T-Series – YouTube, Bollywood en een vleugje romantiek

T-Serie. Het grootste YouTube-kanaal ooit – Met meer dan 110 miljoen abonnees wordt de Indiase gigant T-Series beschouwd als het populairste YouTube-kanaal aller tijden. In tegenstelling tot de meeste YouTube-kanalen, is dit niet één persoon aan het werk. T-Series is een bedrijf dat zich door hard werken en doorzettingsvermogen een weg heeft weten te vechten naar de YouTube-hemel. Ontdek hier wie of wat T-Series precies is en hoe de oprichter Gulsahn Kumar kort na zijn succes overleed.

T-Serie: Een Bollywood Legende

In tegenstelling tot wat sommigen misschien verwachten, heeft het grootste YouTube-kanaal aller tijden niets te maken met online games, make-up of streken à la Logan Paul. Met 138 miljoen abonnees en heel wat charme uit het verre Bollywood staat T-Series bovenaan de lijst van de populairste YouTube-kanalen ooit.

Het YouTube-kanaal van India’s meest succesvolle muzieklabel groeide al snel uit tot een multikanaalnetwerk en telt nu 29 kanalen. Het hoofdkanaal van het label publiceert voornamelijk muziekvideo’s, alsook filmtrailers van Indiase films. De meeste video’s zijn dan ook in het Hindi, hoewel er soms Engelse, Portugese en Spaanse vertalingen te vinden zijn.

Sinds 2017 heeft het YouTube-kanaal T-Series ook de titel van het meest bekeken kanaal aller tijden in handen.

Snelle feiten: Er zijn nog nooit zoveel abonnees geweest

 • Naam: T-reeks
 • Actief sinds: 13.03.2006
 • Abonnees: 138 miljoen
 • Aantal keer bekeken: 108 miljard

Met bijna een miljard views is het indie-pop liedje van Guru Randhawa de meest bekeken en populaire video op het kanaal:

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Geschiedenis van een turbulent succes: het begon allemaal met illegale kopieën

Het grootste muziekplatenlabel en filmproductiemaatschappij van India werd in 1983 opgericht door Gulshan Kumar in India. Aanvankelijk was T-Series niets meer dan een manier voor Kumar om illegaal gekopieerde Bollywood liedjes te verkopen. Uiteindelijk begon het bedrijf zijn eigen muziek te produceren en zo kwam de grote doorbraak in 1988 met de Bollywood kaskraker Qayamat Se Qayamat Tak. Met 8 miljoen verkochte albums werd dit een van de meest gekochte muziekalbums van de jaren 80. Een ander succes liet niet lang op zich wachten – het album Aashiqui uit 2000, waarmee T-Series nu officieel het meest succesvolle muzieklabel van India is geworden. Sinds de moord op de oprichter Gulsahn Kumar wordt het succesvolle bedrijf geleid door zijn jongere broer Krishan Kumar.

 • 1983: Opgericht door Gulshan Kumar
 • 1988: Grote doorbraak met de Bollywood kaskraker Qayamat Se Qayamat Tak
 • 2000: Officieel India’s meest succesvolle label

Hoewel het al decennialang wordt bejubeld als India’s meest succesvolle muzieklabel, werd het pas in 2014 het grootste label van India, met een aandeel van 35% van de Indiase muziekmarkt.

 • Oprichter: Gulshan Kumar
 • Stichting: 11 juli 1983
 • Hoofdkantoor: New Delhi, India
 • CEO: Bhushan Kumar
 • Artiesten: Gulshan Kumar, Yo Yo Honey Singh, Dhvani Bhanushali

Meest populaire video’s van T-Series: Liedjes over liefdesverdriet, succes en liefde

Guru Randhawa – Lahore (officiële muziekvideo)

Varun, Alia, Tanshk, Neha, Monali, Ikka – Badrinath Ki Dulhania

Shabby – She Don’t Know