Sebastian Schmidt Interview: All-round ontwerper, Instagrammer en chef-kok – De moderne man

Sebastian Schmidt Interview – Afgestudeerd in het Duits en nu wereldberoemd als allround ontwerper? De moderne man doet de harten van alle vrouwen sneller slaan. Maar misschien ook die van mannen? Als hondenliefhebber reist hij dan wel de wereld rond met zijn teef, maar hij vliegt alleen in vliegtuigen en niet met zijn houding. Als down-to-earth influencer, designer, fotograaf en chef-kok laat hij zijn volgers delen in zijn leven. Via Instagram en zijn eigen blog laat hij mensen zien waar ze voor weinig geld toch een onvergetelijke vakantie kunnen beleven op de mooiste plekken ter wereld.

Portret Sebastian Schmidt: Banen, Familie & Vrije tijd

Sebastian Schmidt, 33, vestigde zich een paar jaar geleden, in 2010 om precies te zijn, in de culturele en kosmopolitische stad Keulen. Tot nu toe heeft hij echter al in Münster gewoond voor zijn studie Duitse taal- en letterkunde aan de WWU, is hij naar Berlijn verhuisd voor zijn eerste journalistieke ervaringen bij de uitgeverij Axel Springer en vervolgens van de journalistiek naar de PR in Hamburg. Sebastian, die alleenstaand is, leeft en reist tot nu toe zonder een vaste menselijke metgezel, maar zijn hond is altijd aan zijn zijde tijdens de meeste activiteiten en reizen en maakt deel uit van zijn sociale media berichten. De in Duitsland geboren journaliste met een zeker gevoel voor stijl is een van de interessantste beïnvloeders van onze tijd.

Hij is actief op vele terreinen en verrast zijn nieuwe volgelingen steeds weer. Hoewel hij al een buitengewone carrière achter de rug heeft, gebruikt hij zijn studie nog steeds om germanist te worden en geeft hij zelfs een paar dagen per week les op school. Hijzelf beschrijft het als een evenwicht voor het andere beroep. Hij omschrijft zichzelf, zijn levenswerk en zijn uitingen in de vorm van kleding en interieur als tijdloos, strak en klassiek.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Sebastian Schmidt: Instagram en blog

Hier vindt u zijn Instagram-account en zijn blog. Kijk maar eens!

Wie is Alma?

Zijn anderhalf jaar oude hond volgt hem nu al een jaar lang overal waar hij gaat. Hoewel Sebastian vrijgezel is, is hij blij Alma aan zijn zijde te hebben. Samen beleven ze spannende excursies en uitstapjes, naar nabijgelegen parken of een reis naar de warme Malediven. De Franse Bulldog is ook een deel geworden van zijn sociale media-inhoud en dus een van zijn herkenbare kenmerken. Sebastian beschrijft zijn hond in zijn Instagram-verhalen vaak als een vleermuis, omdat ze hele grote oren heeft en de indruk van een vleermuis heeft. Hoewel Alma niet echt elke reis mee kan maken, geniet ze toch van een afwisselend verblijf bij Sebastians familie of vrienden.

Van leraar naar beïnvloeder: loopbaanverandering

Nadat hij zijn Abitur aan het Gymnasium met succes had voltooid, besloot hij Duitse taal- en letterkunde te gaan studeren aan een van de grootste universiteiten van Duitsland, de Westfälische Wilhelms-Universität in Münster. Na zijn studies aldaar besloot hij echter een PR-opleiding te volgen bij een PR-bureau in Hamburg. Hij richt zich hier op het ondersteunen en adviseren van cliënten in de mode- en lifestylebranche. Als afgestudeerde in de Duitse studies kreeg hij de kans om les te geven aan een school in Keulen. Sebastian verhuisde vervolgens naar Keulen in 2010. Terwijl hij als leraar werkte, richtte hij zijn streetwear-merk “JUTE BEUTEL” op. In 2020 viert dit merk zijn 10-jarig bestaan. Zijn merk is nu over de hele wereld te koop en zijn roem heeft hem veel mogelijkheden geboden.

