Glock 17 Blowback CO2 Pistool kopen – Ervaring en Schiettest

Na onze algemene blik op CO2 pistolen, willen we vandaag een aantal modellen van dichterbij bekijken. Om de nieuwe serie over luchtdruk en CO2 te beginnen, presenteren wij u vandaag een solide basis voor elke sportschutter. Een van de meest populaire modellen, de Glock 17. Is hij net zo goed als de 9mm versie of kunt u de Glock 17 CO2 beter in de wapenwinkel laten liggen? De Glock 17 wordt immers gebruikt door de Duitse speciale strijdkrachten, zoals de GSG 9 of de SEK’s in de 16 verschillende Duitse deelstaten. Mijn veld verslag!

Wapenwinkels en selectie

Als u in een wapenwinkel voor een grote keuze aan pistolen staat, wordt u natuurlijk al snel overweldigd door de vraag: welk CO2-pistool moet ik kopen? De meeste mensen richten zich in eerste instantie op de absolute klassiekers, zoals de Walther P99, die als standaarduitrusting van de Duitse politie natuurlijk zeer bekend is. Er zijn echter vele andere interessante merken die uitstekende modellen produceren. Er zijn ook goede wapenfabrikanten in Zwitserland, de Verenigde Staten van Amerika en, natuurlijk, landen als Israël. Maar ook Oostenrijk, en dat is precies waar we vandaag willen blijven.

Het pistool, dat rond 1980 werd ontwikkeld door de Oostenrijkse ingenieur Gaston Glock, wordt vandaag nog steeds gebruikt. Het pistool heeft zich al bewezen in het dagelijks gebruik, en daarom vindt u dit model in veel online winkels en natuurlijk ook in lokale wapenwinkels als CO2-versie voor sportschutters.

Tip van de redactie: goedkoop pistool, diabolo en stalen kogel

Aan het winkelen voor diabolo’s en stalen kogels tegen een spotprijsje? Hier zijn de prijshamers en koopjes voor 4,5 mm en 6 mm pistolen in een oogopslag: Diabolo & Stalen Kogel!

Nieuw in het tijdschrift! CO2 pistool Blowback (BB) 6mm: Het alternatief dat u goedkoop op Ebay kunt kopen, onze 5 prijstips voor 6mm CO2 pistolen.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

We nemen een kijkje vandaag:

 1. Hoe is het pistool afgewerkt?
 2. Hoe voelt het in de hand?
 3. Wat zijn de functies?
 4. Welke uitbreidingen worden aangeboden?
 5. Hoe is hun schietgedrag?
 6. Hoe zit het met de nauwkeurigheid van het richten?
 7. Het belangrijkste is, zou ik de Glock 17 aan u aanbevelen?

Glock 17 CO2 pistool voor 4.5mm diabolo en BB stalen kogel – Ervaringen

Veel mensen zijn bekend met de wapenfabrikant Glock, niet alleen enthousiaste sportschutters, maar ook degenen die zich verder niet met het onderwerp wapens bezighouden. Het traditionele bedrijf maakt al sinds 1980 pistolen en maakt integraal deel uit van vele veiligheids- en speciale eenheden. Het Model 17 is nu in zijn 5e generatie.

Materiaal en verwerking

Het pistool is grotendeels gemaakt van metaal, en de structuur en het uiterlijk hebben een hoge waarde die overeenkomt met het “origineel”. Vooral de lijnen en de randen van het kanon zijn zeer recht gehouden, waardoor het minder speels is en van buitenaf zeer efficiënt overkomt. Het hoekige uiterlijk ziet er ook stabiel en solide uit, wat ook waarde toevoegt aan het gevoel van het wapen. Het materiaal zorgt er ook voor dat het wapen goed en evenwichtig in de hand ligt. Dit is belangrijk om de nauwkeurigheid te bevorderen. Het pistool is niet alleen goed uitgebalanceerd, de greep van het wapen ligt ook goed in de hand.

Maar hier komt ook het eerste nadeel om de hoek kijken: als je goed naar de trekker van het wapen kijkt, zul je al merken dat je hem heel ver moet overhalen om het wapen los te laten om een schot af te vuren – zo ver zelfs dat het na 3 of 4 magazijnen echt een uitdaging wordt om de trekker met één vinger snel achter elkaar over te halen. Dit beïnvloedt het later op de schietbaan. Maar daarover later meer.

In principe zijn het materiaal en de afwerking van het wapen van zeer hoge kwaliteit, het ligt goed in de hand en is goed gemaakt qua balans en gewicht.

Beveiliging van het wapen

Net als de trekker is de veiligheidspal van het wapen zo ontworpen dat hij moeilijk snel kan worden ontgrendeld. Extra veiligheid 1 – Terwijl de meeste veiligheidssystemen rechtstreeks met de vinger kunnen worden bereikt, bevindt de veiligheid van het wapen zich onder de loop. Het is een smal schuifje van ongeveer 2 cm lang en 3 mm breed, dat je naar voren moet duwen met een dun voorwerp, b.v. een sleutel. Als het wapen is vergrendeld, ziet u een witte stip, zodra het wapen op scherp staat, door de kleine regelaar te bewegen, ziet u een rode stip. Nu is het CO2 pistool klaar voor gebruik. Om de regulator te verschuiven, heb je echter altijd een (dun of puntig) voorwerp nodig.

Net als de trekker is ook de veiligheid relatief moeilijk te bedienen. Vooral voor gezinnen waarin in de loop der jaren mogelijk ook kinderen toegang krijgen tot het pistool. Dit is zeker een verstandig ingewikkeld veiligheidssysteem dat het moeilijk maakt om de wapens snel te gebruiken. Voor elke volwassene zijn deze voorzorgsmaatregelen natuurlijk geen probleem. Hier moet echter rekening mee worden gehouden bij de aankoop van het wapen.

Tijdschrift

Het magazijn van het wapen is zeer handig ontworpen. Met een lichte druk valt het magazijn er naar beneden uit. Het magazijn heeft reeds 3 geprefabriceerde diabolo-houders (zilver), evenals een geprefabriceerde houder voor BB-staalkogels (zwart).

Het magazijn is gemaakt van stevig metaal, wat het pistool van hogere kwaliteit maakt dan bijvoorbeeld de Sig Sauer P226. De diabolo en de stalen kogelhouders zijn aan de voorkant bevestigd. Bij het inbrengen van het magazijn worden de houders direct aan het magazijn bevestigd, zodat zij er niet uitvallen wanneer het magazijn de volgende keer wordt verwijderd. Elke individuele houder heeft 8 diabolo’s of 8 stalen ballen. U kunt dus in totaal 24 diabolo’s en 8 stalen kogels klaarmaken. Bij het schieten moet u er echter voor zorgen dat één pistool niet wordt gebruikt voor beide projectielen. In ons artikel over het kopen van CO2 pistolen kunt u lezen waarom. Ik vind het systeem van 4 geïntegreerde houders zeer praktisch en, in combinatie met het volledig metalen magazijn, van hoge kwaliteit. Omdat de projectielen al zijn geprepareerd, heeft u genoeg munitie voor een halve CO2-capsule zonder extra uitrusting.

Dus als je nog drie reserve diaboolhouders koopt, kun je een hele capsule leegschieten zonder het projectiel te herladen.

Inbrengen van de CO2-capsule

Voor veel sportschutters is het inbrengen van de CO2-capsule in het magazijn belangrijk.

 • Hoe snel gaat het?
 • Hoe uitgebreid zal het zijn?
 • Heb ik extra gereedschap nodig?

Zoals bij de meeste pistolen worden de CO2 capsules van de Glock 17 geplaatst door het magazijn te verwijderen. De binnenkant van het magazijn heeft een holte waarin de CO2-capsule wordt geplaatst. Onder de CO2-capsule zit een schroefje waarmee de CO2-capsule kan worden vastgezet. Een beetje verder gedraaid, wordt de capsule ingebracht. CO2-capsules zijn aan de bovenkant gesloten en kunnen alleen door een specifieke prik worden geopend. Door deze prik stroomt de CO2 in het pistool en is zo verantwoordelijk voor de stuwkracht van de diabolo. Het pistool is klaar voor gebruik.

Extra veiligheidspal 2 – Omdat een schroef moet worden vastgezet, heeft de Glock 17 een extra inbussleutel nodig om hem in en uit te draaien. Dit zou slimmer kunnen worden opgelost met een klem, die u op de schietbaan kunt opzetten en zo snel een capsule kunt verwisselen zonder extra gereedschap. Naast de minder gevoelige trigger, die we later zullen bespreken, en de betrekkelijk complexe veiligheidspal, is dit nog een barrière, b.v. in geval van onbedoeld gebruik.

Natuurlijk wordt het pistool geleverd met een bijpassende inbussleutel. Als deze verloren is gegaan, kunt u ook een standaard inbussleutel gebruiken om de CO2-capsule te vervangen.

Schot en trekker

Nu komen we tot de kern van mijn ervaringsverslag van vandaag over de Glock 17. De trekker is een echt nadeel, vooral als het gaat om plezier in het schieten. Waarom is dat?

Extra veiligheid 3 – De trekker is zo ingesteld dat er een zeer hoge druk nodig is om een schot af te vuren. De trekker moet niet alleen voor 80% worden overgehaald, maar ook voor 90% en dan nog eens 5%, met een nog hogere lading, om uiteindelijk een projectiel af te vuren. Vooral tijdens de training is het steeds moeilijker om de trekker over te halen als je al een paar keer geschoten hebt. Hoe hard je ook probeert, er ontbreekt altijd wat kracht op het einde. Het gevolg is dat de schietschijf niet snel loslaat en dat je soms zelfs je tweede vinger moet gebruiken om de trekker over te halen. Dit beïnvloedt de vaste hand en uiteindelijk de nauwkeurigheid op het doel.

Als u twee, drie of vier CO2-capsules met het wapen wilt afschieten, zult u snel uw grenzen bereiken. Op een gegeven moment haalt dat het plezier uit de sport.

Nadat ik het pistool had gekocht, was ik een paar dagen geïnteresseerd, maar sindsdien ligt het opgesloten in de kast – plankverwarmer! Want in vergelijking met andere wapens, ik zou zelfs zeggen in vergelijking met alle andere wapens, is de trekker van de Glock 17 (CO2 versie) op lange termijn geen pretje.

Maar we zien het glas niet half leeg, we zien het half vol. Misschien is het het pistool met een beetje meer veiligheidsaspect? Als we het veiligheidsaspect op de voorgrond plaatsen, wordt het pistool sterk aanbevolen, vooral voor gezinnen, jonge vaders en moeders, omdat het moeilijk te bedienen is. Zoals we in het veldrapport zagen, begint dit bij de:

 1. Relatief ingewikkelde ontgrendeling van het wapen, waarvoor je een klein stuk gereedschap of een sleutel nodig hebt, althans een klein, puntig voorwerp,
 2. Het vastschroeven van de CO2-capsules in het magazijn, waarvoor een extra gereedschap nodig is, en
 3. De minder gevoelige sequentie, die je bijna tot 100% moet uittrekken om een schot te lossen. Het zou niet moeilijk moeten zijn om tijdens langere trainingssessies de kracht te behouden om elk schot met één vinger af te vuren, maar de Glock 17 maakt het niet gemakkelijk!

Nauwkeurigheid

In principe is er geen verlies aan nauwkeurigheid, maar ook hier zijn de trekker en de moeilijke bediening ervan verantwoordelijk voor een groot deel van de vervorming in het schot. Vooral na het tweede of derde magazijn vereist de trekker van het wapen veel druk (die de vinger vaak niet meer volledig uitoefent). Om deze druk uit te oefenen, moet een relatief groot aantal spieren in de hand worden geactiveerd, waardoor de loop van het wapen in beginsel naar beneden wordt getrokken op het moment van de trekker. Dit maakt het bijzonder moeilijk om snelle en gerichte schoten af te vuren. Zoals ik al zei, niet bij het eerste magazijn, maar na een tijdje wordt het erg moeilijk om het pistool recht te houden op het moment dat het afgaat. Hieruit blijkt dat de Glock enkele nadelen heeft, die door een eerste trekker ook andere effecten met zich meebrengen.

Vooral voor sportschutters is de nauwkeurigheid van het richten natuurlijk erg belangrijk. Daarom moet u bij de aankoop van een wapen ervoor zorgen dat u het vooraf grondig test in de wapenwinkel! Want alleen als je het wapen met zijn moeilijke trekker echt leuk vindt, moet je het kopen. Dus test meer dan slechts 1 of 2 schoten.

Hoewel ik het kort had getest, wilde ik het toch kopen omdat het een standaardmodel is. Daarom wil ik er nog eens uitdrukkelijk op wijzen, test het grondig! Als u meerdere wapens bezit en ze in uw portefeuille wilt hebben, hoeft u er minder lang over na te denken. Als u echter uw eerste pistool koopt, zou ik u aanraden een ander model te kopen!

