De Baard Gids – Alles over verzorging, stijlen & trends

Niet alleen de styling en verzorging van het lichaam en het haar van de man spelen een belangrijke rol in de verzorgingsroutine, maar ook de verzorging van het gezichtshaar, namelijk de baard. Met een goed verzorgde baard geven veel mannen uitdrukking aan hun individuele stijl en completeren zij de perfecte look, of het nu ‘s avonds is of voor overdag. De verzorging van een baard vereist echter een zekere kennis, die men zich in de loop van de tijd eigen kan maken of die met tips van een barbier in zijn routine kan worden opgenomen. Er zijn veel verschillende manieren om je baard te verzorgen en honderden stijlen, zodat je je baard kunt afstemmen op je look. We laten je zien hoe je je baard perfect kunt verzorgen, welke stijlen nu in zijn en hoe ook jij binnenkort de dag door kunt komen met een perfect gestylde baard.

Mannelijke baard – Waar zijn de verschillen?

Altijd zijn de meest uiteenlopende stijlen in de mode, die in de loop der decennia steeds weer opvallen. Van volle baarden tot snorren, je ziet steeds weer andere looks. Maar niet alle mannen hebben een sterke baardgroei, sommige zelfs helemaal niet, maar bij baardgroei komt vaak veel geduld kijken en het wordt sterker naarmate je ouder wordt. Maar een geschoren gezicht is ook altijd trendy en wordt vaak zelfs als professioneler beschouwd. Want het is vaak te wijten aan een gebrek aan verzorging van het gezichtshaar of verkeerd gekozen stijlen dat je baard er niet precies zo uitziet als je hem elke dag op tv of Instagram ziet.

De juiste verzorging voor je baard – Video

Het vergt veel onderhoud om een goed uitziende baard te houden. Niet alleen moet hij regelmatig worden getrimd om er goed uit te blijven zien, maar ook verzorgingsproducten zoals baardshampoos en -olie zijn nodig om een verzorgde baard te hebben. Bekijk deze video en ontdek hoe je je baard goed kunt verzorgen, welke producten je het beste kunt gebruiken voor jouw stijl en hoe je hem in de loop van de tijd in vorm kunt houden:

Video: Verschillende stijlen afhankelijk van gezichtsvorm

Of je baard er nu goed uitziet of niet, het maakt niet uit als je niet de juiste stijl voor je gezicht kiest. Kiezen uit de honderden stijlen die ik in de loop der jaren populair heb gemaakt, kan moeilijk zijn, want naast de juiste baardgroei heb je ook de juiste gezichtsvorm en de juiste stylingproducten en -methoden nodig om je baard er goed uit te laten zien. Of je een snor of een driedaagse baard moet dragen, hoe je je stijl moet verzorgen en welke producten en methoden je nodig hebt om ‘s morgens voor de spiegel de juiste stijl te krijgen, zie je in deze video:

Hoe versnelt u de groei van uw baard

Veel mannen willen helemaal geen baard laten groeien, of zijn ontevreden over de snelheid waarmee hun gezichtshaar groeit. Er zijn een aantal tips en trucs om je baardgroei te stimuleren, zodat je je uit kunt leven met een verscheidenheid aan stijlen. Of je nu werkt aan een volle baard, of een baard van drie dagen wilt. In deze video laat Alex Costa zien hoe je op natuurlijke wijze de baard kunt laten groeien die je altijd al wilde:

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV