Fitness fotoshoot: voorbereiding als model – voeding, bruining en training

Om een fitness fotoshoot tot een perfect succes te maken, is een nauwkeurige voorbereiding zeer belangrijk. De ervaring leert dat het zinvol is om 2 tot 3 maanden voor de afspraak na te denken over het juiste dieet en de versterking van belangrijke spieren en de precieze vermindering van lichaamsvet. Daarna kunnen de modellen zich weer volledig op de training concentreren.

Datum en locatie voor een fitness fotoshoot

Om de fotoshoot zo perfect mogelijk te laten verlopen, is het raadzaam om de datum en de locatie vroeg vast te leggen. Dit is ook belangrijk om verrassingen en onaangename stress voor het model te voorkomen. De datum, het tijdstip en de duur van de opnamen moeten reeds tijdens de voorbereidingsfase worden vastgesteld. Ook moet worden verduidelijkt waar de foto’s moeten worden genomen. Als de fotoshoot niet in een fotostudio of fitnesscentrum, maar in de open lucht plaatsvindt, kan de fotograaf tijdig op zoek gaan naar een locatie, zoals een oud industrieel decor of fabrieksgebouw. Er moet ook rekening worden gehouden met de temperatuur op de dag van de opname, aangezien die een negatief effect kan hebben op de spierpomp en de vasodilatatie van het model. De datum en de locatie moeten ook ruim van tevoren bekend zijn bij de fotograaf, zodat hij of zij zich kan voorbereiden en de prijs voor de shoot kan bepalen.

Prijsmodellen voor fitness shoots

Om later geschillen te vermijden, wordt vooraf schriftelijk met de fotograaf overeengekomen of het om een pay shoot gaat (het fitnessmodel betaalt de kosten) of om een zogenaamde TFP shoot (Time For Prints). In een TFP shoot ontvangen noch de fotograaf noch het fitness model geld. De fotograaf stelt zijn tijd en apparatuur ter beschikking en het model ontvangt de gemaakte foto’s zonder betaling. Deze opstelling is vooral interessant voor de combinatie van beginner en hobbyfotograaf. Niet te vergeten is de duur van de opname, die zeer inspannend kan zijn en verscheidene uren kan duren. Er moet voor voldoende drank en voedsel worden gezorgd.

Ervaren fitnessmodellen zullen de fotograaf kiezen op basis van hun ervaring, professionalisme en referenties. Het is ook belangrijk om persoonlijk contact te hebben met de fotograaf om te zien of de chemie tussen de twee partijen goed is. Wederzijds medeleven is erg belangrijk voor een ontspannen sfeer tijdens de shoot. Professionele fotografen werken vaak met assistenten die ook taken als make-up of haarstyling op zich nemen.

Fitness Shooting – Achter de schermen

En u kunt zien hoe zo’n shoot eruit ziet bij Agota Domokos. In deze korte clip, toont ze de dagelijkse routine van een fitness shoot. Niet alleen haar gezichtsuitdrukkingen en gebaren, maar ook haar lichaamsspanning en spieren komen op de foto’s goed uit de verf.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Nu is het niet alleen een kwestie van kijken. Het is aan jou om op een dag deel uit te maken van de live fitness opnames. Hieronder vindt u meer tips over fitnesstraining, voeding en motivatie.

Klaar om te gaan – de laatste voorbereidingen voor het model

Zodra de bovenstaande vragen zijn beantwoord, kan het fitnessmodel zich volledig concentreren op de fysieke voorbereiding. Het model heeft misschien een aantal jaren getraind, maar nu is het belangrijk om fit te zijn. In de tijd voor de opname moet de training worden ingesteld op maximale vetverbranding. Wat de voeding betreft, wordt erop toegezien dat de inname van koolhydraten wordt beperkt. Tijdens deze periode gaat het minder om het opbouwen van spieren en meer om het goed trainen van de spiergegevens.

Om een gezonde huidskleur te krijgen, ligt het model tot ongeveer 10 dagen voor de afspraak op de zonnebank. Daarna is kunstmatige zon niet meer aan te bevelen, omdat de huid anders rood wordt en de fotograaf moeite heeft met het uitbalanceren. Sommigen gebruiken een bruiningsdouche om de tinten op bepaalde delen van het lichaam te egaliseren. Ongeveer één à twee dagen voor de fotosessie moet het hele lichaam worden geschoren, indien mogelijk door iemand anders. Om de huid er gladder en jonger uit te laten zien, wordt ze vlak voor de opname met olie ingewreven. Ongeveer 20 minuten voor de eerste opname, wordt de warming-up gedaan voor de borst, schouders en armen.

Training, Training, Training – Eersteklas fitnessprogramma

Je vraagt je af hoe hard modellen trainen om een perfect lichaam te krijgen? Hoe hebben Giselle Bündchen, Gigi Hadid of Alessandra Ambrosio het gemaakt als een van de beste Victoria Secret modellen? Kelsey en Michelle testen een week lang de workout van de Victoria Secret modellen. De training is niet voor bangeriken. De twee worden begeleid door een personal trainer en na zeven dagen bereiken zij bevredigende resultaten. Zelfs na deze korte training zijn veranderingen in gewicht, lichaamsbouw en hun eigen welzijn merkbaar.

Voedingsdagboek – voedingstips en -trucs voor uw droomgewicht

Om het perfecte lichaam als model te krijgen, hoef je niet alles op te geven. Op het gebied van voeding bieden veel professionals tips en recepten die u dichter bij uw droomgewicht brengen. Om gelukkig en gemotiveerd te blijven, moet je een plan ontwikkelen om lichaamsbeweging, voeding en motivatie te combineren. Anne begrijpt je en legt in een korte videoclip uit hoe je verder kunt. Zelfs als je een beginner bent in deze industrie en model wilt worden, moet je deze plannen volgen om je doelen op een gezonde manier te bereiken.

Conclusie: De voorbereidingen op het gebied van voeding, training en locatie zijn het allerbelangrijkste voor een fitnessshoot.

Een fitness fotoshoot kan niet slagen zonder een goede voorbereiding. Soms kan de fitnesscoach helpen met een uitgekiend dieet en trainingsplan, vaak weet een atleet na jarenlange ervaring hoe hij zich individueel moet voorbereiden op de opnamen. Daarna staat niets een perfecte fotoshoot meer in de weg.