Big City Berlijn – Evenementen & Festivals

Het is nog steeds koud in Berlijn, want we zitten midden in de winter. Over een paar maanden wordt het echter weer warmer – het is dus belangrijk te weten wat er deze zomer in Berlijn te doen is. Daar zijn we hier voor – we hebben de beste zomerevenementen 2019 in de Duitse hoofdstad uitgezocht en voor u op een rijtje gezet, zodat u kunt beginnen met het plannen van uw evenement zomer 2019.

Festival van de Muziek en de Stad: Fête de la Musique

Passend bij het begin van de zomer begint op 21 juni in alle twaalf arrondissementen het Fête de la Musique. Op deze dag is het toegestaan om de zomer te verwelkomen met overal straatmuziek van 16.00 tot 22.00 uur. Deze Franse uitvinding wordt sinds 1995 jaarlijks in Berlijn gevierd. Amateurs en professionals van alle muziekstijlen worden opgeroepen om hun vaardigheden in het openbaar te presenteren, gratis en zonder toegangsprijs.

Fête de la Musique hoeft niet om 22.00 uur afgelopen te zijn. Bijna 30 locaties bieden muziek tot diep in de nacht: veel clubs, cafés, bars en pubs die ‘s middags beginnen, zetten het programma na 22.00 uur binnen voort, zoals Yaam, Cassiopeia of Gretchen. Daarnaast zijn er pure nachtpodia zoals de Junction Bar, de Tresor Club, Ritter Butzke, Blackland, Mein Haus am See, Musik & Frieden, Burg Schnabel, Wabe of de Old CCCP Bar.

Kunst & Cultuur in Berlijn: Openluchtgalerie

In de Open Air Gallery is een breed spectrum van werken te zien, variërend van popart en surrealisme tot realistische en experimentele moderne werken. Kunst vindt zijn weg via schilderkunst, grafiek, fotografie, collages, prenten, sculpturen, kleine beeldhouwwerken. De Openlucht Galerie wil een forum bieden waar iedereen met elkaar in gesprek kan gaan over de veelzijdige kunst. Naast de tentoongestelde kunstwerken wordt in het midden van de Oberbaumbrücke een 120 m lang doek op de grond gelegd, dat door iedereen zal worden beschilderd.

Streetfood Festival Berlijn: eten en drinken

Zoals elk jaar vinden er ook dit jaar weer heerlijke straatvoedselfestivals plaats. Helaas weten we nog niet wanneer de trend van dit jaar zal beginnen, maar we zullen het u snel genoeg laten weten. Op het Streetfood Festival worden culinaire hoogstandjes uit de hele wereld aangeboden, die verschillende culturen dichter bij elkaar brengen. Ieder van ons houdt van eten en wat is een betere manier om elkaar beter te leren begrijpen dan met een culinaire reis naar een vreemde cultuur. We hebben ook gemerkt hoe anders Amerikaans straatvoedsel is dan Berlijns straatvoedsel. Lees hier meer over street food in Los Angeles.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Hippie & Fashion Festival Lollapalooza: Artiesten & Acts

Wat is een zomer zonder festival? Het Lollapooza Festival is dit jaar ook terug in Berlijn. De headliners voor 2018 waren The Weeknd, Kraftwerk 3D, Imagine Dragons en The National. Ook Casper, K.I.Z, Liam Gallagher, David Guetta, Dua Lipa, Kygo, Freundeskreis, Ben Howard, Armin Van Buuren, Rag’n’Bone Man, Years & Years, Ferg, Trettmann, Lewis Capaldi, RAF Camora & Bonez MC, Von Wegen Lisbeth, The Wombats en Jorja Smith en Showtek traden op. Dit doet vermoeden dat er voor 2019 weer een spannende line-up gepland staat. We kijken er naar uit om uit te vinden met wie we dit jaar kunnen vieren.

Vegan Summer Festival: leven zonder dierlijke producten – kookshows, cosmetica & outfits

Ook in 2019 zullen honderden veganisten en niet-vegans elkaar op de Alexanderplatz ontmoeten om te leren over leven zonder dierlijke producten. De laatste jaren is het voor steeds meer mensen aantrekkelijk geworden om een plantaardig dieet te volgen. Op het vegan zomerfestival kunnen bezoekers drie dagen lang bij ongeveer 100 informatie- en verkoopstands veganistische producten kopen en een gevarieerd programma meemaken.

Initiatieven en natuur- en dierenbeschermingsorganisaties zullen informatie verstrekken over onderwerpen in verband met dierenbescherming, gezonde voeding en een veganistische levensstijl. Naast internationale delicatessen en veganistische biologische en rauwe voedingsspecialiteiten zullen op de Alexanderplatz ook dierproefvrije cosmetica, T-shirts en leerloze producten en accessoires zoals riemen en schoenen worden aangeboden. Muziek, kookshows en een kinderprogramma maken het zomerfestival compleet. De precieze datum is nog niet bekend, maar wij zullen u hierover informeren zodra er informatie is.

Dansen in Berlijn: internationale muziek

Augustus is een tijd van muziek, dansen en, natuurlijk, feestvieren. In het midden van de maand komen jeugdsymfonieorkesten uit de hele wereld bijeen voor de Young Euro Classic en alle bierliefhebbers kijken uit naar het bierfestival op de beroemde Karl-Marx-Allee. Bij “Tanz im August”, het Berlijnse festival voor hedendaagse dans, is er traditioneel een grote bijeenkomst van vrienden van het internationale danstheater. Jong en oud zijn welkom, voor eten en drinken wordt gezorgd, en zo kan het feest nog tot in augustus doorgaan. Natuurlijk is er ook een ruime keuze aan vegetarische en veganistische alternatieven op het gebied van voedsel.

Kamperen in Berlijn

Rond Berlijn zijn er veel verschillende campings voor professionals en nieuwkomers die van avontuur houden. Hier kunt u genieten van het buitenleven en rondreizen in een caravan of zelfs een daktent. Niet ver van de Duitse hoofdstad en metropool Berlijn zijn er geweldige campings midden in het groen of aan een mooi meer. Of u nu ‘s avonds rond het kampvuur wilt zitten of leuke dagtochtjes naar de stad wilt plannen – Berlijn is een geweldige stad voor kampeerders. Bent u geïnteresseerd in kamperen, maar heeft u helaas nog niet veel ervaring of wilt u graag meer leren? Hier vindt u alles wat u moet weten over kamperen en accessoires.