Dagelijkse inspiratie voor de gemeenschap

In 2012 beproefde Sebastian zijn geluk met Instagram en zijn eigen website, die hij als blog gebruikt. Zijn hoofdthema’s zijn mode, reizen en lifestyle, maar wat hem onderscheidt van de concurrentie is zijn hobby koken en zijn artistieke inslag op het gebied van binnenhuisarchitectuur, fotografie en een knipoog naar kunst. Op reis, vergezeld van zijn hond, die voor hem een symbool van herkenning is geworden, of hij nu thuis is, op reis of tijdens zijn dagelijkse boodschappen. Zijn bijdragen uit Keulen zijn authentiek, sympathiek en altijd realistisch. Hij staat achter de dingen die hij promoot en heeft altijd goede en vooral passende adviezen of tips voor zijn fans. Zijn foto’s en teksten zijn altijd op een tastbare en inspirerende manier ontworpen en geformuleerd, en in eenvoudige, ontspannende en harmonieuze kleuren en vormen.

Mode & verzorging voor mannen

Als een van de moderne mannen die momenteel de digitale wereld verovert, is hij natuurlijk ook geïnteresseerd in zijn uiterlijk. Daarom is de 33-jarige nooit uit de mode. Hij besteedt altijd aandacht aan een volwassen casual business look en probeert ook een of twee mannelijke schoonheidsproducten uit. Hij brengt dan verslag uit van zijn mening op zijn website en voegt er altijd een esthetische foto van de producten aan toe. Hijzelf leeft en beveelt een kalme, verzorgde en ontspannen levensstijl aan. Geïnspireerd door de landen in het noorden, zorgt hij altijd voor zijn innerlijke zelf, vindt zijn innerlijke centrum en zegt soms afspraken af als het hem te veel wordt. Voor de zomer raadt de 33-jarige linnen aan. Bij warme temperaturen kiest de Keulenaar altijd voor linnen. Of het nu een linnen broek, linnen hemd of linnen pak is. Als het op kleuren aankomt, gaat hij voor eenvoudige maar unieke tinten zoals aardse kleuren zoals bruin, grijs, beige, maar hij houdt ook van wit, blauw en groen.

De mooiste vakantiebestemmingen tegen een lage prijs

Voor Sebastian is reizen een gevoel van vrijheid en leren. Je dompelt je onder in verschillende culturen en tradities. Hij houdt al van reizen sinds hij een kleine jongen was, of het nu ging om een weekendje weg met het gezin of een korte vakantie aan zee, kamperen of overnachten bij zijn grootouders. Zijn belangstelling werd een passie en vond zelfs een plaats in zijn beroep. Hij neemt zijn volgelingen mee op reis naar de mooiste plekjes, of het nu Spanje, Italië, de VS of Thailand is. Hij houdt zelf van de zon en warm weer. Sinds enkele maanden wordt hij op zijn reizen zelfs zo vaak mogelijk vergezeld door zijn hond. Hij documenteert zijn activiteiten op Instagram en op zijn blog, maar zorgt er altijd voor dat het natuurlijk en authentiek is en bovenal betaalbaar voor zijn doelgroep.

Tegelijkertijd bouwt hij een tastbare band op tussen zijn volgelingen en hemzelf. Op de vraag waar zijn volgende reis heen zou gaan, antwoordde Sebastian in een schriftelijk interview dat hij vorige maand graag naar Bali was gevlogen, maar dat de huidige situatie dat onmogelijk maakte. Hij voegde aan zijn verklaring toe dat hij er vooral heen wilde vanwege de veelzijdigheid en de vibe.

Voedsel en frutarisch zijn: Het nieuwe hoofdthema

Ondertussen is ons dieet een steeds groeiend onderwerp. Vegetariër, veganist of liever leven als frutariër? Dit zijn de vragen die de mensen zich stellen in deze tijd van klimaatverandering, opwarming van de aarde en het debat over fabriekslandbouw en gezonde voeding. Sebastian vertrouwt het meest op de uitdrukking “een beetje van alles”. Op zijn Instagram-pagina geeft hij tips, aanbevelingen en ideeën om in een extra hoogtepunt te koken. Natuurlijk krijgt hij steun van de een of andere samenwerking met bedrijven die verschillende dingen aanbieden op het gebied van voeding en voedingssupplementen. Veel groenten en fruit, pasta en af en toe iets vlezigs of vissigs belandt op het bord van het Keulse rolmodel. Maar hij trakteert zichzelf ook vaak op ontbijt, koffie of lunch buiten zijn vier muren. Sebastian is altijd op zoek naar nieuwe en spannende gerechten en gevarieerde restaurants, bars en cafés. Instagram foto’s zijn een must. Meestal vermeldt hij zelfs de namen en adressen van de plaatsen die hij bezoekt.

