Fabian Arnold over zijn droomvrouw, plannen voor de toekomst en zijn eerste eigen merk PRGear!

Wie heeft er niet gehoord van influencer “fabianxarnold” deze dagen? Hij heeft momenteel meer dan 120.000 volgers op Instagram en dat aantal groeit voortdurend. Hij pakte alles voor ons uit en praat met ons over zijn vroegere zelftwijfel, hoe hij in de sport geraakte, zijn eigen fitnessmerk en zijn droomvrouw!

Van “nerd” op school tot goed getrainde Instagram ster

Hé Fabian! Je begint echt te groeien op het moment, je hebt net je 100k op Instagram gekraakt aan het begin van het jaar en je fitnessmerk “PRGear” is nu ook gelanceerd. Maar vertel me, wat zit er achter de mooie fitness influencer? Hoe zouden je vrienden je omschrijven?

Fabian: Ik zou daar graag wat dieper op ingaan. Ik denk dat ik de laatste jaren sinds mijn schooltijd een extreme verandering heb ondergaan in mijn uiterlijk en vooral in mijn karakter. Toen was ik altijd kleine Fabian, een jaar jonger en minstens een kop kleiner dan alle anderen in mijn klas. Bovendien was en ben ik een zeer ambitieus persoon. Dit alles leidde tot vele grappen die ten koste van mij werden gemaakt (“nerd”, “kleine Fabian”, enz. maar dit zijn nog steeds de onschuldige dingen). Daardoor leed mijn zelfvertrouwen er erg onder.

Op een gegeven moment, wilde ik iets veranderen om in de “coole” cirkel te staan!

Dit gebeurde met mij toen ik 16 was, toen ik naar de sportschool ging om mijn lichaam wat spieren te geven. In die tijd zag ik niet de noodzaak in om mijn mentaliteit te veranderen, maar concentreerde ik me alleen op mijn uiterlijk. Maar uiteindelijk hebben de vele uren in de sportschool niet alleen iets veranderd aan mijn uiterlijk, maar vooral ook aan mijn geest. Tijdens een fitnesssessie heb je veel tijd om over alles na te denken en in jezelf te keren.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Het is bijvoorbeeld helemaal niet belangrijk hoe je eruit ziet, hoeveel geld je hebt of hoe “populair” je bent. “Populair”?! Wat is dat? Het is totaal onbelangrijk en berust op het feit dat er andere mensen zijn die je aardig vinden. Maar het is altijd een kwestie van hoe je die mensen behandelt. Veel mensen steken de draak met deze mensen of worden arrogant. Ik vind dat je deze mensen met respect en als gelijken moet behandelen.

Fabian zegt expliciet: “Instagram volgers… Wat is dat? Stel je voor dat Instagram wordt verwijderd…. Wat dan? Niets eigenlijk… Omdat volgelingen niets betekenen.”

Sport en humor als dagelijkse meditatie

Fabian: Maar om terug te keren naar de oorspronkelijke vraag. Mijn echte vrienden, onder wie ik er hooguit een handvol tel, weten wat me bezighoudt. Ik denk dat ik je een beetje inzicht heb kunnen geven met de bovenstaande tekst. Als er een probleem is, ben ik iemand aan wie je alles kunt vertellen. Aangezien ik in de natuur ben opgegroeid, is er niets mooiers voor mij dan op een mooie plek in de natuur te zitten en naar de stilte te luisteren of over iets te praten. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet graag uitga, dus zoals feesten of iets…. Dat is altijd mogelijk! (Persoonlijkheidsontwikkeling is een heel belangrijk onderwerp voor mij.

Ik ben zeer vastberaden en ambitieus. Sommigen zeggen dat ik een perfectionist ben.

Fabian: Ik hoef je niet te vertellen dat ik erg sportief ben en bijna elke dag van de week aan sport doe (gym en voetbal). Aan de andere kant, ik ben een echte grapjas en in voor elke vorm van plezier. Soms overdrijf ik met mijn grappen, wat ik me meestal te laat realiseer(lacht). Maar ik zeg altijd: Lachen is gezond en zolang je om jezelf kunt lachen en er een beetje tegen kunt, is alles goed! Maar als het te veel wordt, heeft mijn verleden me een dikke huid gegeven. Ik heb geen probleem om met mensen te praten. Dat was niet altijd zo goed.

