CO2-pistool en alarmschot: Beveiliging voor huis en flat?

De statistieken maken één ding duidelijk: de vergunning voor kleine vuurwapens wordt steeds populairder. Veel mensen voelen zich thuis onveilig en willen zich kunnen verdedigen in geval van berovingen en inbraken. Niet iedereen wil een groot pistool kopen en meteen een wapenvergunning halen, velen willen gewoon het gevoel van veiligheid, daarom neemt ook de verkoop van CO2- en luchtpistolen toe. Pepperspray en alarmsystemen zijn voor velen niet langer voldoende als het gaat om de bescherming van de eigen vier muren. Vandaag willen we nader ingaan op het onderwerp alarmpistolen en op CO2- en luchtpistolen. Waarom nemen steeds meer mensen een vergunning voor kleine vuurwapens?

Beveiliging van woningen tegen inbraak

Voor alleenstaanden, alleenstaanden, ouderen, maar ook voor gezinnen, ligt de nadruk op bescherming. Met een toenemend aantal inbraken en veel negatieve krantenkoppen neemt de behoefte aan beveiliging toe. Die goeie ouwe pepperspray is niet meer genoeg voor veel mensen, ze willen een pistool. Alleen al om afstandsredenen kan een pistool natuurlijk veel doeltreffender zijn dan een handvuurwapen, en het is ook een groter afschrikmiddel voor inbrekers. In principe zijn er twee verschillende types, zolang we het over kleine wapens hebben.

Tip van de redactie: goedkoop pistool, diabolo en stalen kogel

Aan het winkelen voor diabolo’s en stalen kogels tegen een spotprijsje? Hier zijn de prijshamers en koopjes voor 4,5 mm en 6 mm pistolen in een oogopslag: Diabolo & Stalen Kogel!

Nieuw in het tijdschrift! CO2 pistool Blowback (BB) 6mm: Het alternatief dat u goedkoop op Ebay kunt kopen, onze 5 prijstips voor 6mm CO2 pistolen.

Alarmpistolen en de vergunning voor kleine vuurwapens

Wie in Duitsland een blanco pistool wil kopen, heeft een kleine wapenvergunning nodig voor de geoefende omgang met het pistool.

Alarmpistolen zijn zo gemaakt dat de loop niet geschikt is voor het afvuren van projectielen. Modellen die in Duitsland met vergunning kunnen worden gekocht, kunnen dus niet tot een echt wapen worden omgebouwd. De situatie is heel anders met veel alarmpistolen uit andere landen; zij zijn gewoon zo gemaakt dat een klein stukje metaal de loop binnenin blokkeert. Door de loop te deblokkeren, is het pistool weer bewapend en kunnen normale standaard projectielen worden gebruikt.

Deze modellen zijn verboden in Duitsland!

Afschrikpistolen moeten altijd in een wapenwinkel worden gekocht, omdat ze ook moeten worden geregistreerd. Als u geen vergunning voor een klein vuurwapen wilt krijgen, kunt u vaak CO2-luchtpistolen gebruiken als afschrikmiddel.

CO2-pistolen zonder wapenvergunning

In Duitsland zijn alle CO2-luchtpistolen met een vermogen tot 7,5 joule vrij te koop. Iedereen die 18 jaar oud is, kan zo’n wapen kopen. De wapens zijn vrij verkrijgbaar omdat ze potentieel veel minder schade aanrichten dan een schrikwapen. De kleine diabolo’s zijn slechts 4,5 mm groot en wegen slechts een halve gram. Zij ontwikkelen weinig kinetische energie om veel schade aan te richten, bijvoorbeeld in geval van zelfverdediging. De situatie is heel anders met alarmpistolen; wanneer zij van dichtbij worden afgevuurd, bijvoorbeeld in het gezicht, kunnen zij zware verwondingen veroorzaken.

Voor de beveiliging van hun eigen huis nemen veel gezinnen daarom hun toevlucht tot CO2-pistolen. In geval van zelfverdediging zouden zij uiteraard geen doeltreffende tegenverdediging mogelijk maken, maar in geval van twijfel kunnen zij helpen om waardevolle seconden te winnen.

Bij gevaar: probeer niet frontaal in te grijpen, aanvallen is hier niet de beste verdediging. Een paar kostbaarheden zijn niets vergeleken met je gezondheid.

Als u zich preventief wilt beschermen, kunt u ook een alarmsysteem gebruiken.

Alarmsysteem: Beveiligingstechnologie voor huis en flat

Om te voorkomen dat gevaarlijke situaties ontstaan, laten steeds meer gezinnen een alarmsysteem installeren in hun appartement of huis. Alarmsystemen bieden het grote voordeel dat zij tegenwoordig een grote ontwikkeling hebben doorgemaakt dankzij de moderne technologie en de bijna real-time gegevensoverdracht. Vandaag kunt u als huiseigenaar elke camera rechtstreeks vanaf uw smartphone oproepen, zodat u overal ter wereld kunt zien wie er aanwezig is. Zo kunt u altijd zien wie uw woning betreedt, wie er voor uw deur staat, u kunt zelfs rechtstreeks met de persoon praten, zodat u de indruk krijgt dat u zelf thuis bent.

Huisbeveiliging: Directe aansluiting van het alarmsysteem van de politie

Wist je dat? Veel moderne alarmsystemen zijn tegenwoordig rechtstreeks verbonden met de politie, zodat u in gevaarlijke situaties onmiddellijk informatie krijgt, u niet eens de politie hoeft te bellen en misschien zelfs even in de wacht wordt gezet. Vooral in echte gevaarlijke situaties bespaart u als huiseigenaar kostbare seconden.

