Gezonde voeding: Smoothies & Bowls voor thuis

Het is zomer en de temperaturen stijgen! Het is de perfecte tijd van het jaar om weer verse groenten en fruit te kopen en op uw voeding te letten. Als u geen tijd of zin hebt om te koken, hoeft u het niet zonder vitaminen en mineralen te stellen! De trend van smoothies en bowls is niet alleen lekker, maar ook een absolute blikvanger! Hoewel Instagram en Pinterest al vol staan met foto’s van dergelijke bowls en smoothies, zijn er ook steeds meer merken die deze heerlijke en gezonde drankjes en maaltijden aanbieden. FIV Magazine leerde Wholey kennen en kreeg de kans om de start-up voor vegan shakes en smoothie bowls te interviewen!

Gezonde voeding met smoothies & bowls

FIV: De trend van gezond eten met smoothies en bowls voor het dagelijks leven is bij jongeren in opmars. Wat is Wholey en hoe werkt Wholey?

Wij zijn een jonge, in Berlijn gevestigde start-up die kant-en-klare smoothies, veganistische shakes en smoothiebowls aanbiedt. Onze producten zijn gemaakt van volledig natuurlijke biologische ingrediënten, zijn flash-gevroren voor de beste vitaminen en voedingsstoffen en kunnen thuis in de blender in een handomdraai worden bereid. Wholey is een gezonde snack voor tussendoor en een Instagrammable Bali ontbijt uit je eigen vriezer.

Veganistische schalen & ingrediënten

FIV: Mensen hebben het vaak over gezonde smoothies in verschillende kleuren en soms zelfs veganistisch. Wat zijn de ingrediënten van Wholey producten?

Het is voor ons belangrijk dat al onze producten worden gemaakt van biologische en Demeter-kwaliteitsingrediënten, omdat die niet alleen een hoger gehalte aan planteigen beschermende stoffen en dus meer voedingsstoffen bevatten, maar ook volledig zonder chemische verontreiniging worden geteeld. Bovendien worden onze vruchten geplukt bij de hoogste graad van rijpheid – d.w.z. verrijkt met de meeste vitaminen – en vervolgens rechtstreeks schokgevroren. Naast fruit en diverse groenten, zoals bloemkool of courgettes, gebruiken wij ook geselecteerde superfoods (bijv. açaí, spirulina en maca), alsmede noten en kruiden. Dit maakt onze producten niet alleen interessant en evenwichtig qua smaak, maar levert ook een breed spectrum aan belangrijke mineralen en voedingsstoffen.

Uw smoothies zijn bevroren, waarom? En wat zijn supercubes? En kant-en-klare smoothies?

Ready-to-blend betekent dat onze producten voorgeportioneerd zijn, dus alles wat je nodig hebt is een beetje water en een blender om onze heerlijke smoothies en smoothiebowls te maken. Onze producten kunnen gemakkelijk in de diepvries worden bewaard en zijn tot 9 maanden houdbaar, zodat u altijd een gezond tussendoortje bij de hand hebt zonder dat u veel boodschappen hoeft te doen of fruit hoeft te hakken. Zoals eerder gezegd bevatten onze diepgevroren ingrediënten zelfs meer vitaminen dan in de handel verkrijgbaar fruit – het enige wat verser is, is vers geplukt!

Onze Supercubes worden met de hand gemaakt in onze fabriek in Berlijn en bevatten superfoods, kokosnootpuree of acai-puree, waardoor de verschillende soorten een extra smaak- en energieboost krijgen.

Opstarten: Wholey Concept & Ervaring

FIV: Jullie zijn voormalige wedstrijdsporters die met jullie ervaring besloten Wholey te beginnen. Hoe is het idee ontstaan en hoe bent u tot uw producten gekomen? U produceert smoothies sinds 2016 en bowls sinds februari 2020. Hoe ontwikkelt het hele concept zich, hoe reageren uw klanten erop?

Het idee voor onze smoothies kwam bij ons op omdat we zelf vaak tegen het probleem aanliepen om gezond en evenwichtig te eten met onze drukke agenda’s. Vaak hebben we gewoon geen tijd om lang in de keuken te staan en vooruit te koken of verse maaltijden te bereiden. Smoothies en shakes waren daarom vaak onze eerste keus als we onderweg waren of veel te doen hadden. Veel kant-en-klare producten op de markt hebben echter een hoog suikergehalte door de toevoeging van sappen of worden lange tijd verhit – en missen dus goede vitaminen. We wilden het beter doen!

Naast onze Smoothies & Shakes bieden wij sinds het begin van het jaar ook onze Smoothies Bowls aan – voor al diegenen die liever lepelen in plaats van drinken! Dit was een logische uitbreiding van het assortiment, ook omdat we onze smoothies vaak zelf als kommetjes hebben klaargemaakt. Onze klanten zijn vooral dol op de super spannende Ocean Bowl met blauwe spirulina. U zult ook snel iets nieuws ontdekken van Wholey, weg van de diepvries toonbank. Wees nieuwsgierig.

FIV: Er zijn nu verschillende merken op de markt die smoothies maken. Wat maakt Wholey zo bijzonder? Waarom zouden mensen uw producten proberen en zich abonneren?

Nou, onze producten zijn gewoon lekkerder en beter, dat is zeker. Nee, maar in vergelijking met veel andere kant-en-klare smoothies, hebben onze producten echt meer te bieden! Alleen al het feit dat wij uitsluitend biologische groenten en fruit gebruiken, maakt dat wij ons onderscheiden van de massa. En dankzij onze verscheidenheid aan smaken hebben we voor elk wat wils: van de gezonde groene smoothie (The Real Green), over de licht pittige variant (Ginger Ninja) of de bessenvarianten zoals Ban & Berries, tot onze vegan shakes zoals Choc Norris, die vooral bij kinderen populair is.

Sommige mensen eten hun kommen thuis, anderen nemen liever een smoothie om mee te nemen. Hoe lang duurt het om een smoothie te bereiden en waar moet je rekening mee houden?

Afhankelijk van het vermogen van de blender, kunnen onze smoothies binnen 45 tot 90 seconden worden bereid. De kom neemt ook ongeveer evenveel tijd in beslag. Er zijn echter verschillende voorkeuren als het gaat om de perfecte consistentie van een smoothie bowl: sommigen houden van een beetje steviger en romiger, anderen een beetje vloeibaarder. Wie het liever wat vloeibaarder heeft, moet de kom iets langer blenden en het ook met meer vloeistof bereiden. Iedereen kan creatief zijn met de toppings. Van bessen tot granola, notenpuree en superfoods, er zijn geen grenzen.

FIV: 4 redenen waarom je Wholey moet testen:

  • Onze kommen zijn de perfecte start van de dag!
  • Je krijgt de volle lading vitaminen en voedingsstoffen en het smaakt heerlijk.
  • Er is geen snellere of makkelijkere manier om een smoothie te maken.
  • Onze producten zullen uw Instagram-spel zeker een boost geven – dat beloven we!

Duurzaamheid in voedsel

FIV: Het thema duurzaamheid speelt voor steeds meer mensen een belangrijke rol. Hoe kunnen mensen hier op letten met uw producten?

Bij Wholey nemen we de kwestie van duurzaamheid zeer ernstig en onlangs hebben we iemand aan ons team toegevoegd die precies hierin is gespecialiseerd en die elk hoekje en gaatje van ons bedrijf onder de loep neemt. Wij werken momenteel hard aan deze kwestie en proberen actief om hier steeds beter in te worden. De holistische Wholey-aanpak van een veganistisch dieet op basis van biologische producten speelt al een grote rol, en ook onze verpakkingen worden steeds duurzamer. Onze kartonnen bakjes kunnen rechtstreeks in de oud papierbak en zijn volledig recycleerbaar, onze isolatie is gemaakt van stro en kan dus in de biobak, en binnenkort stappen we over op een nog betere oplossing voor onze smoothies.

Wij danken Wholey voor het interview en kunnen niet wachten om de kommen te proberen!