Een stage bij een modellenbureau – mijn ervaring bij CM Models

 

Wat zit er eigenlijk achter de covers van tijdschriften, reclamecampagnes of zelfs modeshows? Hoe worden modellen gevonden en hoe komen ze aan hun baan? Hoe weet je wat het perfecte model is en wie er achter zit? Ik mocht een kijkje achter de schermen nemen en kreeg een inkijkje in wat er eigenlijk elke dag in een modellenbureau gebeurt. Want wat je aan de buitenkant ziet, is niet altijd zo gemakkelijk als je denkt. CM Models selecteert zorgvuldig elk van haar modellen om hen de best mogelijke carrière te kunnen bieden, want het doel is natuurlijk om de modellen groot te maken. Er zijn ook verschillende afdelingen in een modellenbureau en elke afdeling is verantwoordelijk voor een ander gebied. Ik heb stage gelopen bij FIV Magazine, onderdeel van CM. Tip: solliciteer nu op onze redactie, bij onze tijdschriftstage.

Mijn eerste eigen artikel in een modeblad – #Dag 1

Toen ik op mijn eerste dag bij het kantoor van CM Models aankwam, zat het personeel midden in een vergadering, wat eigenlijk best cool was, omdat het je een idee gaf van wat er elke dag in een modellenbureau gebeurt. Daarna kreeg ik een rondleiding door het bureau en leerde ik het personeel een beetje kennen. Kort daarna, begon ik te werken aan mijn eerste artikel. Ik had nog geen ervaring op dit gebied en het was dus een beetje moeilijk voor mij om te beginnen. Mijn eerste artikel ging over online schoenen kopen: Trends voor vrouwen en mannen. In het begin wist ik niet wat ik moest schrijven, want je wilt het perfecte artikel schrijven, maar je moet vrijuit schrijven en dan komt het vanzelf goed. De eerste dag ging heel snel voorbij en ik was zeer tevreden. Het personeel is allemaal super aardig en relaxed.

Het ene artikel na het andere – #Dag 2

Op mijn tweede dag, ging het schrijven van artikelen veel beter. Ik kreeg een lijst met bepaalde onderwerpen voor artikelen en schreef het ene artikel na het andere. De meeste artikelen gingen over schoenen, het zelf breien van babyschoentjes, het bestrijden van schoenproblemen, DIY’s over hoe je van oude schoenen weer iets moois kunt maken en nog veel meer artikelen. Er gebeurde verder niet veel die dag, maar het was nog steeds erg leuk en de tweede dag vloog voorbij.

Winkelen is werk? In een modellenbureau hoort het bij de baan – #Dag 3

“Wil je straks met me gaan winkelen?” Toen deze vraag kwam, dacht ik eerst dat het een grap was, dus mijn reactie was niet erg vreugdevol, omdat ik me eerst afvroeg wat er precies mee bedoeld werd. Maar het betekende precies wat er gezegd werd. Die dag waren de lieftallige Dilara en ik aan het winkelen voor een fotoshoot die voor de volgende dag gepland stond. Het ging over schoenen en we moesten bijpassende outfits uitzoeken voor de schoenen, zodat ze perfect in scène gezet konden worden. Wat een geweldige taak!

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

De eerste keer achter de schermen van een shoot – #Dag 4 en 5

Op mijn vierde en vijfde dag mocht ik een kijkje nemen achter de schermen van een shoot en maakte ik ook voor het eerst persoonlijk kennis met een model van het agentschap en de modellen zijn absoluut niet zoals je je zou voorstellen. Het model was super lief, vrolijk en had gewoon plezier in het werk. Er was geen gezeur of oppervlakkigheid. We gingen op weg met onze rugzakken vol gepakt, de outfits en schoenen zorgvuldig opgeborgen, en zochten een geschikte plek. We gingen naar een bioscoop omdat er grote ramen waren met veel licht en geweldige locaties om te filmen. Helaas was het die dag nogal regenachtig en koud, dus konden we niet buiten fotograferen. Maar desondanks was het erg interessant om een kijkje te nemen achter de schermen van een professionele fotoshoot.

Feestartikelen en de beste modetijdschriften – #Dag 6

Dat waren veruit mijn favoriete artikelen. Na mijn eerste week ging het echt van start en mocht ik een artikel schrijven over festival looks en een over de grootste modebladen uit New York en dat waren ook de twee artikelen waar ik het meeste plezier aan beleefde. Ik zocht inspiratie voor de perfecte festivallooks op Instagram en las duizenden modebladen door. De beste baan in de wereld zou ik zeggen.

Ontmoeting met Yulianna – #Dag 7

Mijn taken gedurende de twee weken bestonden natuurlijk niet uit het elke dag schrijven van artikelen. Ik werd ook verondersteld zoveel mogelijk inzichten uit de twee weken te halen en zo kon ik op mijn zevende dag een vergadering met Yulianna Yussef bijwonen. CM Models werkt niet alleen met modellen, maar ook met enkele influencers, zoals Yulianna Yussef. Het was erg opwindend om bij zo’n vergadering aanwezig te zijn en gewoon te luisteren naar wat men van elkaar verwacht en hoe de toekomstige samenwerking eruit ziet. En Yulianna’s hond was gewoon heerlijk, wat de dag nog zoeter maakt. De rest van de dag ben ik doorgegaan met het schrijven van mijn artikelen van de dag ervoor en ben ik nog wat gaan schrijven.

Categorieën schrijven, wat betekent dat? – #Dag 8

Natuurlijk, een modeblad als dit schrijft zichzelf niet. Op dag acht heb ik korte teksten geschreven voor de afzonderlijke categorieën van de website, waarin de categorieën worden beschreven en samengevat. Dat hield me wel een paar uur bezig. Op een modeblad-website als deze zijn er nogal wat categorieën en voor elke categorie is er een gecoördineerde tekst. Intussen kwam een van de stagiairs altijd naar mijn teksten kijken en het is een beetje grappig welke spelfouten je maakt als je je alleen maar concentreert op snel schrijven.

Opnames met Luisa en Yulianna – #Dag 9

Op dag negen woonde ik nog meer shoots bij, deze keer in een echte fotostudio. Eerst had Luisa haar shoot. Ze is een model onder contract bij CM Models. Ze kreeg haar make-up en haar haar gedaan en toen was het weg. De opname was voor haar portfolio. Er werden foto’s van haar gezicht gemaakt en elke foto was prachtig. Ik keek gewoon wat er gebeurde en liet het op me inwerken. De sfeer was erg ontspannen, iedereen had plezier en heeft veel gelachen. Later, kwam Yulianna voor haar fotosessie. Ze schoot prachtige foto’s van haar lichaam. De dag was heel spannend en opwindend, ik denk bijna een van mijn favoriete dagen, omdat je te zien kreeg hoe een echte modeshoot in zijn werk gaat. Terwijl de modellen werden gestyled, had ik ook een praatje of twee met de fotograaf. Hij was super aardig en beantwoordde al mijn vragen, zodat ik veel leerde over het modellenbureau en ook over het leven van een fotograaf. Het was heel interessant te horen hoe de fotograaf in de fotografie is terechtgekomen en hoe ver hij is gekomen. Hij heeft zeker zijn droombaan gevonden. En ook in de gesprekken tussen het model en de fotograaf of stylist, kun je veel interessante dingen oppikken. Van Duitsland, tot Kappstadt, tot Londen, alles is er en het is waarschijnlijk een droom die uitkomt voor het model. Het maakt je bijna een beetje jaloers op alles wat ze meemaakt.

Mijn laatste dag – #Dag 10

Op mijn laatste dag schreef ik dit artikel en tussendoor was ik erbij toen de modelaanvragen werden bekeken. Het was zeer interessant te zien waar zij op letten bij het kiezen van modellen en aan welke criteria zij moeten voldoen. Het hangt niet altijd af van het feit of de modellen mooi of dun zijn, maar er zijn vele andere factoren die een model maken.

Mijn conclusie

De stage was gewoon superleuk en voelde nauwelijks als werk. Ik kon mijn passie voor mode, Instagram en co. dagelijks in mijn werk verwerken, deed instastories en las veel over de laatste trends, klikte door coole looks op Instagram en kon er ook mijn eigen faves in verwerken. Elke dag was zeer gevarieerd en ik kreeg de kans om vele gebieden te bekijken. Ik heb ook wat leuke mensen ontmoet, van modellen, fotografen tot het personeel en en. Ik moet zeggen, je moet ook gemaakt zijn om veel aan een bureau te zitten. Ik dacht altijd dat het helemaal niet mijn ding was, maar het was heel leuk en de tijd vloog elke dag voorbij. Ik verveelde me nooit en zo nu en dan beweeg je je toch als je op shoots gaat of gaat winkelen. Ik kan iedereen die een kijkje achter de schermen wil nemen zo’n stage aanraden. Eerst dacht ik dat ik toch geen stage zou krijgen voor veertien dagen, maar CM Models maakte het mogelijk voor mij en dat vond ik echt cool. Dank je.

XOXO Tessa