Je festivalrugzak inpakken – wat je nodig hebt voor je festival

Na de koude winter, is het weer die tijd. Nog iets meer dan 6 maanden tot het festivalseizoen weer begint. Maar als u voor het eerst de wereld van de festivals wilt betreden, moet u goed voorbereid zijn en niet alles op het laatste moment bij elkaar schrapen. Daarom pakken we bij FIV je festivalrugzak in en vertellen we je wat onmisbaar is voor jouw perfecte festival.

Bescherming tegen regen en zon op het festival

De meeste festivals vinden buiten plaats, vooral in de zomer. Het is duidelijk dat zo’n mooie weide snel verandert in een moddergevecht en je kleren doorweekt raken. Om dit te voorkomen, raden wij een mackintosh en rubberlaarzen aan. Je kunt goedkope mackintoshes krijgen in bijna elke drogisterij of online. Voor een paar euro heb je een heleboel regenjassen voor eenmalig gebruik. Hetzelfde geldt voor regenlaarzen, die er in allerlei stijlen zijn. Natuurlijk, als je het niet erg vindt om helemaal doorweekt en modderig te worden, willen we je niet overhalen om iets te doen. Er zijn genoeg mensen die het natte feest vieren en het nemen zoals het is, dat is zeker een ervaring waard.

Accessoires voor bescherming

Zoals reeds gezegd, zult u het grootste deel van de tijd buiten zijn. Dit betekent dat u ook in de brandende zon zult zitten, wat behoorlijk vervelend en pijnlijk kan zijn als u niet oppast. Om dit te voorkomen mag u uw goede oude zonnebrandcrème niet vergeten. Nog beter, natuurlijk, vergeet ook niet om het regelmatig te gebruiken, maar FIV gelooft in u! Natuurlijk is het raadzaam om af en toe de schaduw op te zoeken, ondanks de zonnebrandcrème. Petten, zonnehoeden of soortgelijke accessoires zijn natuurlijk altijd een modieus alternatief.

Veiligheid eerst – festivaltent, voedsel en tentvergrendeling

Aangezien de meeste festivals langer dan een dag duren, hebt u een tent nodig, tenzij u graag in een weiland slaapt. Wij gaan er echter van uit dat u op zijn minst een beetje bescherming tegen de nacht wilt. Tenten zijn er in alle soorten en maten, van 1-persoonstenten tot familietenten met wel 8 kamers of meer. Tenzij u met een grote groep reist en er altijd iemand in uw kamp is om op uw waardevolle spullen te passen, raden wij u ook aan een slot voor uw tent te kopen. Een normaal, klein, saai slot is goed. U kunt ze krijgen in kiosken, supermarkten of op het internet. Dan kan je sommige van je spullen beschermen tegen diefstal. In principe moet je echter niets heel waardevols meenemen naar het festival, want je weet nooit wat er kan gebeuren.

https://www.instagram.com/p/BnBUjnWBjlH/

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Ravioli, barbecue en andere voedselsuggesties

Waarschijnlijk het bekendste festivalvoedsel is de beroemde ravioli in blik. Koud met een plastic vork in de ochtend “vers” uit het blik – lekker! Natuurlijk, smaken verschillen. Toch moet je je eten technisch goed bereiden. Natuurlijk kunt u op het festival eten kopen, maar op den duur zullen de kosten navenant zijn. Dus winkel goed! Voor de vleesliefhebbers – wegwerpbarbecue, houtskool en worstjes in een koelbox zijn een geweldig alternatief. Anders kunt u natuurlijk ook fruit of andere levensmiddelen in zo’n koelbox vervoeren. Anders hebben wij hier een paar ideeën voor u op een rijtje gezet:

  • Bagels
  • Spaghetti
  • Corny of andere repen
  • Chips
  • Cracker
  • Wraps (Ideaal voor onderweg)
  • Pizza (thuis klaargemaakt, je moet natuurlijk wel van koude pizza houden)
  • Gedroogd vlees zoals salami
  • Brood
  • Groenten (groentespiesjes zijn ook heel lekker op de grill)

https://www.instagram.com/p/BbZwK3nHN14/

Kampeeruitrusting – Deze kampeeruitrusting is onmisbaar

Je hebt zonnebrandcrème, een tent, eten. Maar er ontbreken nog een paar belangrijke dingen. Uw kampeerspullen – hoe kunt u fatsoenlijk kamperen zonder een campingstoel en -tafel? Het is het beste om in de groep af te spreken hoe je de tafels indeelt, want als iedereen er een meeneemt, heb je er zeker te veel. Je kunt je eigen campingstoel krijgen voor minder dan 15€ en als je er niet op gaat staan en begint te dansen en springen, gaat hij wel een paar festivals mee. Behalve een stoel en een tafel is het ook een goed idee om een klein gasfornuis mee te nemen, dat u overal kunt kopen, zowel bij discounters als Aldi en Lidl als bij Rossmann. Dan hoef je je ravioli niet koud te eten of je kunt iets opwarmen in een pannetje.

Paviljoen en muziek voor uw kamp

Om te voorkomen dat uw kamp de hele dag aan de zon wordt blootgesteld, raden wij u aan een dekzeil (kan aan een tent of een nabijgelegen boom worden bevestigd) uit te spannen of een paviljoen op te zetten. Natuurlijk is een prieel niet per se goedkoop, afhankelijk van het ontwerp, maar je kunt ook als groep bij elkaar komen en kijken wat je bij elkaar kunt krijgen. Het is gewoon aangenamer en gezonder als je de kans krijgt om je terug te trekken in de schaduw.

https://www.instagram.com/p/6KqfwuwQJv/

Muziekdoos en afspeellijst zijn van de A&O

Waarom ben je op het festival? Om de muziek te vieren, een geweldige tijd te hebben en nieuwe herinneringen te maken, natuurlijk. Maar voor de heenweg, voor de terugweg en nog meer voor het kamperen is het onontbeerlijk om een goede playlist te hebben. Je moet het van tevoren mixen op Spotify of een ander streaming platform. Je kunt ook veel inspiratie opdoen op YouTube of, in het geval van Spotify, rechtstreeks in de zoekfunctie. Je bent zeker goed bediend voor elk genre.