Dus al met al, ben ik erg leuk om mee om te gaan! Maar soms hou ik er ook van om uit te schakelen en over alles na te denken.

Fabian Arnold over zijn nieuwe fitness merk: PRGear!

Gespecialiseerd in het trainen van handschoenen

FIV: Vertel ons iets over je nieuwe merk. Het is gespecialiseerd in trainingshandschoenen, toch? Wat heeft u geïnspireerd om uw eigen handschoenen te ontwerpen en wat maakt die van u zo speciaal?

Fabian: Eigenlijk, was het niet mijn bedoeling. Ik wilde niets ontwikkelen in de fitnesswereld, omdat ik denk dat er daar al veel merken zijn. Een vriend van me bracht me toen op het idee om fitnesshandschoenen te ontwikkelen. Dit is ook de enige niche die uitbreidbaar is op de fitnessmarkt. Voor mij waren er nooit de juiste handschoenen voor in de sportschool. Ik wilde geen handschoenen die de hele hand bedekten en de pols beschermden. Daarom heb ik samen met mijn zakenpartners de X1 Lite ontwikkeld.

Voor mij veruit de beste handschoenen voor in de sportschool, omdat ze de belangrijke zones beschermen tegen eelt, maar de rest van de hand vrij is om een maximale bewegingsvrijheid te garanderen! De X1 Lite kreeg vervolgens gezelschap van nog 3 handschoenen. Eerst de standaard X1 handschoenen en dan de X2 en X2 Lite handschoenen voor sportoefeningen die maximale kracht vereisen. Bijvoorbeeld, voor deadlifts. Met deze vier fitnesshandschoenen hebben we nu handschoenen voor alle sporten. Dat was het doel voor nu. In een volgende stap willen we het merk ook een beetje uitbreiden op het gebied van sportmode. Met de eerste X1 tanktop, X1 hoodie en de X1 shirts voor mannen en vrouwen, hebben we al een eerste start gemaakt.

Om te volgen wat er komen gaat, zou ik het leuk vinden als je de pagina @prgear op Instagram volgt.

Fabian als ontwerper van zijn merk

Er is echt veel werk gestoken in het ontwerp van de producten

FIV: Je hebt laten zien dat je ook goed bent in design, toen je je eigen merk creëerde. Je moet er veel werk in gestoken hebben! Hoe verliep het proces van het eerste idee tot het uiteindelijke product?

Fabian: Ja, er is echt veel werk gestoken in het ontwerpen van de producten! In de eerste stap werkten we de gewenste functionaliteit van onze handschoenen uit. Zodat ze niet zomaar gekopieerd zijn van andere handschoenen, maar ook een hoge en unieke kwaliteit hebben! De volgende stap was het ontwerp. Hier wilde ik zo discreet mogelijk blijven. Vandaar de kleur zwart en wit. Het past gewoon bij elke sportoutfit! Toen we het geheel ontworpen hadden, stuurden we het naar onze producent, die een eerste testhandschoen voor ons maakte. Na verschillende herwerkingen en coördinatie met onze producer, hadden we onze afgewerkte handschoenen!

Word een Influencer: Dit is hoe je het doet!

FIV: Mensen kennen je vooral van Instagram, inmiddels heeft iedereen waarschijnlijk wel van ‘fabianxarnold’ gehoord. Hoe is dit succes tot stand gekomen? Heb je er bewust aan gewerkt om een influencer te worden of is deze status bij toeval ontstaan?

Niets gewaagd, niets gewonnen.

Fabian: Ik heb deze vraag al zo vaak beantwoord dat ik niet eens meer hoef na te denken. Ik begon met modellenwerk voor een fotokunstenaar (Teejott) toen ik 18 was. Maar ik heb de foto’s pas in december 2016 geüpload omdat ik niet tevreden was met mijn figuur (te dun). Toen ben ik in december 2016 begonnen met het uploaden van de eerste foto’s. Verschillende modelsites plaatsten mijn foto’s op Instagram.

