Dating App: gratis flirten? Ervaring, tips en test voor je volgende date!

Dating app – Wat maakt online dating zo mooi? Je kunt mensen ontmoeten die je nooit zou hebben ontmoet! Heb je lentekriebels in je buik? Kerstmis komt eraan en je hebt een partner nodig voor gezellige uurtjes met Netflix? Valentijnsdag? Er zijn een heleboel goede redenen om nieuwe mensen te ontmoeten! Als je op zoek bent naar een flirt of de liefde van je leven, vertrouw je op dating portals en dating apps. Er zijn veel aanbieders in de Apple Store, maar ook in de Android Play Store. Maar hoeveel accounts zijn echt en hoeveel zijn nep? Tinder, LoVoo, Once, iDates, Bumble, Jaumo, … de lijst van gratis dating apps is lang en de ervaring soms bijzonder slecht. Wie licht je op met nepprofielen? Waar kun je echt flirten en afspraakjes krijgen? Welke dating app is geschikt voor jou? Wij hebben de verschillende voor- en nadelen van de afzonderlijke apps voor u op een rijtje gezet en natuurlijk ijverig alle functies getest!

Welke dating app past bij jou?

De beste gratis dating app? Welke dating app past bij jou? De belangrijke vraag is: welke app brengt succes en heeft de minste nepaccounts!

De meeste apps zijn gratis, maar als je wat meer kans wil maken, zal je vaak gevraagd worden om te betalen, soms voor veel minder, maar daarover meer in ons ervaringsverslag. Om ervoor te zorgen dat je geen slechte ervaring hebt met dating apps, hebben we een kijkje genomen bij de meest populaire apps voor iOS en Android. Hoe goed een app werkelijk is, kun je alleen zien door het van dichtbij te bekijken. Profielen, gebruiksvriendelijkheid, functies en prijzen (want niet alle apps zijn zo gratis als ze lijken).

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Kijk uit voor nepprofielen!

Valse profielen, slechte ervaringen, bots die je aanschrijven in plaats van echte mensen en daarbovenop prijzen voor min of meer nuttige extra functies.

Na in totaal 8 apps te hebben getest om kennis te maken, was de meest vernietigende realisatie dat met name nepaccounts bijna overal actief zijn!

Behalve Tinder, was geen van de apps echt leuk. Zoals u ook in de getuigenis zult zien, werd de dating app LoVoo doorzocht door special task forces, in de dating app Jaumo is elk vijfde profiel van vrouwen met een baan “sex”.

Waarom zijn er nauwelijks serieuze apps voor singles?

We nemen je mee in de jungle van nepprofielen en zogenaamd gratis apps. Eentje is zelfs uiterst dubieus, die wil geld innen voor elk bericht aan het eind. Om daar zeker van te zijn, krijg je meteen geweldige “matches”, maar bij nader inzien blijken het medewerkers te zijn – nep, nep, nep!

Maar maak je geen zorgen, we hebben ook 3 goede apps voor je om mee te flirten en een ultieme insider tip.

Vooral onder de aanbieders van dating apps en dating portals zijn er veel zwarte schapen. Met name de zojuist beschreven nepprofielen kunnen het vinden van een partner erg moeilijk maken. Om u veel tijd te besparen en zo weinig mogelijk slechte ervaringen op te doen, hebben wij alle apps voor u onder de loep genomen. Als er iets nieuws en spannends op de markt is, bent u de eerste die het hier weet!

Tot slot hebben we onze ultieme geheime tip voor singles! Maar laten we eerst eens kijken naar de basisprincipes van profielen en eerste berichten om je te helpen slagen in dating!

Dating app tips

Hoeveel gebruiken dating apps? Welke dating app is echt gratis? En welke is de beste gratis app? Welke app alternatieven zijn er om de juiste te vinden? Vragen op vragen! Wij hebben de antwoorden voor u in onze toplijst! We hebben alle belangrijke Android en iOS apps onder de loep genomen, zodat je zo min mogelijk slechte ervaringen hebt en je flirt vindt, misschien zelfs de man of vrouw van je dromen. Dit zijn de populairste apps en helaas ook de populairste nep-apps.

