Rockfestivals: Hurricane en Rock am Ring

Muziek biedt ons een enorm spectrum aan emoties en onvergetelijke momenten, van de meest hartverscheurende ballads tot de hardste rocksongs, iedereen heeft wel één of meer genres waaraan hij sterk gehecht is. Rock am Ring en Hurricane zijn twee bijzonder grote festivals die deze diversiteit ongelooflijk goed weergeven. De afgelopen jaren waren er rockgiganten als Asking Alexandria, maar toen ook nieuwkomers Pvris uit Amerika met rustigere nummers. FIV was er voor u en geeft u een overzicht van de rockgebeurtenissen van het jaar.

The Twin Festival – Rock im Park en Rock am Ring

Rock am Ring zou oorspronkelijk zijn debuut vieren in 1980, maar daar kwam niets van terecht. Er werden kaartjes verkocht, flyers gedrukt en bands geboekt. Het evenement mislukte echter omdat er geen parkeergelegenheid was voor de bezoekers en de buurtbewoners demonstreerden tegen het ter beschikking stellen van hun parkeerplaatsen aan vreemden. De organisatoren gaven echter niet op en het festival werd uiteindelijk in 1985 gerealiseerd. Rock am Ring had een eenmalig evenement moeten worden, maar niemand kon vermoeden dat 75.000 bezoekers van over de hele wereld zouden komen, zodat het eenmalige Rock am Ring een jaarlijks evenement werd.

Rock Im Park verschijnt op de scène

Het succes van Rock am Ring is er in de loop der jaren niet minder op geworden, integendeel. Het festival werd bekender en internationaal kwamen de grootste acts van de scene naar Duitsland om één keer per jaar de aarde te laten schudden. De groeiende vraag vormde de basis voor het debuut van het tweelingfestival “Rock im Park”. In het midden van Neurenberg genoot het nieuwe festival dezelfde populariteit als Rock am Ring. De twee festivals delen vandaag nog steeds de line-up en trekken elk jaar tot 80.000 mensen.

De line-up van de tweelingfestivals belooft ook in 2019 weer muzikale diversiteit

https://www.instagram.com/p/BqFejNPHdCt/

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Hoogtepunten van RaR en RiP

De twee festivals hebben de afgelopen jaren een aantal opwindende acts gehad. Tot de hoogtepunten behoorden zeker topacts als Die toten Hosen, Linkin Park, Rammstein of Marylin Manson. Dit zijn acts die in de loop der jaren een bijzondere naam in de industrie hebben opgebouwd, en het feit dat dergelijke artiesten hier in Duitsland op een festival optreden, zegt veel. Niet voor niets behoren deze festivals tot de grootste rockfestivals ter wereld. Maar het waren niet alleen rockgiganten die de menigte versteld deden staan. Vorig jaar waren acts als Alma of Gorillaz ook van de partij en zorgden voor afwisseling. Elk jaar verrassen RaR en RiP met nieuwe opwindende artiesten.

Kosten en huisvesting

Deze diversiteit brengt kosten met zich mee. Toen het festival voor het eerst uitkwam, moest je 50€ per ticket betalen, maar het had slechts een line-up van 13 bands. Nu zijn er meer dan 90 banden, dus is de prijs gestegen tot 169€. Dan heb je de toegangsprijs voor 3 dagen puur festival – maar dan moet je het campingticket toevoegen, wat ook nog eens 50€ kost. Dus heb je een totaal bedrag van 219€. In december gaat de prijs voor de weekendtickets omhoog naar het prijsniveau 3, dat vorig jaar rond 239€ lag. Wie een allround ervaring wil zonder zich over veel zaken zorgen te hoeven maken, kan ook het VIP-compleetpakket kopen voor de fikse prijs van 999€.

Het pakket omvat:

 • Toegang tot het hele festivalterrein en de Nürburgring Lounge in het pitgebouw voor de Volcano Stage Area.
 • Exclusieve VIP toegang. Het beste uitzicht op de Volcano Stage vanaf de ingang van de VIP Lounges.
 • Toegang tot zone A vóór de eerste golfbreker van de Vulkaanfase (indien er capaciteit is in zone A).
 • Catering in de Nürburgring°Lounge incl. drankjes en bediening.
 • Flatscreenwand in de zitkamer met o.a. festival TV beeld van alle podia. Het VIP Weekend Festival Ticket is geldig op vrijdag 07.06.2019 vanaf de entree tot en met zondag 09.06.2019 tot het einde van het festivalprogramma.
 • Parkeerreserveringen mogelijk (één parkeerticket is inbegrepen bij de aankoop van twee VIP Weekend Festival tickets).

VIP Camping in plaats van Groene Camping

Traditioneel groen kamperen is de goedkoopste optie, voor €50 krijg je toegang tot de camping, zet je je tent op en zet je een klein kamp op met je vrienden. Als u een meer ontspannende ervaring wilt met zo weinig mogelijk gedoe, is er ook een VIP-optie, het Experience Camping Ticket voor €349.

