Word een model: Wat doe je?! Sollicitatie, gerenommeerde bureaus & tips – Interview

Model worden – de wereld nam 2 jaar een pauze, nu is het terug! De eerste modeweken vinden weer plaats, in Milaan, Parijs en Londen. Het nieuwe seizoen van Germany’s Next Topmodel van Heidi Klum is op TV, diverser dan ooit tevoren. Maar hoe wordt men eigenlijk een model? Wij spraken met de oprichter van Model Agency One om in een notendop te weten te komen hoe het werkt: Model worden [jaar]. 3 kleine vragen: Hoe vind je een goed modellenbureau? Waar moet mijn modellenbureau zijn? Hoe begint het allemaal?

Model worden [jaar]: Hier is hoe!

Model Agency One is ‘s werelds op één na grootste platform voor modellen, na Models.com, alles over model worden, gerenommeerde modellenbureaus wereldwijd en natuurlijk nieuws uit de modewereld, allemaal uit Duitsland.

Model Agency One heeft zich echter gespecialiseerd in één ding boven alles, het opsommen van gerenommeerde modellenbureaus wereldwijd.

Om de beste agentschappen wereldwijd te vinden, worden modelboekers (modelmanagers) van modellenbureaus ondervraagd. Op deze manier zult u in de lijsten en aanbevelingen van Model Agency One alleen de bureaus vinden die u echt vooruit kunnen helpen!

Nu de grote vraag: Hoe word je model?

Modelbureau één: kort uitgelegd

FIV: Wat maakt Model Agency One for New Faces (nieuwe modellen)?

Op Model Agency One kunnen jonge modellen werkelijk alle belangrijke tips vinden die ze nodig hebben om hun carrière succesvol te laten verlopen! Van de allereerste selectie, goede en serieuze modellenbureaus, in de grote metropolen van deze wereld, maar ook in de grote steden en afzonderlijke landen, tot onze geweldige gids, Word model in 14 stappen.

Dus in één zin: Bij ons leer je de hele mode-industrie kennen, modeontwerpers, modeweken, maar ook de supermodellen.

Hoe vind je een goed modellenbureau?

FIV: Je hoort altijd over supermodellen dat ze vroeg begonnen en bij toeval op straat ontdekt werden. Voor degenen die niet in een grote metropool wonen, met een modellenbureau in de buurt en bij toeval ontdekt worden – hoe kom je bij een goed modellenbureau terecht?

De allereerste stap is altijd om je aan te melden bij een modellenbureau.

Hier is de eerste tip: solliciteer rechtstreeks bij drie agentschappen, zodat je een grotere kans hebt dat jouw uiterlijk en jouw type door het modellenbureau worden gezocht. Immers, verschillende modellenbureaus hebben verschillende klanten en banen.

Soms zijn er al twee of drie modellen die erg op elkaar lijken. Als je maar bij één agentschap solliciteert, zul je denken, waarom ben ik er niet in gekomen?

Misschien zouden de andere twee agentschappen onmiddellijk gezegd hebben, “hier is het modellencontract!”

Goed en serieus modellenbureau!

New York, Parijs, Londen, Shanghai, de grote steden trekken 10.000 modellen naar het stadscentrum, bijvoorbeeld voor de modeweken. Maar slechts weinigen wonen ter plaatse, dus je moet ook solliciteren bij een modellenbureau in je eigen land, soms zelfs in je eigen stad, bijvoorbeeld als je in Los Angeles woont.

Waar moet mijn modellenbureau zijn?

Het werkt als volgt: U hebt een plaatselijk modellenbureau (moederbureau), dat meestal in uw land gevestigd is. De stad is niet zo belangrijk, vooral in Europa, waar de steden zeer dicht bij elkaar liggen. Dit modellenbureau (moederbureau) vertegenwoordigt u in binnen- maar ook buitenland. Daartoe werkt uw moederbureau samen met partners, bijvoorbeeld in Londen, Parijs, Sjanghai, New York, Los Angeles of in steden als Amsterdam, Hamburg of Barcelona.

Je allereerste stap is solliciteren bij een modellenbureau in je land. Daarom vind je in het overzicht op Model Agency One niet alleen de grote steden, maar ook landen.

Als je eenmaal een goed modellenbureau in je land hebt gevonden waar je als model aan de slag kunt, is de volgende stap het opbouwen van je modellenportfolio (foto’s van proefshoots met fotografen en van klussen met opdrachtgevers).

Modellenwerk in het buitenland? Met goed beheer

Als je altijd op tijd bent, klanten tevreden zijn met je werk, je ambitieus bent, dan zal je moederbureau ook zorgen voor de volgende stap, modellenwerk in het buitenland. Als jong model betekent dat 30 tot 90 dagen op locatie in een stad, b.v. Londen, Parijs of Milaan.

Om de grote modeweken in deze wereld mee te maken, modeshows, fotoshoots met klanten, maar ook commercials voor hele campagnes, is de allereerste stap altijd te solliciteren bij een modellenbureau.

Hoe begint het allemaal?

FIV: Als je eenmaal doorgedrongen bent tot één van de goede agentschappen, wat is dan de volgende stap, waar begint het allemaal?

Als je het tot een goed en gerenommeerd modellenbureau hebt geschopt, zul je vrij snel je eerste kleine baantjes moeten doen.

Maar verwacht niet dat je elke dag werkt, als je model wordt op je 14e, 15e, 16e of 17e, school heeft meestal absolute voorrang. Modelwerk begint pas echt als je klaar bent met school. Vrij om te reizen. Je moet tenslotte 30 dagen op locatie zijn in Milaan, Londen of New York.

In je nationale markt (thuisland) doe je dus je eerste kleine modeshows en fotoshoots voor sociale media of online shops. Misschien een of twee keer per maand.

Hoe meer ervaring u opdoet en hoe tevredener de klanten zijn over de resultaten, hoe groter de kans dat u ook in het buitenland kunt werken. Dat is ook waar modelbeheer voor is. Met de partneragentschappen die ik eerder beschreef, kunt u wereldwijd werken.

Dank u voor het snelle interview!

Ben je op zoek naar een goed modellenbureau? Kijk om: