Herenmode: hoe T-shirts een statement maken

“Kijk me in de ogen en ik zal je zeggen wat voor iemand je bent” – zulke en soortgelijke uitspraken ben je in de loop van je leven zeker tegengekomen. Wat hiermee wordt bedoeld is dat de ene persoon de andere snel doorziet en beoordeelt. In feite is de eerste indruk die iemand krijgt vaak ook de meest omvattende. Deze eerste indruk omvat ook de visuele component, die vooral afhangt van de stijl van de kleding. Vooral uit bovenkleding kunnen conclusies worden getrokken over iemands karakter. In dit artikel kunt u ontdekken welke T-shirts voor mannen speciale statements maken en wat ze over u onthullen.

Welke T-shirts vallen op in de mannenmodewereld?

Een blik op de laatste modebladen laat zien dat de trend gaat in de richting van grillige kleuren en vormen. Er is in principe geen limiet aan creativiteit. T-shirts met franjes die doen denken aan een cowboy look zijn bijzonder opvallend. Deze onderscheiden zich niet zelden qua kleur van de rest en zijn dus de ultieme blikvanger. Bovendien is er een verandering in de mode te zien die de oudere generaties terugvoert naar de jaren 80. Poloshirts, spijkerjasjes en wortelbroeken zijn terug en erg in de mode.

Naast effen T-shirts met een opvallende kleur, zijn er ook veel prints op T-shirts die de interesses van de drager laten zien. Dit betekent bijvoorbeeld T-shirts met de favoriete band of game. De nadruk ligt hier op de band of het spel zelf, waardoor buitenstaanders een eerste indruk krijgen van hobby’s en interesses.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Wie draagt wat?

Zoals op vele andere terreinen van het leven is ook in de modewereld alles mogelijk. Er is dus geen regel over wie een bepaalde stijl van kleding niet mag dragen. Toch is er een duidelijke tendens als het gaat om het gebruik en de draagbaarheid van fanartikelen. Printshirts worden vaak gezien bij concert- en festivalgangers omdat zij hun favoriete band willen steunen en zich meer met hen verbonden willen voelen. Bovendien worden deze overhemden steeds vaker in grote steden gedragen omdat de culturele diversiteit daar beter zichtbaar is.

Als men een clichématige blik werpt op golf, vindt men daar poloshirts bij meer dan de helft van de spelers. Deze absorberen goed lichaamsvocht en bieden een combinatie van casual wear met een klein beetje elegantie. Met betrekking tot de huidige trends is het echter ook hier duidelijk dat een veralgemening niet mogelijk is, omdat poloshirts ook vaak en graag elders in het dagelijks leven worden gedragen.

Welke T-shirts zijn het populairst bij mannen?

Kleding is divers en biedt de drager verschillende toepassingsmogelijkheden. Toch blijft één type T-shirt duidelijk op de eerste plaats staan: het T-shirt met een ronde hals. Dit kan dicht bij de hals eindigen, maar kan ook meer huid tonen. In de regel zijn dit effen overhemden die vooral in de zomer populair zijn vanwege hun losse snit.

Deze T-shirts zijn echter ook te vinden in fanartikelen en veel bedrukte shirts, zodat de dragers de meerderheid van alle mannen zijn.

In zekere zin vertegenwoordigt elk T-shirt een stukje karakter, zodat zelfs de eerste blik kan beslissen over toekomstig contact.

De hype rond band shirts: John Lennon, Mick Jagger & Co.

Vroeger waren ze een eerbetoon van fans aan hun muzikale idolen, vandaag zijn ze een trendy must-have: bandshirts. Na een korte pauze genieten ze weer grote populariteit en worden ze nu met veel stijl gestyled. Maar wie zijn de rocklegendes wier gezichten, namen en handtekeningen op de shirts te vinden zijn? Hier presenteren we de drie meest succesvolle bands aller tijden.

The Beatles: Britse rockband met wereldwijde successen

De vier Britten worden nog steeds beschouwd als de best verkopende artiesten aller tijden. Ze brachten niet alleen wereldwijd een revolutie teweeg in de pop- en rockmuziek, maar wonnen ook verschillende multi-platina awards en produceerden verschillende studioalbums en films. Hun internationale tournees waren altijd uitverkocht en zelfs de nieuwe generatie is nog steeds bekend met de naam. Tot de bekendste hits van de band behoren de songs “Let it Be”, “Hey Jude” en “Yesterday”. Je kunt de videoclip van de laatste hier zien:

The Rolling Stones: Vijf Amerikanen herdefiniëren rock’n’roll

De band, bestaande uit frontman Mick Jagger, bassist Bill Wyman, drummer Charlie Watts en gitaristen Keith Richards en Brian Jones, ging de muziekgeschiedenis in als een begenadigde rock’n’roll band. Met hun op blues gebaseerde muziek herdefinieerden ze het genre rock in de jaren 60. In vergelijking met hun Britse tegenhanger, de Beatles, bleef de band decennia later actief en bleef zelfs optreden na de dood van gitarist Brian Jones.

Pink Floyd: Muzieklegendes van de Hall of Fame

Tijdens de zes decennia van hun muziekcarrière heeft Pink Floyd meer dan 15 studioalbums uitgebracht en bijna 300 miljoen platen verkocht. Zo is de vierkoppige band nog steeds een van de meest succesvolle bands aller tijden en is houder van verschillende records. Hun concertalbum ‘The Wall’, bijvoorbeeld, wordt beschouwd als het best verkochte dubbelalbum aller tijden. Onder leiding van frontman Syd Barett behoorde de band oorspronkelijk tot de psychedelische rockbeweging. In de loop der jaren veranderde hun muziekstijl echter en werden de teksten ook politieker.