De grootste YouTube-kanalen ooit – rangschikking en video hitlijsten

De grootste YouTube-kanalen ooit – De onlinegigant YouTube heeft de afgelopen jaren heel wat stof doen opwaaien in het leven van onze generatie. Hieronder hebben wij van FIV Magazine voor u een overzicht gemaakt van de grootste YouTube-kanalen aller tijden, hun lange weg ernaartoe en enkele willekeurige feiten over de wereld van de YouTube-makers.

Internet gigant YouTube: Zo schril zijn de cijfers

YouTube, dat oorspronkelijk in 2005 werd gelanceerd, is nu het grootste gratis platform voor video’s online. Deze worden gemaakt, geüpload en gedeeld door gebruikers. Gebruikers kunnen ze ook beoordelen en er commentaar op geven. Intussen is het Californische bedrijf uitgegroeid tot een wereldspeler van triljoenen dollars, die niet alleen de huidige generatie beïnvloedt, maar ook die welke na de onze komt.

YouTube heeft het internet gerevolutioneerd. Nooit eerder in de geschiedenis van het internet was er een platform dat zijn gebruikers in staat stelde een maandelijks inkomen te configureren via merkdeals en reclame-inkomsten.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Als je je nog nooit hebt verdiept in de wereld van YouTube-gekte, vind je deze statistieken misschien interessant:

 • Maandelijks actieve YouTube-gebruikers: 2 miljoen.
 • Dagelijks actieve YouTube-gebruikers: 30 miljoen.
 • Tot nu toe uitgebrachte video’s: meer dan 5 miljoen.
 • Gebruikers die tot nu toe gedeelde inhoud hebben gemaakt: 50 miljoen.
 • Gemiddelde kijksessie: 40 minuten
 • Video’s bekeken per dag: 5 Mil.
 • Video geupload per minuut: 500 uur

Met deze cijfers is het geen wonder dat ieder van ons ten minste één keer in zijn leven in de kleurrijke wereld van YouTube-video’s terechtkomt. Maar wie denkt dat het gemakkelijk is om een content creator te worden, heeft zich duidelijk nog niet verdiept in ‘s werelds grootste YouTubers. Naarmate de populariteit van het onlineportaal toeneemt, neemt ook de concurrentie toe. En de weg naar de eerste één miljoen abonnees is vaak moeilijk – alleen degenen die lang blijven hangen, worden gelauwerd met de iconen van YouTube.

Tip! Ontdek aan het einde van het artikel hoe ook jij de nieuwe ster van het YouTube-universum kunt worden!

Grootste YouTube-kanalen aller tijden

Het YouTube-landschap is aan voortdurende verandering onderhevig. En zo kleurrijk als onze wereld is, zo kleurrijk is ook de schrille wereld van de video-iconen. Van muziek tot komedie, er is genoeg te vinden in de top 10 van meest geabonneerde YouTube-kanalen aller tijden:

 1. T-reeks
 2. PewDiePie
 3. 5-Minuten Ambachten
 4. Kokosnoot
 5. SET India
 6. Kanaal Kondzilla
 7. WWE
 8. Justin Bieber
 9. Dude Perfect
 10. Zee Muziek Bedrijf

Het aantal mensen dat hun maandelijkse loon van YouTube wil innen, groeit met de dag. Maar er zijn een handvol YouTubers die er de afgelopen jaren in geslaagd zijn hun fanbasis op te bouwen en te behouden, ondanks de zware concurrentie. We zullen na deze video uitleggen hoe sommigen van hen dat hebben gedaan. We zullen je ook vertellen over de grootste online wedstrijd tussen twee YouTube rivalen ooit!

Grootste kanalen op YouTube – Video

De Zuid-Koreaanse Gangnam Style wordt over de hele wereld gedanst en de Amerikaanse Liza Koshy maakt al tijden mensen aan het lachen met haar Dollar Store Comedy. De droombaan van de “professionele YouTuber” heeft inmiddels zijn weg gevonden naar de kamers van adolescenten. Maar wie zijn die grote YouTube-iconen waar we het altijd over hebben?

Bekijk hier de populairste YoutTube-kanalen van 2012-2019:

T-Serie: Een Bollywood Legende

In tegenstelling tot wat sommigen misschien verwachten, heeft het grootste YouTube-kanaal aller tijden niets te maken met online games, make-up of streken à la Logan Paul. Met 138 miljoen abonnees en een hoop charme uit het verre Bollywood, staat T-Series bovenaan onze lijst. Het YouTube-kanaal van India’s meest succesvolle muzieklabel groeide al snel uit tot een multikanaalnetwerk en telt nu 29 kanalen. Het hoofdkanaal van het label publiceert voornamelijk muziekvideo’s, alsook filmtrailers van Indiase films. De meeste video’s zijn dan ook in het Hindi, hoewel er soms Engelse, Portugese en Spaanse vertalingen te vinden zijn. Sinds 2017 heeft het YouTube-kanaal T-Series ook de titel van meest bekeken kanaal aller tijden in handen.

