Camping kook tips: Recepten, Grillen met vlees & vegetarisch

Er gaat een zekere nostalgie uit van een nacht rond het kampvuur om te zien wie de beste marshmallows kan roosteren. Helaas vervaagt dat knusse, met flanel bedekte gevoel na de tweede dag op rij van koude hotdogs en overgebleven marshmallows als ontbijt. Het eten op de camping is verrassend lekker. Gelukkig hoeven mensen niet alleen op verpakte worstjes te leven als ze in de natuur zijn. Zolang je deze zes tips volgt, beloven we dat het nog steeds mogelijk is om een geweldige maaltijd te maken tijdens je volgende kampeertrip.

De 6 ultieme kooktips voor kampeerders

Het eten op de camping is verrassend lekker. Gelukkig hoeven mensen niet alleen op verpakte worstjes te leven als ze in de natuur zijn. Zolang je deze zes tips volgt, beloven we dat het nog steeds mogelijk is om een geweldige maaltijd te maken tijdens je volgende kampeertrip.

1. voorbereidingen vooraf

U zult ter plaatse ongelooflijk veel tijd winnen en op ongemotiveerde dagen zult u dankbaar zijn dat u alles van tevoren hebt voorbereid. Het is al moeilijk genoeg om uien te hakken in een echte keuken, laat staan met een bot mes op een gammele picknicktafel. Doe zoals de slagers van Whole Foods en bereid je ingrediënten, of beter nog, je hele maaltijden, van tevoren. Neem ribstoofpotjes en hartige pepers mee in bewaarvriendelijke Ziplocs of stapelbare delicatessenverpakkingen, en als de zon ondergaat, hoef je ze alleen nog maar op te warmen.

2. hou het simpel – eenvoud is de kracht

Hou de maaltijden zo simpel mogelijk. Hoe graag we ook willen pronken met onze 5 sterren chef-kok vaardigheden, culinaire theatraliteit moet thuis gelaten worden zodra je van de oprit afrijdt. Je familie zal je niet veroordelen als je het bij eenvoudige eenpansgerechten houdt, zoals gestoofde kippendijen, maar wel als je ze trailmix laat eten na een mislukt kampvuursoufflé-experiment.

3. niet elke dag koken

Je hoeft niet elke dag te koken, als je goed om je heen kijkt heb je genoeg op je bord. Neem voor u vertrekt een selectie levensmiddelen mee die klaar zijn voor onmiddellijke consumptie, zoals vleeswaren en een paar stukken harde kaas. Het is belangrijk dat deze overleven in droge omstandigheden, buiten de koelkast. Voeg een fles wijn toe en het gourmetten kan beginnen!

FIV | Magazine

New Issue! #26 with San Diego Pooth - Newcomer now in Tampa / USA FIV Magazine: All Covers

4. minimalisme

Neem alleen het hoogstnoodzakelijke mee. In tegenstelling tot uw favoriete pan met antiaanbaklaag, hoeft een gietijzeren pan met hoge randen niet te worden vertroeteld, waardoor het de perfecte metgezel is voor buitenkoken. Hij kan ‘s morgens spek bakken, ‘s avonds braadworst opwarmen en, jawel, hotdogs bakken, en als u klaar bent, hoeft u hem alleen maar af te vegen. Probeer dus niet de lange paklijst af te vinken, maar sorteer je spullen van tevoren goed, dan bespaar je op onnodig gewicht, heb je minder omkijken naar en minder om schoon te maken.

5. koelbox – slim en praktisch

Pak de inhoud van je koelbox slim in.
Door al het vlees dat je gaat klaarmaken in te vriezen, blijft je koelbox ijskoud en met een beetje planning zijn ze perfect ontdooid als je ze wilt oppeuzelen. U kunt ook overwegen ze van tevoren te ontdooien. Zo zijn ze steviger, hoef je je geen zorgen te maken over het verpakken van rauwe ingrediënten en hoef je ze tijdens het eten alleen maar even op te warmen. Hoe dan ook, het is nooit een slecht idee om een thermometer bij de hand te hebben om er zeker van te zijn dat je ijskast een koelkast-waardige temperatuur heeft.

Plan B – Wees altijd voorbereid

De schemering is niet het beste moment om te beseffen dat je niet in staat bent om een vuur te maken. Neem het draagbare butaankooktoestel mee voor het geval dat, dan hoef je geen gedroogd vlees te eten als avondeten.

Of uw idee van de perfecte picknick nu koken in de wildernis is of nippen aan een zomerse cocktail in een café langs de weg, wij hebben alles wat u nodig hebt om uw zomer in de natuur door te brengen. Laat het buitenvermaak beginnen.

De 5 beste recepten – Snel koken

Als je gaat kamperen, wandelen en backpacken, heb je veel te doen. Helaas hoort gastronomisch eten daar meestal niet bij. Het kan ronduit onmogelijk zijn om voldoende voedsel en materiaal in te pakken om lekkere en gevarieerde maaltijden te bereiden, nietwaar? Fout! Met de juiste kennis kunt u geweldige maaltijden maken zonder veel apparatuur of ingrediënten. Bekijk deze 25 makkelijke campingrecepten met 5 ingrediënten of minder en je zult nooit meer hetzelfde koken

1. roereieren van het kampvuur

Ik weet wat je denkt, “Iedereen roert eieren, het is niets bijzonders”. Maar luister naar me. Het meeste roerei dat mensen maken is ofwel levenloos, teleurstellend en gewoon zielig. Vooral de eieren gemaakt tijdens het kamperen. Maar als je dit recept subliem beheerst, zullen wolkachtige eieren je beloning zijn.

Ingrediënten

  • Eieren
  • Water
  • Geklaarde boter

Voorbereidingen

Doe de ingrediënten in een pan of pot. Niet een koekenpan, zoals u waarschijnlijk gewend bent. Laat de dooiers bij voorkeur eerst ongebroken. Als er een breekt als je hem breekt, is dat prima. Begin weg van het vuur en roer gewoon om de eiwitten en het water te mengen. Zet dan de pot op het vuur. Zodra de eieren warm zijn, kunt u de dooiers breken en de eieren door elkaar mengen. Op dit punt moet ook de boter beginnen te smelten. Wanneer de boter gesmolten is, de pan van het vuur nemen en blijven roeren. Je moet de eieren steeds van het vuur halen en dan weer aanzetten. We zoeken een langzame warmtebron om de eieren te koken en de boter te smelten, maar niets meer. Gewoonlijk zal het een routine zijn van 30 seconden boven het vuur, 15 seconden eraf. Zodra de boter volledig gesmolten en geklutst is, kunt u de eieren nog wat langer op het vuur laten staan. Blijf roeren tot de eieren net samenkomen. Je eieren lijken niet gaar, en dat zijn ze ook niet. Maar haal ze toch maar van het vuur. De restwarmte in de pan zal je eieren tot perfectie brengen. Trouwens, je kunt je eieren thuis ook zo koken.

2. gegrilde zoete aardappel frietjes

Frietjes horen bij de vakantie, en geen 5-gangen maaltijd hoeven te bereiden is gewoon de wens van veel ouders. kinderen zijn altijd blij met frietjes en de zoete aardappel versie is zeker een stukje gezonder!

Ingrediënten

  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie of plantaardige olie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 pak Ranch Droge Mix

Voorbereiding

Was de zoete aardappelen en droog ze. Snijd ze vervolgens in repen in de lengterichting, ongeveer 2 cm breed aan elke kant, zodat ze op frietjes lijken. Het belangrijkste is dat ze gelijkmatig zijn, zodat ze tegelijk kunnen koken. Als u een krokanter frietje wilt maken en u hebt de tijd, week de frietjes dan 30 minuten in water en laat ze een uur uitlekken voordat u verder gaat. Zo niet, dan is dat prima, ze zullen nog steeds heerlijk zijn.

Neem alle ingrediënten en meng ze in een kom. We willen een gelijkmatige verdeling van alle smakelijke specerijen en het droge mengsel. Leg deze frietjes op een stuk aluminiumfolie dat over een bakplaat is gelegd. Zet de pan op een rooster boven een open vuur of op het middelste rek van een barbecue. We willen de aardappelen koken en de buitenkant lekker knapperig maken. Afhankelijk van je warmte, wil je ongeveer tien minuten per kant, eenmaal omdraaien.

3. muesli boven het kampvuur

Natuurlijk, je kunt thuis muesli maken voordat je naar de camping gaat. Maar als je je muesli vers en boven een open vuur maakt, geef je het smakelijke eigenschappen die smaak, aroma en textuur toevoegen.

Ingrediënten

  • 6 kopjes gerolde haver
  • 2 kopjes pecannoten of amandelen
  • ½ kopje plantaardige olie
  • ½ tot 1 kopje ahornsiroop
  • 1 kopje gedroogde cranberry’s

Voorbereiding

Pak een gietijzeren pan die goed heet is. Voeg de noten toe en draai ze om. Het is een goed idee om de pan van het vuur te halen terwijl je ze rondgooit om ervoor te zorgen dat ze niet verbranden. Zodra ze een lekkere nootachtige geur beginnen te krijgen, kun je de haver toevoegen. Kook ze langzaam op het vuur tot ze bruin en nootachtig worden.

Haal de pan van het vuur en voeg de plantaardige olie en de ahornsiroop toe. Afhankelijk van de consistentie die u wilt, kunt u meer of minder siroop gebruiken. Schep dit door elkaar en giet het, wanneer het volledig gemengd is, in een kom. Voeg de gedroogde cranberry’s toe en eet het warm. Je kunt het ook afgedekt bewaren, dan gaat het voor meer ontbijtjes mee.

4. aardappel en ei scramble

Dit gezonde ontbijt is een makkelijke kampeermaaltijd en een prima manier om de dag te beginnen. Het wordt bereid in een pan en geserveerd met vier personen.

Ingrediënten

  • 2 middelgrote aardappelblokjes
  • 8 eieren, roerei
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 fijngehakte paprika’s (naar keuze)
  • 2 eetlepels boter

Voorbereidingen

Doe eerst 1 eetlepel boter in je gietijzeren pan en zet die boven je vuur. Smelt het en smeer het overal.

Voeg vervolgens de aardappelen, uien en paprika’s toe. Ik heb de aardappelen graag in stukjes en de uien en paprika’s fijngehakt, maar het is jouw keuze. Kook deze tot de aardappelen gaar zijn en de uien en paprika’s mooi gaar zijn. Het duurt ongeveer 20 minuten, maar het hangt van je vuur af.

Voeg ten derde de volgende eetlepel boter toe en, zodra deze gesmolten is, de eieren. De eieren zullen alle ruimtes tussen de aardappelen, paprika’s en uien opvullen. Maar om ervoor te zorgen dat de eieren gelijkmatig gaar worden, dek je de pan af met een deksel of aluminiumfolie en laat je het koken tot de eieren mooi gaar zijn, ongeveer 4 minuten.

5. visfilet gebakken in bier

Bier en vis gaan niet samen op het eerste gezicht? Dit recept is een echte traktatie en is ook nog eens makkelijk te bereiden!

Ingrediënten

  • 1 pond visfilets, een half pond per persoon, voor twee
  • 1 kop karnemelk pannenkoekenmix
  • 1 kop bier
  • 1 kop bloem
  • ¼ kopje bakolie

Voorbereiding

De eerste stap is om het bier te openen en een slok te nemen. We willen dat de olie goed heet is als we klaar zijn met het bereiden van onze visfilets, dus we moeten hem nu opwarmen. Goed gedaan. Neem nog een slok bier!

Onze visfilets moeten worden schoongemaakt en gedroogd. Je kunt deze visfilets in de winkel kopen, maar hopelijk heb je ze zelf gevangen, gevild, schoongemaakt, uitgebeend en gedroogd (want dat kan ik niet). Hoe dan ook, neem je visfilets en dompel ze in de bloem. We willen gewoon een gelijkmatige laag bloem over de hele vis. Neem nog een slokje.

Nu mengen we de pannenkoekenmix en ongeveer ¾ kopje bier samen. De rest van het bier is voor jou. Meng het met een vork tot een gladde massa. Nu nemen we onze met bloem bestoven visfilets en dopen ze in het beslag. Nogmaals, we willen een gelijkmatige laag.

Leg deze visfilets in de olie en bak ze tot de buitenkant goudbruin, bruin en lekker is. Als de buitenkant gaar is, moet de binnenkant mooi, vochtig en glanzend zijn. Kook er maar twee tegelijk, want de pan is te vol als je bakt.

Als ze allemaal gaar zijn (en u de eerste licht gebakken visfilet hebt gegeten, om er zeker van te zijn dat hij gaar is, en daarna het bier hebt opgedronken), laat u ze een beetje uitlekken op een keukenpapiertje. Daarna kunt u ze bestrooien met wat dille, peper of citroen, maar dat is niet echt nodig. Ze zijn perfect zoals ze zijn.

Grillen – technieken voor het beste vlees

Het barbecueseizoen staat voor de deur, dus stof de tangen af en maak de roosters schoon voordat

Rood vlees – Grillen van rood vlees

De beste stukken vlees, zoals rib-eye, strip steak of filet mignon, hebben het hoogste vetgehalte, waardoor ze smakelijker, malser en rijker aan vlezige goedheid zijn. Maar ze zijn ook het duurst. U krijgt meer voor uw geld met minder dure stukken zoals hanger steak, rok steak en sirloin steak, die smaakvol en heerlijk zijn wanneer ze gegrild worden. Hier is het geheim: door de goedkopere stukken te marineren worden ze malser, lekkerder en houden ze vocht vast tijdens het koken.

Verwarm je barbecue altijd voor. Of u nu op gas of op houtskoolbriketten kookt, de grill moet volledig voorverwarmd zijn voordat u begint met koken. Als u de grill 10 tot 20 minuten van tevoren aanzet, bent u er zeker van dat de temperatuur goed is, zodat aanbakken of te gaar worden wordt voorkomen. Koop een goedkope vleesthermometer. De temperatuurmeter geeft zeer nauwkeurig aan of het vlees rauw, medium-rare, medium of doorbakken is.

De positie van uw vlees op de grill is ook belangrijk. Steaks moeten snel op het hetere gedeelte van de grill worden gebakken om een goede houtskool te krijgen. Het dichtschroeien van het voedsel bij een hoge temperatuur leidt tot de vorming van een gekarameliseerde korst en is van cruciaal belang voor de smaakontwikkeling! Voor meer over het grillen van rood vlees, vooral de klassieker, biefstuk, zie dit artikel.

Vis – Hoe vis te grillen

Wees niet bang voor gegrilde vis! Veel soorten vis kunnen heel goed worden gegrild. Zalm, tonijn en zwaardvis zijn allemaal uitstekende gegrilde vissoorten. Garnalen zijn ook perfect te bereiden op de grill. Je kunt ze allemaal direct op de grill leggen zonder dat ze uit elkaar vallen. Maar andere vissoorten die meer aan de schilferige kant zijn, zijn niet geschikt om op de grill te grillen (kabeljauw, baars, schelvis, snapper, enz.). Gelukkig is er een oplossing. Grillmandjes zijn overal verkrijgbaar, betaalbaar en maken het mogelijk om allerlei soorten vis op de grill te bereiden. Ze helpen de vis bijeen te houden en geven hem de rokerige, verkoolde smaak van het bakken boven het vuur. Ze zijn ook zeer geschikt voor het grillen van hele vissen.

Vis koken is een kwestie van smaak. Sommige mensen grillen zalm en tonijn graag medium-rare, anderen hebben hun zeevruchten liever doorbakken. Net als bij kip en biefstuk kunt u met een thermometer de gewenste gaarheid bepalen zonder in het vlees te snijden.

Vis wordt beter bereid als hij op een hete grillplaat wordt gelegd. Dit voorkomt dat het aan de grillroosters blijft kleven en het zal op deze plaats zeer snel gaar worden.

Kip – Hoe kip te grillen

Kippendijen zonder bot zijn, naar mijn mening, het vochtigste en lekkerste deel van de vogel. Maar de borst kan net zo lekker zijn als ze goed bereid is. Kipfilet heeft de neiging uit te drogen als je niet weet wat je doet. Ik laat ook graag het vel op de borst zitten, dat maakt de vogel sappiger en geeft hem meer smaak.

Marineren draagt ook veel bij aan de smaak. De beste marinade voor sappige kip is heel simpel:

  • 1/2 kopje sojasaus
  • 1 eetlepel versgemalen peper
  • 1/2 kop gehakt vers citroengras (van 2 stengels)
  • 1/2 kopje vers limoensap
  • 1/2 kop Aziatische vissaus
  • 2 eetlepels gemalen rode pepervlokken
  • 1/2 kop suiker

Het beste is om de kip een nacht te marineren, maar zelfs 2-3 uur weken maakt al een groot verschil in smaak en textuur.

Kip kan het best worden gebakken op een middelmatig gedeelte van de grill dat niet super, super heet is. Hierdoor wordt het volledig gaar en verbrandt de buitenkant niet. De kip is gaar als de sappen helder lopen als je er met een vork in prikt. U moet echter ook een thermometer gebruiken om er zeker van te zijn dat de interne temperatuur 165 graden bereikt.

Schoonmaken – Hoe maak je je barbecue schoon?

Een grill die klaar is om te koken moet twee dingen: schoon en heet zijn. Maak uw grill altijd schoon met een geschikte borstel voor en na het koken. Maak het rooster na het bakken schoon met een borstel en “kruid” het daarna met een met bakolie ingesmeerd papieren handdoekje.

Koop tijdens het barbecueseizoen om de paar maanden een nieuwe, stijve metalen borstel om de borstel fris en doeltreffend te houden. Oude borstels kunnen gevaarlijk zijn. Als ze te veel worden gebruikt en versleten zijn, kunnen de borstelharen loslaten en in de barbecue of het gegrilde voedsel terechtkomen.

Steak – Must Have on the Grill

Hoe gril je een perfecte biefstuk? Dat is een hele kunst, als het niet de smaak is die een probleem vormt, dan is het wel het tijdstip waarop je de steak van de grill haalt. Je wilt niet dat het te droog is, maar je wilt ook dat het goed gaar is – een echte uitdaging! Hier zijn 5 tips voor het grillen van de perfecte biefstuk.

  1. Zout de biefstuk vroeg voor meer intense smaak
  2. Laat de biefstuk ontdooien voordat je hem grilt
  3. Bak om de smaak te intensiveren
  4. Snij dikkere steaks doormidden
  5. Je kunt een droge biefstuk niet redden

Zout de biefstuk vroeg voor meer intense smaak

Men gelooft dat het zouten van vlees te ver voor het koken vocht kan onttrekken. Hoewel het waar is dat zout vocht aan zichzelf kan onttrekken, is het ook waar dat dit in de loop van 20 of 30 minuten juist een goede zaak kan zijn, omdat het zout begint op te lossen in het beetje vocht dat eraan onttrokken is.

Als je de biefstuk op het hete grillrooster legt, vermengen alle suiker en eiwitten zich met het zout en alle andere kruiden die je hebt toegevoegd om een perfect knapperige korst te krijgen. De smaak van deze heerlijke korst is het vocht dat je misschien verliest waard.

Laat de biefstuk ontdooien voordat je hem grilt

Het doel is om steaks te grillen tot ze bruin zijn, met een lichte verkoling aan de oppervlakte, terwijl ervoor gezorgd wordt dat de binnenkant perfect gaar en sappig is, toch? Als de biefstuk echter te koud is, kan het zo lang duren voordat de binnenkant perfect sappig is, dat de biefstuk overkookt en grijs en droog wordt. Om dit te verhelpen, laat u biefstukken 20 tot 30 minuten op kamertemperatuur komen voordat u ze grilt. Dan garen ze sneller naar het midden en blijven ze sappiger.

Bak om de smaak te intensiveren

Een vuistregel die professionele chef-koks onderscheidt van veel thuiskoks is dat chef-koks hun steaks langer dichtschroeien. Professionals weten namelijk dat je aroma’s en smaken aan de oppervlakte van biefstukken kunt vastleggen door ze te laten dichtschroeien, dus laten ze hun biefstukken boven direct vuur sissen tot het oppervlak donker, donkerbruin is. Denk niet dat aanbraden “de sappen vasthoudt”. Dat is een mythe. Maar aanbraden maakt een biefstuk veel lekkerder.

Snij dikkere steaks doormidden

Alleen op hoog vuur kunnen de meeste biefstukken perfect gegrild worden. Als u flare-ups ziet, is dat het enige moment waarop u ze echt zou moeten verplaatsen op het rooster. Sommige stukken biefstuk zijn zo dik dat ze alleen bij direct vuur grillen aan de buitenkant zouden verbranden en niet de gewenste interne stevigheid zouden krijgen. Daarom, voor steaks dikker dan een centimeter, overweeg de schroeien-en-schuiven aanpak. Nadat beide kanten mooi dichtgeschroeid zijn op direct hoog vuur, verplaatst u de biefstukken naar een minder heet gedeelte van de grill, bij voorkeur op indirect vuur, en voltooit u het grillproces daar.

Je kunt een droge biefstuk niet redden

Steaks die op een hoog vuur worden gegrild, verliezen vocht. Dit betekent dat het vet en de sappen letterlijk uit het vlees worden geperst. In de loop van de tijd hebben we steaks gemakkelijker verteerbaar gemaakt, en dat is een betreurenswaardige realiteit. Misschien is het belangrijkste deel van het behoud van dit vocht bij het grillen van een biefstuk wel om het van het vuur te halen voordat het te droog wordt.

Meestal heb je maar een minuut of twee om dit te doen. Wanneer steaks van medium-rare naar medium of van medium naar medium gaan, kan het snel gaan. Je moet waakzaam zijn om dit raam te vangen. Loop nooit weg van een steak op de grill. Wees voorzichtig, want het is altijd beter een biefstuk te verwijderen als hij niet gaar is dan hem te gaar te laten worden, want je kunt hem altijd weer op de grill leggen.

Vegetarisch – Top 5 recepten voor kampeerders

Ben je een vegetarische kampeerder? Als het antwoord ja is, dan zijn wij hier om u te helpen. We begrijpen hoe moeilijk het is om te gaan kamperen en eenvoudige maar lekkere vegetarische recepten te vinden. Dat is precies waarom we een lijst hebben samengesteld van de 5 beste vegetarische recepten voor op de camping!

Als je nog niet hebt geprobeerd gerookt zeezout op uw gegrilde groenten – je bent echt missen!

  1. Pasta Primavera
  2. Chili limoen maïs op de kolf
  3. Gegrilde Tofoe & Soba Noedels
  4. BBQ Gebakken Zoete Aardappelen
  5. Kampvuur taart

Pasta Primavera

We zijn gek op pasta, dus dit was precies wat we nodig hadden. Het is zo’n simpel recept en het is perfect gelukt in de Dutch oven. We vonden het gebruik van 17 kolen bovenop en 14 op de bodem perfect.

Ingrediënten
  • 1 pot pastasaus
  • 1 pakje mozzarella kaas
  • 450 g groenten
  • 1 pakket noedels
  • 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
Voorbereiding

Combineer de pastasaus met de helft van de mozzarella kaas en de Parmezaanse kaas in een grote kom. Kook dan de groenten en de pasta. Meng vervolgens alles door elkaar, bij voorkeur in een braadpan, en bestrooi met de resterende mozzarella. Tot slot afdekken met aluminiumfolie en 25 minuten bakken in een Nederlandse oven.

Chili limoen maïskolf

Mais op de kolf is zo’n traditioneel eten. Dit recept geeft er een kleine draai aan en maakt het heel lekker. Het is niet nodig dit recept aan te passen, want het is al voor op de camping. Als u rechtstreeks boven het kampvuurrooster kookt, moet u de maïskolf in aluminiumfolie wikkelen of het rooster goed schoonmaken.

Ingrediënten
  • 4 gepelde maïskolven
  • 2 eetlepels boter
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel geraspte limoenschil
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
Voorbereidingen

Doe de maïs in een kom, bedek de kom met waspapier en zet hem boven het vuur. Doe op dezelfde manier de boter in een andere kom en wacht tot deze gesmolten is. Roer vervolgens het chilipoeder, de limoenrasp, zout en peper erdoor en verdeel tenslotte het botermengsel gelijkmatig over de gekookte maïs.

Gegrilde Tofoe & Soba Noedels

We hebben dit gerecht gemaakt voor het avondeten en onze familie vond het heerlijk! Om het ons op de camping zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we veel van het voorbereidende werk van tevoren gedaan; we hebben de pasta gekookt en de dressing gemaakt. We hebben het kampvuurrooster gebruikt om de tofu te grillen en het is erg lekker geworden! Klik hier voor het recept.

Ingrediënten
  • 340g gedroogde sobanoedels
  • 180 ml extra olijfolie van eerste persing
  • 450 g extra stevige tofu (uitgelekt en drooggedept)
  • 3 middelgrote teentjes knoflook
  • 3/4 theelepel fijnkorrelig zeezout
  • 3 kleine/middelgrote sjalotten
  • 3 kleine serrano pepers (gehakt)
  • 1 bos (ongeveer 4 handenvol) koriander (stengels verwijderd)
  • 1 theelepel natuurlijke rietsuiker (of bruine suiker)
  • 2 theelepels vers limoensap

Voorbereiding

Kook eerst de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, zout ze royaal en spoel ze vervolgens af met water en olie. Je kunt ze een nacht in een grote plastic zak in de koelkast laten staan tot je klaar bent om ze te gebruiken!

De dressing is een beetje moeilijker. Pers de knoflook en het zout tot een pasta en voeg dan één voor één de sjalotten toe, evenals het paprikapoeder en de koriander, een handvol tegelijk. Het mengsel moet vrij glad zijn. Voeg de suiker en vervolgens het limoensap toe, en roer er dan geleidelijk de olijfolie door. Proef en pas de smaken aan indien nodig.

Snijd de tofu in plakken, wrijf ze voorzichtig in met olijfolie en leg ze op een matig hete grill. Bak aan één kant goudbruin, draai om en gril ook de andere kant.

Besprenkel de sobanoedels met een flinke hoeveelheid van de dressing en laat genoeg over om royaal over de tofu te sprenkelen. Leg de tofu op de noedels en besprenkel met meer dressing.

BBQ Gebakken Zoete Aardappelen

Dit was weer een super simpel maar lekker recept. Er is gewoon iets aan aardappelen gekookt in aluminiumfolie dat ze extra lekker maakt. Er is zelfs geen voorbereiding vooraf nodig, gooi wat aluminiumfolie in de pan en koken maar.

Ingrediënten
  • 8 middelgrote zoete aardappelen
  • 4 theelepels olijfolie
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 lente-ui in plakjes gesneden
Voorbereiding

Wrijf elke aardappel in met een beetje olie en zout, wikkel hem dan in een dubbele laag folie.

Zodra de kolen roodgloeiend zijn, legt u de aardappelen er direct op. Laat 15 minuten bakken, draai om met een tang en laat nog eens 15 minuten bakken. Haal er een uit, pak het uit en controleer of het gaar is.

Schil de bovenkant van de folie van elke aardappel, snijd open en bedek met een lepel yoghurt en een paar plakjes lente-ui.

Kampvuur taart

Dit recept was niet alleen leuk om te maken, maar het was ook nog eens heerlijk! We hadden nog nooit van deze manier van koken gehoord, dus het was interessant om te proberen. Maak je geen zorgen, we bewaarden alle sinaasappels die we eruit haalden en aten ze de hele dag door. Niets hoeft van tevoren gemaakt te worden, dus dit is een vrij gemakkelijk recept voor een weekendje kamperen.

Ingrediënten
  • 4 sinaasappels
  • 150 g pure chocolade
  • 100 g boter
  • 2 eieren
  • 60 g suiker
  • 40 g bloem
Voorbereiding

Eerst moet je een schijfje van de sinaasappel afsnijden. Haal dan het vruchtvlees uit de sinaasappel. Vul gewoon het muffinbeslag in de sinaasappels. Doe de dop er weer op en wikkel hem in aluminiumfolie. Leg ze vervolgens in de sintels, wacht ongeveer 15 minuten, haal ze er voorzichtig uit en laat ze een beetje afkoelen.

Voilá sinaasappelcake

Mobiele apparaten voor het kampeerweekend

U wilt binnenkort gaan kamperen en hebt geen idee welk keukengerei u mee moet nemen om in uw eigen onderhoud te kunnen voorzien. Hier vindt u de belangrijke uitrusting die onmisbaar is voor een geslaagde kampeertocht.

Als u wilt weten hoe u de uitrusting moet gebruiken en wat de voordelen zijn, kunt u alles over elk van de bovenstaande termen te weten komen in ons campinglexicon. Klik gewoon op de term en u zult zien waar u op moet letten bij het kopen.