Portret: Alexis Mabille – Prêt-à-porter & Haute Couture kledingontwerpster

Elegantie, sensualiteit en lichtheid – Alexis Mabille heeft de meest ongewone looks voor fashionista’s. Als ontwerper haalt hij de krantenkoppen met de nieuwste trends, verkoopt hij zijn kleding wereldwijd en demonstreert hij zijn nieuwste collecties tijdens modeshows en modeshowrooms in Galerie Vivienne Parijs.

De carrière van Alexis Mabille

Alexis Mabille werd beroemd door zijn modernisering van de vlinderdas. Haar handelsmerk is ook uniseks kleding.

https://www.instagram.com/p/BsbXcOEBf3F/

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Alexis Mabille: Gone

  • 1976 – hij is geboren in Lyon. Alexis Mabille komt uit een zeer creatieve familie en begon met naaien en tekenen toen ze 8-9 jaar oud was. Hij maakte zijn eerste kleren van oude stoffen die hij op de familiezolder vond.
  • 1995/1997 – Afgestudeerd aan de prestigieuze Chambre Syndicale de la Couture Parisienne na twee jaar in plaats van de gebruikelijke drie.
  • 1997 – Na zijn diploma en een sterke wil om zich bekend te maken, begint Alexis Mabille zijn opleiding bij Nina Ricci en Ungaro, daarna bij Dior. Bij het gerenommeerde modehuis ontmoette hij John Galliano, die werd verleid door de wilskracht en originaliteit van Alexis Mabille. In die tijd begon Dior met de creatie van modeaccessoires en Alexis Mabille creëerde ze in 1997, op 21-jarige leeftijd. Vervolgens neemt Alexis Mabille deel aan de collecties van andere modehuizen, zoals Saint Laurent en Lancôme, altijd voor de sector accessoires, met name in een assortiment brilmonturen.
  • 2006/2007 – Alexis Mabille creëert haar eigen merk. Lancering van Impasse 13, een unisex-collectie, en Treizor, een accessoirelijn.
  • 2012 – hij lanceerde zijn eerste modeshow Haute Couture in Parijs en het werd een groot succes.

https://www.instagram.com/p/Bk14eH6HrJM/

Alexis Mabille’s Trouwjurken

2017 – Alexis Mabille breidt zijn aanbod voor avonden en speciale gelegenheden uit door een van zijn twee Parijse boetieks te wijden aan trouwkledij. In 34 Galerie Vivienne – Paris 2nd, presenteert de ontwerpster een gecureerde selectie van avond prêt-à-porter looks in een palet van wit. Het idee van de ontwerper is om de aankoop van een bruidsjurk te vereenvoudigen, zodat het net zo natuurlijk wordt als elk ander kledingstuk. Hij richtte ook een één-prijs hoek in om de chique klanten van Parijs te bereiken.

https://www.instagram.com/p/Bga9oArg0J2/

Tête-à-tête Haute Couture Herfst/Winter 2019 collectie – Alexis Mabille

Op dinsdag 2 juli heeft Alexis Mabille, de chique ontwerper in Parijs, zijn nieuwe Haute Couture herfst/winter 2019 collectie laten presenteren. Dit jaar presenteerde Alexis Mabille 17 creaties voor zijn herfst/wintercollectie 2019, een collectie met de titel Tête-à-tête. Met zijn collectie wilde hij de essentie van haute couture: exclusiviteit, knowhow en mooie materialen. De missie van deze grote mode-ontwerpster is vooral om vrouwen te sublimeren, hen te kleden en hun gemoedstoestand met elegantie te verklaren. Elke creatie is dus bestemd voor een persoonlijkheid. Deze collectie is ontworpen met volumes die het lichaam omhullen of juist omzomen, gestructureerde of vluchtige lijnen om alle lichaamsvormen aan te vullen. De stoffen gekozen door Alexis Mabille – zijde faille, crêpe, tule, organza…. worden de make-up van het lichaam.

Licht roze illusie tule bustier jurk, met applicaties en encrustaties van kant, geborduurd met parelmoer en
Kristal, geknoopt bij de schouders en afgezet met Valenciennes kant.

Lange wikkeljurk van wit satijnen organza met brede kraag.

Zoete roze satijnen jurk met geappliqueerde strepen op een punt in zwart, wit, koraal en hematiet.

Shows

Hier zijn de beste shows van Alexis Mabille:

Alexis Mabille Show Haute Couture Collectie Lente/Zomer 2019

Alexis Mabille Show Haute Couture Collectie Herfst/Winter 2018/2019