Snelle feiten: Er zijn nog nooit zoveel abonnees geweest

 • Naam: T-reeks
 • Actief sinds: 13.03.2006
 • Abonnees: 138 miljoen
 • Aantal keer bekeken: 108 miljard

Met bijna een miljard views is het indie-pop liedje van Guru Randhawa de meest bekeken en populaire video op het kanaal:

India’s grootste muzieklabel: van fruitverkoper tot miljonair

Het verhaal van T-Series is vrij klein begonnen – met een grote droom, uithoudingsvermogen en veel illegaal gekopieerde kopieën.

 • Meer over de geschiedenis van T-Series vindt u hier

PewDiePie – Een jonge Zweed maakt internetgeschiedenis

Het tweede YouTube-kanaal op onze lijst, genaamd ‘PewDiePie’, is gemaakt door de Zweed Felix Kjellberg. Sinds 2010 heeft hij voornamelijk Let’s Play-video’s van horror- en actiegames gepost. Het duurde slechts twee jaar en PewDiePie bereikte 1 miljoen abonnees. Kort daarna begon hij ook vlogs en korte comedy clips te posten. Het duurde nog maar twaalf maanden en in 2013 werd PewDiePie officieel het grootste YouTube-kanaal aller tijden. Dat hield hij vast tot begin 2019, toen het eerder genoemde Indiase platenlabel gevaarlijk dicht bij zijn troon kwam als populairste YouTube-kanaal.

Dit haalde hem uiteindelijk in en PewDiePie aka Felix Kjielberg werd het op één na populairste YouTube-kanaal met 104 miljoen abonnees na bijna 7 jaar. Toch had dit geen negatieve invloed op het succes van de Zweed. Integendeel: in 2020 is het nog steeds een van de meest bekeken YouTube-kanalen aller tijden. Door zijn langdurige populariteit en de uitgebreide berichtgeving over zijn persoon werd hij een van de beroemdste online persoonlijkheden van de 21e eeuw en werd hij in het verleden zelfs door het gerenommeerde Time Magazine uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld.

Snelle feiten: Grappige naam met veel impact

 • Naam: PewDiepPie
 • Actief sinds: 29.04.2010
 • Abonnees: 104 miljoen
 • Aantal keer bekeken: 25,5 miljard

Met 250 miljoen views is PewDiePie’s dissrap genaamd “Bitch Lasagna” de meest bekeken video op zijn kanaal. Dit kwam tot stand tijdens de wedstrijd tussen hem en het YouTube-kanaal T-Series. Een online wedstrijd die wij hieronder nader zullen toelichten:

De concurrentie met T-Series

Zoals we allemaal weten, houdt de YouTube-wereld niet alleen van veel glitter, maar ook van evenveel roddels. En dit is waar PewDiePie en T-Series brandstof aan het vuur toevoegden toen het aankwam op de meest schaamteloze krachtmeting in de internetgeschiedenis.

 • Meer over de felle concurrentie om abonneenummers hebben wij hier samengevat.

5 minuten knutselen: de allrounder van YouTube

Ons derde kanaal en het populairste DIY-kanaal in de geschiedenis van YouTube is 5-Minute Crafts. De video’s zijn meestal compilaties van afzonderlijke video’s op het gebied van knutselen en life hacks. Ze zijn gemakkelijk uit te leggen en duidelijk ontworpen, hebben meestal een how-to formaat en bevatten soms ook wetenschappelijke experimenten. Het kanaal maakt deel uit van een netwerk met meerdere kanalen, “Channel Frederator” genaamd.

De naam is enigszins misleidend, want de meeste video’s duren veel langer dan 5 minuten. Desondanks geniet de zender grote populariteit. Slechts één jaar na de lancering van het kanaal hebben de oprichters Pavel Radajev en Mara Mukhametov de kaap van 4 miljoen abonnees overschreden. Het kanaal vestigde nog meer records in december 2018, toen het in slechts één week meer dan 238 miljoen keer werd bekeken.

Snelle feiten: Een kort verhaal met veel succes

 • Naam: 5-Minute Crafts
 • Actief sinds: 15.11.2016
 • Abonnees: 66,5 miljoen
 • Aantal keer bekeken: 17,7 miljard

Aangezien financiën deel uitmaken van het leven van elke volwassene, is het geen wonder dat de 42 tips en trucs om geld te besparen de populairste video van het kanaal zijn:

Oprichters: Succes komt zelden alleen

Het bekende YouTube-kanaal behoort tot het bedrijf TheSoul Publishing, dat ook is opgericht door Pavel Radajev en Marat Mukhametov. Oorspronkelijk hield het op Cyprus gevestigde bedrijf zich bezig met het creëren van inhoud voor sociale media en beheert het succesvolle sites als AdMe.ru en BridghtSide.me. Het succes van het Youtube-kanaal 5-Minute Crafts rondde het succes van het nieuwe mediabedrijf definitief af. Andere succesvolle kanalen die op het conto van TheSoul Publishing kunnen worden bijgeschreven zijn Bright Side, 7-Second Riddles, Actually Happened en Doodland.

De professionele YouTuber – feiten en cijfers

Dus zoals onze lijst van de grootste YouTube-kanalen aller tijden laat zien: De weg naar YouTube sterrendom varieert. In het algemeen is het echter altijd de moeite waard om de exacte feiten en cijfers rond het medium YouTube te kennen. Wie gebruikt het platform überhaupt? Hoe vaak kijken mensen eigenlijk naar YouTube? En hoeveel verdienen mensen daar eigenlijk?

Hier zijn de belangrijkste statistieken die de YouTuber van morgen moet weten:

Demografische statistieken: Bijna iedereen kijkt naar YouTube

Toen YouTube in 2005 werd opgericht, was er geen vaste doelgroep. De oprichters wisten maar één ding: een platform dat iemand in staat stelt zijn creativiteit op deze manier de vrije loop te laten, had er al lang moeten zijn. Bijna iedereen die, statistisch gezien, een internetverbinding heeft, is er ten minste één keer geweest. Geloof je ons niet?

Kijk dan naar deze cijfers:

 • 62% van de YouTube-gebruikers zijn mannen.
 • Meer dan 19% van het websiteverkeer van YouTube komt uit de VS.
 • 62% van de bedrijven gebruikt YouTube.
 • De leeftijdsgroepen 35+ en 55+ zijn de snelst groeiende leeftijdsgroepen op YouTube.
 • 51% van de YouTube-gebruikers zegt de site dagelijks te bezoeken.
 • 95% van de wereldbevolking op internet kijkt naar YouTube.
 • YouTube heeft 265 miljoen actieve gebruikers in India.

Hier kun je ook zien in welke landen het meest naar YouTube wordt gekeken. Iemand verrast?

Statistik: Anteil des Desktop-Traffics von youtube.com nach Herkunftsland im April 2020 | Statista

Statistieken over verdiensten: Dit is hoe rijk de sterren werkelijk zijn

Hoewel het snel lijkt, wordt slechts een fractie van alle kanalen op YouTube van geld voorzien. Het aantal kanalen dat jaarlijks zescijferige bedragen verdient op YouTube groeit echter elk jaar met 40%. Sinds YouTube GoogleAdSense heeft geïntroduceerd, kunnen alle makers van inhoud met meer dan 1000 abonnees en meer dan 4000 uur runtime in de afgelopen 12 maanden GoogleAdSense ontgrendelen en zo geld verdienen. Er zijn echter veel meer manieren om het doel van het YouTube-icoon te bereiken. Deze omvatten de verkoop van merchandise, sponsoring, crowdfunding en fanfunding.

Wij hebben nog meer statistieken over het thema inkomsten voor u samengevat:

 • Totale YouTube-inkomsten: 15,1 miljoen dollar.
 • Totale verdiensten van de bestbetaalde YouTube-sterren: 127 miljoen dollar.
 • Sponsorinkomsten per video met 500-5k abonnees: $315
 • Sponsorinkomsten per video met 500.000+ abonnees: $3857
 • Inkomsten per 1.000 vertoningen: $18

YouTube-ster Patricia Bright heeft hier nog meer tips over het onderwerp YouTuber worden en inkomsten samengevat:

YouTube heeft dus niet alleen onze vrijetijdsbesteding gerevolutioneerd, maar ook de banenmarkt, Hollywood en hele bedrijfstakken. Hoe lang de populairste YouTube-kanalen aller tijden hun oprispingen zullen volhouden, is slechts een kwestie van tijd. In de virtuele wereld van diss tracks en make-up kwasten ontstaat voortdurend de ene trend na de andere. Het is een feit: er is nooit een saai moment in de YouTube-sfeer.