Afhankelijk van de prijsklasse en de investering verschillen de verschillende modellen alarmsystemen. Als u meer over dit onderwerp wilt lezen, kunt u hier een geweldig artikel vinden over huisalarmsystemen.

Inboedelverzekering

Hoe eenvoudig het ook klinkt, niet iedereen sluit een inboedelverzekering af. Met een inboedelverzekering kunt u voorzorgsmaatregelen nemen voor een absolute noodsituatie. Zo kunt u uitsluiten dat vernielde of gestolen meubelen tot een financiële ruïne zullen leiden. Daarom is de inboedelverzekering een van de belangrijkste particuliere verzekeringen die u zowel als eigenaar als huurder moet afsluiten.

Wapenvergunning en wapentransport

Als u nog geen wapenvergunning hebt, maar wel een CO2-pistool wilt kopen, vindt u hier enige informatie over het kopen en vervoeren van vuurwapens.

In principe heeft u, zoals beschreven, geen aparte wapenvergunning nodig om een CO2-pistool te bezitten. Het enige wat nodig is, is een identiteitskaart en de leeftijd van 18 jaar. Met deze identiteitskaart kan men dan in elke wapenwinkel een pistool kopen, dat op naam van de betrokkene zal worden geregistreerd. Als je het pistool hebt gekocht, kun je terug naar huis.

Wie zijn wapen in een onlineshop koopt, heeft natuurlijk geen problemen, want het komt rechtstreeks bij hem aan de deur en wordt dus rechtstreeks aan de eigen vier muren overhandigd en komt niet in handen van het publiek. Voor degenen die nog naar huis moeten rijden, geldt het volgende:

  • CO2-pistool mag na aankoop worden meegenomen (aankoopbewijs bewijst aankoopdatum/tijdstip)
  • Wapens moeten altijd gescheiden van munitie en capsule worden opgeborgen, een aparte kist wordt aanbevolen

CO2-pistool in de auto en in het openbaar

Na de aankoop van het wapen, is het altijd belangrijk om te overwegen: Is het openbare of privé-ruimte?

Een CO2-pistool mag niet in de openbare ruimte worden gedragen!

Als u uw wapen toch van A naar B vervoert, moet u ervoor zorgen dat het wapen in de koffer opgesloten zit, zoals u deed toen u het in de wapenwinkel kocht, en vooral: dat het niet klaar ligt om te overhandigen! De beste plaats is in de kofferbak, ver weg van de bestuurder. Bovendien moeten de munitie en de capsules afzonderlijk worden opgeborgen, bijvoorbeeld in een rugzak op de achterbank van het voertuig.

Veiligheid is een topprioriteit voor veel gezinnen, maar ook voor singles. Als u besluit een pistool te kopen, wilden wij u vandaag een paar goede tips geven. Als u nu geïnteresseerd bent in de aankoop van een CO2 pistool, hebben wij hier enkele interessante artikelen voor u:

CO2-pistolen, diabolo & stalen bal in de test

Voor degenen die nu alles gezien hebben, maar toch voor een kleiner pistoolmodel willen kiezen, zijn hier de laatste reviews van twee echt geweldige modellen. Een daarvan is de Glock 17, “ideaal voor gezinnen”, omdat hij door verschillende mechanismen zeer goed beschermd is tegen onbedoeld gebruik. Zelfs als veiligheid de hoogste prioriteit heeft, kan het in de loop der jaren altijd gebeuren dat een kind het wapen in handen krijgt. Zelfs al is het maar een kort moment van onachtzaamheid! Lees hier meer over:

Als u plezier wilt beleven aan het schieten, hebben wij het innovatieve herlaadsysteem van de Sig Sauer P226 getest! Terwijl je bij andere CO2 pistolen de CO2 capsule met de hand moet herladen en vaak zelfs een stuk gereedschap zoals een inbussleutel nodig hebt, heb je hier een absoluut innovatief en natuurlijk ook gepatenteerd snellaadsysteem. Hierdoor kunt u de CO2 capsules in slechts 2 seconden verwisselen. Het bijbehorende magazijn met zijn dubbelzijdige loop kan direct na het opnemen van de eerste pagina opnieuw worden gebruikt. U kunt mijn recensie hier vinden:

Online wapens kopen tegen een redelijke prijs? Afhankelijk van het feit of u voor het eerst een pistool koopt of al een verzameling hebt, is het de moeite waard om naar uw plaatselijke wapenwinkel of naar online winkels te gaan. Als u voor het eerst een wapen koopt, is het de moeite waard om naar de wapenwinkel te gaan, omdat u de modellen kunt testen en ervaring kunt opdoen bij de verkoper. Als wapenbezitter die zijn collectie wil uitbreiden, is het daarentegen de moeite waard om naar online winkels te kijken, omdat u hier geld kunt besparen. Lees hier meer:

Wil je meer weten over diabolo’s en BB stalen kogels? Wij hebben alle verschillende types voor u bekeken en laten u zien of het de moeite waard is om over te stappen op types als de “Terminator” of de “Barracuda” of dat het de moeite waard is om bij het goede oude standaardmodel te blijven, de platkop diabolo! Wist je dat al? Als u met uw Diabolopistool ook op hellingen schiet, zullen de groeven in de loop afbreken, waardoor de baan van de Diabolos instabieler wordt en de miknauwkeurigheid eronder zal lijden. Als u meer wilt weten over dit onderwerp, lees er dan hier alles over: