Elizabeth Rose van Evolve Models- Interview met het agentschap

Elizabeth Rose richtte in 2018 haar eigen modellenbureau “evolve models” op na 15 jaar ervaring in de modellenindustrie. Zij is de grootste expert op het gebied van mannelijke modellen in het Verenigd Koninkrijk. In ons interview vertelt ze over het opzetten van haar modellenbureau voor mannen, de werkethiek van een goede modellenboeker en meer.

Het interview werd afgenomen in het Engels en is vertaald in het Duits.

Elizabeth Rose – Oprichting van een evoluerend modellenbureau & werkethiek van een modellenmanager

FIV: Tot 2018 bekleedde u een hoge positie in prestigieuze agentschappen. Waarom besloot u in 2018 uw eigen boetiekbureau “evolve” te starten?

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Elizabeth: Ik heb besloten me op een kleiner aantal mensen te concentreren en grondiger te werk te gaan bij de geselecteerde modellen die ik vertegenwoordig. Ik heb echt genoten van het werken bij de grotere bureaus, maar het was tijd voor verandering.

FIV: Als modellenbureau worden uw dagelijkse werkzaamheden niet door veel mensen gezien, behalve uw agenten en uw modellen. Hoe kunnen we ons een typische dag bij uw agentschap voorstellen?

Elizabeth: Het leven van een modelagent is 24/7. Zoals iemand ooit tegen me zei, je kunt werken om te leven of leven om te werken. Ik zou zeggen dat 100 procent van alle agenten ervoor kiest om te leven om te werken. s Nachts komen er e-mails binnen van over de hele wereld, dus het eerste wat ik doe als ik wakker word is e-mails checken en beantwoorden. Als ik ‘s morgens op kantoor ben, laat ik meestal een model binnenkomen om recente polo’s en video’s te maken. s Morgens verzend ik voorstellen voor komende campagnes voor ik ga lunchen met een klant. De namiddag bestaat meestal uit meer telefoongesprekken en tariefonderhandelingen wanneer de klant zijn favorieten kiest uit de pakketten die ‘s morgens werden opgestuurd. Ik zou zeggen dat elke dag anders is. De ene dag ben je de hele dag bij een shoot met een nieuw gezicht, de volgende dag werk je de hele dag aan een contract.

Mannelijk modellenbureau & het belang van de relatie tussen model en boeker

FIV: Waarom hebben u en uw agentschap zich gespecialiseerd in mannelijke modellen? Wat zijn de verschillen tussen het werken met mannen of met vrouwen?

Elizabeth: Het is algemeen bekend dat vrouwelijke modellen meer betaald krijgen dan mannelijke modellen en dat is iets wat ik in mijn carrière heb geprobeerd te veranderen. Ik zou zeggen dat ik met mannelijke modellen werk omdat ik denk dat die makkelijker te managen zijn, maar ik denk dat de vrouwelijke agenten die dit lezen het daar niet mee eens zijn.

FIV: Veel jonge talenten hebben moeite om het juiste agentschap te vinden. Wat moet een nieuwkomer in gedachten houden bij het zoeken naar een geschikt modellenbureau?

Elizabeth: De belangrijkste factor bij een agentschap is de relatie tussen model en boeker. Als je niet het gevoel hebt dat je “klikt” met je boeker, heb je veel minder kans op een succesvolle carrière. Mijn advies zou zijn om te gaan met het bureau dat goed voelt. Vertrouw op je gevoel. Laat je niet verblinden door een grote merknaam.

Hoe word ik een model – editorials / test shoots

FIV: Hoe ziet een eerste interview met een model er meestal uit? Hoe moet een sollicitant verschijnen? (uiterlijk en karakter)

Elisabeth: Het interview met een model kan vrij snel gaan, dus je hebt maar heel weinig tijd om indruk te maken. Het beste advies is om jezelf te zijn. Het kan een enge ervaring zijn, dus probeer te ontspannen. Ik zou zeggen dat om succesvol te zijn in de mode-industrie, 80 procent persoonlijkheid is en slechts 20 procent uiterlijk. Er zijn een heleboel knappe mensen daarbuiten. Je moet iets hebben om je te onderscheiden van de massa.

FIV: Jonge mensen die model willen worden, vragen ons vaak wat het verschil is tussen editorials/proefshoots en boekingen. Leg eens uit wat een proefopname is? Wat is bijzonder belangrijk bij een testopname?

Elisabeth: Een test shoot is wanneer een agentschap een model stuurt om te zien hoe het model schiet. Je kunt een mooie jongen of meisje hebben die niet zo goed overkomt op camera…in hetzelfde geval kun je een vrij gemiddeld uitziende jongen of meisje hebben die er magisch uitziet op film.

Op zoek naar een modellenbureau – waarom modellen evolueren?

FIV: Wat is er zo speciaal aan uw modellenbureau? Waarom zou ik als model met u willen werken?

Elizabeth: We zijn meer als één grote familie. Als Evolve beslist om je te vertegenwoordigen, zal je niet zomaar een gezicht aan de muur zijn. Wij nemen de tijd om u echt te begeleiden en u proactief door te verwijzen naar klanten.


Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)