Philipp in een interview: Groenten zijn het nieuwe vlees

Philipp in interview – Philipp is een food content creator en Spiegel bestseller auteur die zijn meer dan 220.000 volgers op YouTube en Instagram voorziet van veganistische recepten en vegan food tests. Naast sociale media runt hij een foodblog en heeft hij een boek geschreven “Ik wilde nooit veganist worden”, waarin hij tips en ervaringen deelt over het opgeven van vlees. Hij heeft één doel: mensen inspireren om minder of helemaal geen vlees te eten om dierenleed te voorkomen en het milieu te beschermen.

Philipp’s passie: veganistisch koken

In een interview met Philipp vertelt hij ons over zijn passie voor koken en alles wat daarbij komt kijken. Van een volle koelkast tot een rommelige keuken. Hij vertelt ook over zijn weg om veganist te worden. Een onschuldige dierendocumentaire deed hem beseffen dat dieren niet mogen lijden voor zijn eten. Dus veranderde hij zijn levensstijl en documenteerde dat in zijn eigen boek. Als je ook veganistisch wilt leven en niet weet hoe, bekijk dan zijn boek! Lees hier meer over Philipp.

Een volle koelkast en een schone keuken?

FIV: Hallo beste Philipp, ik ben blij dat het interview vandaag gelukt is. Je bent een succesvolle food content creator en deelt tips met je community over hoe je stap voor stap veganist kunt worden. Daarom willen we direct beginnen met een vraag over uw passie, namelijk dat er allerlei verschillende gedragingen zijn onder mensen als het gaat om koken, bakken en winkelen. En jij? Is uw koelkast als maker van voedselinhoud altijd vol of leeg?

Philipp: Eigenlijk is het altijd heel vol, want ik hou van winkelen, ik neem veel tijd, ik probeer graag dingen uit en ik moet er natuurlijk voor zorgen dat alles beschikbaar is voor receptshoots en dergelijke.

Veel courgettes door spontaan winkelen

FIV: Aangezien je voor receptenshoots alles in huis moet hebben en dit ook ergens moet plannen, zijn we benieuwd of je spontaan koopt of liever opslaat?

Philipp: Ik ga graag spontaan winkelen, waardoor de voorraad ook groeit. Mijn vrouw herinnert me er van tijd tot tijd aan dat “er genoeg courgettes zijn” en dan hebben we de volgende dagen veel gerechten met courgettes. We hebben een geruststellende buffer van bederfelijke levensmiddelen zoals meel, suiker, enz. in de voorraadkast.

FIV: U staat natuurlijk voor het grootste deel van uw inhoud in uw keuken. Is uw keuken chaotisch of schoon en opgeruimd?

Philipp: In de video natuurlijk altijd netjes, buiten de filmbare ruimte meestal chaotisch gecombineerd met camera & technische apparatuur. Maar ik ruim tenminste elke ochtend op. Meestal.

Photo: Jana Stening

“Alles mooi bij elkaar gestampt”

FIV: Nu zouden we graag willen weten of uw gerechten er altijd zo perfect uitzien of gaat er soms iets mis?

Philipp: Ik doe zeker meer moeite voor de styling tijdens het filmen. Privé wordt alles op een bord gegooid. Het lijkt in niets op Instagram, maar het smaakt goed!

Typisch voedsel: Gistvlokken

Je weet hoe het is, iedereen heeft zijn eigenaardigheden of gekke dingen die hij in de keuken doet. Heeft u eigenaardigheden die bijzonder duidelijk zijn bij het koken of bakken?

Philipp: Door ADHD vergeet ik soms essentiële dingen, zoals quinoa in de quinoapan doen. Anders moet ik overal gistvlokken in doen, het is mijn handtekening omdat het alles kaasachtiger maakt.

Philipp’s weg naar veganisme

FIV: Je hebt ook een veganistisch foodblog op je social media kanalen, dus we willen graag weten hoe lang je al veganistisch leeft, waar het vandaan komt en hoe lang je al geïnteresseerd bent in koken, misschien was het al een onderwerp in je jeugd?

Philipp: Mijn belangrijkste platforms zijn zeker Instagram en YouTube, waar je al mijn recepten en foodtests kunt vinden. Ik ben ongeveer 5 jaar geleden veganistisch geworden, en daarvoor was ik een tijdje vegetarisch. Een eigenlijk volkomen onschuldige tv-documentaire was de aanleiding, omdat daarin werd vermeld dat varkens angst voelen op de laatste weg naar de slager. De zin bleef hangen en sindsdien heb ik nooit gewild dat een ander levend wezen angst zou voelen vanwege wat ik eet. Wat het koken betreft: Ik verhuisde naar Keulen direct na mijn eindexamen op mijn 17e en was toen op mezelf aangewezen. Toen besefte ik dat het me veel plezier deed om de recepten van mijn moeder te kopiëren of zelf te experimenteren. En zo werd ik mijn eigen kok en dat ben ik nog steeds binnen mijn familie.

Blog over kennisdeling: Veganistisch is gemakkelijk

FIV: Wat motiveerde je om naast sociale media ook een blog te beginnen?

Philipp: Ik deel graag mijn kennis en op dat moment had ik helemaal geen idee wat hoe veganistisch werkt. Spoiler: Het is veel makkelijker dan je denkt. Je moet alleen weten hoe. En het is precies dit “hoe” dat ik elke dag probeer te beantwoorden met mijn inhoud.

FIV: Blogs zijn voor het grootste deel heel persoonlijk, maar natuurlijk ook openbaar en voor iedereen toegankelijk. Hoe privé is je blog?

Philipp: Mijn content heeft allemaal een persoonlijke touch, op Instagram kun je ook zien hoe ik leef en een stukje van het dagelijks leven met mijn vrouw, die ook content creator is.

Boek: “Ik wilde nooit veganist worden”.

FIV: Naast alles wat je doet, heb je ook een boek geschreven en gepubliceerd. Voor degenen die uw boek niet kennen, waar gaat het over?

Philipp: Mijn boek heet “Ik wilde nooit veganist worden” en ik schrijf over hoe groenten mijn vlees werden. Ik ben er erg trots op want het werd erg goed ontvangen en werd een Spiegel bestseller in de eerste maand. In wezen is het een eenvoudige gids voor alle mensen die minder of helemaal geen dieren willen eten, gebaseerd op de ervaringen van mij, die veel vlees en dergelijke consumeerde. Gepeperd met veel humor en zonder wijzend vingertje.

FIV: Hoe kwam het dat u een boek wilde schrijven? Was of is er een specifiek doel dat u met uw boek wilde bereiken?

Philipp: Ik heb journalistiek gestudeerd en hou erg van schrijven. Na al die jaren merkte ik dat er veel vragen uit de gemeenschap zijn die erg op elkaar lijken. Bovendien merkte ik dat er nog niet zo’n soort boek bestaat met humor en mijn eigen ervaringsverslag en dat juist dat mij destijds erg geholpen zou hebben om zelf aan de slag te gaan. In mijn “5 fasen van veganisering”-model laat ik ook zien hoe het veganiseringsproces normaal verloopt, inclusief uitdagingen en oplossingen. Mijn doel is heel duidelijk: ik wil meer mensen aanmoedigen om minder en/of geen dieren te eten, omdat dat in 2022 niet meer nodig is en niet alleen veel leed bespaart, maar ook een positieve invloed kan hebben op het klimaat en het milieu.

Foto: Jana Stening

Philipp achter de camera

FIV: U en uw vrouw laten een deel van uw leven zien op sociale media. Zijn er grenzen aan wat op het internet hoort en wat niet?

Philipp: Ik hoor thuis op het internet met wat ik voor mezelf doe en produceer, daar geniet ik van. Wij houden ons kind 99,9% van de tijd buiten het internet, evenals onze buren, directe omgeving en alle mensen die niet gezien willen worden.

FIV: Last but not least, als je de tijd kon terugspoelen, wat zou je dan veranderen aan je leven (en misschien aan je kanaal)?

Philipp: Het klinkt misschien stom, maar ik ben hier vandaag juist omdat ik deze ervaringen in het verleden heb gehad. En te veel achterom kijken leidt tot nekpijn, dus: volle kracht vooruit!

FIV: We danken je voor je tijd en het leuke interview en wensen je veel succes op je weg!

Meer interviews met makers van inhoud

Vond je het interview met Dennis leuk? Lees dan hier meer interviews met content creators.

Marie Luise in een interview: Turfkracht sporten, druk en dromen

Marie voorziet haar 360.000 volgers op TikTok, Instagram en YouTube dagelijks van workouts, recepten, coaching en motivatie. Op YouTube neemt ze je in vlogs mee door haar dagelijks leven, laat ze zien hoe ze haar vakantie voorbereidt en nog veel meer. Ze is een echte sportfan en houdt van uitdagingen. In dit interview neemt Marie ons mee in haar dagelijkse sportleven. Ze sprak met ons over haar grote dromen, haar sportieve leven en hoe ze omgaat met druk. Ook deelt ze met ons tips voor motivatie en gebrek aan drive om met volle energie het beste van jezelf te geven in de sport. Marie is al van jongs af aan sportief. Van sportacrobatiek tot hip-hop, sporten in de sportschool tot grassporten – ze heeft bijna elke sport gespeeld. Maar ze kijkt ook af en toe vanaf de zijlijn en moedigt haar vriend aan bij voetbalwedstrijden. Ze vertelt ons in dit interview hoe ze het allemaal bij elkaar weet te houden.

Foto: Marvin Schönfelder

Een interview met Dennis Koenig: Zijn leven als content creator, fascinatie voor horror en zijn privé-kant

Nadat Dennis al actief was op TikTok en een goed bereik kreeg, begon de content creator in de Corona pandemie ook zijn YouTube carrière met zijn horror content. Niet bang om zich met zijn gemeenschap in te laten, werd het ook een van zijn inspiratiebronnen. Alle horrorfans, in de vorm van films of videogames, zijn bij hem in goede handen. In het interview met ons magazine vertelt hij over zijn “misdaden” uit zijn jeugd, hoe hij tot deze bijzondere fascinatie voor horror kwam, zijn inspiratie en motivatie met het grote aspect van de gemeenschap, evenals zijn interesses die verder reiken dan horror en zijn aanwezigheid op de sociale media. Achter de horrorliefhebber gaat een wereldverkenner schuil.

Foto: instagram.com/denniskoenigg/

Lukas Linder in een interview: The Voice of Germany, TikTok en zijn eigen liedjes

Lukas werd bekend door het 9e seizoen van “The Voice of Germany” en ongeveer 630.000 mensen volgen hem en zijn muziek ook op TikTok. Het begon allemaal als kind in een kerk met kleine bongo’s. Vanaf dat moment ontdekte Lukas de muziek voor zichzelf en vond in de loop van zijn leven zijn roeping in het uitbrengen van zijn eigen nummers. In het interview sprak Lukas met ons over zijn weg in de muziek en het belang van sociale media als onafhankelijk artiest. Hij gaf ons ook een beetje inzicht in zijn privéleven. Je kunt alles volgen op zijn sociale media kanalen. Hij vond muziek door verveling in de kerkband. Maar eigenlijk was dat niet altijd zijn plan, want hij is ook een getrainde verkoper van verzekeringen. Lees hier meer over Lukas!

Foto: Christina Pörsch

Patrick in een interview: Over reizen, dromen en zijn eigen boek

In het interview met Patrick praten we over zijn leven en zijn beroep, of beter gezegd zijn roeping. Waar hij ook is, daar is ook zijn gemeenschap. Hij neemt ze mee over de hele wereld wanneer hij werkt of op vakantie gaat. Maar niet alleen op zijn social media kanalen of in zijn blog kun je alles te weten komen, hij heeft er zelfs een boek bij geschreven. Het laat zien dat je alles kunt als je maar in jezelf gelooft en plezier hebt in wat je doet. Dat is precies wat hij wil dat je hier meeneemt, onder andere.

Foto: instagram.com/pilotpatrick

Interview met Nadine: Over Nadine’s passie voor mode & het voor één keer onveilig maken van de catwalk

Mode is Nadine’s grote passie. Ze ontdekte het al in haar jeugd, toen ze haar moeders garderobe en haar hoge hakken zag. Ze is nu een fashion content creator en deelt dagelijks haar outfits en inspiraties met haar gemeenschap. Haar kanalen omvatten fashion hauls, reizen en comedy. Het wordt nooit saai met haar! In het interview met Nadine praten we over modezonden en trends. Door haar enthousiasme voor mode bezit ze veel kleren, zodat ze er niet aan toe komt haar garderobe uit te zoeken. Ze vertelt ons over haar favoriete kleding, welke items niet mogen ontbreken in haar garderobe en waar ze die koopt. Ze vertelt ons ook waar ze haar inspiratie voor haar outfits vandaan haalt en hoe ze geleerd heeft niet naar de mening van anderen te luisteren en haar eigen ding te doen.

Photo: instagram.de/majafelina