voor Madonna’s Blond Ambition tour. De voor de zangeres gecreëerde bh’s en bustiers zijn thans de meest emblematische modellen in de geschiedenis van het bedrijf.

https://www.instagram.com/p/BxC_jzgBM2b/

Jean Paul Gaultier Modeprijs

 • 1987: Presentatie vande “Oscar van de mode” in Parijs
 • 1988: Bekroond met de “Oscar van de mode” voor zijn prêt-à-porter collectie
 • 2001- Chevalier van het Legioen van Eer
 • 2004- Beste Internationale Ontwerper CFDA New York
 • 2011: Hij werd geëerd door AmFAR voor zijn levenswerk
 • 2012: Globe de Cristal Beste Modeontwerper
 • 2012: Jean Paul Gaultier ontvangt een Lifetime Achievement Award voor zijn verschillende parfums op de DUFTSTARS in Berlijn.
 • 2012: Gaultier was jurylid op het 65e Internationale Filmfestival van Cannes
 • 2013: Prix Diálogo in Madrid
 • 2019: Felicidad Duce-prijs

https://www.instagram.com/p/BxmntkCBges/

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Welk schandaal ben jij? – De nieuwe parfums van Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier stelt een nieuw parfum voor vrouwen voor dat verder gaat dan CLICHES voor een sterke en sexy vrouw. Hij nodigt alle vrouwen uit om zich te laten verleiden door het schandaal van een Parijs met een stralende en heldere geur en om gekke geruchten te verspreiden.

Shows

Op woensdag 3 juli presenteert Jean Paul Gaultier, de excentrieke en chique ontwerper, in Parijs zijn nieuwe Haute Couture Herfst/Winter 2019 collectie. Welke ruimte heeft hij geboekt voor deze nieuwe show? Na de Fashion Freak show van dit jaar in Folie Bergère, kijken we uit naar de ontdekking van de nieuwe Haute Couture Herfst/Winter 2019 collectie. Hier zijn de beste shows van Jean Paul Gaultier:

Jean Paul Gaultier Show Haute Couture Collectie Lente/Zomer 2019

Jean Paul Gaultier Show Haute Couture Collectie Herfst/Winter 2018/2019

Jean Paul Gaultier Mode Freak Show

Na Josephine Baker, Charlie Chaplin en Zizi Jeanmaire, bracht één van de beroemdste Franse modeontwerpers: Jean Paul Gaultier de legendarische Parijse variété in vervoering met zijn Fashion Freak Show. Van zijn provocerende begin tot zijn meest succesvolle modeshows, van zijn gekke Palace-avonden tot hete Londense nachten, dit enfant terrible van de mode laat je dingen zien die je nog nooit hebt gezien! Uitgebeeld door bizarre wezens en zeldzame, spectaculaire kunstenaars zoals alleen Jean Paul Gaultier ze aan het licht kan brengen. Le Freak, c’est chic!