Blowback

Een bijzonder kenmerk en, na de vele nadelen, een voordeel van de Glock 17 is het geïntegreerde terugslagsysteem. Het terugslagsysteem maakt het mogelijk de rail van het pistool naar achteren te duwen door de trekker over te halen. Dit geeft je een nog realistischer gevoel bij het vuren. Veel CO2 pistolen hebben geen terugslagsysteem ingebouwd en hebben daarom een starre rail. Natuurlijk neemt dit een beetje van het gevoel weg en dat is de reden waarom terugslagsystemen steeds populairder worden bij sportschutters – het gaat ten koste van het realisme! Van het magazijn tot de capsule en de terugslag, dat waren alle details van de Glock 17.

Ervaring: Zware trekker belemmert de richtnauwkeurigheid

2 van 5 sterren

Als we de Glock 17 en mijn ervaring in een paar zinnen samenvatten, dan moet ik helaas zeggen, zeer goed doordacht maar door de moeilijke trekker overhaal, helaas slechts 2 van de 5 sterren. Als de trekker niet zo moeilijk was om over te halen (op lange termijn), zou ik het pistool 4 van de 5 sterren geven. Maar de trekker in het bijzonder en de daaruit voortvloeiende schommelingen in de richtnauwkeurigheid betekenen dat je op lange termijn niet veel plezier zult beleven aan het CO2-pistool. Vooral degenen die andere modellen bezitten, kennen de voordelen die veel pistoolmodellen met zich meebrengen. Degenen die dan verwend zijn met keuze, zullen waarschijnlijk niet meer voor de Glock 17 kiezen.

Het enige positieve aspect dat ik kan zien in het speciale veiligheidssysteem voor de trekker, het inbrengen van CO2-capsules en de veiligheidsontgrendeling is bescherming tegen onbedoeld gebruik (door kinderen). Vooral in de miljoenen gezinnen waar er sportpistolen zijn, bestaat de kans dat in de loop der jaren ook peuters en kinderen in het bezit komen van de pistolen. In dit geval zouden zij een paar gereedschappen, vaardigheid en ook een beetje kennis nodig hebben om het pistool gebruiksklaar te maken. Geen grote uitdaging, natuurlijk, maar een grote barrière voor peuters en kinderen. Helaas zijn de nadelen met de trekker zo groot dat ik de Glock 17 slechts 2 van de 5 sterren kan geven – jammer!

Heeft u soortgelijke of andere ervaringen? Schrijf ons uw ervaringen hieronder in de commentaren!

Voordelen van de Glock 17

 • Hoogwaardige afwerking en materialen
 • Minimalistische en moderne look
 • Standaardmodel voor veel veiligheidsdiensten
 • Hoge beveiliging tegen onbedoeld gebruik

Nadelen van de Glock 17 in een oogopslag

 • Vereiste drukkracht van de trekker te hoog
 • Dit resulteert in schommelingen in de nauwkeurigheid van het richten
 • Er is klein gereedschap nodig, bv. voor het inbrengen van de CO2-capsules (inbussleutel) en voor het ontgrendelen (bv. steeksleutel).

Glock online kopen: Aanbevelingen voor online winkels

Als u het model online wilt kopen, kunt u verschillende online winkels vinden waar u uw wapen online kunt bestellen. Het wapen is in Duitsland vrij verkrijgbaar en er is geen wapenvergunning voor nodig. Een kleine tip: je zult geen CO2-pistolen vinden op Amazon. In het algemeen zou ik een gerenommeerde online winkel aanbevelen, zodat u zekerheid hebt, bijvoorbeeld voor de levering, voor de afschrijving van de betaling, maar ook voor eventuele retourzendingen.

 • Geen wapenvergunning nodig
 • Online te koop
 • Aanbeveling: Duitse online winkel met goede beoordelingen
 • Terugkeeroptie

Gelijksoortige wapenmodellen

Als je zin hebt in een CO2 pistool dat leuker is om mee te schieten, kan ik je de Sig Sauer P226 van harte aanbevelen! Niet alleen is hij zeer goed gemaakt, hij heeft ook een werkelijk revolutionair CO2 capsule inbrengsysteem. Zo kunt u binnen een seconde klaar zijn om te vuren. Klinkt dat interessant? Lees dan hier alles over het Sig Sauer P226 CO2 pistool.

Video’s over het onderwerp Glock 17

Genoeg gelezen! U hebt de foto’s gezien, alle details over de afwerking, de nauwkeurigheid en de details over het magazijn, maar ook het inbrengen van de CO2 capsules, hier heb ik de beste video’s voor u die momenteel beschikbaar zijn op YouTube voor de Glock 17.