Sig Sauer P226 Blowback CO2 Pistool kopen – Ervaring en Schiettest

Vandaag komen we bij het Sig Sauer P226 CO2 pistool! Hier heb ik lang op gewacht, want na mijn laatste artikel over het algemene onderwerp van het kopen van een CO2 pistool en na het ervaringsverslag over het Glock 17 CO2 pistool, komen we vandaag bij mijn absolute favoriete model (Top 5), de Sig Sauer P226. Het absoluut unieke aan dit model is het nieuwe systeem voor het activeren van de CO2-capsule. Terwijl je bij andere modellen meestal eerst de capsule moet vastzetten en dan langzaam met een schroef naar boven moet draaien om hem te activeren, heeft de Sig Sauer een geïntegreerd snelwerkend spansysteem achteraan in de greep. Door hem te openen en te sluiten, kunt u een CO2-capsule binnen een seconde activeren! Klinkt interessant, en dat is het ook. Hier is mijn ervaringsverslag over de Sieg Sauer P226.

Sig Sauer P226 CO2 pistool voor 4.5mm diabolo – Ervaringen

De P226 werd oorspronkelijk ontwikkeld als opvolgmodel voor de Amerikaanse strijdkrachten. Het won de aanbesteding in 1984 en verving de toen gangbare maar enigszins verouderde Colt M1911. Een van de laatste innovaties, gezien de lange geschiedenis van CO2- en luchtpistolen, is nu de huidige P226 – revolutionair! Dankzij het speciale systeem voor het inbrengen van de CO2-capsule is hij in slechts één seconde klaar om te vuren. Dit maakt het zeer interessant voor veel sportschutters, vooral als u meerdere capsules in training wilt gebruiken en dus voortdurend van capsule moet wisselen. De P226 doet dit in slechts enkele seconden. U hebt zelfs geen extra gereedschap nodig, zoals een inbussleutel. Het wapen is onmiddellijk klaar voor gebruik. Naar mijn mening is dit een van de sterkste innovaties van Sig Sauer.

Tip van de redactie: goedkoop pistool, diabolo en stalen kogel

Aan het winkelen voor diabolo’s en stalen kogels tegen een spotprijsje? Hier zijn de prijshamers en koopjes voor 4,5 mm en 6 mm pistolen in een oogopslag: Diabolo & Stalen Kogel!

Nieuw in het tijdschrift! CO2 pistool Blowback (BB) 6mm: Het alternatief dat u goedkoop op Ebay kunt kopen, onze 5 prijstips voor 6mm CO2 pistolen.

We nemen een kijkje vandaag:

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

 1. Hoe is het pistool afgewerkt?
 2. Hoe voelt het in de hand?
 3. Wat zijn de functies?
 4. Welke uitbreidingen worden aangeboden?
 5. Hoe is hun schietgedrag?
 6. Hoe zit het met de nauwkeurigheid van het richten?
 7. Het belangrijkste is, zou ik de P226 aan u aanbevelen?

Materiaal en verwerking

Vergeleken met de Glock 17 is de Sig Sauer P226 zeer klassiek gemaakt. Wie zich Hollywoodfilms uit de jaren ’90 herinnert, kan zich precies zo’n pistool voorstellen. Met zijn loop, die bovenaan halfrond is, doet hij denken aan een klassiek politiepistool uit New York of Los Angeles. Dit maakt het tot een zeer authentiek wapen op de schietbaan. Het vakmanschap en het materiaal zijn van zeer hoge kwaliteit. Hoewel het pistool zeer solide is gemaakt, ziet het er aan de buitenkant lichter uit dan de solide, hoekige Glock 17.

Het ligt zeer goed in de hand, de greep is licht afgerond zodat het goed in de hand ligt. Alle systemen, evenals de veiligheidsontgrendeling en de magazijnuitwerping, zijn ontworpen voor gebruik met één hand. Dit betekent dat u de greep van het wapen niet hoeft los te laten en geen tweede hand nodig hebt bij het gebruik ervan. De veiligheidspal wordt met de duim ontgrendeld, net als de magazijnuitwerping. Beide klikken zijn gemakkelijk uit te voeren en ergonomisch goed geplaatst.

Een kleine bijzonderheid van het wapen is de ankerhaak die op de bovenkant van de loop is gedrukt (links). Het anker is natuurlijk een symbool van de marine, waarin het wapen ook wordt gebruikt. Het anker is wit en opvallend, wat het wapen een beetje speciaal maakt en ook een beetje van de grofheid wegneemt. De P226 werd door veel veiligheidsdiensten gebruikt, waaronder (bron: Wikipedia):

 • Verenigde Staten Geheime Dienst
 • Britse Leger en de Special Air Service
 • Naval Criminal Investigative Service
 • Israel Defense Forces
 • Nederlands Leger
 • United States Navy SEALs
  Diverse Zwitserse politiekorpsen
 • Politie Berlijn (SEK/MEK/PSK in delen)
 • Federale recherche (Duitsland)

Het pistool heeft zich dus zeker bewezen en is daarom ook populair bij sportschutters.

Beveiliging van het wapen

Zoals zojuist beschreven, kan het wapen worden vastgezet door eenvoudig op de duim te drukken. Aan de linkerzijde van het wapen bevindt zich een kleine schuifknop, die kan worden ontgrendeld door hem zachtjes omhoog te duwen. Door het terug te duwen, wordt het wapen snel weer vastgezet.

Hier is een kleine tip voor al diegenen die overwegen de P226 te kopen, als het wapen is vastgezet, zal het trommelmagazijn nog draaien. Als u geen platte diabolo’s gebruikt, b.v. puntige diabolo’s, kunnen de diabolo’s in de loop vast komen te zitten. Als de veiligheidspal erop zit, mag je de trekker niet overhalen. Dat kan natuurlijk, maar dan bestaat het risico dat het magazijn wordt gepakt. Als dit vaak gebeurt en een van de diabolo’s komt een keer onhandig in de loop van het geweer terecht, dan zou het geweer snel een paar minuten buiten werking zijn en zou je moeite hebben om het weer aan de praat te krijgen. Hou het altijd bij platte diabolo’s, niet alleen voor de P226, maar in het algemeen. Lees hier meer over dit onderwerp: Diabolos en BB stalen kogels.

Tijdschrift

Het magazijn van de Sig Sauer P226 is zo ontworpen dat je maar een smalle strook hebt voor je diabolo’s. Waarom is dat?

Dankzij het geïntegreerde CO2-capsule-inbrengsysteem wordt de CO2-capsule aan de achterkant van de greep ingebracht. In tegenstelling tot de meeste wapens, wordt de CO2 capsule niet in het magazijn geplaatst. Daarom heb je alleen een smalle strook om de diabolos vast te houden, een clip. De smalle strook heeft twee houders, één aan het boveneinde en één aan het ondereinde. In elke houder kunnen 8 diabolo’s (of stalen kogels).

Mijn tip is om direct twee of drie reservemagazijnen te kopen. In de meeste online winkels kunt u een pakje reservemagazijnen voor de Sig Sauer P226 kopen voor minder dan 30 €. Dit geeft u natuurlijk het voordeel dat u niet alleen één magazijn kunt schieten en dan veel tijd nodig hebt om te herladen, maar dat u direct door kunt gaan met het uitwerpen en de nieuwe inzet, clip voor clip.

Naar mijn mening, een klein nadeel: de clips zijn van plastic. Dit maakt het algemene uiterlijk van het wapen een beetje minder aantrekkelijk. Net als bij geschenken hangt het uiteindelijk altijd af van het gemiddelde van de afzonderlijke waarden. Als je bijvoorbeeld een dure ring en een overhemd geeft, heb je een halfslachtig cadeau. Als je je alleen op de ring concentreert, zul je de absolute hit landen en van hogere kwaliteit lijken. Terwijl het gehele wapen is ontworpen en gemaakt volgens een hoge standaard, is dit kleine onderdeel, de plastic fabricage, relatief slecht opgelost. Toch levert het geen grote offers op, maar een metalen afwerking zou geen kwaad gekund hebben!

Inbrengen van de CO2-capsule

Het inbrengen van de CO2-capsule is het bijzondere hoogtepunt van de Sig Sauer P226. Zoals ik al een paar keer heb gezegd, kan de CO2-capsule aan de achterkant van het magazijn worden geplaatst. Door de rug naar beneden te klappen, gaat het inzetstuk open. Nu kan men gemakkelijk de nieuwe CO2-capsule inbrengen en door de achterkant te sluiten wordt deze onmiddellijk naar boven geduwd en dus ingebracht en geactiveerd. Dat is het eerste voordeel, het tweede voordeel is dat zodra je de eerste CO2 capsule leeg hebt geschoten, je de achterkant snel en gemakkelijk kunt openen, de capsule valt er bijna vanzelf uit en je kunt er een nieuwe in doen. Dus het geweer is binnen twee of drie seconden weer klaar om te vuren!

Vooral tijdens een intensieve training is deze zeer speciale verwerking of dit systeem uiterst leuk!

Wie zich anders ook ergert aan de typische insteeksystemen, waarvoor je vaak ook nog extra klein gereedschap zoals een inbussleutel nodig hebt, zal met de P226 heel tevreden zijn. Het inbrengen maar ook het verwijderen van de capsule is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Schot en trekker

Er is absoluut niets negatiefs te zeggen over het schot en de trekker. De Sig Sauer P226 reageert betrouwbaar, niet te veel en niet te weinig gevoelig. Dankzij de ergonomisch goed geplaatste veiligheid kan het wapen snel, gemakkelijk en met één hand weer worden vastgezet tussen twee gebruiksbeurten door. De richtnauwkeurigheid is zeer goed op korte afstand, maar ook op wat verder gelegen doelen. Na ongeveer 500 schoten ben ik nog steeds helemaal in de wolken en sindsdien is het een van mijn favoriete modellen geworden als het gaat om CO2 pistolen.

De haan is ook realistisch gemodelleerd. Terwijl sommige CO2 pistolen alleen dummy’s hebben, is de haan beweegbaar. Na het afvuren van de eerste 8 kogels kan het magazijn worden uitgeworpen door het simpelweg in te drukken, vervolgens te draaien en terug te keren, waarna er nog eens 8 kogels beschikbaar zijn. Dankzij het dubbele magazijnsysteem hoeft u niet te herladen – gewoon uitwerpen, draaien, en klaar. Als u echter een hele CO2-capsule wilt legen, is het raadzaam direct een vervangend magazijn te kopen, zoals hierboven wordt aanbevolen. Mijn ervaring is dat dit veel tijd bespaart (in de training) en dat je je kunt concentreren op de training.

Blowback

Veel mensen willen ook dat hun CO2-pistolen een terugslagfunctie hebben. Blowback betekent dat de bovenste loop van het pistool, de zogenaamde schuif, terugloopt wanneer de trekker wordt overgehaald. Je kunt de loop ook terugtrekken zonder de trekker over te halen. Waarom? Omdat in een “echt” 9mm pistool de kogel door de loop zou gaan. Hier is het natuurlijk maar een dummy, want de diabolo’s zijn in een trommel geplaatst. Deze trommel draait alleen als de trekker wordt overgehaald. Het terugslagsysteem laat de slede heen en weer springen.

Ervaring: Top! Snel herladen, snel klaar voor gebruik

Zoals u misschien al gelezen hebt, ben ik een grote fan van het Sig Sauer P226 CO2 pistool. Het is een betrouwbaar model, het is van hoge kwaliteit en met het dubbelzijdige magazijn biedt het een directe wissel tijdens de training. Maar wat het pistool tot een absoluut hoogtepunt maakt, is het absoluut innovatieve inbrengsysteem voor de CO2-capsules. Nog nooit was een CO2-pistool zo snel klaar voor gebruik!

Voor iedereen die zijn collectie wil uitbreiden en natuurlijk voor iedereen die zijn eerste CO2 pistool wil kopen, een absolute aanrader!

Hier is een kleine tip: Wanneer u uw eerste CO2 pistool koopt, moet u ervoor zorgen dat een CO2 capsule altijd leeg wordt geschoten. Als u de CO2-capsule lange tijd in het pistool laat zitten, zullen de afdichtingen geleidelijk verslijten, wat betekent dat uw pistool versleten raakt (en gaat lekken). Zorg er daarom altijd voor dat u de CO2-capsule verwijdert na het schieten.

Voordelen

 • Hoogwaardige afwerking en materialen
 • Gerenommeerde wapenfabrikant
 • Uniek en innovatief capsule-inbrengsysteem
 • Dubbelzijdig magazine
 • Klein ankersymbool voor herkenning

Nadelen

Beide nadelen zijn niet ernstig, gewoon kleine, minimale aftrekposten die er bij aankoop niet toe doen.

 • Tijdschriftenklemmen van plastic, metaal zou een elegantere oplossing zijn
 • Door het verwijderen van halflege CO2-capsules ontsnapt er veel gas in één keer, schroefsystemen zijn hier gemakkelijker te regelen

Glock 17 online kopen

De Sig Sauer P226 is in Duitsland vrij te koop en kan dus niet alleen in de reguliere wapenwinkels in het centrum van de stad worden gekocht, maar ook in de diverse online shops.

 • Geen wapenvergunning nodig
 • Online te koop
 • Aanbeveling: Duitse online winkel met goede beoordelingen
 • Terugkeeroptie

Video’s over het onderwerp Glock

Tot slot, een paar interessante video’s om naar P226 te luisteren. Foto’s zeggen immers meer dan duizend woorden. Als u geïnteresseerd bent in de aankoop van een P226, kunt u de verschillende details in het bewegende beeld hier bekijken.

Vuurproef: Glock 17 4,5 mm stalen BB