Hoeveel gebruiken dating apps?

Het exacte aantal gebruikers van dating apps achterhalen is erg moeilijk! Want, zoals reeds beschreven, zijn er soms veel nepprofielen bij de individuele aanbieders. Er zijn echter schattingen, bijvoorbeeld van Statista, dat in 2017 een onderzoek heeft uitgevoerd. Op dat moment waren er ongeveer 8,6 miljoen actieve geregistreerde gebruikers. Dit betekent dat iets meer dan 10% van de Duitsers actief is op dating apps.

De grote vraag: Welke van de volgende partnerportals en datingapps gebruik je momenteel, of heb je in het verleden gebruikt?

De meest populaire zijn:

 1. Parship – 7%
 2. LoVoo – 7%
 3. New.de – 6%
 4. Tinder – 5%
 5. EDarning – 5%
 6. Elitepartner – 5%
 7. LoveScout24 – 5%
 8. Badoo – 4%
 9. DatingCafe – 3%
 10. Finya – 3%
 11. Single.de – 2%

Do’s in online dating

Voordat je kunt flirten, moet je een profiel aanmaken. Bij het maken van je datingprofiel zijn er veel tips die je moet volgen om je kansen op flirten te vergroten. Wij hebben een paar snelle en eenvoudige tips voor u op een rijtje gezet om u te helpen uw profiel op te stellen en uw kansen op succes bij een afspraakje te vergroten.

Allereerst zijn profielfoto’s van hoge kwaliteit superbelangrijk. Wie wil er wazige of korrelige foto’s zien? Zorg er ook voor dat je foto’s vriendelijk zijn, een goede resolutie hebben en je van verschillende kanten laten zien. Probeer selfies te vermijden en gebruik foto’s waarop je buiten of aan het sporten bent. Toon jezelf vanuit verschillende perspectieven, van profielfoto’s tot volledige lichaamsfoto’s.

Als je een sollicitatiebrief schrijft, moet je er altijd voor zorgen dat je jezelf op een charmante manier presenteert. Uw berichten moeten ook niet te kort zijn (“Hey”, “Hallo”), maar eerder creatief, soms zelfs een beetje brutaal of provocerend. Doe moeite en toon interesse.

 • Profielfoto’s van hoge kwaliteit
 • Buiten in een mooie omgeving, aan het sporten
 • Tenminste één volledige lichaamsfoto
 • Charmante verschijning
 • Creatieve, niet te korte, eerste berichten met verwijzing naar de persoon

Goede vragen voor uw gesprek

Wil je meer tips? Dan zijn hier onze praktische 66+1 dating vragen! Hier vind je creatieve, grappige en prikkelende vragen voor hem & haar.

Dont’s in online dating

Naast de belangrijkste punten die je een grotere kans op succes geven bij het flirten, zijn er natuurlijk ook dingen die je nooit moet doen. Hieronder vallen bijvoorbeeld onnatuurlijke foto’s, maar ook topless foto’s en alle opschepperige foto’s.

Mannen moeten ook oppassen dat ze geen foto’s uit de sportschool gebruiken! Je wilt tenslotte meer dan alleen een sterk figuur belichamen. Voor vrouwen, gebruik alsjeblieft geen “duck face”!

Let er bij de begeleidende brief op dat uw teksten niet te kort zijn. Wees creatief en toon interesse in de persoon! We hebben ook een paar tips in onze 6-punten checklist. Als je iemand schrijft, wees dan respectvol en niet opdringerig!

Dit is hoe flirten werkt:

 • Vermijd onnatuurlijke, topless en opschepperige profielfoto’s
 • Tip voor mannen: geen foto’s van de sportschool
 • Vrouwen tip: Geen duckface
 • Korte sollicitatiebrieven, wees creatief en laat zien dat je geïnteresseerd bent
 • Oneerbiedig, opdringerig of zelfs ongeduldig zijn

Begeleidende brief: 6-punten checklist

Een mooi profiel is veel waard maar nog belangrijker is om te weten hoe je je crush schrijft in dating apps, natuurlijk is het een wetenschap op zich, maar hier zijn de belangrijkste 6 punten waar je rekening mee moet houden. Omdat het zo belangrijk is, zijn hier de belangrijkste tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief.

 1. Je eerste bericht moet origineel en grappig zijn, misschien zelfs een beetje provocerend of plagerig.
 2. Gebruik geen saaie begroetingen zoals “Hey!” of vragen als “Hoe gaat het?” of “Hoe was je weekend?”
 3. Geen overhaaste complimenten, vooral over haar en zijn uiterlijk
 4. Maak nooit suggestieve versierzinnen en zeker geen typische versierzinnen die iedereen kent of erger nog, die je gewoon gekopieerd hebt.
 5. Schrijf iets persoonlijks, individueels, verwijs bijvoorbeeld naar de profielfoto, info of kleine teksten, de naam
 6. Stel open vragen (niet te beantwoorden met ja of nee), zodat je hem of haar iets over zichzelf laat schrijven

Dating app Tinder

Tinder is veruit de meest populaire dating app en in feite, volgens onze test en ervaringen met de verschillende apps, is het de beste! Hier vindt u een grote selectie van singles, niet alleen in Duitsland maar ook wereldwijd. Het is volledig gratis te installeren en te gebruiken, van het aanmaken van je eigen profiel tot het bekijken van andere profielen en natuurlijk chatten.

Een extreem groot voordeel van Tinder, zo bleek uit de test, is dat hier veruit de minste nepprofielen te vinden zijn!

Vrouwen hebben ook het voordeel dat er pas wordt gecommuniceerd als er een match is. Als er geen overeenkomst is, kan er geen contact met u worden opgenomen. U wordt dus met veel minder berichten gebombardeerd dan bij de andere apps.

Onze tip: Tinder! PS: Aan het eind hebben we nog onze geheime tip!

Voordelen van Tinder

 • Grote selectie van singles wereldwijd (vooral in grotere steden)
 • De app is gratis
 • Weinig nepprofielen en goede controle door het team
 • Bekende, ongecompliceerde en intuïtieve bediening
 • Geen ongewenst contact, er moet een “match” zijn
 • Ongecompliceerd flirten en elkaar leren kennen zonder verplichtingen.

Nadelen van Tinder

 • Oppervlakkig, want alles draait om je foto’s

Downloaden en beoordelen

 • Prijs: Gratis
 • Vanaf 6,99 euro / maand (voor 12 maanden)
 • Maandelijks vanaf 9,99 euro

Vanaf nu daalt de kwaliteit van de apps aanzienlijk! Valse profielen in het bijzonder zijn geen pretje.

Dating app Badoo

Badoo is nog steeds een van de betere dating apps, er zijn hier veel nepprofielen maar ook veel echte gebruikers, uit Duitsland en wereldwijd.

Een voordeel van de app is de omgevingsradar, zodat je snel kunt zien welke singles er in de buurt zijn. U kunt uw eigen account in slechts enkele seconden verifiëren. Als je de recensies doorleest en zelf actief bent op de app, zul je snel merken dat er nogal wat nepaccounts zijn – helaas.

Voordelen van Badoo

 • Veel gebruikers in Duitsland en wereldwijd
 • Omgevingsweergave voor gebruikers in de omgeving
 • Verificatie van de rekeningen is mogelijk
 • De app is gratis

Badoo nadelen

 • Er lijken veel nepprofielen te zijn (uit gebruikersbeoordelingen en persoonlijke tests).
 • Soms slechts laag niveau van nieuws
 • Ontwerp is enigszins verwarrend

Dating app LoVoo

De dating app LoVoo haalde een paar jaar geleden weer het nieuws, zoals hier te lezen is bij Zeit en Spiegel. De beschuldigingen gingen zelfs zo ver dat de kantoren doorzocht werden door speciale task forces.

De beschuldiging: LoVoo zou profielen van vrouwen hebben vervalst en zo geld uit de zakken van haar gebruikers hebben gehaald.

De app heeft dan ook vanaf het begin een groot verlies aan vertrouwen gekend. Als u de app zelf test, merkt u al snel dat er veel nepaccounts zijn.

Voordelen van LoVoo

 • Veel gebruikers in Duitsland
 • Aantrekkelijk ontwerp
 • Omgevingsweergave voor gebruikers in de omgeving
 • Verificatie van de rekeningen is mogelijk
 • De app is gratis, maar het gebruik ervan is beperkt

Nadelen van LoVoo

 • Er lijken veel nepprofielen te zijn (uit gebruikersbeoordelingen en persoonlijke tests).
 • Beperkt gebruik van de gratis versie
 • Hoog percentage mannen, dienovereenkomstig veel berichten voor vrouwen

Dating app Jaumo

Kan het niet erger worden? Oh ja, dat kan het wel! Deze app zit vol met profielen die “seks” als hun beroep vermelden. Zo extreem vaak, zoals in bijna geen enkele andere app (ja, het wordt nog erger).

Blijkbaar kan het niemand van het ontwikkelingsteam iets schelen dat de app echt leuk is. Nog erger, het is van Tinder! Dezelfde interface, hetzelfde betaalmodel, alleen een beetje goedkoper voor premiums. Hoewel er hier ook veel echte profielen zijn, wordt de pret snel minder als je beseft hoeveel hier nep is!

Voordelen van Jaumo

 • Aantrekkelijk ontwerp, vergelijkbaar met Tinder
 • Omgevingsweergave voor gebruikers in de omgeving
 • Verificatie van de rekeningen is mogelijk
 • De app is gratis, maar het gebruik ervan is beperkt

Nadelen van Jaumo

 • Nog niet zo bekend in Duitsland
 • Er lijken veel nepprofielen te zijn (uit gebruikersbeoordelingen en persoonlijke tests).
 • Beperkt gebruik van de gratis versie
 • Hoog percentage mannen, dienovereenkomstig veel berichten voor vrouwen

Downloaden en beoordelen

 • Prijs: Gratis
 • Premium vanaf 4,99 euro / maand (voor 3 maanden)
 • Maandelijks vanaf 9,99 euro
 • De helft van de prijs van de beste app Tinder

Dating app Bumble –

Afspraakjes met manieren? Hier komt een eerste alternatief dat nog relatief weinig gebruikers heeft, maar in ieder geval een innovatief concept. Nare berichten, respectloze praatjes, vooral vrouwen kunnen je er wat over vertellen. Bumble zelf wil meer respect brengen in de online dating wereld.

Maar wat is er zo speciaal aan het concept? Normaal is een goed alternatief voor vrouwen in het bijzonder, omdat vrouwen hier de eerste zet doen! Op deze manier hebben vrouwelijke gebruikers volledige controle over met wie ze in contact willen komen en met wie liever niet. Deze week wordt, net als bij tinder, het bekende swipe-principe gebruikt.

Voordelen van Bumble

 • Nieuwe manier om elkaar respectvol te leren kennen
 • Aantrekkelijk ontwerp

Nadelen van Bumble

 • Weinig gebruikers in Duitsland
 • Oppervlakkig, de focus ligt bijna alleen op de profielfoto’s

Dating app Kandidaat – Alternatief

Kandidaat is een soort creatief vraag en antwoord dating spel. Kandidaten hebben iets meer nodig dan alleen een mooie profielfoto, het gaat om creativiteit en een vleugje humor. Het hoogtepunt van deze app is dat je, net als bij anderen, een profiel aanmaakt, maar daarnaast een heel speciale vraag stelt! Uw zelfontworpen vraag is zichtbaar voor andere leden. Hiermee trekt u de aandacht van anderen, zij beantwoorden uw vraag en u kunt uw keuze maken op basis van de profielfoto’s en met behulp van het antwoord dat uw potentiële date geeft.

Voordelen van de kandidaat

 • Nieuwe, leuke en gevarieerde afspraakjes
 • Minder oppervlakkig, vragen en antwoorden staan op de voorgrond
 • Aantrekkelijk ontwerp

Nadelen van de kandidaat

 • Weinig gebruikers
 • Volgens recensies zijn er soms veel nepprofielen

Dating app Once – alternatief

De dating app Once heeft ook een heel speciaal en uniek concept als Candidate. Het idee hier is dat je niet een groot aantal mogelijke flirtpartners hebt, maar elke dag een heel speciale suggestie krijgt.

Een chat wordt alleen geopend als je de andere persoon leuk vindt. Zo niet, dan moet u nog 24 uur wachten op een nieuw voorstel.

Voordelen van Once

 • Innovatief datingconcept op exclusief (minder) aanbod
 • Nadruk op individualiteit en kwaliteit

Nadelen van Once

 • Je moet veel geduld hebben, want er is maar 1 voorstel per dag

Dating app iDates – Fake!

Deze app was echt de absolute ramp! Dat is waarom het de enige is die geen voordelen heeft. Onmiddellijk na de start wordt u gecontacteerd door professioneel opgeleid personeel. Alsof je meteen perfecte matches had!

Allemaal nep!

In het begin krijg je een krediet van 100 punten. Voor elk bericht heb je 50 punten nodig. Dit betekent dat na slechts één bericht uw krediet opgebruikt is en u moet betalen!

Als je slim bent, vraag je natuurlijk direct naar het Instagram-profiel, waarop het antwoord is: “Ik heb Instagram gisteren net verwijderd, maar we kunnen hier schrijven!” Waarom? Ze willen je aanmoedigen om te schrijven en geld te betalen voor vervalsingen!

In deze app schrijven professionele medewerkers je direct aan en halen je indirect over om geld over te maken. iDates was veruit het slechtste wat we hebben meegemaakt in de dating apps. Dit blijkt ook uit de vele negatieve recensies.

Na onze test, de ervaringen die wij hebben opgedaan maar ook vele gebruikers die zeer negatieve reviews hebben geschreven, kunnen wij u deze app alleen maar afraden! Totale tijdverspilling.

Voordelen van iDates

 • Geen – extreem brutaal zakenmodel

Nadelen van iDates

 • Er lijkt een extreem hoog aantal nepprofielen te zijn (uit gebruikersbeoordelingen en persoonlijke tests).
 • Bots en werknemers spreken u onmiddellijk aan
 • Elke interactie kost geld (behalve de eerste 2 berichten)

Insider tip Instagram

Heb je ooit geflirt op Instagram? Tot slot, hier is onze ultieme insider tip! De beste gratis dating app van allemaal, Instagram. Hier heb je het grote voordeel dat je niet alleen een oppervlakkige profielfoto ziet, je kunt het hele profiel bekijken, zelfs individuele momenten uit de Instagram Stories!

Probeer het eens! Nog een groot voordeel, het maakt niet uit hoeveel je schrijft, het maakt niet uit hoeveel tijd je besteedt aan de app, het is 100% gratis te gebruiken.

Voordelen van Instagram

 • Je ziet zo veel meer van het leven en speciale momenten in de verhalen
 • De app is 100% gratis
 • Vertrouwde, ongecompliceerde en intuïtieve bediening
 • Minder oppervlakkige, vragen zijn direct mogelijk via direct message
 • Over het algemeen weinig valse profielen en goede controle door het team
 • Ongecompliceerd flirten en elkaar leren kennen zonder verplichting mogelijk

Nadelen van Instagram

 • Geen enkele! Veel plezier 🙂

Tinder: de beste dating app?

Als je de liefde van je leven wilt vinden, ga je op Tinder. Tinder is veruit de populairste dating app die er is. Zoals beschreven in de grote dating app vergelijking, is dit waar je de beste kans hebt om je droompartner te ontmoeten. Nu heeft onze redacteur iets opgemerkt: tijdens de Corona-tijd is er geen limiet meer op het swipen! Je grote kans om de liefde van je leven te vinden.