Fashion Magazine Stage: Leer redigeren en content marketing – solliciteer nu!

Stage bij een modeblad? Het klinkt niet alleen interessant, het is ook een creatieve manier om in de wereld van mode en media te komen. Ben je net klaar met school en wil je ervaring opdoen in de beroepswereld of heb je een verplichte stage aan de universiteit? Dan is de online redactie de juiste plaats voor jou. In een coole en jonge sfeer krijg je te zien hoe je in een modetijdschrift werkt. Van content marketing tot zoekmachine optimalisatie, hier maak je kennis met de werkwereld van de media- en mode-industrie!

Jouw job: redigeren & inhoud creatie

Je wilde altijd al in een modeblad werken en nu is het je tijd? Voor jonge professionals op zoek naar hun eerste stage, studenten die een stage nodig hebben voor de universiteit of hogeschool – solliciteer nu als redacteur voor ons modetijdschrift! In onze Content Marketing Stage leer je alles wat je moet weten om bij een modetijdschrift te werken. In de eerste plaats gaat het erom praktijkervaring op te doen op het gebied van het creëren van inhoud. Het gaat niet meer alleen om het klassieke schrijven van artikelen, maar ook om het rekening houden met trefwoorden, door middel van trefwoordanalyses. Daarnaast is er de storytelling die uw lezers betrekt. Je doel moet zijn om van elk artikel een klein meesterwerk te maken! Maak kennis met de tools in onze modeblad stage en maak deel uit van ons team.

Toepassing: Redactie en Binnenlandse Zaken

Stuur ons uw sollicitatie:

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Teamwork op de redactie

Het allerbelangrijkste in elke redactie, elk agentschap en elk bedrijf is teamwork. Als iedereen samenwerkt, is het werk efficiënt, effectief en leuk. Creëer samen met ons nieuwe onderwerpen, maak geweldige teksten voor interessante klanten en leer stap voor stap de 1×1 van content creatie.

Als deel van ons team, krijgt u ook toegang tot de Lukinski SEO Masterclass. Hier leert u ook vele methoden en trucs om hoog in de Google zoekresultaten te komen. Met deze stage heb je de beste voorwaarden voor een carrièrestart in de mode-industrie of direct bij ons! Lees hier later meer over in: Deeltijds en voltijds werk.

Opleiding: mode, reizen en onroerend goed

Opleiding is het belangrijkste wat je krijgt in deze stage. Zonder tijdsdruk, het doel is om artikelen van hoge kwaliteit te maken. Met waardevolle informatie voor elke lezer, beginner of gevorderde. Het kleine ‘aha’ of ‘wow’ moment voor de lezer, in elke paragraaf.

Om voldoende opleiding te krijgen, leert u werken in verschillende vakgebieden. U zult werken met verschillende trefwoorden, maar ook met verschillende methoden van tekststructuur. Op deze manier leert u stap voor stap en tekst voor tekst hoe u artikelen kunt perfectioneren.

 • Begeleiding van eigen projecten tijdens de stage
 • Duidelijke omschrijving van het doel van de stage
 • Betrokkenheid van de stagiair bij teamactiviteiten

Je carrièremogelijkheden daarna zijn legio:

 • Content Manager*.
 • Perswoordvoerder
 • Foto-editor
 • Online winkel manager
 • Marketing Manager

Uw doel: Hoe schrijf ik 1A-teksten?

Je doel is om bij elk artikel de hierboven genoemde aha- of wow-momenten te creëren. Zodat uw artikelen altijd een beetje beter zijn dan die van de concurrentie.

Hoe worden modebladen groot? Speciale inhoud, nauwe onderwerpsplanning voor de lezer en goede ideeën. Voeg daar nog regelmaat aan toe! Het is het principe van de influencer: als je elke dag iets post, word je opgemerkt. Daarom is het ook voor u als redacteur of content marketing manager belangrijk om regelmatig content te publiceren. Leer daarom samen te werken met het team op basis van een redactioneel plan. Op die manier zijn er geen hiaten en krijgen uw lezers elke dag iets nieuws te lezen.

Elk artikel is als een klein boek. Je plant het artikel voordat je het eerste woord schrijft. Eerst gaat het over de inhoudsopgave, waar begin je mee, waar eindigt je tekst mee? Wat zal uw lezer ervan opsteken en wat is de verhaallijn van uw tekst?

 1. Toetsenbord planning
 2. Trefwoorden
 3. Trefwoorden
 4. Verhaallijn
 5. Subkoppen

 1. Schrijven
 2. Visuele media
 3. Headlines
 4. Inleiding
 5. Dekking

U ziet hoe belangrijk de planning van uw artikelen is. Voordat je begint met schrijven, gaat het om de juiste structuur. De structuur is gericht op de lezer en het algoritme van de zoekmachines. Je bereikt je lezer via het verhaal, de gerichte ongestructureerde tekststructuur. U overtuigt het zoekmachine algoritme door een goede keyword planning.

Vereisten voor je stage in een modeblad

Op het gebied van contentcreatie, of het nu als creatief redacteur of als systematisch contentmarketingmanager is, heb je vooral één ding nodig: zin in media! Of het nu Instagram is, tijdschriften, websites, apps, je bekijkt het allemaal. Nog belangrijker, je praat graag over dingen, om over dingen te vertellen. Schrijven, creatief schrijven, beide moeten leuk voor je zijn!

 • Idealiter snel typen of 10-vinger typen (voor e-mails, inhoud, enz.)
 • Goede kennis van het Duits en het Engels
 • Goede spelling en uitdrukking
 • Betrokkenheid en onafhankelijkheid
 • Communicatieve vaardigheden, zelfstandig en gestructureerd werken, verantwoordelijkheidsgevoel

Stages zijn er om te leren. Denk er van te voren over na:

 • Hoeveel tijd hebt u beschikbaar en hoeveel bent u bereid te investeren?
 • Is het salaris van de stage toereikend voor uw huidige levensstandaard?

Leerpunten tijdens de stage

Je leert deze specifieke gebieden tijdens je stage. Je kunt niet alleen in modetijdschriften werken, maar ook in algemene modejobs, reclamebureaus en nog veel meer.

Omdat ons modetijdschrift niet zomaar een tijdschrift is, maar verbonden is aan een groter agentschap, leer je veel meer dan in een typische stage op een redactiebureau. De volgende aandachtspunten zijn bijzonder belangrijk, daarom krijgt u hier ook bijzonder diepgaande inzichten en trainingen.

 1. Inhoud marketing
 2. Zoekmachine optimalisatie
 3. Werkzaamheden en processen van het agentschap

Contentmarketing om lezers te boeien

Contentmarketing houdt zich bezig met het doelgericht ontwikkelen van teksten. Je combineert creatief schrijven en online marketing.

Twee aspecten of doelgroepen zijn voor u van bijzonder belang. Zoals hierboven beschreven, uw lezers, want zij zijn uiteindelijk de consumenten van uw teksten of producten. Aan de andere kant gaat het om het algoritme van de zoekmachines, door geleerde keyboard planning, veel praktijk en praktijkprojecten leer je op beide doelgroepen of aspecten in te spelen.

Zoekmachine optimalisatie voor topposities in Google

Zoekmachineoptimalisatie heeft betrekking op de plaatsing van websites in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google, yandex, Bing en Co.

Zoekmachine-optimalisatie is zo bijzonder omdat je aan de top komt door goede inhoud. Net als op YouTube worden de projecten die bovenaan de lijst komen te staan, de projecten die inhoud produceren die de kijkers leuk vinden. Dus in plaats van aan de top te komen via reclame en betaald bereik, bereik je je lezers via goede inhoud en wow-effecten.

Agency Insights (zoals reclamebureau / marketingbureau)

Teamwork is het allerbelangrijkste bij het agentschap. Maak kennis met de workflows en processen in een redactiekantoor, met extra oefening in klantprojecten.

Wat bieden wij u?

 • Jonge start-up sfeer
 • Ervaring met enthousiaste stagiaires
 • Inzicht in het echte dagelijkse arbeidsleven
 • De kans om verantwoordelijkheid te nemen
 • Echte leerprestaties

Carrière bij FIV Magazine: Redactie & Marketing

U wilt niet alleen aan de tijdschriftenlucht proeven, maar een echte start in uw carrière maken? Dan heb je bij ons de beste voorwaarden om in deeltijd, als werkstudent of zelfs voltijds aan de slag te gaan. De eerste vereiste hiervoor is een voltooide stage.

Overname voor werkstudent, deeltijds, voltijds

Als je tijdens je stage nog meer plezier en lol in het vak krijgt, staat niets je aanstelling in de weg.

Werkstudent – als werkstudent kun je tot 20 uur per week werken. De stage biedt u de beste kansen om uw carrière te beginnen, zodat u uw academische opleiding en beroepsopleiding perfect kunt combineren.

Deeltijd – Ontdek de wereld van de mode deeltijd, voor uw lezers. Bij ons kun je je passie ook parttime uitoefenen.

Full-time – wil je deel uitmaken van ons team? Dan heb je de beste voorwaarden met de Content Marketing stage. Hier kunt u de methoden en strategieën leren kennen, oefenen en verbeteren.

Redactieplan: Werken in een team

De basis van onze gezamenlijke samenwerking is het redactionele plan. Het redactionele plan is betrekkelijk eenvoudig gestructureerd, in een overzichtelijke tabel. Ons hele team gebruikt deze tabel.

Ons huidige redactionele plan voor het komende kwartaal omvat onder meer de volgende hoofdonderwerpen.

Reizen, vakantie en kamperen

Vooral individuele vakanties worden steeds populairder. Het hoeft niet altijd een pakketreis te zijn! Met een daktent naar de Noordzee, met een tent naar de Alpen of naar het mooie Portugal. Wij nemen onze lezers mee op avontuur en geven de beste tips voor vakantiegebieden.

Inrichting en luxe onroerend goed

Kan het wat meer zijn? Met name luxueus meubilair voor de woonkamer, slaapkamer en keuken is een van onze centrale thema’s. Hoogwaardige merken als Bugatti en Fendi laten zien hoe chic interieurdesign kan zijn. Neem onze lezers mee in de wereld van het rijke en mooie.

Mode en hoge mode stage

Elk seizoen is er nieuwe mode. Ze worden gepresenteerd op modeweken over de hele wereld, van Londen tot Milaan en New York. Neem onze lezers mee naar de modehoofdsteden en laat de nieuwe hoogtepunten van het seizoen zien.

Dus het redactionele plan omvat:

 1. Keyword planning (wat moet er gebeuren)
 2. Interne controle (wie deed wat)
 3. Rapportage voor de klant (wat is er gedaan en wanneer)

Home Office Stage – Tip

Velen die bij een modetijdschrift stage zouden willen lopen, kunnen dat niet vanwege de afstand. De grote modebladen zitten in München, Hamburg en Keulen. Daarom kun je bij ons je stage thuis doen! Werk vanuit je eigen stad!

 • Berlijn
 • Hamburg
 • München
 • Düsseldorf
 • Frankfurt
 • Dortmund
 • Stuttgart
 • Uvm.

Natuurlijk krijgt u een nog beter inzicht in het werk met het team en de klanten live op de redactie. Als je toch stage wilt lopen, solliciteer dan nu voor onze thuiswerk stage!

Toepassing: Redactie en Binnenlandse Zaken

Stuur ons uw sollicitatie: