De perfecte date thuis: Romantische films voor mannen – De top 3

Wie van ons houdt er niet van: een gezellige avond thuis met een romantisch diner bij kaarslicht, goede wijn en natuurlijk … een boeiende film. Terwijl vrouwen meestal met hun geliefden naar romantische klassiekers als Romeo en Julia willen kijken, geven mannen meestal de voorkeur aan een andere film. Maar wacht – er zijn ook aangrijpende liefdesfilms vol liefdesverdriet, hartstochtelijke kussen en hartverscheurende liefdesverklaringen aan onze geliefden. Om de romantische avond op de bank tot een compleet succes te maken, hebben wij hier de beste romances voor u op een rijtje gezet, waar ook uw geliefde van zal genieten.

Romantiek, komedie of horror – het favoriete genre van de man

Een blik op de cijfers maakt het duidelijk: mannen en vrouwen zijn niet zo eensgezind over hun favoriete genres. Uit een enquête van Statista blijkt dat mannen in hun vrije tijd het liefst naar actie- en komediefilms kijken. Avonturenfilms zoals Indiana Jones zijn ook erg populair bij mannen. En hoe zit het met romantische films? Zij delen een van de laatste plaatsen in de rangschikking met horrorfilms. Terwijl 77% van de vrouwen de voorkeur geeft aan romantische liefdesverhalen, doet slechts 55% van de mannen dat. Dit betekent echter niet dat een romantisch avondje op de bank hier moet worden afgezegd: Het genre van de romantische komedies is in feite voor beide geslachten verder gevorderd dan het meer traditionele romantische drama.

Chaotische liefdesverhalen met een Hollywood cast

Opdat onze mannen zich tijdens een romantische filmavond niet zouden vervelen, mogen een beetje actie en chaos niet ontbreken. Of het nu onverwachte liefdesdriehoekjes, hete bedscènes of geestige versierzinnen zijn – deze films zullen elke man bevallen. Bekijk de trailers exclusief.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Friends with Benefits met Mila Kunis en Justin Timberlake

Headhunter Jamie overtuigt Dylan, een tot dan toe onbekende niet-New Yorker en art director, om naar New York te verhuizen voor een nieuwe baan. Het duurt niet lang voor wat ooit een professionele relatie was, verandert in iets serieuzers: een flash mob en een paar drankjes later besluiten ze allebei hun respectieve sluimerende seksleven nieuw leven in te blazen en een ongevoelige seksrelatie overeen te komen. Bekijk de trailer van de romantische komedie hier.

Silver Linings met Bradley Cooper en Jennifer Lawrence

Hoewel deze bekroonde film niet in de categorie van de romantische komedies valt, heeft hij ondanks zijn eersteklas acteurs en diepzinnig plot altijd een grote populariteit genoten. Zo ontmoeten de manisch-depressieve Pat en de emotioneel onstabiele Tiffany elkaar in een restaurant en begint een turbulente vriendschap. Natuurlijk vertellen we nog niet hoe deze twee in een ingewikkelde driehoeksverhouding terechtkomen en wat het geheel met een danswedstrijd te maken heeft.

High Fidelity met John Cusack in de hoofdrol

Platenwinkel eigenaar Rob Gordon is het zat. Als hij naar zijn mislukte relaties kijkt, merkt hij op: zijn leven is saai en vol escapades en eentonigheid. Zijn enige sprankje hoop: De zangeres Marie de Salle. Maar zelfs dat is snel vergeten wanneer Robs oude vlam Laura zich opnieuw aan hem aankondigt. En plotseling ontmoet hij een tijdschrift redacteur waar hij nu een oogje op heeft. Eén ding is zeker: Chaos is hier onvermijdelijk.