Alexander Wang video’s: Modeshows, Vogue en Youtube-kanaal

Alexander Wang – Alexander Wang is een van de meest invloedrijke ontwerpers in de modewereld en heeft in zijn carrière talloze collecties ontworpen die veel stof hebben doen opwaaien. In een interview met Vogue gaf de ontwerper nu diepe inzichten in zijn werk en zijn creatieve proces. Alexander Wang heeft ook een succesvol YouTube-kanaal waarop hij zijn fans vermaakt met exclusieve inzichten achter de schermen van zijn werk.

Alexander Wang: Modeshows

Alexander Wang is een van de populairste ontwerpers in de modewereld en staat bekend om zijn avant-gardistische en urban ontwerpen. Zijn modeshows zijn elke keer weer een spektakel, waarbij de grenzen tussen high fashion en streetwear vervagen. Met adembenemende achtergronden en onconventionele ensceneringen weet hij altijd de aandacht van het publiek te trekken.

Voor zijn nieuwe collectie “Cupid’s Door” richtte de ontwerper de locatie in boudoirstijl in: Stofroze fluwelen gordijnen en een betoverend tapijt met zebrastrepen, plus lichtkegels die de hele ruimte in rood licht baadden. De show was verdeeld in drie delen. In het eerste deel was er veel denim en imitatiebont in verschillende texturen en silhouetten. In het tweede deel waren er casual, sportieve stukken zoals joggingbroeken en sweatshirts in zachte, hoogpolige stoffen, samen met vesten met korte mouwen en broeken met dierenprints. Tot slot een reeks jurken met zijden franjes en hartvormen.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Herfst/Winter Show – Los Angeles, Chinatown

Neonlichten, pagodeachtige architectuur, hangende rode lantaarns – de show had als thema “Fortune City”, een verwijzing naar het Chinese erfgoed van de ontwerper. Hoewel de locatie nieuw was voor de ontwerper, was de kleding zelf in overeenstemming met de esthetiek die hij in zijn decennialange carrière heeft ontwikkeld. Hij opende de show met stukken die direct herkenbaar waren als onderdeel van het Wang-universum – swingende leren jassen met brede schouders, oversized witte herenknopen met zichtbare beha’s, ruime denim shorts over broeken, slouchy laarzen en bodysuits met ruches. Bezoekers werden uitgenodigd om souvenirs zoals jade boeddha’s en wuivende kattenbeeldjes te kopen bij lokale verkopers, een manier van Wang om de gemeenschap van Chinatown te steunen.

Alexander Wang: Vogue Stemmen

Wat gaat er om in de grote geesten van de mode-industrie? In deze videoreeks van Vogue worden sterren uit de mode-industrie geïnterviewd en vertellen ze ons alles, van hun begin tot hun volgende ontwerpen. In het interview vertelt Wang over zijn inspiraties, zijn visie en zijn werk als ontwerper en geeft hij ons inzicht in zijn persoonlijkheid en creatieve werkwijze.

Bekijk de video van sterontwerper Alexander Wang hier:

Alexander Wang: YouTube-kanaal, interviews

Alexander Wang staat niet alleen bekend om zijn innovatieve ontwerpen en spectaculaire modeshows, maar ook om zijn actieve aanwezigheid op sociale mediaplatforms zoals YouTube. Met zijn eigen kanaal biedt de ontwerper zijn volgers een schat aan content, waaronder interviews met andere sterren, uitdagingen en modetips.

Volg Alex Wang op een culinaire tour langs de beste Aziatische keuken van New York City – van een traditioneel Japans ontbijt in Williamsburg tot een michelada tijdens de lunch en een traditioneel feestmaal in Elmhurst, Queens.

De Amerikaanse rapper, zangeres, songwriter, regisseur en tatoeëerder Brooke Candy krijgt een complete make-over van sterontwerper Alexander Wang – bekijk het resultaat van de make-over in de video.

Bekijk hier meer spannende content op zijn YouTube-kanaal: