Supermodellen van de jaren ’90: Moss, Schiffer, Crawford, Herzigová, Campbell & Co.

Supermodellen uit de jaren 90 – jeans, neon, buik bloot, visnet T-shirts en trampstempels – dat is waar we aan denken als we aan mode uit de jaren 90 denken. Deze mode werd gedragen en beroemd gemaakt door de supermodellen die ook nu nog beroemd zijn. De jaren ’90 waren de bloeiperiode van de modellenscene en creëerden voor het eerst een ongekende hype. Het lopen op de catwalk was het centrale element van het model zijn. Naast de catwalks zag je hun gezichten op reclameposters op straat of voor campagnes op TV. Geen Instagram, geen YouTube. Moeilijk voor te stellen vandaag. Sinds modeliconen als Claudia Schiffer, Naomi Campbell en Kate Moss het licht zagen door verbintenissen en samenwerkingen met beroemde ontwerpers als Dior, Chanel en Victorias Secret en luxe modehuizen.

90s Supermodellen: De Top Lijst van Supermodellen

Maar ze kennen hun gezichten nog steeds. Ondanks een nieuwe modellengeneratie met modellen als Cara Delevingne en Bella Hadid, heeft de “oude” supermodellengeneratie haar glans nog niet verloren en zijn ze nog steeds aanwezig in de mode- en celebritywereld van vandaag.

Hier is een lijst van de schoonheden die in de jaren 90 op de catwalks van de grote modemerken liepen:

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Kate Moss: het anti-supermodel en moeder

In tegenstelling tot haar voormalige supermodel collega’s Claudia Schiffer en Cindy Crawford, wordt Kate Moss beschouwd als het “enfant terrible” van de mode. Hoewel haar imago niet vlekkeloos of onberispelijk is als gevolg van haar jarenlange drugs- en alcoholuitspattingen, heeft de 46-jarige het tot de top van de modellenwereld geschopt en wordt zij nu beschouwd als een mode-icoon en het op één na rijkste model ter wereld. Met slechts 1,70 m en een zeer mager, bijna anorexia-figuur, komt Kate niet helemaal overeen met de modelmaten van die tijd. Maar samen met het Calvin Klein label en met haar “Heroin Chic” stijl, creëerde ze haar eigen stijlrichting.

Als je aan Kate Moss denkt, denk je meteen aan haar beroemde Calvin Klein-campagne – tegenwoordig runt ze haar eigen talentenbureau.

Cindy Crawford: het supermodel met de moedervlek

Cindy Crawford wordt beschouwd als een van de beroemdste en succesvolste modellen ter wereld. Maar wat is ze allemaal? Crawford heeft niet alleen voet aan de grond gekregen in de modellenindustrie – een cosmeticalijn, een meubelmerk, haar eigen fitnessvideoserie en talloze films en series waarin ze de hoofdrol speelt, maken het totaalpakket van de schoonheid compleet. Vandaag de dag is ze niet meer weg te denken en de 1,78 m lange schoonheid wordt direct in verband gebracht met haar moedervlek!

Met Cindy Crawfords cosmeticalijn Meaningful Beauty kun ook jij een vleugje Cindy Crawford in huis halen.

Claudia Schiffer: Hoogtepunten uit 50 jaar

Modelicoon Claudia Schiffer uit de jaren 90 is al jaren niet meer weg te denken uit de modewereld. Haar verhaal laat zien dat toevalligheden mogelijk zijn en dat je geen connecties nodig hebt om het groot te maken. Het feit dat Claudia niet alleen succes heeft als model, maar ook vele andere dingen in het leven heeft geprobeerd en gedaan, toont aan hoezeer zij als persoon in trek is. En dat het mogelijk is om familie en zaken te combineren. Kom hier meer te weten over de powervrouw.

Vandaag maakt Claudia Schiffer zelf mode, “Claudia Schiffer Knitwear” is haar eigen opgericht label.

Heidi Klum: Ex-Victorias Secret Angel en GNTM

Het Duitse topmodel Heidi Klum begon haar carrière op jonge leeftijd, op slechts 18-jarige leeftijd. Vandaag is zij niet alleen bekend in Duitsland, maar heeft Heidi ook naam gemaakt in Amerika. Of het nu bij ProSieben op Germany’s Next Topmodel is, in de jury van DSDS of zelfs bij de Amerikaanse show America’s Got Talent; Heidi is overal te zien. En het begon allemaal met een wedstrijd in Thomas Gottschalk’s late-night show in 1992.

Heidi is ook vandaag nog regelmatig op TV te bewonderen, hetzij in haar succesvolle talrijke shows, hetzij door nieuwe updates in haar liefdesleven.

Naomi Campbell: Liedjes, Films en

Zij staat bekend als een van de meest succesvolle, mooie en getalenteerde supermodellen ter wereld. Ze heeft op meer dan 500 covers gestaan, en op haar 50ste is ze nog steeds zeer betrokken en succesvol in de modewereld. Naomi Campbell inspireerde, met haar schoonheid en al op slechts 15-jarige leeftijd, de mode-industrie. People Magazine noemde haar een van de 50 mooiste mensen ter wereld.

Ze heeft dit jaar “We Love Brazil” opgericht. Ze wilde het continent naar haar spuitje brengen in de modewereld.

Eva Herzigová: model, actrice, perfecte blondine

Blauwe ogen, blond haar en droomafmetingen verspreid over 1.80m. We hebben het over supermodel Eva Herzigová. Als dochter van een wedstrijdzwemster en een huisvrouw, leert zij al op jonge leeftijd discipline en zelfoptimalisatie. De blondine, bijgenaamd “De Sigaret”, geloofde nooit in haar carrière als model, de reden daarvoor was haar zeer slanke figuur. Niettemin beproefde de Tsjechische haar geluk nadat zij met succes had deelgenomen aan een modellenwedstrijd in Parijs en modelabels en ontwerpers erkenden al snel haar talent.

Als u op zoek bent naar een bijpassende strandoutfit, neem dan een kijkje bij hun zwemkledinglabel.

Nadja Auermann: Miss Guinness World Records

Het voormalige model is vooral bekend om haar lange benen, die haar zelfs een vermelding in het Guinness Book of Records opleverden. De blonde werd ontdekt in Berlijn na het afstuderen van de middelbare school. Maar net als bij het Duitse model Heidi Klum, werkte de liefde niet echt voor haar. Ze haalde ook de krantenkoppen met haar beschuldigingen van belastingontduiking. Handelsmerk: haar 1,14 meter lange benen.

Nadja is momenteel 49 jaar oud en is al 17 jaar uit de modellenwereld. In plaats daarvan vervulde ze haar levensdoel en is ze nu moeder van vier kinderen.

Virtuele Influencers: Digitale Top Lijst! Lil Miquela, Ella Stoller, Shudu Gram, Noonoouri & Co.

We duiken in de wereld van digitale modellen, influencers en Instagramsterren. Het draait allemaal om mode en de opwinding die deze virtuele persoonlijkheden in de modewereld teweegbrengen. Wie zijn dat? Wie heeft ze gemaakt? Vervangen zij de supermodellen van de millennials? Worden Kendall Jenner en Gigi Hadid gewoon vervangen? Welke rol spelen ze in de hedendaagse mode en sociale mediawereld. Wij laten u kennismaken met modellen als Lil Miquela en Shudu Gram, de eerste twee virtueel gecreëerde modellen, en met wat elk van hen zo bijzonder maakt.

https://fivmagazine.de/virtuelle-influencer-digitale-toplist-lil-miquela-ella-stoller-shudu-gram-noonoouri/