Duurste Rolex-horloge: Prijzen en modellen Daytona, Day Date, Submariner – Top10

De duurste Rolex – Met zijn nieuwigheden staat Rolex voor luxe als geen ander horlogemerk voor mannen maar ook voor vrouwen over de hele wereld, alleen Patek Philippe staat boven de prijzen van Rolex. Rolex produceert al sinds 1905 legendarische horlogemodellen, maar ook echte collector’s items, zoals we zo dadelijk in de ranglijst zullen zien! We hebben alle prijzen en Rolex modellen. Of het nu gaat om de Submariner, Daytona en Datejust of horlogemodellen als de GMT-Master II, Day-Date en Explorer. De duurste luxehorloges ter wereld worden geveild bij Phillips (Genève). Maar welke Rolex is de duurste? Welk van de duurste horloges is nog relatief goedkoop? Veel plezier met het lezen van onze Rolex toplijst! Lees hier meer over luxe horloges en Rolex.

Bron: Rolex Horloges, WP Diamanten

Paul Newman’s Cosmograph Daytona – $17.7m.

 • Model: Paul Newman’s Cosmograph Daytona
 • Verkocht voor: $17.752.500

1e plaats met een verkooptotaal van een fabelachtige $17.752.500 – Bovenaan de lijst van de duurste Rolex-horloges staat de Cosmograph Daytona van Paul Newman. Hij is +11.852.500 dollar meer waard dan de tweede plaats, de “Daytona Reference 6265 Unicorn”. Paul Newman’s Rolex Cosmograph Daytona is het meest indrukwekkende van alle Daytona horloges.

De wijzerplaat van de klok is donkerbruin, wat contrasteert met de witte buitenste sierranden. Met art deco belettering, zwarte en rode minutenweergave en vierkante uiteinden op de subdials. Dit uitzonderlijke herenhorloge vertegenwoordigt Paul Newman en het heeft zijn geest perfect in het ontwerp gevat. Dit maakt de Cosmograph Daytona van Paul Newman tot een van de meest gezochte horloges onder Rolex-verzamelaars.

Het horloge werd gekocht door Paul Newman’s vrouw. Ze is bezorgd omdat Paul Newman een grote motorsport fan was. Om te voorkomen dat hij een ongeluk zou krijgen terwijl hij in Ferrari’s en Lamborghini’s reed, had ze “DRIVE CAREFULLY ME” onderaan op de horlogekast laten schrijven.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Een liefdevol gebaar van zijn vrouw dat ook zoveel geschiedenis aan het horloge toevoegt. Speciaal voor liefhebbers van auto’s en motorsport is deze Rolex een bijzonder sieraad. Vooral voor Amerikanen die een stukje Hollywood-geschiedenis willen bezitten.

Horloge feiten: Cosmograph Daytona

 • Donkerbruine wijzerplaat
 • Wijzerplaat biedt contrast met witte buitenranden
 • Art Deco lettertype
 • Zwart en rode minutenaanduiding
 • Vierkante uiteinden van de subdials
 • Gravure: “DRIVE CAREFULLY ME” (achterkant horlogekast)

Klok in detail: Close-ups

De legendarische Daytona veiling

Deze veiling veranderde de wereld van luxe horloges. Meer dan $17 miljoen dollar voor een Rolex model.

Paul Newman? Acteur, autocoureur, Rolex-fan

Paul Newman komt vaker voor in de geschiedenis van Rolex. Newman was eigenlijk een Oscar-winnende Hollywood acteur. Hij speelde in films als: “The Cat on the Hot Tin Roof”, “Sharks of the Big City” en “The Sting”. Newman, geboren in Ohio in 1925, deed zijn eerste acteerervaring op in zijn jeugd. Zijn eerste Oscarnominatie kreeg hij voor “The Cat on the Hot Tin Roof” (1958). In de film wees Newman Liz Taylor af en gaf de voorkeur aan de fles. In zijn privé-leven vond hij in 1958 het geluk met Joanne Woodward. Het was zijn tweede huwelijk. Zij was het ook die hem zijn wereldberoemde Cosmograph Daytona gaf. Om precies te zijn, in 1972, toen de acteur zijn carrière als autocoureur begon.

Daytona Reference 6265 Unicorn – $5.9m.

 • Model: Daytona Reference 6265 Unicorn
 • Verkocht voor: $5.900.000

Voor $5.900.000 staat de Daytona Reference 6265 Unicorn op de tweede plaats in de Rolex ranglijst. De Daytona Reference 6265, geproduceerd in 1970, kreeg de bijnaam “Eenhoorn”. Het was het enige 18K witgouden model dat op dat moment beschikbaar was.

Daytonas zijn meestal gemaakt van roestvrij staal. Roestvrij staal heeft zeer veel voordelen. Het is corrosiebestendig, temperatuurbestendig, hygiënisch, onderhoudsarm en bovenal duurzaam.

Het unieke karakter van het horloge noopte de befaamde verzamelaar John Goldberger ertoe het model van 2018 ter veiling aan te bieden. Als veilinghuis werd het al even gerenommeerde Phillips in Genève gekozen.

Goldberger doneerde de opbrengst aan een goed doel.

Klok feiten

 • Het enige 18K witgouden horloge van die tijd
 • Schatting (voor veiling) was $3m.
 • Verkoopprijs + $2.9m (totaal $5.9m)

Daytona Reference 6265 Unicorn in detail: Close-ups

Bao Dai Reference 6062 – $5m.

 • Model: Bao Dai Reference 6062
 • Verkocht voor: $5.060.427

$5.060.427 voor de 3e plaats, de Bao Dai Reference 6062, geveild in 2018 bij Phillips in Genève. Wat het horloge zo bijzonder maakt, is dat de Bao Dai privébezit was van de laatste keizer van de Vietnamese Nguyen-dynastie. Omdat het de zeldzaamste van de Rolex Model 6062 was, werd het opgenomen in de lijst van de duurste Rolex horloges.

Unieke Rolex in het privébezit van de Keizer

Natuurlijk kwamen de keizer en het horloge niet zomaar samen. In 1954, vroeg de Nguyen Keizer aan een Rolex dealer om de zeldzaamste Rolex die beschikbaar was. De dealer raadde hem het horloge van 18K geel goud aan. Niet alleen 18K geel goud, het horloge heeft ook diamanten elementen en een complexe drievoudige kalender met maanfaseweergave.

De keizer behield zijn Rolex tot aan zijn dood (1977). In 2002 veranderde het horloge één keer van eigenaar, toen nog voor een hoge prijs van $ 235.000. Nu is het weer van eigenaar veranderd, zoals alle dure Rolex modellen, de Bao Dai Reference 6062 werd ter veiling aangeboden bij Phillips in Genève met een resultaat van $ 5.060.427.

Van de 3 thans bekende modellen is de Bao Dai ook bijzonder in detail. De ruitvormige elementen markeren de even uren. In alle andere modellen staan de diamanten op oneven uren. Deze diamant-offset leidde er weer toe dat de beroemde Rolex-kroon niet zoals gebruikelijk op 12 uur werd geplaatst, maar onder de diamanten. Weer een absoluut uniek stuk in de Rolex wereld.

Aurel Bacs, Senior Consultant bij Phillips in samenwerking met Bacs & Russo, noemde de Bao Dai Reference 6062 “een kunstwerk”. Het maakt deel uit van de cultuur van de 20e eeuw, een echte unicum. Bacs vervolgt: “Dit is waar wij, de mensheid, samen aan vast willen houden. Het zou volkomen logisch zijn om het in een museum te plaatsen waar het beste van het beste van de 20e eeuw wordt herenigd. Het is echt een mijlpaal in het industriële ontwerp van de 20e eeuw,” zegt Aurel Bacs, Senior Consultant bij Phillips.

Klok feiten: Bao Dai

 • Klok van de Vietnamese Nguyen Keizer
 • Kaiser behield zijn Rolex tot aan zijn dood (1977)
 • Zeldzaamste model van de 6062 serie (3 links)
 • 18K geel goud
 • Diamant elementen op de volle uren (uniek)
 • Rolex kroon verschoven om ruimte te maken voor diamanten (uniek)
 • Drievoudige kalender met maanfaseweergave

Bao Dai Referentie 6062 in detail: Close-ups

“The Legend” Daytona Oyster Reference 6263 – $3.7m.

 • Model: “The Legend” Daytona Oyster Referentie 6263
 • Verkocht voor: Bijna 3,718 miljoen dollar

Deze geelgouden Daytona, geproduceerd in 1969, is een van de vroegste 6263-modellen ooit gemaakt. “The Legend” Daytona Oyster Reference 6263 is een echt Paul Newman origineel.

Onder horlogeverzamelaars werd jarenlang gediscussieerd over het bestaan ervan, zoals zijn bijnaam “De Legende” doet vermoeden. De verkoopprijs van 3,718 miljoen dollar was uiteindelijk 3x hoger dan de eerder bestelde schatting van de Daytona. Het werd uiteindelijk geveild in Genève in 2017.

Daytona Oyster Reference 6263 in detail: Close-ups

Daytona 6263 Fonds – ongedragen origineel

“De Neanderthaler” Daytona Reference 6240 – $3m.

 • Model: “De Neanderthaler” Daytona Reference 6240
 • Verkocht voor: Bijna 3,01 miljoen dollar

3,01 miljoen dollar voor de Daytona Reference 6240, nog een record voor Rolex-horloges. “De Neanderthaler” bereikte zo’n hoge aankoopprijs vooral vanwege zijn oversized subdials en ongewone kleurencombinatie. Dit horloge met een “Pre-Paul Newman” wijzerplaat (vandaar de bijnaam “Neanderthaler”), gemaakt in 1966, is de eerste Cosmograph met schroef-down chronograaf pushers, een detail dat de waterdichtheid van het uurwerk verbeterde.

De Neanderthaler” werd in mei 2017 in Genève geveild.

Deze wijzerplaat toont een kleurenschema dat we nooit meer hebben gezien in de productie van Rolex-horloges. Dit Rolex-model is een zeer interessant en evenzeer historisch belangrijk object van verlangen voor verzamelaars. Het roestvrij stalen chronograaf polshorloge heeft een unieke zwarte en witte wijzerplaat in de “Pre-Paul Newman” stijl, zoals eerder beschreven. Met oversized registers en zwarte buitensecondenmarkeringen op een witte baan, een uniek stuk.

Bovendien zijn de verhoudingen net zo individueel en uniek dankzij de oversized subdials die bijna de buitenste witte secondewijzer raken. Cosmografen met oversized registers staan nu bekend als “grote ogen”. Deze lay-out is echt anders dan alles wat de markt eerder heeft gezien.

 • Kleurenschema dat nooit op deze manier werd verwerkt
 • Interessant en historisch relevant voor verzamelaars
 • Zeldzame blik: “Pre-Paul Newman” wijzerplaat

“De Neanderthaler” in detail: Close-ups

Antimagnetique Reference 4113 – $2.5m.

 • Model: Antimagnetique Reference 4113
 • Verkocht voor: 2,466 miljoen dollar.

Rolex is al sinds de jaren 1930 een actieve sponsor van race-evenementen en heeft het Antimagnetique horloge aan een selecte groep raceteams en coureurs gegeven. Een echte zeldzaamheid, van dit horloge zijn er slechts 12 gemaakt. Vandaag bestaan er nog 8 stukken. Omdat dit horloge nooit in het openbaar te koop was, was het zeer gewild bij verzamelaars en werd het in 2016 verkocht voor bijna 2,5 miljoen dollar.

Net als het absolute topmodel, de Cosmograph Daytona van Paul Newman voor 17,7 miljoen dollar, is ook dit model bijzonder populair bij autosportfans. Dit stuk van $17,7 miljoen is de duurste Rolex ooit verkocht.

Een paar details over het horloge: De 44-mm wijzerplaat van dit in 1942 gemaakte horloge is gezet in roestvrij staal. U zult verhoogd Arabisch roségoud vinden met een subtiel patina. De bezel (omtrek van de wijzerplaat) is hoogglans gepolijst en contrasteert schitterend met de kast.

 • Modelreeks uit de jaren 1930; Antimagnetique uit 1942
 • Exclusief voor geselecteerde raceteams en coureurs
 • Slechts 12 stuks werden geproduceerd

“Oyster Sotto” Cosmograph Daytona Reference 6263 – $2m.

 • Model: “Oyster Sotto” Cosmograph Daytona Referentie 6263
 • Verkocht voor: 2,036 miljoen dollar.

De “Oyster Sotto” is een echt hoogtepunt. Glans, schittering en toch de typische, robuuste Rolex-stijl. Deze roestvrijstalen chronograaf uit 1969, met zijn Paul Newman wijzerplaat in chocoladebruin, die naar Rolex-normen tropisch is, en zijn rode minutenweergave. Een echte zeldzaamheid.

De “Oyster Sotto” overschreed aanzienlijk de raming op de Phillips veiling in mei 2016. Aan het eind van de veiling bracht het de verkoper 2,036 miljoen dollar op, inclusief veilingkosten.

“Oester Sotto” in detail: Close-ups

Roestvrij staal referentie 6062 – $2m.

 • Model: Roestvrij staal referentie 6062
 • Verkocht voor: $1.988.000

Het roestvrij staal is van dezelfde modelserie (Referentie 6062) als de beroemde “Bao Dai” op de tweede plaats in de Rolex ranglijst. 1 van de 3 modellen die ook de maanfase weergeven, een relatief duur mechanisme dat voorbehouden is aan meer design horloges.

Experts schatten dat de Stainless Steel slechts 200 tot 300 geproduceerd werd, de hybride van waterdichte Oyster kast en kalender maanfasen kostte daarom $1.988.000 op de laatste veiling.

Marlon Brando’s GMT Master – $1.9m.

 • Model: GMT-Master van Marlon Brando
 • Verkocht voor: $1.952.000

Deze GMT-Master uit 1972 (Referentie 1675), gedragen door Marlon Brando tijdens de opnames van “Apocalypse Now”, werd uiteindelijk verkocht voor $1,952 miljoen na een 15 minuten durende biedingsoorlog waarin het horloge de oorspronkelijke schatting ver overschreed!

De GMT-Master met zwarte wijzerplaat en band is ook opmerkelijk omdat Brando de bezel (omtrek van de wijzerplaat) verwijderde op verzoek van regisseur Francis Ford Coppola, zodat de schittering niet te veel aandacht zou trekken op het horloge tijdens de scènes van kolonel Kurtz. Brando heeft ook zijn naam in de achterkant van het horloge gekerfd.

 • Model van 1972
 • Gedragen door Hollywood legende Marlon Brando tijdens de opnames van “Apocalypse Now”.
 • Marlon Brando kerfde zijn naam op de achterkant
 • Bezel verwijderd voor meer schittering in scènes

Roestvrij staal Referentie 4113 en Roze Goud Referentie 6062 – $1.9m.

 • Model: Roestvrij staal Referentie 4113 en Roze Goud Referentie 6062
 • Verkocht voor: 1,945 miljoen dollar elk.

Beide horloges, de Stainless Steel Reference 4113 en Pink Gold Reference 6062, verkochten op dezelfde dag op dezelfde veiling in november 2019 in Genève voor dezelfde prijs, precies 1,945 miljoen dollar per stuk.

De oversized 1942 roestvrij stalen chronograaf is 1 van slechts 12 exemplaren in de 4113 serie.

Tip. Phillips Veilinghuis

Waar worden de duurste, zeldzaamste en meest exclusieve luxehorloges ter wereld aangeboden? Dit is hoe het veilinghuis Phillips (Genève) de zeldzaamste horloges ter wereld vindt en verkoopt: