Kerst Food Trends

Over een paar dagen beginnen de kerstmarkten en begint de mooiste tijd van het jaar. Familiebijeenkomsten, kerstinkopen voor geliefden, en vooral lekker eten zijn aan de orde van de dag. Elk jaar willen we dezelfde lekkernijen eten, hetzij omdat we er dierbare herinneringen aan hebben, hetzij omdat we gewoon niet genoeg kunnen krijgen van de zoete of hartige lekkernijen.

Kerstmis – Voedsel – Trends

Wij van FIV Magazine hebben de populairste kersttrends op het gebied van eten voor u op een rijtje gezet, zodat u dit jaar misschien dingen kunt proberen die u nog niet eerder hebt geprobeerd. Van zoete tot hartige gerechten, alles is inbegrepen. Wij hebben ook de beroemde drankjes verzameld die vaak op kerstmarkten verkrijgbaar zijn.

Snoep appels

De met rode suikerglazuur bedekte appels zijn niet alleen met Kerstmis erg populair. Ze maken ook deel uit van het snoepgoed dat op elke kermis te koop is. Maar je kunt deze ongelooflijk zoete, kleverige affaire ook in een handomdraai zelf maken. Bekijk deze video:

Geroosterde amandelen

Net als de snoepappel zijn geroosterde amandelen het hele jaar door populair bij de meeste mensen. De amandelen worden in kokend suikerwater gelegd en krijgen hun heerlijke karamelkorst. Dit is ook super simpel en je kunt het makkelijk doen.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Kastanjes

Kastanjes zijn een beetje meer speciaal. Niet iedereen kan beweren ze al eens gegeten te hebben. Kastanjes zijn een soort eetbare kastanjes die kunnen worden gekocht van eind september tot het begin van het nieuwe jaar. Kastanjes kunnen op veel verschillende manieren worden verwerkt en bereid. Het is typisch voor de kerstmarkt dat kastanjes geroosterd worden verkocht. Als u deze lekkernij thuis wilt bereiden, kunt u ook overwegen iets speciaals te maken, zoals kastanjesoep.

https://www.instagram.com/p/BqS2KLwBFwG/

Suikerspin

De beroemde suikerspin is waarschijnlijk iets wat iedereen wel eens heeft geprobeerd. De zachte suikerslierten zijn vooral bij kinderen erg populair. Ze zijn er meestal in wit, roze en lichtblauw. Hoewel het enige ingrediënt dat nodig is om suikerspin te maken suiker is, zien de kleine wolkjes op de houten stokjes er altijd indrukwekkend uit.

https://www.instagram.com/p/BU1WopVlGN-/

Kaneelsterren

Rond de kersttijd worden vaak de eerste koekjes-bak-afspraakjes gepland. Het recept voor kaneelsterren wordt met Kerstmis door bijzonder veel mensen gebruikt. Sappig van binnen – kruimelig van buiten, zo moeten ze zijn. Maar het is niet zo makkelijk om ze precies zo te maken. Hier hebben we een recept voor u waarmee u ze thuis zou moeten kunnen maken. Kaneelsterren zijn zeker een must voor Kerstmis!

Crêpes

Crêpes gaan altijd goed. Ze moeten flinterdun en zacht zijn. Hartig of zoet, crêpes zijn een heerlijke snack voor tussendoor. Met Kerstmis zijn de zoete versies bijzonder populair. Met Nutella, banaan of appelmoes met kaneel, deze lekkernijen brengen je echt in de kerststemming!

https://www.instagram.com/p/BqXdM7SH5jW/

Reuzel gebak

Reuzelgebak is gebak gemaakt van gistdeeg dat in vet wordt gebakken. Deze lekkernijen worden aangeboden bij allerlei feestelijke gelegenheden, zoals carnaval, braderie en natuurlijk de kerstmarkten! Als u ze nog nooit hebt geprobeerd, moet u dat zo snel mogelijk doen.

https://www.instagram.com/p/BqU7Ae4n-Jj/

Kiemknoedels

Germknödel zijn halfronde knoedels gevuld met pruimenjam en gekookt in water. Ze worden meestal geserveerd met gesmolten boter, vanillesaus en maanzuiker. Germknödel zijn niet zo bekend als andere eettrends in dit artikel en zijn zeker het proberen waard.

Doughnuts

Krapfen, ook bekend als donuts, worden traditioneel op oudejaarsavond gegeten. Ze zijn verkrijgbaar met verschillende vullingen, zoals aardbeienjam, sinaasappelmarmelade of Nutella. Ze bestaan ook uit een gistdeeg dat aan het eind wordt gefrituurd.

Hartige trends

Champignons

Veel mensen kennen de beroemde kerstmarktpaddestoelen. Gesauteerd met uien, goed gekruid, geserveerd met knoflookdip en brood, een traktatie voor veel bezoekers.

https://www.instagram.com/p/BgtqJVvn-BL/

Aardappelpannenkoek

Wie kent ze niet? De beroemde aardappelpannenkoeken. Als kind was de voorpret altijd groot wanneer de beroemde Reibekuchen weer op het menu stond. Er zijn ontelbare andere namen voor deze snack, maar de meeste mensen kennen ze wel. Krokant en knapperig, gebakken in olie, een must voor de kersttijd!

Friet.

Frieten worden het hele jaar door gegeten. In een snackbar of in een restaurant als bijgerecht bij een schnitzel, worden ze meestal niet als een hoogtepunt beschouwd. Maar als u de juiste kraampjes vindt, kunt u op de kerstmarkt handgemaakte frieten kopen. Knapperig van buiten, zacht van binnen en een volle aardappelsmaak, dat is wat je te wachten staat als je zo’n kraampje tegenkomt. De frieten zijn meestal langer en breder, zoals hier in deze video:

Bratwurst

De braadworst is vooral populair op de kerstmarkt. Velen die naar de kerstmarkt gaan, kijken het meest uit naar hun braadworst en glühwein. Geserveerd met een broodje en mosterd, het is een droom. Het is waarschijnlijk niet de beste voedselkeuze om mee af te vallen, maar met Kerstmis moet je jezelf trakteren.

Raclette

Als u uw vrienden of familieleden vraagt wat zij met Kerstmis serveren, zijn de meest genoemde gerechten raclette, fondue en gebraden gans met rode kool. Als u zich realiseert dat u nog nooit een van deze gerechten met Kerstmis hebt gegeten, moet u beslist van gedachten veranderen. Om met Kerstmis raclette te eten, heb je echter echt een raclette-grill nodig en dan ben je klaar om te gaan. Iedereen krijgt een gourmetpannetje, een houten spatel en kan zijn pannetje vullen met ingrediënten zoals kaas, groenten, aardappelen en fruit. Dan kunt u het pannetje op de juiste plaats in het gourmetstel zetten et Voilà! U kunt het bijpassende vleesgarnituur er direct bovenop roosteren op de grillplaat.

Fondue

Er zijn veel verschillende soorten fondue. Er is vleesfondue, kaasfondue en chocoladefondue. Vlees- en kaasfondue zijn bijzonder populair met Kerstmis. Iedereen heeft zijn eigen fonduevork en kan, bij vleesfondue, het soort vlees spiesen dat hij wil en in het vet garen. Bij kaasfondue worden knapperige stukjes brood in gesmolten kaas gedoopt en gewoon opgedronken. Probeer het eens, het is het waard.

#Trend drankjes

Glühwein

Glühwein is de drank die het meest wordt gedronken op de kerstmarkt. Wanneer sommigen denken aan een bezoek aan een kerstmarkt, hopen ze op een gezellig samenzijn met vrienden en samen glühwein drinken.

Appel punch

Sommige mensen die op de kerstmarkt geen alcohol willen drinken, kiezen voor alcoholvrije appelpunch. Het is ook gemakkelijk zelf te maken als de familie op bezoek komt en je een drankje nodig hebt voor een gezellig samenzijn in het koude seizoen.

Feuerzangenbowle

Feuerzangenbowle is niet op elke kerstmarkt te vinden. Niettemin is het zeer populair in de kersttijd en u kunt het ook thuis bereiden. Feuerzangenbowle bestaat uit rum, rode wijn en een suikerbrood. De Feuerzangenbowle wordt vaak gekruid met kaneel en kruidnagel, zodat hij lekker kerstig smaakt.

Lumumba

Lumumba is een drankje dat vaak op kerstmarkten wordt aangeboden. Deze drank is echter bij lange na niet zo bekend als glühwein. Het bestaat uit koude of warme cacao met een scheutje rum en, als je wilt, slagroom. Als je genoeg hebt van glühwein, probeer dan dit jaar iets nieuws!

Eggnog

Eggnog is ook populair op de kerstmarkt. De drank bestaat meestal uit eierlikeur, witte wijn en kaneel en suiker. Dit drankje kan voor u ook een afwisseling zijn van de jaarlijkse glühwein.

We hopen dat FIV een gevarieerde kerst heeft kunnen inspireren!