Interview met Dani Herold: Stijlvolle mode- en reisblogger over moeder zijn

Dani Herold aka dani_nanaa- Drie jaar geleden leerden we de mode- en reisblogger kennen in ons interview. In de tussentijd is ze moeder geworden: Kleine Milo is de trots en vreugde van de nieuwe familie. In het kader van deze nieuwe fase in haar leven, hebben we Dani uitgenodigd voor een vervolginterview. Ze praat met ons over haar nieuwe rol als moeder en hoe belangrijk het is om offline te gaan en tijd te nemen voor zichzelf en haar gezin, en welke grote reisbestemming nog op haar to-do lijstje staat. Tenslotte geeft ze ons een beetje inzicht in haar plannen voor de toekomst. Wees nieuwsgierig en lees het hele interview.

Moeder en Invloedrijker: Mum Life en videobewerking

FIV: Hey Dani, we zijn blij je te mogen verwelkomen voor een vervolg interview. Drie jaar zijn verstreken sinds het laatste interview met ons tijdschrift.
Deze 3 jaar geleden spraken we over je toekomstplannen en je zei dat je graag een eigen gezin zou stichten. Je hebt dat doel bereikt. Gefeliciteerd dat je een gelukkige vrouw en moeder bent. Mama en influencer – hoe houd je deze twee banen in balans?

Dani: Hallo lieverds, ik ben erg blij dat ik vandaag weer met jullie kan delen. Hartelijk dank voor de gelegenheid. Het is gek hoe snel 3 jaar voorbij zijn gegaan en alles wat er in die tijd is gebeurd. 3 jaar geleden stopte ik al mijn eieren in één mandje en gaf ik mijn baan op om me te concentreren op mijn blog en Instagram-kanaal.
Vandaag ben ik nog steeds van mening dat het de beste beslissing was en waarschijnlijk ook de beste tijd die ik de laatste jaren heb gehad. Niet alleen beroepsmatig, maar ook privé ben ik met deze taak gegroeid en heb ik mijn verlangen naar onafhankelijkheid vervuld.

Twee jaar geleden kregen we onze zoon Milo Noah en sindsdien probeer ik beide banen zo goed mogelijk te combineren. Niet altijd gemakkelijk en zonder stress, maar je weet waar je het voor doet en mijn hart is in beide en vervuld van geluk. Milo’s welzijn komt echter altijd op de eerste plaats – ik hou ervan een moeder te zijn en ik ben zo dankbaar dat ik het mag meemaken. Mijn dagelijks leven met twee banen ziet er meestal als volgt uit: overdag concentreer ik me volledig op Milo, zodra hij slaapt ga ik achter de laptop zitten en zorg ik voor de boekhouding, e-mails, beeldbewerking, videobewerking, het inzenden van content… op dit moment heeft mijn dag veel te weinig uren en moet ik mezelf soms dwingen om de laptop dicht te klappen en te gaan slapen.

Sinds een paar weken zijn we aan het wennen aan de dagopvang, waar Milo 3 – 4 uur kan spelen met kinderen van dezelfde leeftijd, en ik mijn tijd wat beter kan indelen zodat ik ook ‘s avonds kan ontspannen (wat helaas veel te weinig gebeurt). Maar de laatste 5 jaar weet ik niet anders, toen was het mijn tweede baan in een reis/evenementenbureau en nu is het het leven van mijn moeder van alledag. Toch is organisatie en de steun van mijn man en familie de sleutel.

Ik ben erg dankbaar en ook erg tevreden met wat ik doe.

Ga offline: Familie en tijd voor mezelf

FIV: Heb je je smartphone of laptop 24/7 binnen handbereik of zijn er momenten dat je offline bent en blijft om tijd voor jezelf en je gezin te hebben?

Dani: Voor mij komt tijd met het gezin altijd op de eerste plaats. Ik probeer mezelf die ruimte te geven, of ik nu op mijn laptop werk of op mijn mobiele telefoon. Zodra Milo thuiskomt van de crèche, gaat de laptop dicht en moeten alle to-dos wachten tot ‘s avonds.
Ik grijp nog steeds automatisch naar mijn gsm – op bepaalde dagen merk je hoe vaak je er onbewust naar grijpt. Intussen is alles echter behoorlijk tot rust gekomen, zodat ik mijn mobiele vrije tijd kan houden en daar erg van kan genieten.

Twee fulltime banen zorgen voor een volle dag. Het is belangrijk om rust te vinden en jezelf niet te vergeten. Neem een bad, lees een boek, ga wandelen: Wat is je favoriete ontspanningsritueel?

Dani: Ik zou dolgraag weer tijd hebben voor een goed boek, maar helaas kom ik daar momenteel niet aan toe. Ik krijg het niet eens voor elkaar om een tijdschrift door te bladeren. Maar ik geniet wel van wandelingen met onze hond Lilly, wandelingen in het bos of we gaan met het gezin naar zee. Ik moet zeker nog leren en accepteren om de tijd te nemen voor zulke dingen.

FIV: Of je nu op reis bent of thuis, het maakt niet uit of het een absolute droomlocatie is of je eigen privé-slaapkamer. Als je ‘s morgens opstaat, wat maakt je dan gelukkig?

Dani: Dat we allemaal gezond zijn. En dat we heel hard gewerkt hebben om ons huis te renoveren, waarin we ons heel comfortabel voelen.

Geniet van mooie plekken: Nice, New York, Miami,…Nieuw Zeeland?

FIV: Je hebt altijd van reizen gehouden en van het bezoeken van alle steden in de wereld. Nice, Amsterdam, München, Wenen. Stedentrips gaan meestal nogal snel, je wilt zoveel mogelijk zien. Nu hebben u en uw man een derde passagier aan boord. Hoe is het reizen met een kind? Benader je alles op een meer ontspannen manier?

Dani: We zijn al met Milo naar Londen, Amsterdam, Denemarken, Mallorca, Agadir en de Canarische Eilanden geweest en ik moet zeggen dat het helemaal prachtig was. Natuurlijk is het veel tijdrovender en stressvoller op de luchthaven/vliegtuig, maar op locatie geven de tijd samen en de ervaringen zoveel energie. Maar door Milo ben ik ook veel relaxter. Als iets niet lukt, wind ik me er niet zo over op.

Je moet respect hebben voor het reizen met kinderen, maar wees niet bang.

FIV: Op uw reislijstje stonden de vorige keer Nieuw-Zeeland, Canada en Tokio. Heb je intussen al een van deze plaatsen kunnen bezoeken? Of/en zijn er nieuwe plaatsen bijgekomen?

Dani: Helaas heb ik al veel andere mooie plekken gezien, maar ik ben nog niet in Nieuw-Zeeland, Canada of Tokio geweest. Zwangerschap stond in de weg. In de tussentijd, zou ik alleen Nieuw Zeeland kiezen. De laatste jaren reisden we veel door Europa voor zaken en plezier en waren we zwanger in New York en Miami.

Moeder en fashionista: stijlvolle street style look

FIV: U hebt zelf al heel wat plaatsen op deze wereld gezien en veel gezien op het gebied van mode. Londen is ook een echte mode-metropool.
Hoe ziet u de stijl van Duitse vrouwen/mannen? Ontbreekt er hier iets?

Dani: Ik denk dat er geweldig geklede vrouwen en mannen zijn die hun stijl super zelfverzekerd beleven en dragen wat ze mooi vinden. Het worden er steeds meer, ook via de sociale media.
Toch is een groot deel van de samenleving altijd erg onzeker en maakt zich te veel zorgen over wat andere mensen van je denken. Ik denk dat het een algemeen probleem in Duitsland is dat saamhorigheid vaak ver te zoeken is en dat mensen zich te veel aantrekken van wat anderen doen/ dragen & doen.

Zwangerschap laat je opnieuw kennis maken met zaken zoals mode. Zou je zeggen dat je stijl van kleden is veranderd door het moeder zijn? Zijn mode en de perfecte look nog even belangrijk als vroeger?

Dani: Mijn stijl is niet veranderd door de zwangerschap. Zelfs tijdens de zwangerschap droeg ik niet alleen de mama-stijl, maar wat ik wilde dragen. Ik ben niet alleen een moeder, maar ook een vrouw. Ik draag wat ik leuk vind, maar het moet wel comfortabel zijn. Ik hou van street style looks en ik probeer graag dingen uit. Ik hou van mode.

Een blik in de toekomst: Home sweet Home

FIV: In het laatste interview zei u dat u zich de komende jaren zou wijden aan gezinsplanning. Wat zijn uw plannen/doelen voor uw professionele/persoonlijke toekomst nu? Is er iets op komst in de nabije toekomst? Is er iets speciaals op komst in onze nieuws feed?

Dani: Natuurlijk willen we op een gegeven moment nog een broertje of zusje voor Milo, maar we hebben geen plan en geen druk. Het komt zoals het komt.
In het algemeen, willen we de renovatie van ons huis afmaken en aankomen. We verlangen naar een dag waarop we ons weer kunnen vervelen.

Professioneel ben ik nu aangekomen en tevreden. Maar ik heb al een paar nieuwe ideeën en doelstellingen die ik graag snel wil uitvoeren, zodra de tijd daar is.
Ik zou heel blij zijn als je me op dit pad zou blijven vergezellen.

LOVE Dani