Het ticket is inclusief:

 • Het Camping Experience Ticket geeft recht op kamperen en parkeren in de categorie Camping Experience.
 • De camping en de parkeerplaats zijn geopend van woensdag 05/06/2019 om 18:00 uur tot maandag 10/06/2019 om 12:00 uur.
 • De Experience Area is een exclusief kamp direct naast de Volcano Stage met comfortabele en vooraf gebouwde accommodatie
 • Hoogwaardige sanitaire voorzieningen en verharde paden.

https://www.instagram.com/p/BpEYuirhTfW/

Een orkaan van muziek

Het Hurricane Festival bestaat al sinds 1997 en wordt jaarlijks gehouden op het motorzandcircuit Eichenring bij Scheeßel in Nedersaksen. De menigte is bijna net zo groot als bij Rock am Ring en Rock im Park. Met ongeveer 70.000 bezoekers vorig jaar is het ook een van de grootste festivals van het land. Net als in Rock im Park wordt er een bonte mix van rock, pop, metal en ook wat rap gespeeld. Acts als Prinz Pi, Marteria, Die toten Hosen, Foo Fighters en meer inspireren het publiek en zorgen voor veel afwisseling.

https://www.youtube.com/watch?v=6w6ZDm5QZ0E

It rocks in the Heath – Zo is het Hurricane Festival ontstaan

Op 8 en 9 september 1973 vond in Scheeßel het allereerste rockfestival plaats onder de titel “Es rockt in der Heide”. Het festival trok vele rockgrootheden aan, zoals Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Chicago, Manfred Mann’s Earth Band en Lou Reed. Nadat in 1977 nog een festival in Scheeßel werd gehouden, maar de organisator toen inzag dat hij de bands niet kon betalen en er een totale materiële schade van 1,5 miljoen mark was, werd het weer rustig in Scheeßel. Maar alleen tot 1997, toen de nieuwe burgemeester ervoor zorgde dat het Hurricane Festival werd ingevoerd. Sindsdien is de Orkaan uitgegroeid tot een muzikale traditie van de stad. Met de hulp van een plaatselijke ondernemer slaagde de organisator Folkert Koppmans erin het gemeentebestuur van Scheeßel te overtuigen. Het eerste festival met headliners als Rammstein, INXS en Bad Religion trok zo’n 20.000 bezoekers.

https://www.instagram.com/p/Bo2DXI2B7lb/

Hurricane Festival: Ticketprijs

Toen op het eerste festival slechts 36 bands speelden, kon je nog voor 59DM een kaartje bemachtigen. Vandaag is het allemaal een beetje goedkoper, de goedkoopste prijscategorie begint bij 149€, maar je hebt ook meer dan 100 acts! Dat is een eerlijke prijs als je bedenkt dat je een heel weekend feest krijgt. Op dit moment is het derde prijsniveau actief, dus een 3-daags ticket kost 179€.

Het ticket is inclusief:

 • Kamperen van donderdag tot maandagmorgen incl. parkeerplaats en gratis gebruik van douches & toiletten.
 • Warming-up party’s met bands op donderdag
 • 3 dagen festival met 100 bands op 4 podia
 • Speeltuin met dagelijks openluchtdisco & andere hoogtepunten

Platinum Lounge

Net als de VIP-ruimte op Rock am Ring en Rock im Park is er op Hurricane Festival een Platinum Lounge. Een platina ticket kost €579 voor 3 dagen op het 3e prijsniveau. De voordelen van zo’n ticket zijn echt bijzonder en bieden je een vrij luxueuze festivalervaring.

Het ticket is inclusief:

 • Toegang tot het hoogste niveau van de exclusieve Platinum Lounge met terras dat het beste uitzicht biedt op het hele festival
 • Inclusief doorlopend buffet en uitgebreide keuze aan drankjes
 • Lounge om te ontspannen
 • Eigen sanitaire voorzieningen
 • Toegang tot de VIP-camping met nabijgelegen parkeerplaats direct bij de tent (vanaf 2 personen)
 • Pendeldienst van de VIP-camping naar de Platinum Lounge
 • Gratis after-show party inclusief gratis drankjes op vrijdag en zaterdag
 • Ook verkrijgbaar als dagkaart (379 €)

Club tickets

Een andere ticketoptie voor u is het Club Ticket, dat u kunt boeken als aanvulling op het Platinum Ticket.

Het ticket is inclusief:

 • Exclusieve toegang tot de Club Lounge met terras en het beste uitzicht op het hoofdpodium tijdens het festival
 • Gratis welkomstdrankje
 • Eigen sanitaire voorzieningen
 • Toegang tot de VIP-camping met nabijgelegen parkeerplaats direct bij de tent (vanaf 2 personen)
 • Gratis after-show party inclusief gratis drankjes op vrijdag en zaterdag
 • Gratis Wi-Fi in de Club Lounge

Overnachting

Naast kamperen kunt u ook een hotelkamer huren in het “Resort Wolfsrudel”. Het “Resort Ruf der Eule” is een reeds gevestigde camping waar u uw eigen kampeermiddel niet hoeft mee te nemen, wat u een hoop werk bespaart. Het Resort Ruf der Eile kost € 319 op het derde prijsniveau.

Het ticket is inclusief:

 • Eigen camping met receptie & gereserveerde parkeerplaats
 • Veel ruimte met verharde en verlichte paden
 • Eigen sanitaire voorzieningen
 • Optioneel WLAN en voeding
 • Festival ticket

Het Resort in het Wolfpack biedt nog meer mogelijkheden, aangezien het is onderverdeeld in verschillende categorieën. Brons (429€), Zilver (529€), Zilver Plus (559€), Goud voor 2 (559€), Goud voor 3 (559€), Goud voor 4 (559€) en u kunt upgraden naar Club (+150€) of Platinum (370€).

https://www.instagram.com/p/BVrRs2eFR_c/