Interview met Vivian Cole: Over GNTM, geestelijke gezondheid & haar modellencarrière

Vivian Cole Interview – Model Vivian Cole werd beroemd door het 16e seizoen van GNTM en sprak met ons in een interview over haar carrière na haar deelname aan GNTM, haar tijd bij Germany’s Next Topmodel en hoe ze omgaat met haar geestelijke gezondheid. Als insider geeft ze ook tips voor jonge modellen die net aan hun carrière beginnen. In het interview beschrijft ze ook haar weg naar meer zelfliefde en praat ze over haar grootste inspiratiebronnen.

Vivian Cole: Succesvol als model sinds GNTM

Hallo, lieve Vivian, wat fijn dat het gelukt is met het interview vandaag! Model met een boodschap – uw profiel trok onmiddellijk onze aandacht! Deze mooie zin maakt ons nieuwsgierig naar meer! Velen kennen je van GNTM waar je deelnam in 2020. Je doorzettingsvermogen heeft je een heel eind gebracht en je bent zelfs doorgedrongen tot de Top 10 Modellen 2020! Er is wat tijd verstreken sinds het einde van het seizoen, hoe gaat het op dit moment met je? Wat is er met je gebeurd sinds je tijd bij GNTM?

Het gaat geweldig! Er is veel gebeurd in die tijd. Ik heb veel kunnen werken op het gebied van geestelijke gezondheid en met belangrijke organisaties, ik heb mijn eigen juwelencollectie gelanceerd en ik doe sinds begin dit jaar een bijscholing tot mental coach. Op dit moment werk ik aan huidige en toekomstige doelen.

GNTM hoogtepunt: in de Top 10 geraken

FIV: GNTM moet een goede start geweest zijn voor je leven als model. Je had daar je eigen ervaringen met de modellenbusiness en het was zeker niet altijd gemakkelijk! Maar je hebt het zo lang volgehouden en iedereen laten zien waartoe je in staat bent. Waren er hoogte- en dieptepunten waaraan je met plezier terugdenkt en zou je op je huidige niveau opnieuw aan de show deelnemen?

Vivian: Zeker! Het was een uitdagende, maar ongelooflijk mooie en unieke ervaring, op elk gebied. Maar dan zou ik eerder uit mezelf komen en nog meer van mezelf laten zien. Wat moeilijk was, was de tijd dat mijn gezondheid het begaf en ik door de naweeën maar langzaam tot mijn normale fysieke prestaties kon terugkeren, waardoor ik uiteindelijk moest afhaken. Maar ik heb nog zoveel meer mooie herinneringen: de top 10 halen, mijn interview op tv over geestelijke gezondheid, de vele verschillende plaatsen en mensen die ik heb kunnen ontmoeten!

Foto: Fab4Media

Vivian Cole: Jouw weg naar meer zelfliefde!

FIV: Voor velen is de modellenwereld ontmoedigend, vol met Photoshop en perfectionisme. Je bent een heel natuurlijk model en durft foto’s te plaatsen zonder veel make-up, wat wij geweldig vinden! We vragen ons af, hoe groot is de druk om altijd “perfect” te zijn in deze business? Hoe ga je er het beste mee om?

Vivian: Vooral de sociale media waren een uitdaging voor me. De druk was enorm in het begin. Ik heb, vooral in het afgelopen jaar, geleerd wat zelfliefde werkelijk betekent en hoe ik het beste op een gezonde manier afstand kan nemen van de druk en de onrealistische verwachtingen. Ik volg nu bijvoorbeeld alleen nog mensen die mij inspireren en ik ben gestopt mezelf met anderen te vergelijken toen ik leerde hoeveel montage, poseren en belichting er schuilgaat achter de schijnbaar perfecte (zelf)presentatie en hoe onrealistisch dat kan zijn. Hoe meer ik werk aan mijn eigenwaarde, hoe makkelijker het langzaam wordt om foto’s te plaatsen die niet “perfect” zijn. Het is een proces.

Dit is hoe Vivian omgaat met haar mentale ziekte!

Model met een boodschap – dat houdt ook in dat je jezelf laat zien zoals je bent. Ik ben zeer geïnteresseerd in deze vraag – kunt u voor onze lezers een verklaring afleggen over wat uw boodschap is en wat u de mensen met uw feed zou willen meegeven?

Ik wil inspireren, moed inspreken, hoop geven. Als iemand die zelf meer dan tien jaar met een geestesziekte heeft geleefd, maar zijn eigen weg eruit heeft gevonden, wil ik laten zien wat er kan gebeuren als je prioriteit geeft aan het werken en helen aan jezelf en je innerlijke zelf en je overgeeft aan het proces; dat dit hele nieuwe deuren opent in ons leven en onze weg naar ons eigen geluk. Uitdagingen en dieptepunten zullen er altijd deel van uitmaken, maar we kunnen leren het proces zelf actief vorm te geven en ook anders om te gaan met moeilijke momenten.

Foto: Fab4Media

Het model onderwijst haar volgers over geestelijke gezondheid!

FIV: Je praat over mentale gezondheid op je kanaal en geeft tips over hoe om te gaan met depressie en slechte gedachten. Jij hebt hier ook een boodschap, want je lijdt al sinds je kindertijd aan mentale problemen. Hoe ga je ermee om als je je weer slecht voelt? Heb je tips voor mensen die hetzelfde voelen over hoe ze deze tijd kunnen doorkomen?

Vivian: Dat is wat ik altijd tegen mijn gemeenschap zeg: laat je gevoelens toe en deel ze met de juiste mensen. Schrijf je gedachten op om ze de ruimte te geven en ze te ordenen. Ik probeer mezelf altijd te behandelen als mijn beste vriend, vooral in moeilijke tijden. Elke dag neem ik tijd voor mezelf, al is het maar 10 minuten. Dagelijkse wandelingen zijn aan de orde van de dag, want beweging en natuur zijn voor mij twee zeer belangrijke factoren voor een holistische gezondheid. Mindfulness met mezelf heeft veel voor me veranderd; luisteren naar wat mijn lichaam en geest voelen en nodig hebben. Dit is geen vaardigheid voor mij, maar nu een manier van leven.

Daarom spreekt Vivian openlijk over haar ervaringen met depressie

FIV: Positieve gedachten zijn een van de hangijzers in uw profiel – u deelt ze met de wereld en wilt mensen laten zien hoe ze het leven positiever kunnen zien. Helaas is depressie in onze samenleving nog steeds een tamelijk onuitgesproken aandoening, mensen praten er niet graag over. Wat heeft u ertoe aangezet om uw verhaal te delen en meer bekendheid te geven aan depressie?

Vivian: Mijn vader is begin 2019 overleden, wat een moeilijke gebeurtenis voor me was, maar tegelijkertijd de aanleiding voor mijn levensverandering. Drie maanden na zijn dood kwam ik een film tegen over de invloed van onze mentaliteit op ons leven en hoewel ik het altijd al heb geweten, werd het me op dat moment duidelijker dan ooit tevoren: “Er zal niemand zijn om dit alles van je af te nemen. Het is helemaal aan jou wat je vanaf hier gaat doen.” Voor de eerste keer besloot ik volmondig voor mijn genezing en kwam ik in het reine met mezelf. Na een paar weken, merkte ik meer vooruitgang dan ooit tevoren. De grote auditie voor GNTM, een van mijn grote dromen, kwam er maanden later aan en ik wist dat ik deze kans wilde grijpen. Het was daar dat ik voor het eerst in het openbaar over mijn ervaring sprak, in de hoop andere mensen met soortgelijke ervaringen een hart onder de riem te steken.

Foto: Fab4Media

Tip voor jonge modellen: Gebruik GNTM als springplank, maar werk ook zelf aan je carrière!

FIV: Je was nog jong toen je met modellenwerk begon. Welk advies zou je, afgezien van GNTM, aan andere/jongere modellen geven om hun carrière te beginnen of zou je GNTM aanbevelen als start van een carrière? Heb je nog tips die je aan jongere modellen kunt/wilt geven voor hun carrière?

Vivian: GNTM gaat natuurlijk over modellenwerk, maar in de eerste plaats gaat het meer over entertainment. Het kan dus een opstapje zijn, maar er is geen garantie. Los daarvan zou ik proberen zoveel mogelijk ervaring op te doen, zelf actief fotografen en modellenbureaus benaderen, werken aan je uitstraling en poseren en gewoon durven!

Hoe het model zichzelf motiveert

FIV: Als model moet je zeker veel discipline en doorzettingsvermogen aan de dag leggen, maar je hebt ook spiekdagen waarop je het liefst helemaal niets zou doen. Wat is jouw recept tegen lusteloosheid, hoe motiveer je jezelf om je dromen na te jagen?

Vivian: Ik heb geleerd bewust en aandachtig naar mijn innerlijke zelf te luisteren. Als ik me lusteloos voel of een slechte dag heb, gun ik mezelf de nodige rust en time-out. Maar voor mij is elke dag een nieuwe kans en discipline gaat verder waar motivatie ophoudt. Ieder mens moet zijn individuele en persoonlijke “iets” vinden dat vuur en vreugde in hem doet ontbranden, dat hem elke morgen doet opstaan en doorgaan. Ik motiveer mezelf door mijn doelen te visualiseren, mijn vorderingen tot nu toe te erkennen en deadlines voor mezelf te stellen. Wat ook veel helpt: Mel Robbins’ 5-seconden regel.

Dit zijn Vivian’s grootste inspiratiebronnen

FIV: Over discipline gesproken, veel topmodellen bewijzen het ons keer op keer. Met uw berichten inspireert u veel mensen die u volgen en genieten van uw inhoud. Maar laten we eerlijk zijn, iedereen heeft inspiratie nodig of een rolmodel om te volgen, of het nu gaat om mode, gezondheid of lifestyle-onderwerpen. Heb je een rolmodel, of het nu een model, beroemdheid of influencer is, die je graag volgt of ben je je eigen rolmodel?

Vivian: Ik heb zelf geen rolmodellen, maar ik heb wel grote inspiraties, vooral op het gebied van ontwikkeling en mindset. Ik ben ontroerd door mensen met hun verhalen en wat zij daarmee gedaan hebben: bijvoorbeeld Dr Nicole Lepera en haar werk op het gebied van de holistische benadering, Mel Robbins of Lisa Nichols.

Foto: Fab4Media

Volgende stap: verhuizen naar Berlijn

FIV: Tot slot nog even een blik in de toekomst, we zijn benieuwd naar wat jullie voor de nabije toekomst gepland hebben: Heb je grote plannen, zoals een verhuizing of iets dergelijks, of is er iets speciaals op komst? Geef ons een kleine teaser van wat je fans en volgers in de nabije toekomst kunnen verwachten!

Ik ga naar Berlijn verhuizen! Het zal heel opwindend zijn, als boerenkinkel in de grote stad, maar ook beroepsmatig, want het zal geheel nieuwe deuren en mogelijkheden openen, en ik zal daar ook niet alleen zijn.

FIV: Wij danken u voor het mooie interview en wensen u het allerbeste voor de toekomst!