Dit bracht me op bijna 20.000 volgers in 2 maanden. Toen kwam het moment dat ik samen met mijn modelvriend @hagenrichter, die tegelijkertijd zo hyped was, besloot om echt iets te proberen te bereiken op Instagram. Want niets gewaagd, niets gewonnen. We kochten camera’s en begonnen zelf foto’s te maken (vooral street style foto’s). En na een jaar, heb ik nu meer dan 120.000 volgers. Ik denk dat het een mengeling was van geluk en hard werken.

Fabian samen met zijn vriend Hagen Richter. Samen hebben ze geprobeerd om influencers te worden – met succes!

Authenticiteit en nuchterheid zijn bijzonder belangrijk voor Fabian

FIV: We zien de hele tijd nieuwe posts van je, elke dag nieuwe Insta Stories en je bent de laatste tijd ook actief op de nieuwe app Vero. Kom je niet zonder ideeën te zitten of is het moeilijk voor je om steeds met iets nieuws te komen voor je volgers?

Fabian: Ja, het is zeker moeilijk om altijd met iets nieuws te komen en niet gewoon iets te kopiëren van andere influencers. Ik probeer gewoon mijn eigen stijl te vinden en mijn foto’s heel persoonlijk te maken en niet te doen alsof. Aangezien geen twee mensen hetzelfde zijn, heb je daar een differentiator. De laatste tijd probeer ik veel te reizen en zo steeds iets nieuws te beleven. In de Insta Story probeer ik altijd mijn gemeenschap mee te nemen en soms ook grapjes te maken en een kleine comedysessie op te zetten.

Omdat ik denk dat dat een influencer heel down-to-earth en persoonlijk maakt. Eigenlijk ben ik heel creatief en dat helpt me om coole motieven te bedenken. Bijvoorbeeld, de foto op de bouwplaats. Maar ook dat was niet geposeerd, ik werkte enkele dagen op een bouwwerf om kennis te maken met het echte fysieke harde werk. En zo komen de foto’s altijd tot stand. Op dit moment ben ik voor een jaar in Australië. Hier heb je zoveel leuke dingen om foto’s mee te maken. Dus ik heb genoeg ideeën voor volgend jaar!

Luxe als influencer? Geen denken aan!

FIV: Op dit moment bent u in Australië. Bent u daar voor zaken of om te reizen? Vertel ons wat je voor de komende maanden gepland hebt!

In Australië werkt hij in de bouw of als barman.

Fabian: Sinds mijn schooltijd droom ik ervan om een jaar naar het buitenland te gaan, te werken en te reizen. Toen ik op mijn 17e van de middelbare school kwam, voelde ik me nog niet klaar om alleen te reizen. Nu, na mijn dubbele studies als zakenman voor verzekeringen en financiën, had ik de mogelijkheid om in deze sector te blijven werken, mijn Master te doen, mijn tijd te investeren in Instagram en modellenwerk of om te reizen en de wereld te zien.

Aangezien ik met mijn 21 jaar nog erg jong ben en reizen tegenwoordig een belangrijk deel van mijn CV uitmaakt, dacht ik erover om een jaar vrij te nemen en wat te gaan werken en reizen in Australië. Natuurlijk kan ik dit ook heel goed combineren met Instagram. Ik probeer echter niet alleen al mijn tijd in Instagram te investeren, maar de tijd ook te gebruiken om mijn persoonlijkheid verder te ontwikkelen en mijn positief denken te versterken. Ik werk hier volledig los van Instagram op het gebied van de bouw (bouwvakkers enz.), als barman, ober of wat er verder maar op mijn pad komt. Tot nu toe ben ik echter alleen op reis (half maart 2018).

Ik heb de eerste anderhalve maand in Melbourne doorgebracht. Ik vind het hier echt leuk en ik wil niet weg! Op 18 maart, ga ik naar Tasmanië voor 2 weken. Daar zal ik rondreizen in een busje. Van daaruit terug naar Melbourne en dan rechtstreeks met de auto langs de kust naar Sydney. Dat is het plan tot nu toe. Aangezien ik alleen reis, is het echt moeilijk om foto’s te nemen, omdat de meeste mensen die je hier ontmoet nog nooit een camera in hun handen hebben gehad. Ik wilde ook met YouTube beginnen. Maar helaas heb ik dat moeten afzeggen, omdat het veel te tijdrovend bleek te zijn.

Fabian’s droomvrouw: natuurlijk en stoer

FIV: U moet veel vrouwelijke fans hebben. Dus ik moet je een vraag stellen: Welke kwaliteiten maken een meisje een “droommeisje” voor jou? En wat is een absolute no-go voor jou?

Fabian: Deze vraag is echt moeilijk(lacht). Ik denk niet dat ik kan generaliseren. Natuurlijk zijn er meisjes waarvan het uiterlijk me doet denken..: Zwijn! Maar meestal verandert dit beeld meteen nadat we een paar woorden hebben gewisseld. Mijn vrienden zeggen altijd dat ik een van de kieskeurigste mensen ben die ze kennen.

Dus eigenlijk kun je zeggen dat ik meer voor brunettes ben en zo te zien, een heel natuurlijke soort. Als je thuis op de bank zit te chillen, moet je vriendin zonder make-up zijn en zich op haar gemak voelen. Als het op feesten aankomt, kan ze nog steeds sexy als de pest zijn! Ik hou van stoere meiden die hun eigen mening hebben en die je soms hun mening kunnen geven. Ik kan bitches helemaal niet uitstaan. Een no-go voor mij is een verwaande Barbie die onzin uitkraamt en denkt dat ze beter is dan alle anderen!

Fabian’s mode must-have: een zwart leren jack

FIV: U hebt ook een bijzondere affiniteit met mode, en in januari was u op de modeweek in Berlijn. Wat zijn de stijlen die niet werken voor jou? Zowel voor vrouwen als voor mannen?

Fabian: Ik denk dat iedereen een iets andere smaak heeft. Ik hou echt van eenvoudige en sportieve outfits. Ik zou nooit kleurrijke outfits dragen, maar veel mensen zien er verdomd goed in uit! Het moet gewoon bij de persoon passen. Ik kan daar niet over generaliseren.

FIV: Je hebt een nonchalante maar toch ietwat elegante stijl. Wat is jouw absolute fashion must-have die elke outfit perfect afrondt? Wat mag er niet ontbreken in de garderobe van een man?

Ik denk dat elke mannelijke blogger zou antwoorden met een gewoon zwart leren jack. Ik vind leren jasjes heel elegant en ze passen bij bijna elke stijl. Ze zien er mannelijk en stoer uit!

Academicus, influencer, model – Fabian heeft het gemaakt.

FIV: Je bent nog erg jong, maar je hebt je bachelordiploma al gehaald! Hardwerkend, hardwerkend. Wat heb je precies gestudeerd en zou je zeggen dat het je ook iets brengt voor je dagelijks leven als influencer of echt alleen voor je baan?

Fabian: Aangezien ik mijn bachelor heb afgerond met een focus op marketing en sales, kan ik zeker zeggen dat het mij iets oplevert om een influencer te zijn. Beïnvloeders zijn immers de nieuwe manier om reclame bij het publiek te brengen. Daarom past het als een handschoen. Door mijn opleiding, die ik tegelijkertijd heb voltooid, ben ik ook in staat om als zakenman correct facturen op te stellen, balansen op te stellen en ben ik vertrouwd met het zakenrecht. Dus eigenlijk de perfecte voorwaarden.

Of het nu voetbal is of de sportschool. Het doet er niet toe. Het belangrijkste is sport!

FIV: Je gaat meerdere keren per week naar de sportschool, je hebt ook lang gevoetbald, je hebt gestudeerd en daarbovenop heb je al je sociale media-activiteiten en afspraken. Hoe houdt u het allemaal in balans en wat is de beste manier om af te schakelen?

Fabian: Ja, dat is altijd een beetje moeilijk! Ik moet zeggen dat toen ik nog studeerde en mijn stage liep, ik niet zoveel sociale media-activiteiten had omdat ik niet zo’n groot bereik had. Toen ik in september klaar was met mijn dubbele studie, was dat perfect, want ik had veel tijd voor Instagram. Ik schakel altijd uit als ik aan het sporten ben. Maar dat is altijd al zo geweest. Of het nu voetbal is of de sportschool. Het doet er niet echt toe. Het belangrijkste is sport! Het helpt je om je batterijen weer op te laden en je weer 100% te geven op school/studie/werk! Daarom vind ik het geen goed idee om na het werk op de bank tv te kijken!

FIV: Over fitness gesproken… laten we eerlijk zijn: wat vind je het leukst om te doen en wat is voor jou een absolute marteling? Benen zijn niet altijd de meest populaire training voor mannen!

Fabian Arnold traint al sinds zijn 16e!

Fabian: Toen ik begon met trainen, vond ik borsttraining altijd het leukst, omdat het de beste manier was om mijn krachttoename te meten en te observeren. Ik verwaarloosde in die tijd (16 jaar) de benen omdat ik 3 keer per week voetbalde en dat was in die tijd genoeg voor mij!

Toen ik 18 was en anderhalf jaar geen voetbal had gespeeld, begon ik fatsoenlijk te trainen. Dat betekent ook dat ik mijn benen goed moet gaan trainen. Hoewel de benen in de meeste gevallen niet zo snel groeien als het bovenlichaam, vertel ik iedereen die het mij vraagt dat het het belangrijkst is om de benen te trainen omdat het de grootste spier is en dus het meeste natuurlijke testosteron vrijgeeft. In die tijd trainde ik ook zes dagen per week in de sportschool. Toen ik op bijna 20-jarige leeftijd weer begon te voetballen, probeerde ik mijn benen ook minstens één keer per week in de sportschool te trainen.

Vandaag train ik liever mijn rug omdat ik daar de grootste pomp krijg en ik voel me gewoon als HULK(lacht). Maar in Australië is het echt moeilijk om altijd naar de sportschool te gaan omdat het zo duur is en je meer dan 40€ per maand moet betalen voor een sportschool + nog eens 50€ inschrijvingsgeld. Als je altijd op reis bent en van stad verandert of aan fitness doet in de outback, is het niet echt de moeite waard! Dus hier doe ik meer cardio en lichaamsgewicht training in openbare buiten parken. Laten we eens kijken hoe ik er na een jaar uitzie.

Tips voor een gezonde voeding: gezonde koolhydraten, plantaardige melk en veel fruit en groenten

FIV: Om optimale resultaten te zien, is niet alleen sport belangrijk, maar speelt ook voeding een grote rol. In hoeverre let u op uw voeding, heeft u een bepaald dieet dat u volgt of ook bepaalde voedingsmiddelen die u volledig vermijdt omdat ze te ongezond voor u zijn?

Fabian: Ja, voeding speelt een zeer grote rol! Tot mijn 18e lette ik totaal niet op mijn voeding en dronk ik ook veel alcohol. Daarna ben ik op mijn voeding gaan letten en heb ik veel gezonde koolhydraten gegeten, zoals aardappelen, rijst en pasta, gezond vlees en veel groenten en fruit! Ik begon naar de verschillende ingrediënten te kijken en te begrijpen wat wat is! De enige dingen die ik echt opgaf waren snoep en alcohol.

Vandaag besteed ik er niet zoveel aandacht aan. Natuurlijk probeer ik gezond te eten, maar als ik trek heb in zoetigheid, eet ik het. Ik drink misschien twee keer per maand alcohol. En dan alleen bij speciale gelegenheden, zoals verjaardagen, oudejaarsavond of zo. Ongeveer een half jaar geleden ben ik begonnen met het opgeven van zuivelproducten en drink ik mijn muesli met haver-, amandel-, rijst- of kokosmelk. Het is duurder, maar het is veel gezonder omdat het het lichaam niet oververzuurt en het is beter voor de huid. Plus, het is van natuurlijke oorsprong en u steunt de uitbuiting van koeien niet! Ik wil niet breder zijn, ik wil atletisch en gezond zijn.

Tips voor buiten training

FIV: De laatste tijd zie je veel outdoor video’s uit Australië op PRGear. Traint u over het algemeen liever in de sportschool of buiten? Welke oefeningen zijn het meest geschikt voor een workout in de buitenlucht?

Fabian: Toen ik begon met trainen toen ik 16 was, woog ik 58 kg. Daarom was het voor mij heel belangrijk om eerst spieren op te bouwen en breder te worden. Dus het was min of meer alleen voor het uiterlijk. Vandaag ben ik heel tevreden met mijn lichaam van 76 kg en ik wil niet groter worden, ik wil atletisch en gezond zijn. Zoals ik hierboven al zei, is het hier in Australië erg moeilijk om in een sportschool te trainen, dus ga ik vaak naar openluchtparken.

In de tussentijd heb ik ook erg genoten van het trainen met mijn eigen lichaamsgewicht en me meer te richten op krachtuithoudingsvermogen. In deze openlucht parken ontmoet je veel mensen die er niet sterk uitzien, maar dan oefeningen doen waar mijn mond van open valt(lacht). Ik probeer op dit moment handstanden en spierversterkingen. Ik daag mezelf altijd uit met mijn huidige reismaatje en het is altijd een uitdaging om te zien wie wat het eerst kan doen. Dat maakt het nog leuker. Het is echter een heel goed gevoel om in de sportschool met echte gewichten te trainen.

De klassieke oefeningen voor een workout in de buitenlucht zijn pull-ups, push-ups en sit-ups. Ik doe ook graag dips voor de triceps en borst. Dat werkt eigenlijk altijd!

https://www.instagram.com/p/BggUvBoHcvF/?taken-by=prgear.de

Fabian’s merk PRGear maakt fitnesshandschoenen, maar ook trainingskleding en boxershorts.

Tips om het groot te maken op Instagram

FIV: Voor veel jonge mensen is het tegenwoordig een droom om een influencer te worden – wat zou je aspirant-bloggers aanraden over hoe ze het beste succesvol kunnen worden op Instagram? Welke tips en trucs werken bijzonder goed, welke minder? Vertel ons hoe het voor jou ging!

Fabian: In die tijd had ik gewoon het geluk dat mijn modelfoto’s door grote modellenwebsites werden gerepost, d.w.z. gedeeld. Zo kreeg ik 25.000 volgers binnen twee tot drie maanden. Toen ik zelf foto’s begon te maken (bijv. street style foto’s), ging het alleen maar omhoog. Je moet gewoon iets anders doen dan de anderen. Want als je gewoon alles kopieert wat er al is, zul je nooit succesvoller zijn dan de anderen! Ik combineer fitness, mode en modellenwerk. Veel mensen concentreren zich maar op één categorie. Enerzijds is dit voor mij een USP, anderzijds is het misschien een nadeel, omdat ik mij niet tot een specifieke doelgroep richt, maar mijn doelgroep breed gespreid is.

FIV: Als succesvol influencer krijg je zeker vaak verzoeken tot samenwerking. Wat werkt er niet voor jou in een verzoek? En welke verzoeken wekken bij u de meeste interesse op?

Fabian: De meeste bedrijven willen zich niet realiseren dat je geld moet betalen als je een samenwerking aangaat met een influencer. In de meeste gevallen willen de bedrijven de producten alleen gratis ter beschikking stellen. Maar de meesten van hen vergeten dat fulltime influencers ook hun brood moeten verdienen! Dat is ook wat me het meest van streek maakt. Vooral omdat er genoeg influencers zijn die vervolgens ook toezeggingen doen en zo de hele industrie schade toebrengen!

Persoonlijke vragen wekken bij mij de meeste interesse op. Niets is oninteressanter dan een brief waarin mensen maar wat doordrammen. Dus wanneer bedrijven zich echt engageren met een influencer, wekt dat de meeste interesse!

Fulltime Influencer of “normale” baan?

FIV: Er is de laatste maanden veel met je gebeurd – Bachelor, 100K, modemerk, Australië, wat is het volgende? Heeft u al plannen voor de toekomst waar u zichzelf over 5 jaar ziet?

Fabian: Nee, ik laat het allemaal spontaan komen. Na mijn jaar in het buitenland zal ik zien hoe alles verloopt en dan beslissen over de volgende stappen. Natuurlijk zou ik liever fulltime Instagram blijven runnen. Maar als dat om de een of andere reden niet zo is, doe ik mijn Master in Verkoopmanagement en ga dan terug naar een “normale” baan. Dus voor mij is alles nog open. Misschien word ik wel piloot of blijf ik hier in Australië. Afhankelijk van wat er dit jaar gebeurt en wie je ontmoet(lacht).

FIV bedankt je voor het leuke interview!

Nu ook in het tijdschrift: Fabian Arnold

U vindt ook het interview met Fabian Arnold in het tijdschrift. Nu op fivmagazine.com, het hele tijdschrift is ook online beschikbaar: