Kerstmarkt Top10 in Keulen / NRW voor 2018: Romantisch & Historisch

Warme glühwein, heerlijke crêpes en snoep appels! De kerstfans wachten al ongeduldig tot de tijd van de kerstmarkten weer aanbreekt! De kerstmarkten van Keulen beginnen op 22 november. Wij hebben een lijst samengesteld met informatie over alle kerstmarkten in Keulen.

Kerstmarkten in Keulen 2018: dromerig of chique?

Velen houden van hun glühwein op muziek van Frank Sinatra of rustige klassieke muziek – maar anderen geven de voorkeur aan een feest en fancy kerstmarkten. Keulen heeft voor iedereen de juiste kerstmarkt.

Een kerstmarkt in de stadstuin – 22.11. – 23.12.

De kerstmarkt in de Stadtgarten is de eerste die dit jaar in Keulen zijn deuren opent en het kerstseizoen inluidt. Een kerstmarkt midden in het centrum van de stad! In het oudste park van Keulen, omgeven door bomen, vindt deze altijd zeer populaire kerstmarkt plaats. Hier kunt u alles vinden wat uw hartje begeert. Van heerlijke delicatessen tot uniek handwerk, u kunt het hier allemaal krijgen! Er is een cultureel programma met meer dan 30 verschillende evenementen, dat voor gevarieerd amusement zorgt. En de kinderen missen ook niets! Verhalen en sprookjes worden regelmatig voorgelezen op een podium. Een ideale ontmoetingsplaats voor gezinnen.

Openingstijden & adres van de Stadtgarten

Haven – Kerstmarkt – 23.11. – 23.12.

Wat kan er mooier zijn? Een kerstmarkt direct aan het water! De kerstmarkt bij het Chocolademuseum is ook een van de grote kerstmarkten in Keulen. De versieringen en het ontwerp van de markt zijn passend bij het thema haven en water. Er is een gevarieerd cultureel programma voor volwassenen en ook voor kinderen. Voor de kinderen is er een speeltent en een speelboot en de volwassenen zullen zich vermaken met zang en entertainment. Maar ook wie graag op de kerstmarkt eet, komt aan zijn trekken. Alle soorten eten en drinken zijn verkrijgbaar.

Openingstijden & adres in de haven

 • Zon. – Don. 11.00 – 21.00 uur.
 • Vr & za 11.00 – 22.00
 • Am Schokoladenmuseum, 50678 Keulen

Kerstmarkt bij de Dom van Keulen – 26.11- 23.12.

Deze kerstmarkt is waarschijnlijk de meest bezochte van heel Keulen. Er zijn 150 kraampjes met eten en drinken, zoals glühwein, amandelen en braadworst, en kraampjes met kunst en kunstnijverheid van hoge kwaliteit. De kerstmarkt ziet er bijzonder indrukwekkend uit omdat hij overdekt is door een reusachtige sterrentent. Er is een gevarieerd podiumprogramma met ongeveer 100 evenementen om de bezoekers te plezieren.

Openingstijden & adres

 • Zon. t/m wo. 11.00 – 21.00 uur.
 • Donderdag – vrijdag 11.00 – 22.00 uur
 • Zat. 10 uur – 10 uur
 • Roncalliplatz 1, 50667 Keulen
 • Kerstmarkt bij de Dom van Keulen

https://www.instagram.com/p/BqHMmAxA8ny/

Kerstmarkt in de oude stad 26.11. – 23.12.

De kerstmarkt “Heinzels Wintermärchen” is de grootste van Keulen. Er zijn verschillende steegjes verdeeld per thema. Er heerst hier een sprookjesachtige sfeer! Zo is er een ambachtelijke steeg, een zoetekauwenstraat, een goudstraat en ook een speelgoedstraat. Wat de traktaties betreft, die konden niet gevarieerder zijn. Er zijn specialiteiten zoals Schupfnudeln, bakkerswaren vers uit de oven en gerookte zalm. En ook heerlijke zoetigheden zoals gebakken appels, warme kastanjes en Belgische wafels. Iedereen krijgt waar voor zijn geld hier! Het hoogtepunt? Er is een 110 meter lange schaatsbaan. Bezoekers kunnen hier hun rondjes doen en veel plezier hebben! Geweldige ervaringen en veel plezier zijn hier gegarandeerd. Dit jaar is er zelfs nog een hoogtepunt. Op de Heumarkt is een appelhuis waar gefrituurde appelspecialiteiten, appelpannenkoeken en appelpunch worden verkocht. Een kinderdraaimolen en een klein reuzenrad zullen de harten van de kinderen ook sneller doen slaan.

Openingstijden & adres

Markt van de Engelen op de Neumarkt 26.11. – 23.12.

De Markt der Engelen, centraal gelegen aan de Neumarkt, heeft het voordeel dat het in de onmiddellijke nabijheid ligt van diverse, gevarieerde winkelmogelijkheden. Dit betekent dat u stressvolle kerstinkopen kunt combineren met een ontspannen wandeling over de kerstmarkt. Deze kerstmarkt staat ook bekend om zijn bijzonder gezellige sfeer. Ook aan kinderen is gedacht op deze kerstmarkt, met tal van leuke attracties! De kerstman komt naar de kerstmarkt en verloot cadeaus, kinderen kunnen zich gratis laten schminken, de Winterkoningin en haar uil komen op bezoek, een kerstengel die accordeon speelt betovert de bezoekers en er is ook een geweldige Punch and Judy show op maandag!

Openingstijden & adres

 • Zon. – Don. 11.00 – 21.00 uur.
 • Vr & za 11.00 – 22.00
 • Neumarkt, 50667 Keulen

Het kerstdorp op de Rudolfplatz – 26.11. – 23.12.

Zoals de naam St. Nicholas’ Village al doet vermoeden, is het een gezellig klein dorp dat een huiselijke sfeer uitstraalt. In het midden van het dorp staat het zogenaamde Nikolaushaus. Hier wordt creativiteit samen beleefd. Er wordt geschilderd, geknutseld, getekend en geluisterd. In het dorp van de kerstman kunnen handwerkartikelen worden gekocht en in sommige gevallen kunt u zelfs de vervaardiging van de kunstwerken van tevoren bekijken. De lekkernijen die men op een kerstmarkt gewend is, ontbreken ook hier niet. Er is van alles, van heerlijke champignons tot heerlijke aardappelpannenkoeken.

Openingstijden & adres

 • Zon. – Don. 11.00 – 21.00 uur.
 • Vr. 11 a.m. – 22 p.m.
 • Zat. 10 uur – 10 uur
 • Rudolfplatz, 50674 Keulen

Hemelvaart op de Rudolfplatz 26.11. – 23.12.

Ter vervanging van de homo- en lesbische kerstmarkt “Christmas Avenue” zal dit jaar op dezelfde locatie de kerstmarkt “Heavenue” worden gehouden. De nieuwe organisator onthult op zijn Facebook-pagina dat er een volledig nieuw concept achter de nieuwe kerstmarkt zit. Toch is er alles wat bij een normale kerstmarkt hoort, zoals glühwein en gebakken worstjes. Kom langs en laat u vermaken door een uniek podiumprogramma.

Openingstijden & adres

 • Ma. – Zo. 12 u – 22 u
 • Mauritiuswall, 50676 Keulen

Veedelsadvent op de Chlodwigplatz – 26.11. – 23.12.

Hier staan zo’n 25 kraampjes met klassieke gerechten zoals braadworsten en glühwein, maar ook veganistische gerechten. Er is ook een enorme keuze aan warme dranken, een meezingkoor en zelfs een kinderdraaimolen voor de kleine bezoekers. De kerstmarkt wordt door de organisatoren omschreven als de meest Keulse van de stad. Vooral voor toeristen kan dit een interessante plek zijn om te bezoeken!

Openingstijden & adres

 • Ma. – Zo. 12 u – 22 u
 • Chlodwigplatz, 50678 Keulen

Mini – Kerstmarkt in Keulen Südstadt 26.11. – 23.12.

De kleinste kerstmarkt van de stad bestaat uit ongeveer 10 kraampjes die wekelijks veranderen. Er is ook een klein podium waar Keulse bands en artiesten optreden voor een goed doel. Dit komt omdat de opbrengst van de kerstmarkt aan een goed doel wordt geschonken. Bezoekers kunnen hier dus met een gerust geweten hun geld achterlaten. De kraampjes met etenswaren en kunstenaars, die elke week veranderen, maken het de moeite waard om meerdere keren te komen!

Openingstijden & adres

 • Ma. – zat. 16.00 – 22.00 uur
 • Zon. 14 – 22 uur
 • Martin-Luther-Platz 2-4, 50677 Keulen

Kerstbazaar Körnerstraße – 09.12.

Op één dag, een straat vol met kerstkraampjes. Er zijn huisgemaakte lekkernijen en drankjes en je ervaart een familiale sfeer. Elk jaar wordt het ingezamelde geld aan liefdadigheidsinstellingen geschonken. In 2016 gingen de donaties naar Jugend rettet e.V. We zijn benieuwd waar dit jaar aan gedoneerd zal worden!

Openingstijden & adres

 • 13.00 – 00.00 uur

Körnerstraße

FIV wenst u een prachtig kerstseizoen met veel mooie ervaringen!