Ontwerper: Mode, Meubels & Co.

Het belangrijkste dat hem onderscheidt van andere influencers, man of vrouw, is dat hij niet alleen talent heeft voor kunst, maar ook voor interieurdesign. Een gebied dat veel ruimte inneemt, vooral op zijn blog, is zijn vorige flats. Hij laat stap voor stap zien hoe hij zelf de plattegrond verdeelt, meubels kiest en de kleuren, vormen en materialen daarvan, tot en met de voltooiing, inrichting en aankleding van het appartement. Zijn stijl is ouderwets minimalistisch met af en toe een modern tintje, of het nu gaat om een kleurrijk keukenfront, ongewone stoelen of gewoon pastelkleurige vazen op de eetkamertafel. Zijn zelfontworpen kunstwerken vinden ook een plaats in zijn oude flat met zijn witte hoge plafonds. Al zijn meubels zijn perfect op elkaar afgestemd om de indruk te wekken dat het een showflat is voor een aanstaande tijdschriftfotoshoot. Hij heeft zijn passie waarschijnlijk geërfd van zijn ouders, die ook altijd gericht waren op een “mooi” huis.

Na vaak de kamer van zijn kinderen te hebben heringericht en heringericht, heeft hij nu nog meer ruimte in zijn eigen flat en nog meer mogelijkheden om zijn passie uit te oefenen. Op de vraag of hij zich een baan als binnenhuisarchitect kan voorstellen, antwoordt de 33-jarige optimistisch dat hij zich dat zeker kan voorstellen en dat hij positief vooruitkijkt en ziet wat hem nog meer te wachten staat. Als laatste vraag, wat zijn hoogtepunt en favoriete plek in zijn flat is, antwoordt hij dat hij het grootste deel van zijn tijd met zijn familie en vrienden doorbrengt in zijn middelpunt, zijn eetkamer. In de eetkamer met een vier meter hoog plafond, is er slechts één eettafel met voldoende stoelen voor spontane bezoekers. Hij dineert het liefst aan deze tafel, maar door zijn grootte is het ook zijn bijna dagelijkse werkplek waar hij een adembenemend uitzicht heeft op de mooiste voorgevel van het huis in de straat.

Interview met FIV Magazine & Sebastian Schmidt

FIV: Als publiek figuur bent u voortdurend in beweging en werkt u heel hard.
Je bent een beïnvloeder. Is al dit werk een hobby voor je of moet je af en toe even weg uit het sociale media-leven?

Sebastian: Ik run mijn IG kanaal sinds 2012 en lanceerde mijn blog sebastiansview.com twee jaar later. In die tijd bestond de term “beïnvloeder” nog niet in de huidige betekenis (en vooral niet in de zin van een beroepsgroep). Deze mooie hobby of passie is de laatste jaren voor mij uitgegroeid tot een belangrijke professionele pijler. Maar wat veel mensen niet weten is dat ik nog steeds een paar dagen per week als leraar werk. Daarom is het sociale media-leven voor mij geen permanente focus 24/7 en vind ik beide banen een positieve balans voor de ander.

FIV: Uw hond Alma, staat al anderhalf jaar aan zijn zijde en is ook bekend op de sociale media. Hoe ben je erbij gekomen om een hond te kopen? Werkt het dagelijks leven als je vaak op reis bent? Alma is nu een vaste waarde op je Instagram account. Heb je overwogen om een aparte Instagram pagina voor Alma te maken?

Sebastian: Ik ben altijd al een grote hondenliefhebber geweest, ik ben graag buiten en aangezien ik vorig jaar ook nog eens verhuisd ben naar een grote flat vlak naast een park, was dit het juiste moment voor mij. Aangezien ik, zoals ik al zei, ook als lerares werk, reis ik niet zo vaak als sommige andere bloggers. Maar ik hou ervan om te reizen tijdens de vakantie of lange weekends. Of Alma gaat met mij mee of ze gaat op vakantie met mijn ouders of goede vrienden. Ik heb nooit gedacht aan een IG pagina voor Alma, nope.

Reizen waar hij maar wil

FIV: Zoals ik al zei, u reist veel. Wat was je absoluut favoriete reis en waarom?

Sebastian: Ik hou van Bali! Het is een ongelooflijk divers eiland met een heel speciale sfeer. Eigenlijk had ik vorige maand nog een reisje daarheen gepland, maar dat moest ik natuurlijk uitstellen vanwege Corona.

FIV: Heb je er ooit aan gedacht om een YouTube kanaal te maken om je kijkers op een meer realistische manier mee te nemen door je leven?

Sebastian: Nah, ik hou ervan om mezelf te uiten in foto’s. Voor meer inzicht in mijn leven, gebruik ik graag Instagram Stories. YouTube is een medium dat ongelooflijk veel tijd, passie en vaardigheid vereist als je het goed wilt doen. Helaas heb ik er op dit moment geen tijd of zin voor.

FIV: Je hebt al in een paar steden gewoond. Daaronder waren Hamburg, Berlijn en München. Waarom ben je naar Keulen verhuisd? Is er iets speciaals dat u met Keulen verbindt?

Sebastian: Ik ben precies 10 jaar geleden na mijn studie en voor mijn stage naar Keulen verhuisd. Voor mij is Keulen de stad met het grootste hart dat ik ken! Ik voel me hier thuis, mijn vrienden wonen hier en ik wil hier blijven.

Om terug te komen op het onderwerp reizen. Wat betekent reizen voor u en wat zijn uw favoriete dingen om mee te nemen?

Sebastian: Reizen betekent vrijheid voor mij. De vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. De vrijheid om nieuwe landen en culturen te leren kennen en de vrijheid om te ontspannen en nieuwe energie op te doen op plaatsen die ik opwindend vind. Ik reis graag alleen, met Alma en/of goede vrienden.

Mode, Ontwerp & Interieur

FIV: Hoe zou u uw stijl van kleden en inrichten omschrijven? Beschrijf jezelf in 3 woorden.

Sebastian: Zowel mijn kledingstijl als mijn interieurstijl: tijdloos, strak en klassiek.

FIV: Je bent erg bekend in de modewereld met je social media kanalen. Wat is uw favoriete kledingstuk in uw garderobe op dit moment?

Sebastian: Dus het is zomer, alles is van linnen: linnen hemden, linnen broeken, linnen pakken, etc….

Van hobby naar beroep: ontwerper worden

FIV: U bent niet alleen actief in de mode, maar hebt ook een fabel voor binnenhuisarchitectuur. Hoe is het gekomen dat je het als hobby bent begonnen?

Sebastian: Ik ben al geïnteresseerd in mooie omgevingen sinds ik een klein kind was en herinner me dat ik de kamer van mijn kinderen regelmatig opnieuw inrichtte en opknapte. Op dit gebied heb ik ook veel geërfd van mijn ouders, voor wie een “mooi” huis altijd belangrijk was. In mijn eigen flats kreeg ik geleidelijk aan meer ruimte om deze passie uit te leven.

FIV: Zou je ooit als binnenhuisarchitect werken als je de kans had?

Sebastian: Zeker, dat kan ik me heel goed voorstellen. Laten we eens kijken wat de tijd zal brengen

Favoriete kleur & favoriete plek: Sebastian’s aanbeveling

FIV: Je Instagram-account heeft een kleurenschema, maar mode en interieurdesign is meer dan een handvol kleuren. Wat zijn je twee favoriete kleuren?

Sebastian: Ik hou erg van aardse kleuren zoals bruin, grijs en beige, maar ook van wit, blauw en groen.

FIV: U als interieurontwerper op Instagram en uw blog, waar zou u zeggen is uw favoriete plek in uw huis en waarom?

Sebastian: Ik hou van de eetkamer in mijn nieuwe flat. De hoge plafonds van bijna vier meter, de stucversieringen en het uitzicht op de mooie gevels in de straat maken deze kamer zo bijzonder. Er is hier maar één grote eettafel, waar ik niet alleen graag lange dineravonden met vrienden doorbreng, maar ook elke dag werk.

Ben je nieuwsgierig naar Sebastian?

Hier vindt u zijn Instagram-account en zijn blog. Kijk maar eens!