Huidverzorging voor mannen: de beste tips en trucs tegen rimpels, (scheer)vlekken en donkere kringen onder de ogen

Huidverzorging voor mannen – Het cliché dat mannen en huidverzorging in twee verschillende werelden thuishoren, is veel te hardnekkig. Maar ook mannen hebben te maken met huidproblemen zoals puistjes, donkere kringen en rimpels. Hoewel grijs haar en lachrimpels er bij mannen best sexy uitzien, maakt een goede verzorging een man tegelijkertijd ook aantrekkelijker. Ontdek hoe je een echte man kunt zijn en een stralende huid kunt krijgen met de juiste huidverzorgingsproducten en ingrediënten zonder naar aardbeien en suikerspin te ruiken.

Huidverzorging tegen puistjes: schone jonge huid

Vooral op jonge leeftijd tijdens de puberteit, maar ook daarna, kwellen velen zichzelf met ongewenste puistjes. Deze zijn niet alleen visueel storend voor sommigen, maar kunnen ook pijnlijk worden in de vorm van cysteuze acne en vereisen behandeling door dermatologen. Heb je ook problemen met puistjes? Dan vertellen we je wat de beste ingrediënten zijn om je pukkelige huid tot in de poriën te reinigen en snel van de ongewenste gasten af te komen.

Vooraf moet worden gezegd dat puistjes niet betekenen dat u onhygiënisch of onverzorgd bent. Puistjes kunnen veel verschillende oorzaken hebben, zo kan voeding leiden tot meer huidproblemen. Hormonale veranderingen kunnen ook de oorzaak zijn van ongewenste huidproblemen. Het is belangrijk dat u zich goed voelt in uw lichaam en niet verwacht dat u met een normale huidverzorging van al uw problemen afkomt.

Als u uw huidproblemen toch wilt bestrijden met huidverzorgingsproducten en een beetje verlichting wilt brengen bij ontstekingen, volg dan deze tips:

 • Was uw gezicht elke avond met water om vuil en restjes te verwijderen.
 • Probeer je gezicht zo weinig mogelijk aan te raken
 • Zorg voor een evenwichtige voeding

Producten die een puistjesvrije huid beloven

Om van puistjes op je gezicht en schouders af te komen, bieden verschillende merken een heleboel opties om je huid te reinigen. Als u een product koopt, let dan op claims als ‘niet-comedogeen’. Maar bepaalde ingrediënten zijn ook echte puistjeskillers. Drie ingrediënten die je helpen van het ongemak af te komen zijn:

 • Clay
 • Salicylzuur
 • Benzoylperoxide

Klei is een natuurlijke stof die overtollig talg van de huid verwijdert en haar tevens mat en egaal maakt. Vervelende puistjes worden uitgedroogd en het gezicht straalt. Belangrijk na gebruik van producten met klei – Gebruik een vochtinbrengende huidcrème.

Salicylzuur is de absolute klassieker als het gaat om de bestrijding van puistjes. Veel producten in drogisterijen, apotheken en parfumerieën bevatten dit ingrediënt, dat de huid chemisch exfolieert en dode huidcellen verwijdert uit zelfs de kleinste poriën. Ook hier is het raadzaam na gebruik een vochtinbrengende crème aan te brengen.

Benzoylperoxide wordt vaak gebruikt bij de behandeling van acne en is een zeer effectief middel tegen puistjes, dat echter niet zonder bijwerkingen is. Daarom is het raadzaam een dermatoloog te raadplegen alvorens geneesmiddelen met dit bestanddeel te gebruiken.

Verzorging voor mannen tegen donkere kringen onder de ogen

Na lange nachten feesten en werken achter de computer krijg je vaak donkere kringen in je gezicht. Hoewel donkere kringen natuurlijk ook genetisch bepaald zijn, zijn er toch manieren om de ongewenste tekenen van slapeloze nachten gemakkelijk te bestrijden. Verkoelende oogverzorgingsproducten met cafeïne of hyaluronzuur zijn bijzonder effectief.

Hyaluron maakt de huid voller door ervoor te zorgen dat de cellen meer vocht opslaan. Cafeïne zorgt voor een wake-up kick die de huid verleidt tot een nieuwe gloed en helpt ook tegen die vervelende donkere schaduwen.

Eenvoudige trucs tegen donkere schaduwen onder de ogen – Video

s Morgens, na het opstaan, is het beste moment om iets te doen aan die vervelende donkere schaduwen en de dag fris te beginnen. Er zijn verschillende mogelijkheden om er frisser uit te zien en een uitgeruste indruk te maken. De methode waarbij koele groene of zwarte theezakjes op de donkere kringen worden gelegd, is bijzonder geliefd om ze snel te bestrijden.

Maar lepels uit de vriezer hebben ook een verkoelend effect dat de huid onder het oog voller maakt en wallen rond het oog vermindert. Dit garandeert een fris uiterlijk als u opstaat.

Tot slot een tip voor de allerdappersten, want het cliché dat make-up voor vrouwen is, is nog steeds niet helemaal uitgebannen. Oogkringen kunnen gemakkelijk worden bedekt met concealer en camouflage. Al met al zijn camouflagestiften een niet te onderschatten wondermiddel tegen oneffenheden in het gezicht.

 • Koeling verzorging en huismiddeltjes
 • Omslag opties
 • Geschikte verzorgingsproducten

Anti-rimpelverzorging voor mannen: anti-veroudering en gelaatsverzorging

Na een bepaalde leeftijd zijn vrouwen noch mannen beschermd tegen de ontwikkeling van rimpels. Daarom maken mensen zich al snel zorgen over hoe ze rimpels acuut kunnen verminderen. Helaas is de waarheid dat de beste anti-rimpel verzorging preventieve actie is. De beste tijd om rimpels te bestrijden is wanneer u jong bent.

Rimpels zijn het gevolg van het feit dat de huid haar elasticiteit verliest en niet langer volledig uitgerekt ligt over de onderliggende spieren, pezen en botten. Maar niet alleen een verminderde elasticiteit, maar ook een gebrek aan vochttoevoer en invloeden van buitenaf zorgen voor vroegere rimpelvorming en onaangename rimpels die iedereen wil vermijden.

Zelfs in het dagelijks leven zijn er eenvoudige maatregelen die u kunt nemen om de vorming van rimpels te vertragen en uw huid er jong te laten uitzien. De eerste stap is om goed gehydrateerd te blijven. Dit betekent dat je extra moet drinken, zelfs na het sporten. Bovendien vormen vochtinbrengende crèmes een beschermende film op uw huid die het verlies van water door de buitenste huidlaag beperkt.

De Top 3 Gezichtscrèmes voor Mannen

Het belangrijkste voor de rijpere huid is de juiste vochtinbrengende crème. Dit kan ervoor zorgen dat uw huid minder snel haar elasticiteit verliest en lang soepel blijft. Vochtinbrenging is ook goed voor gezond, dik gezichtshaar. Als u uw huid lang glad wilt houden en ook iets voor uw baard wilt doen, zijn de volgende producten een kijkje waard:

 • Dior Homme Demo System Verstevigende Verzorging
 • Boy de Chanel Hydratant Fortifiant
 • Lancome Men Génific HD Serum

Huidverzorging en baard: vol gezichtshaar zonder scheerpuistjes

Zoals reeds gezegd, kan gezichtsverzorging ook gunstig zijn voor glad gezichtshaar. Zacht, goed verzorgd baardhaar is ook aangenaam voor partners om een kriebelende ervaring te vermijden. Naast de bekende baardoliën, die de laatste jaren steeds meer aandacht krijgen, kan ook hoogwaardige huidverzorging wonderen doen. Als je meer wilt weten over baardverzorging, kun je hier alles vinden over gezichtsbeharing bij mannen:

Voorkom scheerpuistjes door zachtjes te scheren

Typische problemen na het scheren zijn puistjes en scheerbrand. Deze vinden hun oorsprong in een verkeerde scheertechniek of ongeschikt gereedschap. Met de volgende trucs, hoef je je geen zorgen te maken over scheerbrand en puistjes:

 • Scherp, schoon scheermesje
 • Royaal gebruik van scheerschuim of -gel
 • Gebruik van een antibacteriële aftershave of gezichtscrème