Vestiaire Collective: kopen, verkopen en ervaring opdoen met het shoppen van vintage kleding

Maak kennis met de app van Vestiaire Collective. De app is zeer bekend in de tweedehands gemeenschap en is niet meer weg te denken als het gaat om luxe tweedehands producten. Hier vindt u merken die momenteel in de mode zijn en meestal al uitverkocht zijn. Ontdek hoe de app werkt, hoe je je items kunt kopen en verkopen om plaats te maken voor nieuwe trends en nog veel meer.

Vestiaire Collective App: Hoe het werkt

Prada schoenen, Jean-Paul-Gaultier en Chanel tassen – wie droomt er niet van? Het is ook goed om te weten dat Vestiaire Collective zich uitsluitend bezighoudt met tweedehands kleding, die door particuliere verkopers op het platform wordt verkocht. Bij Vestiaire Collective shopt u naar nieuwe trends en verkoopt u alles wat u niet meer draagt. Vestiaire Collective heeft meer dan 6 miljoen gebruikers en 300.000 artikelen. Ontdek hier hoe je nieuwe kleren en accessoires kunt vinden door je oude spullen te verkopen.

Hoe werkt de app precies?

De Vestiaire Collective app is een soort van luxe vinted. De app is geschikt voor IOS en Android en natuurlijk is er ook een website. Wat meteen opvalt is het design van de app.

Hoofdmenu-items zijn ontworpen met ronde pictogrammen voor verschillende categorieën, producten worden weergegeven met het certificaat van echtheid. Een gepersonaliseerde nieuwsfeed toont productaanbevelingen die zijn afgestemd op uw zoekprofiel en er worden aanbiedingen van de dag getoond.

Verkopen en onderhandelen

Naast particuliere verkopers zijn er ook commerciële verkopers. In een onderhandelingskamer kan de koper over de prijs onderhandelen. Elke koper heeft drie prijsvoorstellen. Als u niet zeker bent van de prijs, kunnen producten die al verkocht zijn of soortgelijke artikelen die na een succesvolle verkoop nog steeds in de app worden weergegeven, u helpen uw weg te vinden.

Wat kan ik precies verkopen?

Voordat de artikelen naar de koper gaan, wordt het product eerst gecontroleerd. Om ervoor te zorgen dat uw kleding door de keuring komt, moet u op het volgende letten:

 • Inspecteer uw artikelen op defecten
 • Artikel meten
 • Min. drie beelden
 • Meer details / kenmerken
 • Stel een eerlijke prijs vast

Waardebonnen/Codes

Zoals bij bijna elke online winkel, zijn er ook hier vouchers. Vestiaire geeft altijd vouchers en kortingen weg. U hoeft zich alleen maar te registreren en de nieuwsbriefknop te activeren. Zo mist u geen kortingen en aanbiedingen meer. U kunt ook zoeken naar vouchers voordat u uw bestelling plaatst en u zult meestal de laatste kortingen vinden.

Douanerechten

Als u uit het buitenland bestelt en niet uit Duitsland, zijn er ook douanerechten, invoerrechten of extra belastingen. De extra kosten worden vermeld voordat u afrekent tijdens het bestelproces. In sommige gevallen kunnen er nog onafhankelijke douaneautoriteiten bij betrokken zijn. In dat geval moet u de douanekosten betalen. Indien de douanekosten niet worden betaald, zal het pakket worden teruggestuurd naar Vestiaire.

Koop: Bied je kleren aan!

U kunt uw luxeartikelen snel en gemakkelijk online zetten. Vestiaire gebruikt stap-voor-stap instructies met voorbeelden. Zo zien alle producten er professioneel uit en zijn ze van dezelfde standaard. Alle betalingen zijn beveiligd bij Vestiaire en als u uw nieuwe Chanel-tas niet meteen kunt betalen, kan het totaal in renteloze betalingen worden opgesplitst.

 • 1 Fotografeer de artikelen in goed licht en stel ze voor
 • 2 Stuur het verkochte artikel ter controle naar Vestiaire Collective.
 • 3 Zodra het ontvangen artikel is gecontroleerd, wordt het naar de koper verzonden en wordt de betaling aan de verkoper overgemaakt.

Slechte koop of van gedachten veranderd?

U kunt alleen goederen retourneren als de aankoop via een professionele verkoper is gedaan. Dan kunt u het artikel binnen 14 dagen na levering retourneren. Helaas bestaat deze mogelijkheid niet voor particuliere verkopers.

Zo stuurt u het artikel terug naar de professionele verkoper:

Log eerst in op uw account en selecteer de volgende categorie:

 • In de app: Mijn account – Mijn aankopen
 • Op de website: Mijn rekening – Aankopen en verkopen

Vestiaire Premium

Vestiaire Collective biedt ook een premium lidmaatschap aan. Met de premium functie bespaart u op uw verzendkosten, maar het beste van alles is dat u toegang hebt tot de nieuwste artikelen voordat de eigenlijke uitverkoop begint. U kunt overschakelen op Premium via de Vestiaire app of website. U kunt bij het uitchecken ook overschakelen op Premium.

Vervalsingen worden bewaard

Als uw geretourneerde artikel vals blijkt te zijn, zal het worden behouden en niet worden teruggestuurd naar de verkoper. Dit tot ergernis van de verkoper of, veel gelukkiger, van de koper, die te horen krijgt dat hij helaas een vervalsing heeft gekocht. In deze gevallen wordt het geld terugbetaald.

Mijn ervaring

Toen ik de app downloadde, was ik op zoek naar nieuwe schoenen. Nadat ik me had ingeschreven, ging ik meteen op zoek en vond al snel wat ik zocht. Ik had het geluk dat de verkoper uit Duitsland kwam, zodat ik geen douanerechten hoefde te betalen. Ik liet mijn contactgegevens achter en koos Paypal als betalingsmethode en dan hoef je alleen maar op je pakje te wachten. Na 4 dagen was het klaar. Het eerste wat me opviel was de verpakking, alles was schoon en netjes verpakt. De schoenen waren precies zoals beschreven en in goede staat. De ervaring was zeer positief en ik ben sindsdien lid van Vestiaire Collective.

Neem contact op met

Als u contact wilt opnemen met Vestiaire Collective, kunt u dat op verschillende manieren doen. De snelste en gemakkelijkste manier is om de chatfunctie te gebruiken. U kunt Vestiaire Collective op dit moment niet telefonisch bereiken.

 • U kunt Vestiaire via chat bereiken op maandag en dinsdag van 8.00 tot 18.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

U kunt ook contact met ons opnemen via e-mail op de app of website, en u ontvangt binnen 24 uur een antwoord.

Conclusie

Als u op zoek bent naar luxeartikelen maar geen fortuin wilt betalen, dan is Vestiaire Collective de plek om naartoe te gaan. Er is een ruime keuze aan kleding, accessoires en schoenen. De community groeit elke dag, dus als je lid wilt worden, kun je Vestiaire Collective gratis downloaden in de IOS App Store of de Android App Store.

Je wilt meer verkopen: Ebay & Vinted

Wilt u meer te weten komen over ReBuy en andere apps leren kennen? Wij willen u voorstellen aan Ebay Kleinanzeigen en Vinted. Op beide portalen kunt u gebruikte kleding plaatsen of nieuwe schatten vinden, vergelijkbaar met Vestiaire.

Ebay Classifieds: Mode, Tips voor Insiders, Kopen & Verkopen

De eBay Classifieds app wordt steeds populairder. Dit is enerzijds te danken aan zijn eenvoudige en ongecompliceerde bediening, maar vooral aan zijn bereik van meer dan 30 miljoen gebruikers in heel Duitsland. Daarmee is eBay Kleinanzeigen een van de populairste apps in Duitsland. De gigantische online vlooienmarkt, zoals eBay Kleinanzeigen zichzelf noemt, is in principe op een nogal ouderwetse manier opgezet en verschilt duidelijk van het gebruikelijke tweedehands winkelen op het internet. Het visuele ontwerp van de app is zeer eenvoudig en de app is zeer gemakkelijk te gebruiken op zowel mobiele als desktop apparaten. De afzonderlijke categorieën en filters kunnen worden geselecteerd. U kunt ook zelf de radius bepalen als u de voorwerpen zelf wilt ophalen.

Vinted: Tweedehands makkelijk en snel!

De app Vinted is een van de populairste en grootste tweedehands apps als het gaat om kleding, kinderwagens of interieurs. U kunt niet alleen merkkleding of vintage kleding kopen, maar ook verkopen vanuit het comfort van uw huis. Bovendien is de tweedehandsgemeenschap onlangs gegroeid en telt zij nu 37 miljoen leden, want Kleiderkreisel en Mamikreisel zijn nu Vinted. U kunt de app in bijna elke app store vinden. Natuurlijk kun je ook items kopen en verkopen op de website, maar de app geeft je gemakkelijk toegang en een goed overzicht.