Esther Perbandt Modeshow: “Zwart is kleurrijk” Filosofie & gender non-conforme mode – FW 2023 Zomer

Esther Perbandt Fashion Show Summer 2023 Berlin – Na een adembenemende modeshow kun je hier meer te weten komen over ontwerpster Esther Perbandt en een Summery van de nieuwe collectie die ze presenteerde tijdens Berlin Fashion Week 2023. Hier vind je alle hoogtepunten van de Berlin Fashion Week x Summer 2023.

Esther Perbandt x Fashion Week Berlijn

We zijn live als Esther Perbandt autonomie en individualiteit op de voorgrond plaatst. Ze belichaamt gender non-conform (post-)feminisme en herdefinieert het non-binaire silhouet met behoud van tijdloze elementen van elegantie en stijl. Kijk uit naar unieke en karaktervolle, boeiende gedeconstrueerde silhouetten gecombineerd met klassieke tailoringdetails!

Must Have! 5 hoogtepunten uit de collectie

Bekijk de mooiste looks hier.

Isa Foltin/Getty Images

Isa Foltin/Getty Images

Isa Foltin/Getty Images

Isa Foltin/Getty Images

Isa Foltin/Getty Images

Esther Perbandt: Gender non-conforme mode, interdisciplinaire projecten & muzikale passie

Geboren in Berlijn, gevormd in Moskou en verfijnd in Parijs, heeft ze een fascinerende reis achter de rug. Vanaf haar kindertijd en adolescentie werd ze beïnvloed door de ruimdenkendheid van haar ouders, die betrokken waren bij feministische bewegingen en streefden naar meer inclusie. Deze vroege invloeden hebben haar karakter gevormd en haar avant-gardistische aspiraties aangewakkerd. Esther Perbandts verbeelding werd gevoed doordat ze opgroeide zonder televisie, maar met een enorme verkleedkist en vele andere creatieve gereedschappen. Toen ze twaalf was, had ze haar roeping als modeontwerpster al gevonden en deed ze alles wat nodig was om dit doel te bereiken, ondanks de risico’s die eraan verbonden waren.

“Zwart is kleurrijk” & gender non-conforme ontwerpen

Esther Perbandt beschrijft haar mode als een daad van genderongevoelig (post-)feminisme. Haar avant-gardistische stijl richt zich op persoonlijkheid, autonomie en individualiteit. Ze deconstrueert het non-binaire silhouet en herdefinieert het met klassieke mannendetails, terwijl ze de tijdloze aspecten van elegantie en stijl behoudt. Met haar “Black is colourful”-filosofie gebruikt ze de kleur zwart als platform voor kunstzinnige creaties die tijdloze elegantie combineren met een rebels tintje.

Grenzen en uitdagingen overwinnen

Interdisciplinaire samenwerking speelt een centrale rol in het werk van Esther Perbandt. Talloze samenwerkingen op het gebied van film, muziek en theater getuigen hiervan, waaronder projecten met Rammstein en hun frontman Till Lindemann, fotograaf Sven Marquardt, componist Sven Helbig, filmregisseurs Nicholas Mockridge en Zoran Bihac, choreograaf Sasha Waltz en dirigent Theodor Currentzis. Het voortdurend overwinnen van grenzen en uitdagingen is wat de modeontwerper drijft.

Muziek als inspiratiebron

Esther Perbandt is een sterke persoonlijkheid die haar perspectieven en passies ter tafel brengt. Ze put uit vele jaren ervaring en ontmoetingen en is stevig geworteld in haar waarden en idealen. De liefde voor muziek speelt een belangrijke rol in het leven van Esther Perbandt. Ze heeft haar talent al vele malen bewezen en vindt inspiratie in muziek om nieuwe energie op te doen, te reflecteren en zich met het leven te verbinden. Muziek en mode zijn nauw met elkaar verbonden en vertellen verhalen. Esther Perbandt zoekt inspiratie in het verleden, het heden en de toekomst om haar creatieve horizonten voortdurend te verbreden. Haar eigen muziek verrijkt ook de ervaring van haar fans en supporters.

In de mode volgt Esther Perbandt verschillende paden, vooral bij het creëren van haute couture looks voor talloze evenementen en op het gebied van kostuumontwerp.

De toekomst mag dan onzeker zijn, één ding is zeker: Esther Perbandt zal ons altijd blijven verrassen en bekoren. Haar unieke visie, avant-gardistische stijl en artistieke veelzijdigheid maken haar tot een opvallende persoonlijkheid in de modewereld.

Berlijn Modeweek Zomer 2023

Berlin Fashion Week zomer 2023 – Mode, glamour en trends! Wij zijn er live bij als Fashion Week Berlijn haar deuren opent. Van de catwalks tot de feestjes en de hotste locaties – wij brengen je de spannendste momenten en de nieuwste stijlen. Laat je inspireren door onze reportages en ontdek samen met ons de modehoogtepunten van het seizoen. Volg ons op Instagram om nooit een update te missen!